- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale #51546 üzenetére
Na , most kitakarítottuk újra pasztáztuk a dolgokat egy 10perces tesztet rá toltam és 77 fokos lett a maximum de ekkor is csak 5200RPM volt
(Burnout Paradise).
Nem vette vissza a procit mert naplóztattam és 2900 ugyanúgy kimegy és nem használt throttlestop-ot (őszintén , fingom sincs mi az).
Dell Inspiron 3537 i7 W10
-
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale #51450 üzenetére
3537 i7essel megáldva igen igen
Akkor ez eléggé érdekes :\ - De tényleg az a morbid az egészben , hogy amikor a 16.3.1-es hotfixszel használom akkor egyszer nem kapcsolja ki a ventit és folyton megyAkkor is amikor nem használom ...
- Viszont 15.12vel amikor tényleg nem csinálok semmit rajta akkor ki is nyomja ... -
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale #51426 üzenetére
A Win frissítések le vannak rejtve mert ha nem teszek úgy akkor a gépem teljesen bolond lesz és nem tud egyáltalán alvó módba menni!
Több fajta módszerrel is próbálkoztam már!
I. - DDU-val töröltem az INTELT (delete driver , not restart) majd utána az AMD-t + a mappákat a dduval (és saját kezűleg is mindent amit találtam és AMD-s) és akkor itt most én indítottam újra. Felraktam az intel VGA-t ( még pedig ezt -> Video_Driver_JY2H3_WN32_10.18.15.4278_A01 ) és reboot .. Felraktam az AMD drivert ( még pedig ezt -> Crimson Edition 16.3.1 Hotfix) reboot.
Elkezdtem használni a gépet , firefox + zene .. Megnézem aida64-ben Érzékelő->Hűtőventik-> cpu 3000rpm .. (nem para) , GPU viszont 100%... Folyton még ha nem is használtam egyáltalán gépet .. Még egy friss bekapcsolás / alvás után is...
Illetve ha DDUval kezdtem a törlést , akkor az AMD install manager fent marad! De az illesztőprogi a kártyához nem ! ezért próbáltam egy másik lehetőséget is ->II. - Az előzőekből eredően itt most úgy kezdtem ,hogy INTEL driver törlése (nincs reboot - de sztem már olyan is volt ,hogy rebootoltam) majd AMD driver törlése (+ mappák) és reboot rögtön csökkentett módba!
DDU-val intel törlése + amd törlése(mappák törlése pipálva!). Reboot normál módba és felraktam az intelt reboot .. reboot után aida64 rögtön azt írta ,hogy GPU 100% -.-" majd felraktam az AMD-t reboot (gaming evolved meg a vulkan cumót nem pakoltam fel!)... És továbbra is maradt a bug :\ De még úgy , is ,hogy órákig direkt ott hagytam a gépet és max ha egy Tűzróka futott 2-3 lapon..(FB,2YT)Most vissza raktam az Intel + AMD 15.12est .. Ez is érdekes dolog amúgy :\
Mindent ledaráltam a gépről ami driver (VGA-kat csak persze) DDU-val is..
Felraktam az INTEL drivert (ugyan azt amit a I. pontban írtam) reboot és rögtön megnéztem , hogy AIDA64 mit mutat .. Hát 100% -.-" .. Na mondom akkor rá húzom az AMD 15.12-t rá raktam reboot és Eltűnt teljesen a GPU hűtő ventijének a mutatása .. Nem is mutatja még akkor se amikor játszok
De érezhető is , hiszen a gép amikor tényleg nincs használatban (és kihűlt) le is kapcsol minden ventit..
És csöndben dorombol :3 De ezt nem tudom elérni 16.3.1es hotfixszel -
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale #51395 üzenetére
Tegnap este megcsináltam!
De ha csak dduval töröltem le az amd drivert akkor úgy érzékelte ,hogy fennt van még.
Ezért azt csináltam ,hogy először az amd drivert töröltem majd az intel drivert a programok eltávolításából , majd utána cska a DDU.
Fel is raktam az intelt + az új friss AMD-t de sajnos azt vettem észre ,hogy a GPU hűtője végig 100%on van ..Nem játszottam egyszerűen csak meg van nyitva egy firefox 2 lappal meg egy putty + aida64.
Eddig nem volt ilyen 15.12 + w10 kombóval.
(Dell Inspiron 3537 i7)Esetleg valakinek ötlet a megoldásra , hogy ne 100%on legyen folyton ?
-
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale #51380 üzenetére
HDD fut de Win 7 alatt is és ott teljesen jó! - Szóval ez nem lehet a gond!
Hát amikor játszottam akkor ment egy Firefox (kb 3-4 lapon) + VLC és egy másik virtuális asztalon egy AIDA64 + feladat kezelő. Háttérben egy steam , google drive, splashtop , utorrent (2.2.1), comodo..
Nagyjából ennyi :\
Szóval semmi olyan ami nagyon brutálisan erőforrás igényes lenne.. -
426os
őstag
válasz
Integrale #51294 üzenetére
Én sokat használom a Start menüt, nem igazán sikerült helyettesítenem. Viszont ez a progi 100%-osan úgy működik, mint a gyári megoldás, sőt még jobban testre is szabható. Nem ingyenes, ellenben hibátlan, ha valaki ilyen konzervatív, mint én.
Mondjuk a Win10 hibrid start menüje tetszik, ott már nem tenném fel a progit, de még várok az OS váltással kicsit.adika4444:
Hogy érted, hogy olyan fura a grafikája? Egy-két apróságtól eltekintve tök ugyanolyan, mint a 7-es.
Beállítottam próbából a gyári Win7-es hátteret. Mi a különbség?
A lassúság sajnos gépfüggő. Egy ismerősöm a régebbi Acer gépével pont befürdött a 10-el is, kb használhatatlan volt, így visszatért 7-re (8/8.1-et ki sem próbálta). -
426os
őstag
válasz
Integrale #51292 üzenetére
+1
Mindenki, akitől hallom, hogy utálja a Win8-at az volt az indoka, hogy utálja a csempéket. Én is utálom őket, ezért a kezdetek óta le vannak nálam tiltva és fel van rakva a Start8 nevű program, így teljes mértékben olyan a rendszer, mint a 7 volt, ellenben gyorsabb, támogatottabb, újabb. -
David3
őstag
válasz
Integrale #51270 üzenetére
Bocsánat, elnézésedet kérem!
Rosszul írtam, figyelmetlen voltam kicsit. Szóval az Intel drivert a Dell honlapjáról, INNEN szedtem le. Az AMD drivert pedig az AMD oldaláról, INNEN szedtem le. Innen először a Crimson Edition 15.12-t raktam fel, és utána rá a hotfix-et (Crimson Edition 16.3.1 Hotfix).
Egyébként tegnap lecserélték a március 9-i hotfixet március 16/17-eire.
-
David3
őstag
válasz
Integrale #51242 üzenetére
Igen, én a legfrissebbet használom. Dell Inspirion 3537
Radeon szoftververzió - 16.1
Radeon szoftverkiadás - Crimson
Windows verzió - Windows 10
Rendszermemória - 8 GB
CPU típusa - Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHzRadeon beállítások verzió - 2015.1223.1060.19763
Grafikus chipkészlet - AMD Radeon R9 M200X Series
Minden flottul megy, annyi, hogy a WU által feldobott frissítéseket nem szabad feltenni (se az Intel se az AMD frissítést). GTA V-tel teszteltem, nagyon jól megy.
Most nézem amúgy, van március 9-i hotfix is:[link]
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Integrale #47450 üzenetére
az asztalkezelésre vonatkozó beállításokat hiányolom. ezek azok, amiket szoktam ficegtetni az asztalin, és a képernyőkezelés relevánsan fontos beállításokat tartalmaz, ha másik megjelenítőt is használok. azt hogyan lehet vajon felkonfigurálni, ha bekerül a képbe?
Máté94: érthető. köszi szépen.
-
válasz
Integrale #46182 üzenetére
(és #46180-re is) Az alulfeszelés a legigéretesebb megoldás, amit kerestek Throttlestop-nak hívják.
-
soldi3r
veterán
válasz
Integrale #46063 üzenetére
En nem rettegek, a Preciben nemem is dedikalt kartya uzemel, de en kihasznalom. En ebben az esetben viszont a dedikalt kartya felarat a CPU-ra koltenem.
(#46065) t72killer, Nem is olyan reg volt, amikor csak ugy hullottak az NVS140 kartyas gepek, nekem talan 2db. A Dell pl csak annyira "nem most jott le a falvedorol", hogy a _garancia lejarta utan_ 1 evvel is haznal cserelte ki az utolsoban az alaplapot.
-
Tapipapi
tag
válasz
Integrale #45939 üzenetére
Pontosan nem tudom mi lehet az oka ennek a problémának. Mostanában nem telepítettem semmi mást csak AMD drivert, így erre gyanakszom, de most ismét 15.4 béta van fent és remekül fut, bár... akad olyan játék, aminél nem indítja el a dedikált kártyám és az integrált karival próbál szenvedni. GPU-Z szerint a Radeon használtsága 0%. Feltételezem ez a béta szónak tudható be, majd javítják.
Szóval szerintem a driver lehet a ludas. Részedről mikor jelentkezett a probléma? -
David3
őstag
válasz
Integrale #45811 üzenetére
Leszedtem, de bevallom, kicsit félek felrakni ezt, pedig van új AMD driver, igaz csak béta. Nekem most még Shady313 kolléga által módosított driver van fent, amivel a Wolfenstein-New order hibátlanul fut, a GTA IV néha megröccen, de megy. GTA V-öt meg meglátjuk, addig nem bántom a drivereket (AMD HD 8850M).
-
Ronam
addikt
válasz
Integrale #45811 üzenetére
Ez megoldja az Nvidia driver problémát is 3542-n? Csak a Dell oldaláról letöltött driverrel működik rendesen a gépem, de az meg ugye nem egy mai darab. Az előbb próbáltam a GTA V-t, és elég keményen szaggatott, miközben youtube-on több videót is láttam ugyanilyen konfiggal (i7-4510u, 8GB, GT840M) sokkal jobban futni. Lehet a driver a ludas, de nem merem felrakni az újat, mert kapom a BSOD-t rögtön
.
-
szabonagyur
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Tőzsde és gazdaság
- Mini-ITX
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest