Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kekegsm

    őstag

    válasz gollum #7417 üzenetére

    Jaj, nem kell ez a szegeny szerencsetlen szamitogepvasarlo duma. Anno az XP-vel is ugyanez volt, elotte a Win98 is, elotte a Win95-el. Mennyit olvastam akkor rola, hogy ez sosem fog elterjedni, mert nics aki megfizesse azt a boduletesen sok (es akkor meg baromi draga) memoriat. (1992ben 486DX2/66 procis gepembe a 4x1MB volt 60ezer forint.)

    De ha meg visszamesz az idoben picit, amikor eloszor elkezdtek PC-t forgalmazni, mindenki rohogot rajta, hiszen 4-5x annyi volt, mint egy C64. Aztan valahogy megis elterjedt.
    Es van otthon ismerosom, akik boltot/szakuzletet/szervizt csinalnak. Nem garazsceg, hanem rendes, beveteleik 80% cegek, halozatok, stb. De szerinte a maszek vasarlok ketharmada izomjatekgepet vesz, pont par napja beszelgettem vele, minden masodik vasarlo 4magos procit vesz, minimum 2GB memoriat (probalta nekem elsozni az 512-es modulokat), es brutalis videokartyat.

    Notebookoknal mas a helyzet, tudom, mert az emberek csak annyit latnak, hogy olcsobb a noti, es veszik, mert cool. Persze a hasznalhato noti draga. De azt mar nem nezik, hanem megveszik az elso 99.999Ft+epresnyaloka FuSi-t (amihez azert adnak Vistat, mert a hozza nem ertoknek csak ezzel a kulcsszoval lehet elsozni), aztan sipolnak utanna hogy szar. Ez a boltok hibaja, nem szabadna nekik 512-vel gepet eladni, hanem legalabb 1GB-vel, (de a boltok, ha tehetnek, meg a fele fenyerot is kisporolnak belole, hogy olcsobb legyen 2 forintal), meg a vevoke, akik nem neznek utanna, hogy mit vegyenek, jobbik esetben megkerdezik a Rozsika huganak kisfiat, mert o mar latott szamitogepet az altalanosban, es mar harmadikas, szoval biztos tudja. Nagyon ritka az, aki idejon, vagy mas szakemberhez megkerdezni, mit is kellene venni. Egyebkent a Vista ezerszer biztonsagosabb, mint az XP, (nem irom le miert, mert esetleg valami amator hacker beprobalkozna nalam, es hatha megis sikerul), de kerlek hidd el, tenyleg az, Sokkal gyorsabb az esetek 80%-ban (masolasnal szorakozik neha), tovabb birja akkurol, kevesbe porgeti a venti/kevesbe hangos, jatekok nagy reszenel gyorsabb volt nalam, nincs BSOD, vagyis meg nem lattam, szoval ugy mindosszesen nagyon bevalt. Es egyetlen dologbol kell sok, memoriabol, ami meg manapsag semmi penz (cegnel egy T40-es Thinkpadon is Vista van, ha jol emlekszem 1.4-es a proci, 20GB winyoval, Intel GMA900, es teljesen normalisan megy rajta. Fel kellett boviteni, most 1GB van benne, de nincs gondja.)

    Szoval azok, akik megveszik a 70-80-100ezres gepet cerkaval (vennek meg nyomtatoval, ha mar ott a szamitogep, ne ceruzazzanak), meg Celeron processzorral, meg Vistaval, azok aldozzanak meg ra 5ezer Ft-t, amiert bar nemcsak 512, hanem 1GB memoriat kapnak. Vagy aldozzanak 3000-et egy masik 512re. De 10.000ert mar a 2GB DDR2 667MHz SODIMM is befigyel

    [ Szerkesztve ]

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

Új hozzászólás Aktív témák