- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vscotina
aktív tag
Szervusz!
Köszönjük, a sok építő segítséget, de a kézikönyv lehet, hogy segített volna, hogy mit ne csináljak meg a gépen.
Tehát rejtett partíció letörlése, media direct csak az oprendszer előtt megy fel a gépre, mert saját magának formáz partíciót, mire való az express card slot, a hsdpa modem SIM kártya nyílása hol van??? A Biosban hol kell beállítani, hogy Pen drive-ról is tudjon bootolni a gép, melyik beállítás mit jelent. Szóval kérdezhetek még néhány hasonló nyalánkságot, melyet a kézikönyv hiánya, illetve hiányos angol tudásom okozott. Háromszor sikerült teljesen kiakasztani a gépet, mindhárom alkalommal nulláról kellett indulnom, és csak a saját káromon tanultam. Elveszett egy heti levelezésem a media direct miatt, stb......Ja és még valami eszembe jutott, a forgalmazó a Dellre mutogat, a nagykereskedő pedig a forgalmazóra, nem akarok neveket írni, bár megérdemelnék.
Erről egy tegnapi történetem is van, tegnap vettem egy billentyűzetet, melyhez driver és kezelőprogramot tartalmazó CD járt volna, a forgalmazónak fogalma nem volt róla, hogy egyik doboza sem tartalmazza ezt a CD-t. Drivert leszedtem a gyártó honlapjáról, de a kezelő szoftvert sehol nem találtam meg. Visszaballagtam a boltba, és elmondtam nekik a problémát, és a szemük kikerekedett. Szóval ennyit a forgalmazó és a külföldről beszerző cégek hozzáértéséről. A billentyűzetet is ott hagytam nekik.
Lényeg, hogy szuper a gép, de azért a magyarországi képviselet is megéri a pénzét. Miért van az, hogy minden más cég rendes magyar nyelvű támogatást ad a gépeihez?????(Toshiba, IBM) Kb. 2 hónapja vagyok a gép tulajdonosa, de szerver hiba miatt azóta nem tudom, sem magam, sem a gépet regisztrálni az oldalon.
Tehát továbbra is várjuk, (LadyM) bármi fellelhetőség, vagy lelkes amatőr segítségét egy kis kezelési útmutató ügyében!
üdv. vscotina -
BluEyes
őstag
Olyankor (is) FF a kép, ha a szabvány nem stimmel. Sajna nem tudom, hogy a tv-out állítható-e, mindenesetre nézd meg a vga kezelőprogramját, hogy PAL-NTSC választási lehetőséged van-e, ha nem találsz ilyet, akkor a tv-n keress valami ilyen beállítási lehetőséget.
Na tessék, erre megoldja maga....
[Szerkesztve] -
emill
tag
Szeretem ezt a fórumot... csak beírom a problémámat és magától megoldódik
Egyetlen gond, hogy nem lehet törölni és szerkeszteni a hozzászólásokat.
Ha erre jár egy moderátor akkor legyen szíves mai hozzászólásaimat törölni.
Utólag is köszönöm mindenkinek aki segíteni akart, de nem volt ideje még megírni se a választ -
_imation_
csendes tag
1. azert van ott a ''hardver biztonsagos eltavolitasa'' ikonnal a tobbi kozott a dvd-rw is, mert bekapcsolt allapotban siman leallitod, kiveszed es beteszel a helyere vmi mas eszkozt.
2. szerintem is hozza kell szokni a touchpadhoz, nekem eloszor vaio-m volt, utana a dell-nel neha mar idegbeteg lettem, h nem birtam normalisan kezelnimara mar nincs ilyen gond. probalj meg picit ''rautni'', ha nagyobbat utottem, nalam is neha 2nek erzekelte, es akkor kijelolt....
-
brasil
senior tag
dvd-re nincs válaszom, a taccspad probléma az elején nekem is volt. állits az érzékenységén, azért jelül ki mert úgy érzi h egyszer nyomtad utána tartottad. lassan hozzászoksz majd.
ha ki akarod kapcsolni akkor dupla a tálcán az ikonjára, ott a taccspad fülön a Taps and drags cimű négyzetet kikapcsol s kész -
-
PLacc
senior tag
1. Az LCD-hez nem kell ''driver'', a Win felismeri.
Amit találtál az normál LCD/CRT monitorokhoz való (az összeset felsorolja mindegyik notinál)
2. Próbáltál másik lejátszót (Media Palyer stb...)? A winamp-ot már jó ideje nem fejlesztik tudtommal.
3. A legtöbb progi még nem képes kihasználni a két maga adta lehetőségeket. -
d900t
senior tag
Nem a Prohardveren volt, illetve de, de pontosabban az it-newson. A topik nem véletlenül halt ki, egyszerűen érvényét vesztette.
Az egy elég csúnya ügy volt, ha végig követted volna a topikot, akkor ez a hozzászólásod sem történt volna meg.
Az említett ügy lényegében egy kreált ügy volt. A kékfénynek - vagy pontosabban annak a szerkesztőnek aki jegyzi az anyagot - kellett egy ''ügy'' a témában. most leírhatnám újra, de fusd át még ergyszer az említett topikot, ha gondolod.
Az ügynek egyébként még annyi fejleménye volt, hogy majdnem ORTT-ig fajult. Hogy végül miért nem, ennek részleteről egy megállapodás okán nem írhatok, de mindenki fantáziájára bízom.
A kékfénynek egyébként nem ez volt az első ilyen húzása, az akkori ügybe majdnem a teljes stáb belebukott.
[link]
ps.: offtopikká módosítva
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
Szia.
1.)Akkor a cég nevében bocsi. Ha elküldöd a privát címemre a részleteket, akkor kitalálom, hogy tudunk kárpótolni.
2.) Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ez persze egy üres közhely, de akkor jöjjenek a tények:
Csak decemberben közel 10000 notesz megy át rajtunk keresztül, ami a teljes országos notesz forgalom 5%-a és a notebook.hu éves forgalmának is majdnem fele. Szóval, nem egész egy hónap alatt annyi ügyfél, mely az év első tizenegy hónapjában összesen. A hibák száma is ezzel arányos. A panaszos ügyfélnek az a dolga, hogy panaszkodjon, aztán összességében azt lehet leszűrni, hogy a legnagyobb cégekkel van a legtöbb baj. Nomiánilisan tán még igaz is, nade arányaiban messze nem. A notebook.hu nem attól nőtt ekkorára és nem azért van ennyi ügyfele, mert rosszul teszi a dolgát. Úgy egyszerűen nem lehet. -
fpy_
tag
Hali,
driver CD-t adnak a géphez win nélkül is. Meg Freedost. Más kérdés, hogy a Dell honlapján szinte minden driverből frissebb van mint a CD-n...sőt pl. 2 bios frissítést töltöttem október közepe óta. (Inspiron 6400)
Nem kell tartani a win nélküli géptől. Van rajt egy 2 Gb-os partíció DOS-al. Be kell állítani a BIOS-ban, hogy CD-ről bootoljon, berakni egy WIN install lemezt és hajrá...particionálni a HDD-n a 2 Gb feletti helyet...aztán össze is lehet nyitni a 2 particiót, vagy D-re tenni a windowst. Semmivel nem tart tovább mint az asztali gépre telepítés. Persze a driverekkel el lehet szöszölni amire müxik minden, de nálam egy délután win+driverek+utilok+beállítások+WLAN és internet+driver frissités és telepítés ment.
Egy Dell szintű supportnál szóbas sem jöhet, hogy driverekre kellene vadászni....service tag alapján lehet pont a géphez való drivert tölteni, sőt megnézni, hogy pontosan milyen típusu fő alkatrészeket építettek a gépedbe. A DELL USA honlapon keresd ezeket...
Laci
Nekem sokkal bonyolultabbnak tűnik a mindenféle recovery baromság, ha megborul valami...
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
Hello!
Szerintem jó irányba kapizsgálsz, jó kis gép az 520.
Ezekre már tudtommal 3év teljes gari van (nem 1+2).
A kötőjeles elnevezések főleg egy adott cégen belül használatosak (pl noteb**k.hu), egyébként nem jelentenek semmit, különböző konfigokat jellemeznek.
Ott vedd meg a gépet, ahol a legolcsóbb ugyanaz a konfig, és normálisak az eladók.Használtat nem fognak kitenni újként jobb esetben.
Érdmes még arra figyelni, hogy nagy árkülönbözet lehet abból, hogy adnak-e hozzá operációs rendszert, vagy sem!
Tudtommal ezekre már nem lehet garanciabővítést kérni (3 a max)
[Szerkesztve] -
-
gergo666
tag
Szia!
Nem tudok mindegyik szervizről, hogy hol milyenek dell ügyben, de a humansoft-nál igen jól szervezett a dolog... De azért az elmondható, hogy a dell igen csak megköveteli a szervizpatnerektől a színvonalat. Szerintem bízhatsz benne. Inkább mint egy Asusban vagy HPban... -
PLacc
senior tag
A D520 teljes menetfelszereléssel (akku+ODD) olyan 2.7kg.
A Computrace plusz pénzbe kerül tudtommal (előfizetés), és csak az USA-ban, UK-ban működik ellopott elveszett gépeket lehet vele felderíteni. A gép ilyenkor (minden) internetcsatlakozáskor bejelentkezik a CT szerverére.
Akku 3 órát biztosan bírja. -
listván
tag
Hali!
Nem kell félned az akksitól, ugyanis a Dell visszahívta az összes Sony akkumlátort, amivel problémák voltak!
Ez a felhasználónak nem kerül semmibe, a hazai disztribútorok térítésmentesen cserélik!
De aki most vesz új gépet, abban már biztos hibátlan akksi van.
A súlya nem sokkal több, talán max fél kilóval, de az már nagyon max!
PooWong:
Ha bemész egy hazai disztrihez, és honosíttatod a gépet, akkor érvényes lesz rá a gari itthon is! Viszont mivel Magyarországon csak disztrik vannak, nincs itt a Dell direktben, ezért csak az alkatrész lesz garos, a munkadíjat ki kell fizetned, ugyanis ezt a Dell nem téríti a disztriknek! És a rossz alkatrészt vissza kell küldeni, annak is van költsége!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest