- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mamuska
őstag
Nem csinál semmit. Hasznos tipp, hogy ne verjenek át, mert sajnos sok helyen próbálnak átverni. Ha lehet kérek egy dokkolót itt a helyi szervízben, és ha azon tölti akkor csak a laptopon romlott el a DC.
Tegnap tévét kellett néznem, és több volt a reklám mint a műsor, jól jönne a gép.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jó lenne ha nem alaplap hiba lenne mert ez a videókártyás változat, gondolom ebbe drágább az alaplap. Jó kis gép volt, ebben mindenből a legjobb van i7, a kijelzőből meg mindenből. Nekem ez a teljesítmény még pár évig megfelelt volna. -
allein
addikt
Mi az EFI és mire jó?
Egy másik kérdés. Nagy sietségemben miután már tegnap megvolt a telepítés, win10 frissítés és programok telepítése, BIOS-ban feltűnt, hogy nem volt AHCI mód, helyette a RAID volt kijelölve. Maradhat így, vagy telepítsem újra és ezúttal AHCI mód ON legyen? Mire jó az AHCI egyébként?
Tudom, hogy google a barátom
de ha valaki vágja ezeket a dolgokat akkor legyen kedves leírni
Mindig úgy szoktam telepíteni, hogy UEFI és AHCI, de tegnap valahogy kimaradt az AHCI.
-
bb71
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Nem állítom, hogy elsőre vágom a leírtakat... de most ugye működik. Azt kellene megfejteni - lehet, hogy a válaszaitokban ez benne van -, hogy mi okoz(t)za ezeket az eseményeket.
A boot managerből mintha próbáltam volna kitörölni a HDD-t, de akkor egy ilyen esetben mi fog elindulnii - semmi...
-
törölt tag
Köszi a tanácsot. Éppen ma reggeltől megjavult a Boot, mert 7-8 mp alatt bejön az asztal!
Tegnap este, éjszaka több dolgot is frissítettem a Dell oldaláról, de hogy mi hozta rendbe, azt nem tudom.Már csak a Wifi ledje idegesít egy kicsit, hogy állandóan világít, pedig csak a vezetékes hálózatot használom a laptopon - asztali gépként üzemel. Ezelőtt soha nem világított.
Erre lehet valamilyen megoldás? -
allein
addikt
Nem tudom milyen firmware, az mSATA zsír új volt. Már nem tudom hány partíció volt, de ha jól emlékszem akkor valóban 3 .
Korábban ugyancsak a 860 EVO 2.5" SSD esetében csináltam parancssorból egy convert to GPT, nem sokra mentem vele mert nem ismerte fel egyik laptop sem.
Megy vissza az mSATA SSD, helyette hozok egy 850 EVO-t és ha ebben az esetben is gond lesz, akkor beismerem, hogy én vagyok a balfasz
De még mindig azt mondom, hogy nem lehet véletlen, hogy más embernél is felmerült ugyanez a probléma
-
allein
addikt
Igen, köszi a tippet. Amúgy mindig elfordítom a kamerát
Üzemidőre ránézek otthon újra. Hirdetésben az egyik képen 17 óra szerepelt
este megnéztem és ha jól emlékszem 3-4 órát mutatott.
Nem a vezetékekkel van a gond, hanem azzal amit piszkáltam. Kicsit fúra, hogy egy felső kategóriás laptopba ilyen állapotba kerül bele egy aksi
Videó nem sokára nézhető lesz, elforgattam.
(#60442) z0d1@Ku$ - hirdetésben lévő fotókon lehet látni, hogy a képek januárban készültek. Valószínű több gép volt, állítólag ez volt az utolsó és gondolom azóta a szekrényben vagy fiókban tárolva lett. Nem volt használatban.
Mennyit bír az aksi majd hétvégén kipróbálom.
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Én is hajlok a Vostro felé. Annyival azért kiegészíteném, hogy a linkelt Vostronak is Full HD a monitora, és igazából én FHD-sat kerestem.
Valamiért azt gondolnám, hogy a jobb felbontás csak jobb lenne... Amúgy anyu ugyan szemüveges, de nem állít be azonnal midnenhol jóó nagy betűketSSD: igen erre gondoltam én is, azonban jelenleg egy épp 10 éves gépet használ, Win XP-vel, ezután szerintem egy ilyen gép is hatalmas ugrás lesz. Ha a későbbiekben majd igény lenne rá, akkor tudok tenni bele neki egyet.
Haxxika: Személy szerint nem ragaszkodom hozzájuk, bár sem nekem sem az ismertségi körömben nem volt velük problémánk. Csak tetszetős a keresőjük, azért linkeltem onnan. De az azonosító alapján körbenézek majd, ha konkretizálom az igényt.
Azt mondjátok, a linkelt konfig a célra megfelelne? (A fent tárgyalt SSD javaslatot leszámítva.) tehát ez a proc, vga, stb.? ( Intel Core i3-6006U 2,0, Intel® HD Graphics 520 ) A cél, hogy elketyegjen 5-6 évet ilyen netezgetéssel amit fent írtam.
-
Satis
tag
Köszi!
Megnézem, hogy látszódik-e valamilyen elváltozás az elemeken. A garanciából a gép 2 hónapja kicsúszott (ha jól értettem akkor nem a vásárlástól számítják az 1 éves garit, hanem az akkumulátor 'üzembehelyezésétől"), ha így van akkor saját kontóra kell akksit szereznem, ezért előtte pár kruciális hibát azért kizárnék.
-
cidalain
veterán
nekem pedig pont fordítva volt. winyók is haltak már meg, de ott volt kattogás, vagy HDSentinel rossz érték, ilyesmi. Pendriveból 2, SD-ből 3 pukkant el előzmény nélkül (ebből 1 sd menthető volt, mert szétnyitva látszott, hogy az egyik érintkező a ludas, és megforrasztva életre lehetett kelteni, és le lehetett menteni a dolgokat)
de persze igazából valószínűleg véletlenszerű ez, hogy kinél mi döglik be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest