- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
kekegsm #7735 üzenetére
Csak az a baj, hogy ennek sosincs vége, mert mindjárt itt a 25W-os proci, aztán meg a nehalem, ami nagy ugrásnak ígérkezik. Ezzel együtt pedig jönnek LED-es képernyők, meg az SSD-k is majd egyre barátibb áron. És ez mind-mind az akuidőt növeli, ami fontosabb szempont, mint a teljesítmény ami szintén nő.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7686 üzenetére
na, többek közt ezért is van nálam kikapcsolva az automatikus frissítés... kézzel meg csak a kritikusokat teszem fel.
wwhy: most mi lett a gépeddel végül? szerintem ha van rendes eredeti lemezen windows-od, akkor ne szórakozz a recovery partícióval. leszeded netről a drivereket, és vlite segíségével 10 perc alatt beleintegrálod, kiírod egy friss lemezre, és meg is van... szerintem.
más: használ valaki Dell slim töltőadaptert? és ha igen, akkor mik a tapasztalatok? mennyivel könnyebb/kisebb a hagyományosnál? elég szép ára van, nem akarnék csak úgy bevásárolni, ha használhatatlan...
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7697 üzenetére
Kinek vagy a kisöcsije?!
Elemzem neked, csak neked.
Felkaptad a vizet? Ne tedd. Ki vagy te, h. ítélkezz felettem? Olvasd már el légy szíves még egyszer a 7652-es h.sz.-emet, és mond el hol van benne dellfikázás? Mert az én állításom igaz, nem kell különösebb elméletgyártásba sem fogni, rögtön a 7655-ös megnyilvánulásod első mondatában világos volt, véleményt alkottál rólam, „micsoda balfasz, nem ismeri a config-ját, és van pofája idejönni kérdezni.” Gondolatolvasó vagyok.
A második mondatod rávilágít arra amit már leírtam. Felületesen olvastad az írásomat. „A CD-t az istenért sem találom” Dublinban ez mit jelent? Hogy valójában megvan, csak nem tudom hova kell bedugni, vagy azt hiszem róla, hogy egy óriási, nyelét vesztett pizza szeletelő? Na látod te voltál az, aki felkúrtad az agyamat, a figyelmetlenségeddel, a nyegleségeddel, és ebből eredt a támadás is, de még mindig nem az irányodba.
Megfeledkezel arról, h. ami számodra egyértelmű, az más embernek esetleg nehezére eshet. Nem jöttél rá igaz? Ha a támogatás elkészült volna magyarul is, alighanem mi most nem beszélgetünk itt. De mivel *emberi nyelvre nem fordította le senki, ezért én nehézségekbe ütköztem, és segítséget kértem. Jöttél is, csak nem segíteni, hanem engem jellemezni. Igen, nem tudtam pontosan milyen hardverek vannak a gépben. És egy normális supportnál nem is kell tudnom. Azért írtam be a service tag-ot, hogy nem is legyen szükségem erre a tudásra. "Erre a japántól a kínaiig mindenféle rendszerbe kínál nekem drivert. „egyebkent a Dell Support Center megcsinalja neked mindezt...” nem csinálja, mert mint később írtam, le is töltöttem, frissítettem, mégis arra panaszkodott, h. nincs internetkapcsolat configolva. Végig azt bizonygatod, minden ott van az oldalon, és én csupán vak vagyok, h. nem látom. Persze aljasságod mögé könnyű belátni, hiszen már akkor is tudtad, valójában nem tudom, h. mi kell nekem, mégis jól esett hizlalni a májadat, a másik szivatásával. „toltsd le a ricoh drivert, az a kartyaolvaso.” Még jó, h. modem drivert kerestem. „Milyen CD-ket kaptal hozza?” na ez már igazi LOL. 7663-ban jött a segítség, nem kicsit túllihegve, de legalább minden benne van amit már én is leszedtem, ugyanis letöltöttem még egyszer, és összehasonlítottam a sajátommal. „vagy nincs ra idod, akkor termeszetesen ingyen es bermentve hazhoz megyek es megcsinalom neked, szamomra a megtiszteltetes” ami persze nem igaz, de ettől függetlenül itt már szemtelen vagy, pedig a személyedet még mindig nem érte támadás. „De ha akarod, akkor helyetted is megtanulom mindazt, amit tudni kellene egy szamitogeprol.” Óriási tévedésben leledzel. Ha te rendszergazda vagy, akkor neked ismerned kell az alád tartozó configokat. Nekem felhasználónak a power gombot, az egér és billentyű használatát, és a gépen taláható szoftvereket. Egyébként a dell levél nem is rossz ötlet. Mert ha már a support program sem tudja mi van a gépemben, az elég gáz, és nem rámnézve, hisz én csak egy felhasználó vagyok. „Meg en szivesen megtanulom azt is, hogy a francnak telepitek egy masik oprendszert a gepre, ha az sem tudom, milyen geprol van szo” De tudom. Mint leírtam inspiron 1520, service tag: GY9JBF1. És ebből a gyártónak mindent kellene tudnia, főleg, h. bejelöltem, XP-hez, magyar nyelvi támogatással keresem a drivereket, nem, köszönöm japán nem kell, de még kíváncsi sem vagyok rá, h. van olyan. A Dell egy fika. Ez az én véleményem. Persze a hardvere jó, és ebből az következik, h. a támogatásra értem. És ha neked ez nem tetszik, akkor más egyebet nem tehetsz mint szépen kultúráltan ellentmondasz, bizonyítékokkal alátámasztva, vagy az egereden lévő keréken gördítesz, de semmiképp sem kezdesz bele személyem támadásába, jellemzésébe.
7667-ben lényegileg semmi nem változik. Továbbra is folyik a személyeskedés, figyelmetlenséggel, hülyeséggel tarkítva. „1. Mert a Dellnel is pont Support Center-nek hivjak az applikaciot, ami lefrissitti neked az osszes drivert. Persze hogy kell hozza internetkapcsolat. (mas markaknal is kell)” nem mondod?! El sem hittem volna. De erről is írtam már korábban, „holott a programot letöltöttem, és frissítettem”. „Az a sok "lom" azok igazi, jo minosegu WLAN kartyak, nem a Dell fele vacak” Most akkor jó ez a dell vagy mégsem, vagy csak kicsit jó, vagy mivan? Nem a gépről volt szó, hanem a felajánlott felesleges driverekről. „Szoval kevesbe lettem volna bunko” egyáltalán nem kellett volna bunkónak lenned, nem kellett volna reagálnod a h.sz.-emre, de már sokadszorra magamat ismétlem. „Tag alapjan egy pillanat alatt megneztem, hogy mi is van benne. Minden alkatresz, tipus szerint.” Ha te látod, a dell support miért nem „látja”, mert ez nyilvánvaló, ellenkező esetben nekem nem kellene szemezgetnem. „Nem ertesz hozza, az siman latszik a hozzaszolasodbol, de ez nem azt jelenti, hogy a Dell a hulye, te meg az okos. Ha nem vagy tisztaban az alapveto dolgokkal, akkor miert nem bizod szakemberre a dolgot? Vagy miert nem kerted szamon az eladotol, hogy hol is van a drivercd? Vagy miert nem nezel be egy boltba, ahol forgalmazzak a tipust, es ahol 5 perc alatt csinalnak egy masolatot a driver CD-bol?” Hogy mit mért nem csinálok, vagy teszek, az jelen esetben nem fontos, hiszen nem őtőlük kértem segítséget. Most már tudom, szerencsésebb lett volna azt az utat választani, megkíméltem volna magam tőled. „Mindegy, szabadulj meg tole, vegyel egy MSI-t vagy Gigabyte-ot, (olvastam roluk egyebkent, ok is szeretnenek egy nap igazi laptopot csinalni)” Most meg te fikázod a másik gyártókat. Túl azon, h. sznob, most már nevetséges is vagy. „Ne is haragudj, de szerintem te iza_ vagy” De haragszom. Nem jellemeztelek. És elvárom a feltétel nélküli kölcsönös tiszteletet. ÉN EGY EMBER VAGYOK, a te értékrendeddel viszont gondok vannak, ezért sorolsz máshova, hasonlítasz össze egy céggel, gyártóval. „hozza nem ertesedet figyelmen kivul hagyva fikaztad a Dell-t. Jogtalanul.” Te egy jogvédő vagy, vagy a dell tulajdonosa, vagy hobbiból kötelezted el magad az érdekeik védelme mellett? Mert akkor inkább perelj be. Sikeresebb lehetsz. „Az elejen segiteni akartam neked, de te csak frocsogtel a Dell ellen.” Na ez már GIGA LOL. „Es baromira el sem olvastad amit irtam neked, hanem csak hajtogattad a hulyesegeidet.” Tényleg, ha te mondod, kár hogy a Modem Device on High Definition Audio Bus-hoz kerestem drivert, erre te rögtön felhívtad a figyelmem a 7658-ban írtakat. „Kisebbsegi komplexusod van, vagy micsoda?” Nem az nincs, de irritálnak az arrogáns emberek. És ez egy természetes reakció. „Ja, ha hazavagtad a "winfost", es ennyire fos az az oprendszer a szamodra, akkor most miert nem linux-drivereket keresel, miert a fossal szenvedsz?” Ezt ügyesen kilogikáztad. Egyből rájöttél h. ez egy 7 évvel ezelőtti történet, konkrétan nem írtam le, h. Millennium Edition volt. „Es a Dell supportosnak kutya kotelessege igazat adni neked, nem mondhatja, hogy kedves uram, on nem ert hozza.” Tehát kutya kötelessége félrevezetni engem. Értem. Az igazság nem számít, mert az nem segítség. Szerinted. „Es ezt a Dell izet nemcsak a tengeren tulon jegyzik, hanem a vilag egyik legnagyobb szamitastechnikai vallalata. Picit erdeklodj, mielott hulyesegeket beirsz tudatlansagod legteljesebb figyelmen kivul hagyasaval.” Ebben a mondatban az egyetlen igaz szó, az „egyik”. A valóság, h. te nem tudod, én viszont igen, h. a dell a hp után a második a laptop piacon, viszont értékesítéseinek jelentős része a tengeren túlra korlátozódik, pontos adatok nélkül, h. ne kezdjünk számháborúba is, mint ahogy már erre is utaltam.
„De ha annyira nem tetszik az amerikai technika, akkor vegyel magyar laptopot magyar procival, magyar memoriaval, magyar HDD-vel.” Mint valami tulajdonos, vagy portékáját istenítő kereskedő, most már a „saját?” nemzetállamát is negatív köntösbe burkolva kántálod orbitális, minden alapot nélkülöző, összefüggéstelen baromságaidat.
És mielőtt a kedvencemre térnék, a probléma megoldódott, ugyanis a tengernyi letöltött driver közül véletlenül egyet nem telepítettem fel, az álltalad is említett kártyaolvasó driverét, valamint a kb888111xpsp2-es windows frissítés után újra kellett telepíteni a modem diagnosztikát, és így a kérdéses Modem Device on High Definition Audio Bus is orvosolva lett. Végezetül tehát a már említett kedvenc. „Es meg valami: ovatosan kurva anyazzal a forumon, mert ha most tenyleg bunko es kulturalatlan paraszt lennek, akkor siman visszakovetnem az IP-det, es icipici utanjarasal meglenne a cimed, neved, aztan jol pofanvagnalak, eloben, nem virtualisan. A sajat csaladi problemaidat ne masnal keresd.”
Ez nem hagyott aludni sem, reggel amikor felébredtem rögtön eszembe jutott amit írtál, mert bár az éjjel elolvastam, úgy gondoltam megvárom a reggelt hátha lenyugszom. Előzetesen „A sajat csaladi problemaidat ne masnal keresd” ne kurva anyázz!!! Mert én nem tettem. Most már nem írom ide a nevem, címem, mert átgondoltam a dolgot. Mégse mennék börtömbe egy senkiházi miatt. „"édesanyád egy prostituált" az pontosan kurva anyádat jelent” Ez egy utalás, a TE viselkedésedre, a lekezelő modorodra, a pökhendiségedre, a nagyképű írásodra mint ahogy teszed ezt másokkal is. „Ja, nekem is volt egy ismeros ismerosenek az ismerose” Attól mert másképp fogalmazol, nem fog mást jelenteni, a szavak, melyek mondatot alkotnak, jelentésük nem változik. Tehát, h. értsd amit már értened kellett volna előzőleg is, ez egy rámutatás volt. Ezek után most én mondom neked, ha még egyszer oktalanul, vagy akár okkal is megfenyegetsz, akár engem, akár bárkit is, ezen a fórumon vagy bárhol másutt, és én arról tudomást szerzek, a még egy szem élő gyermekem életére megesküszöm, megemlegeted azt a napot, akár hány évet is kell ülnöm utána. És ez szó szerinti fenyegetés, amit zsebre is vághatsz. Vajon ezt vágod e, IQ betyár? -
törölt tag
válasz
kekegsm #7667 üzenetére
Igazi sznob vagy, és mellé még ostoba is, de nem baj, ebben semmi különös nincs, hisz ez Magyarország, egy magyar fórum, magyar emberekkel. Bármerre tekintek is a világban, vagy akár itthon ülve, játszok a világ szerverein, csak, és kizárólak csak a magyar szervereken ugatják le egymást az emberek, gőgösek, pökhendiek, azt gondolják h. azzal h. megpróbálják megalázni embertársukat, ők magasabbra kerülnek (mitagadás abnormális társaik között valódi rangot szereznek), és ha olykor ez sikerül is, onanizálnak rá, mert azért tudjuk mi beavatottak, "ök" mind! kivétel nélkül egy másik kategóriát képviselnek. Kedves jószándékú, sznob barátom. Nem emlékszem rá, h. azt írtam volna, "kekegsm segíts nekem ebben és ebben." Nem neked címeztem a kérdéseimet, kéréseimet. Hanem egy valóban jószándékú, és legfőképp türelmes, és segítőkész embernek. Nem olyannak aki azt firtatja, teljesen, kicsit, vagy épphogycsak totális hülye vagyok a számítástechnikához. Ostoba azért vagy, mert azt feltételezted, a második mondatod után még nem tudtam kivel is hozott össze a jósors, h. a fene esne bele. Megtisztelő, h. felületesen olvasod h.sz.-eimet, így még butábbnak állítassz be mint ami valós, és ettől méginkább fenn hordod az orrod. Most elemezgessem a saját írásomat és a válaszaidat? Ugyanmár, annyit nem ér, eszem ágában sincs bizonygatni. Vicces egy pali lehetsz. "Akik tudjak mirol van szo, azok erteni fogjak" és nem csak tudálékos, hanem gyáva is. Sokat nem koptatnád a küszöböm. Az elmúl 7 évben havonta legalább 1 gép megfordult nálam. Nem vagyok gyűjtő. Ellentétben veled, szívesen segítek. csak 1 pl.: 71 ember töltötte le az Audigy iso-mat. Soha, senkitől nem kértem telepítéshez segítséget. Az első gépemet összerakták, megmutatták hol a power gomb és otthagytak. Amikor 1 hét után hazavágtam a winfost, azt is megmutatták hogyan kell feltelepíteni. És ennyi. Na még egyszer. Soha, senkitől semilyen segítséget nem kaptam, és nem is kértem. Én azt mondtam, a dell supportja elmarad a többitől. Nem azt állítottam, h. a másik a mérce, csupán nem ártana a jó bevált dolgokat átvenni. Délután felhívtam egy magyar képviseletet, a szervizessel beszéltem, és elmondta, ők maguk is tapasztalták, a Vista-s gépek XP-s supportja nem a legjobb, az álltalam elmondott problémákkal egyet értettek, és segítettek is, mert elmondták, h. a keresett drivereket más, régebbi tipusoknál megtalálom. Neked nem volt ennyi eszed, csak a fikázásra futotta. Ezt a dell izét hol jegyzik? Megmondom. A tengeren túlon. Mint ahogy a többit, iPod, vagy a MEC, vagy a Motorola stb. De az a tengeren túlon van, mi meg itt. ecetera. És még valami, ha valakinek azt mondod "édesanyád egy prostituált" az pontosan kurva anyádat jelent. Hogy értsd, hiába finomkodsz itt nekem, így is vágom, h. csupán eljátszod a kultúrembert, ettől függetlenül egy brutálisan nagy bunkó paraszt vagy. Nagyonszépen köszönöm az öszinte önzetlen segítségedet, a világ végezetéig hálás leszek neked mindezért, és még azután is. Na bye.
-
wwhy
veterán
válasz
kekegsm #7685 üzenetére
persze, mar vagy 20x
semmit sem ir ki, CAB Extract, Extracting files és ott semmi, kb. 2 perc után kattan egyet a HDD, még nincs homokóra, de majd kb. 10 perc után not responing, és homokóra
ha nem lényeges, akkor újraparticionálnám a HDD-t, az angol Vista Business amúgy sem szmpi. Sajnos driverCD nincs, de le tudom szedni a netről ami van.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
kekegsm #7673 üzenetére
Felesleges a vita ilyen értelemben...neked az a szimpatikus nekem ez...nem fogok HP terméket vásárolni és akit csak lehet lebeszélek róla mert a környezetemben lévők nagyrésze többet volt szervizben mint a tulajnál...és ez nem csak a notikra igaz sajnos. Ha valakinek beszerzek 1 HP terméket azt hozzám fogja visszahozni ha szar...innentől nyugodtszívvel javaslom az acer-t akik nem garanciális hibát(törés) is megjavítottak garanciában méghozzá úgy, hogy küldték érte a futárt majd elvitték csehországba megjavították kiállították rá az újabb 1év garit majd visszaküldték futárral. Azért a Vaio...hát nemtudom...a maga HD felbontású TFT-jével meg egyéb finomságaival(és persze nem utolsó sorban a 380kHUF-os bruttó fogyasztói árával) nemigen egy kategória egyik itt említett márkával sem..csak a példa miatt hoztam fel. Olcsó készülékben Acer, drágábban Dell. Én ezt javaslom mindenkinek..aki mást vesz annak kívánom, hogy legyen szerencséje a mással, legyen az akár HP akár FUSI(Fujitsu Siemens) és ne tapasztaljon hibát de erre én spec. nem sok esélyt látok.
üdv -
Sir Riccio
addikt
válasz
kekegsm #7662 üzenetére
Az egyik gyerekkori legjobb barátom notijáról volt szó azért az nem az ismerős ismerősének az unokatestvére...Ott az élő példa...amúgy azért a HP szerviz is nyilván másképpen áll hozzá egy magánszemélyhez mint egy külső szervizhez vagy egy viszonteladóhoz. Dell notiról én pl rosszat még nem hallottam...de Sony-ról sem, sőt amiket ismerős hozott külföldről Acereket HASZNÁLTAN(!!!!) azokkal sincs gond és bőven teljesítik minden téren a velük szemben támasztott követelményeket(akkuidőben is!). A HP-t pedíg lépten nyomon szidja mindenki akinek volt már a kezében ilyen cucc. Bár van olyan csoporttárs is akinek a HP notija tökéletesen működik a megvétele óta...de ez egy a sokból...a nagy többség sajnos szenved vele.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7663 üzenetére
Jézus mária te mit csináltál ide?
Szal ezeken túl vagyok, és hiszed vagy sem, full analfabéta sem vagyok. Gravírozni nem kell, de lenne mit tanulni az Asus-tól, vagy épp a Gigabyt-től, vagy akár az MSI-től és a többiektől. Mert ők tudják mi a support center, 2 katt, és nem azt mondja, h. nincs net, configoljam, holott a programot letöltöttem, és frissítettem, hanem elmegyek vacsizni, miközben szépen végigtúrja mi van a gépben és letölti a hozzávalókat, majd a következő katt már telepíti is. Egyébként tudom mit vettem. Sőt, hiszed vagy sem, még az everest-et is ismerem. De még az sem tudja, h. 1395, vagy 1505, 1390, vagy épp 1490 es a wifi kártya csavarhúzó persze olykor segíthet na de kérem..., vagy még minek ez a sok lom, "Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection, Wireless WiFi Link 4965AGN, Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection meg az isten tudja még mi nem", plusz még egy rakás más kacat, Live! Cam Avatar na ezen röhögtem egy fél órát. De más észrevételeimet már nincs kedvem leírni. Tudod sokkal nagyobb segítség lett volna ha azt mondod, figy balfaszkám itt egy CD.iso, kiszedtem belőle a felesleget, itt-és-itt a link, nesze, boldogulj. Ehelyett inkább hülyének próbáltál beállítani
T7500 2.2GHz, 2x 2048MB, PM965, GeF8600M GT 256MB, blue ray h. csak a fontosabbakat említsem. És máris megszabadulok a lomtól. Kikiáltási ár 200K. COD4 min. beálításokkal 152FPS átlag 96FPS -
törölt tag
válasz
kekegsm #7658 üzenetére
Tudod az a vicc ebben az egészben, h. amikor az eszközkezelőben talál az ember egy "PCI eszköz"-t, vagyis még a windows sem tudja mi az, akkor én hogyan találjam ki? De még a dell sem tudja a produkt kóddal megfejteni, mi van a gépben. Semilyen CD-m sincs, kéz alól vettem a gépet. Van itt mindenféle CD driver, de pl. a blue ray-ről semmi infó. És hol van az a support center? Fizetek érte! Az előző dellemmel is megszenvedtem, de ez hozzá képest kész katasztrófa.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7655 üzenetére
Az egyik probléma az, h. mint leírtam, nem találom a CD-t, lehet, h. nem is kaptam hozzá. A másik, h. aligha hiszem, h. szükség van 4-5 modem driverre, viszont hangkártya, és VGA driver jó lenne, továbbá jó lenne tudni mi az a 3 "alapvető rendszereszköz" az eszközkezelőben, a Modem Device on High Definition Audio Bus-ról nem is beszélve, és nem ártana tudni melyik wifi driver kell a 20-ból stb. ha berakom a A00 kapcsolót akkor 8 letöltést rak elém, ha kiveszem 45-őt. És ezek csak az ajánlottak. Mert annyi webkamera szoft van itt, amennyi webkamerát még le sem gyártottak a világon, szal nagy a káosz az én szememmel, az biztos.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7642 üzenetére
még annál is inkább, ha tényleg egyáltlaán nem volt bekapcsolva, akkor azt azon is észre lehet venni, hogy a bios feltűnően lassan töltődik be (majdnem 20-30 másodperc a 2-3 helyett), mert első bootoláskor még nincs fastboot (vagy higy hívják ezt).
bios-frissítések után is így működik a dolog.apropó, megnézheted, hogy milyen verziójú bios van rajta (bootoláskor a Dell logó alá kiírja). itt van a revision history, a gép gyártása alapján be tudod lőni, hogy legfeljebb milyen lehet rajta:
A07 - 2/19/2008
A06 - 1/18/2008
A05 - 12/18/2007
A04 - 11/6/2007
A03 - 8/24/2007 -
Sir Riccio
addikt
válasz
kekegsm #7627 üzenetére
Jó mondjuk ez régen volt, évekkel ezelőtt de valahol azért mégis furcsa, hogy a HP 1év garanciát ad a dell meg 3-at. De teljesen mindegy..neked az a szimpi vegyél azt. Nem akarok senkit lebeszélni. Én HP terméket nem veszek amíg ennyire szidják.
szép napotXedos a gyári telepítéseket telepakolják minden szarral. Ismerős HP gépén az előtelepített vista 18GB volt... szóval nem kell csodálkozni rajta, hogy gyorsabbak és kisebbek amit otthon telepítesz.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
kekegsm #7600 üzenetére
Így van...én még egy db HP notit nem vittem vissza szervízbe...azért mert meg sem vettem...mert osztáltársak anno, és most csoporttársak szidják mint a bokrot. 20%-al lasabb kb mint a Dell hasonló paraméterekkel rendelkező notijai és ez csak 1 dolog. Amúgy szervizesektől is hallottam rosszat róla. Arról nem beszélve, hogy ha pl neked meggyűlik egy HP fényképezőgéppel a bajod akkor notiból sem a HP-t fogod választani. A dell szervereiről én azt hallottam, hogy az egyik legjobb de erről nem tudok nyilatkozni...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kekegsm #7598 üzenetére
hujujujj! lehet, hogy a professzionális másoló és nyomdagépeik jók, meg esetleg a felsőkategóriás nyomtatók is (lézerek), de a tintás, és olócsóbb gépeik olyan botrányosan szar anyagminőségűek (különösen a fotónyomtatók), hogy az csak na... tele vannak törésre hajlamos vékony műanyag alkatrészekkel, 4 kéz kell, hogy úgy szétszedd, hogy ne kelljen utána az asztal alatt keresni az alkatrészeket, meg egy rakás gép tele van tervezési hibával...
3 nyarat dolgoztam HP (nyomtató) márkaszervízben, szóval van hozzá tapasztalat (bár az igaz, hogy kezdőként többnyire az olcsó gépeket bízták rám, nem a nagyokat, de láttam a többieket is mit szenvednek)...
ennek ellenére ha nyomtatót kéne választanii, akkor HP-t vennék, emrt legalább már ismerem valamennyire.laptopban meg tényleg nagyon jók a HP-k. ergonómiában nem tetszenek annyira, de minőségben (az olcsó Pavilionokat leszámítva) az élvonal.
-
-
wwhy
veterán
válasz
kekegsm #7576 üzenetére
Ne ijesztgess, mert mindjárt meggondolom magam, és átállok D630ról egy HP DV 2699 -re
Szerintem is költői: globálisan (100 ezres tételek) jó árat kapunk. Ha rajtam múlna, akkor soha többet dell. több 100e gépet rendeltek
mert már akár 1 D630 ára is több százezer; ez nekem magas
-
gollum
tag
válasz
kekegsm #7386 üzenetére
Hát, így cinikusan is lehet nézni...
Úgy tűnik nem egy dologról beszélünk.
Én azokról beszélek akiknek nincs rá pénzük, hogy fejlesszenek.
Nehogy azt hidd, hogy nem vennének jobb gépet...
És ott vannak akik most vesznek alapgépet, szintén cerkával, 512 rammal, akik ráadásul vistával kapják, ha tetszik, ha nem.
És nem azért, mert nem vennének 1 millás gépet...
Ehhez semmi köze a fejlesztéseknek...(#7388) fwgoze
Kicsit olvass vissza, hogy miről is van szó tulajdonképpen...
Üdv.
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #7398 üzenetére
Épp az élénkséggel van baj, ugyanis gyakran túlzó, természetellenes.
Mindenhova: ezt töltsd le, indítsd el, amit kibontott, azt kell az XP telepítőbe integrálni. Vagy a BIOS-ban az AHCI módot kikapcsolni, és úgy SATA driver sem kell.
Üdv!
-
Cyrin
addikt
válasz
kekegsm #7398 üzenetére
Érdemes lenne összeszedni, hogy lehet spórolni az akkuval, miket érdemes beállítani.
pl. ilyenek:
- Aero kikapcsolása
- kijelző fényerejének tompítása
- HDD indexelés kikapcsolása
- energiatakarékos beállítás a vezérlőpultbanAki tudja folytassa, esetleg sorrandbe is lehet tenni őket, hogy melyiket érdemes, és melyiket kevésbé. A lista végére kerülhet, a LED-es kijelző és SSD alkalmazása
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #7396 üzenetére
Tény, de azt a proci/alaplap/BIOS határozza meg, nem a Vista. Már az aero megléte is kérdésessé teszi bennem, hogy hogyan bírna többet Vistával. XP alatt az akkus fogyasztása terhelés nélkül 13-18Wh között alakult.
Színek: hát, amit most produkál a kijelzőm, annál láttam már ocsmányabb fényes kijelzőt. Rohadásszerű színekkel. Egyébként élénkek is most a kijelzőmön lévő színek.
Üdv!
-
-
gollum
tag
válasz
kekegsm #7362 üzenetére
Ííííígen, minden átlagfelhasználónak működik, de ha megnézzük, hogy ezeknek az átlagfelhasználoknak a 80%-ának még mindig cerkás office gépe van max. 512 rammal, amin egy xp home simán elfut és amit a legalapabb vista is rendesen visszafog, akkor ÉN elgondolkodnék, hogy melyiket válasszam...
És ezeknek az embereknek igenis problémát okoz a működése.
Az is igaz, hogy egyre elérhetőbbek az erősebb konfigok, de a legtöbb embernek így is elérhetetlen...Dehát kinek mi a véleménye, ezen nem érdemes vitatkozni, mert évekig lehetne.
Neked az, Nekem ez.Üdv.
-
Steven21
tag
válasz
kekegsm #7328 üzenetére
Nem, sajnos nincs benne a gépben a Turbo Memory. Elég csúnyán átvertek az "amerika"notebook.hu cégnél. Azt mondták benne van ez a modul, pont ezért vettem meg. 3x kérdeztem rá 3 különböző eladótól. Mindháromszor igenlő választ kaptam. Tapasztalt, hozzáértő eladók...
Aztán hallgattam rájuk, elvittem a gépet. (hozzá kell tegyem, hogy kapok 8E Ft "kártérítést",de ez szerintem szánalmas)
Soha többé nem vásárolok ettől az "amerika"notebook.hu cégtől. Még szerencse, hogy csak egy próbavásárlást csináltam és a 240nm-es irodát ez alapján szereljük fel. Nem ők lesznek a befutók, az fix. Ha belegondoltak volna, hogy most adnak egy hibátlan gépet, főleg,hogy tudták, ez alapján döntök a további 20 gép sorsa felől...
Nem jut eszembe a neve,de valaki már mondta: "Ezt elk*rtuk, nem kicsit, nagyon"!
Ja, a notebook dvd-je is halott, hétfőn megyek a szervízbe. Pedig latitude...
Az értékelésem a bolt felé: erősen NEM ajánlott. -
-
Palika71
őstag
válasz
kekegsm #7340 üzenetére
Csak példát tudok mondani.
Volt ugye a lötyögő aksis Vostrom.
Betelefonáltam, és másnap jött a szrevízes kolléga, felírta a TAG -et, megcsinálta a gépet, kicserélte az aksit, aláíratta a papírjait, majd érzékeny búcsút vett.
Ennyi.
(nem hiszem, hogy van valakinek ennél pozitívabb szervíztapsztalata) -
kekegsm
őstag
-
Siffredi
senior tag
válasz
kekegsm #7175 üzenetére
Most nekem egy darab fekete szigszalaggal vannak letakarva, mert ejszaka kulonben csak a Fast&Furious-t tudtam nezni...
Most gondold el, hogy az 1400-asnal elol vannak a ledek, es feled vilagitanak! Az milyen kellemes ejszaka!
Valoszinu megreklamalom az emlitett dolgokat, aztan ugyis elkuldenek a francba. Az egyetlen panaszom, amit mar tenyleg helyre kell hozniuk, az a videokartya.
Egyebkent nem mindig vagyunk joban egymassal, ezert kenyszerulok mindenfele forumokba irkalni, es feltenni a hulye kerdeseimet masoknak, mivel magamnak nem mindig vagyok hajlando megvalaszolni.
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #7168 üzenetére
A be-ki kattanós is használható kihúz-bedug üzemmódban.
Ha "bekattintod", ergo bekapcsolod, akkor utána ki lehet húzni belőle a kártyát, nem rögzíti, és be lehet tolni egy másikat. Ha "kikattintod", akkor viszont hiába tolsz bele bármit, nem foglalkozik vele, mert ki van kapsolva.
A kapcsolást onnan gondolom, hogy az XP-féle USB eszköz csatlakoztatásakor hallható hang a vaklap berakásakor is hallatszik, mintha bedugtam volna valamit, majd rögtön le is húztam volna. A vaklapot nyilván nem ismeri fel, ezért nyilvánvaló, hogy a ki- és bekattanás az olvasót magát is ki-be kapcsolja.
Üdv!
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7144 üzenetére
Ez eddig oks, de pl egy dedikált VGAnak meg egy erősebb procinak (2.2GHz C2D) meg se kottyan, nem tudom, csak azt hogy én nem éreztem különbséget. Ha 2.5-3 óránál számít 5 percet, akkor nem igazán van értelme a kikapcsolásnak.
Apropó, szerintetek mennyit kéne futnia ennek a masinának office használattal WLANnal kb 90-100%-os fényerővel BT kikapcsolva:
- 56Wh
- 2.2GHz C2D
- 2GB RAM
- 7200-es vinyó
- NV135M vagy mi a túró a VGA
- VISTAŐszintén szólval sokallom a 18-22W-os fogyasztást. Az energiagazdálkodás totál jól be van állítva!
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7143 üzenetére
Nincs felesleges fiókom! Pont azért van ennyi, mert sokszor otthonról, irodából, de sokszor éppen bárhonnan írok mailt és ugye az internetszolgáltató miatt az SMTP mindig más, gyűlölöm ezt mindig átírni, ezért van ennyi fiók.
Ez érdekes, majd megnézem, hátha megy a synaptics, az nagyon jó lenne mindenesetre.
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7136 üzenetére
Volt az is, nem segített. Mindenesetre, most valahogy megcsináltam, most talán okés lesz - legalábbis ami az emaileket illeti. Viszont mivel csináltam még két e-mail fiókot (telefonos mobil internet), így már 6 db van, email címenként kettő. Ellenben készítettem 3 Küldés/Fogadás csoportot, mint "iroda", "otthon" "mobil" 1-1 email címmel. De hiába, most 3X küldi (mondjuk ez nem biztos), de 3X kapom meg! Mi a túrót csináljak vele?
-
fwgoze
aktív tag
válasz
kekegsm #7137 üzenetére
Na jó...blöfföltem...de mentségemre szóljon, OFF-ba ment
. Mindezek mellett 2000-ben pontosan 12 éves voltam, de nem szerettem se a Windows 2000-et, sem az ME-t...a nem sokkal későbbi XP-hez képest kezdetlegesnek tűntek...mivel egyikük sem tudott sokkal többet, az addigre tökéletesen stabil 98-nál! A következő lépcsőfok az XP volt, így a 2000-nek nem volt érdembeli jelentősége...max pénzbeli a Microsoftnak. Ezért írtam, hogy szar, bár inkább a fölösleges szót kellett volna leírnom helyette...
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7118 üzenetére
Megjött a mail, de jól emlékeztem, hogy VISTA alatt használhatatlan. Semmit nem tudok állítani és még az órajelet is rosszul írja ki, folyamatosan 2.2GHz-et ír, ami fals. Csak attól borzadtam el, hogy rohadt sokat zabál ez a gép.
20W-nál kevesebbel egyszerűen nem éri be. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Más: Nincs valami tuningcucc ehhez az Alps tapipadhoz? Sztem katasztrófa a szoftvere.
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7123 üzenetére
Korábban sima Outlookot használtam, abból importáltam .pst-t. Ezt kettébontva két .pst-be akartam volna beimportálni (saját és céges). Nagyjából már szeparált is a dolog, csakhogy egyszerre nem tudom behívni a két adatfilet, mert akkor lefagy az outlook. Egész este meg reggel is ezzel szoptam, végül is a saját levelezést nem hívtam be, letöltött egy halom levelet újból egy szűz adatfile mappába. De szeretném visszahozni a korábbi leveleimet. De ötletem sincs hogyan, mert totál behal ha behívom.
4 email fiók van beállítva, mert jellemzően két helyről írok levelet. Azaz saját és céges 2-2 különböző smtp-vel, hogy ne kelljen állítgatni. Ellenben duplán küldi a leveleket és duplán is kapom meg.
Szóval a tököm tele van vele. De ha tudnátok segíteni, akkor azt megköszönném!
-
SzaboZE
addikt
válasz
kekegsm #7059 üzenetére
Aztán megrázza a radiátor egy elszúrt földkötés miatt
A laptoppal kell egy potenciálon lenni, így a rézdrótot én a laptop fémrészére kötném. A legjobb krokodilcsipeszt beszerezni és ezzel rögzíteni. Táp, akku disconnect. Amúgy nagyon sokan nem használnak ilyet, egy memória cserét általában megúsznak a gépek, persze fő a biztonság.
-
gerii
addikt
válasz
kekegsm #7017 üzenetére
Épp most akarok venni 2GB RAM-ot a gépbe, viszont amit írtál egy kicsit elgondolkodtatott hogy akkor most ha hozzányúlok a géphez valszeg megcsapja az áram?/persze akksi kivétel után gondolom/
vagy ennek mennyi az esélye? asztali gépemnél simán piszkálgattam és nem volt ilyen, de notinál előfordulhat vagy mi? -
kekegsm
őstag
válasz
kekegsm #7013 üzenetére
Bocsi, nem kotozkodni akarok, nem ez a celom, de:
-Amit a bovitesrol leirtal, az esetleg egy teves kepzeletet ebreszt az olvasoban, hogy jajdemilyenegyszeru. Aztan amikor mar megvett mindent, osszeszamolja, es sirva fakad. Arrol nem is beszelve, hogy valakinek be kell epiteni ezeket a dolgokat. Ha szakszerviz csinalja, akkor draga es nem is biztos a minoseg. Ha te csinalod, akkor is lehetnek problemak, sokat kell jatszani sokszor, hogy szetszedd, konnyu eltorni a muanyag alkatreszeket, leeht hogy problemak lesznek vele (nem teljesen kompatibilis alkatresz, vagy hosszabb egy millimeterrel, stb), megcsuszhat a csavarhuzo es akkor vege a dolognak, ossze is kell rakni a vegen a dolgot, stb. Garancia ugrott persze, ha meg volt, de az is lehet, hogy a vegen egy instabil rendszert kapsz. Csuklopantot hasznalsz, amikor memoriat cserelsz? Mert az emberek 99%-a nem hasznalja.
-Egyebkent egy olyan VGA mind a tied, utoljara 350€+szallitas-ert lattam a neten legolcsobban.
-Jo proci: 150-200€ legalabb, de mehet felfele 300-400ig. +szallitas
-kepernyo: Nagyobb felbontasu 17" kepernyot lattam mar 250€-t is, de az hasznalt volt. +szallitas. Ujat lattam mar 500€ korul.
-200GB 2.5" winyo olyan 200€ korul van.+szallitas
-wifi a/b/g/n-t mar meg lehet kapni 100-130€ korul+szallitasSzoval a vegen bovitetted a 400 eurot ero gepedet 2000€ cuccal, es most mar erni is fog annyit mint egy vadiuj, 3ev garancias, nagyobb teljesitmenyu laptop. De ez az uj laptop csak 1500€...
Fogyasztas:
A T7500 procim fogyaszt ha jol tudom 13W-35W-ig. 13W-ot akkor fogyaszt, ha meg sem erintem
Ventillator: ha all akkor 0, de ha megy akkor eszik kemenyen.
Videokartyam is kb ugyanilyen ertekekkel rendelkezik.
HDD: 1watt, ha alapjaraton megy, de terheles alatt akar 10W is lehet.
ODD: kb ugyanez. (ennel es az elozonel a felporgetes nagyon sokat fogyaszt
Kepernyo: nem tudom, gondolom nem olyan sok, bar az akku teljesitmenyt rendesen befolyasolja.
Wifi: nem tudom az ertekeket, de sokat szamit akkuidoben.
Bluetooth: nem tudom az ertekeket, de sokat szamit akkuidoben.
LED-ek: egyutt megesznek egy wattot, masfelet
Alaplap maga is hasznal aramot persze, ott a chipset, hangkartya ilyesmi.
Kepernyo nem tudomEgyszer lemertuk a melohelyemen, terhelve minden alkatreszt, 85W korul mozgott (78-89W)
Terheles nelkul (futott egy total commander only) volt 23-24W. -
kisninja
őstag
válasz
kekegsm #7002 üzenetére
Igen csak van amibe beszerezhetetlen meg van amibe nem 9400 be azért találni.
NHC mondja akkus üzemmódban mennyi watt ot eszik és reális adatot ir.
Mivel töltön is alapból minimalizálom a fogyasztást igy jó értéket irtam. Ha játszom akkor megemlkedik de akkor is jóval elmarad az asztalitol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest