Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
plömplöm #76596 üzenetére
képek érdekelnek valakit?
Határozottan. Mindig szívesen látott vendég egy 16:10. A gyakorlatban persze nem ilyen egyszerű ügy a boldogság elérése. Adj neki időt, lesz, amit soha nem szeretsz meg benne, más tulajdonságok eltűrtek lesznek, egyesek pálfordulásba is kezdhetnek. -
E300TD
tag
válasz
plömplöm #75922 üzenetére
Tegnap este levettem a hátlapot, a jelölt burkolat - gondolom a proci - és a ventinél a hőcső tűzforró volt, amikor kikapcsolt, burkolaton keresztül meleg. Visszahűlés, visszakapcsolás után 1 perc múlva ismét tűzforró és kikapcs. Venti meg sem mozdult. Hűtöttem külső ventivel, így lement a bios-ban a system check hiba nélkül. Ventit is bekapcsolta, de magától nem indul el. Most lehúztam az akku csatit mad vissza. Megy ugyanolyan használat mellett, a burkolat még csak nem is langyos .... venti meg se mozdul ...
-
Lackó1984
tag
válasz
plömplöm #75835 üzenetére
Próbáltam, de nekem csak az akkumulátor kezelés jelenik meg, semmi más.
A fancontrol nem működik, sem a notebook-os, sem a másik.
Biost frissítettem, mert volt hozzá sokkal újabb (lírásában szerepelt a módosított hőmérséklet kontroll).
Most meg megy a ventilátor, ha kell ha nem, sosem áll le. Üvölt mint az állat.
Egyedüli megoldás az, hogy a HWinfo fancontroljában beállítom a custom auto profilt.
Csak ugye ezt minden indításkor külön el kell indítani, mert a HWinfo csak önmagában indul, a fancontrolját külön kell bekapcsolni. -
Kbali
nagyúr
válasz
plömplöm #75792 üzenetére
Lehet, hogy jó, köszi a tippeket srácok - kb szerintem ez a tényleg gyárinak tűnő.
-
plömplöm
őstag
válasz
plömplöm #75762 üzenetére
íme egy többé-kevésbbé hivatalos dell hsz-gyűjtemény egy latitude 5490 konkrét problémájáról és egy megoldásról, szóval a kérdésre a helyes válasz: igen, lehet.
-
-
azbest
félisten
válasz
plömplöm #75519 üzenetére
ebben sajna pont nem jelzik, ha jól látom, hogy az inspiron io boardján nincs lan, de a vostróén meg van
Néha vostro és vostró közt sem látom a különbséget az áron kívül, amikor webshopban próbálom megfejteni. Lehet más kijelzős némelyik vagy valami alkatrész különbözik. Talán konkrét serial alapján lehet dellnél megnézni, azt meg a boltok nem adják ki bárkinek vagy kérdezgetni kell, hátha a bolt tudja a különbséget
-
gaborbol
őstag
válasz
plömplöm #75342 üzenetére
Koszi szepen!!! Most mar sokkal jobbban erzem magam
Ezek szerint jarhattam volna rosszabbul is.
Ugyfelnek rendeltem egy 5680 Precisiont, nem tudtam, hogy forrasztott benne a ram, azt lattam, hogy a 16-os meret ellenere nincs num-pad ( van nalunk uj laptop kb egy eve, mert az ugyfel megrendelte, aztan kiszallitaskor kozolte, hogy num pad nelkul nem veszi at, azota elso kerdesek kozott van, hogy kelle-e.)
Ket nagy premium hangszoro, allul meg ketto, nem gond, hogy nincs numpad ennek az ugyfelnek nem kell, de legalabb baromi jol fog szolni !!
Annyira eltalaltak, 70%-os hangeron nincs semmi basszus, es megis torzit. A latitude 5550 ugyan ez, windows hangero gomb 65 % felett ha mozgatot a csuszkat iszonyat torz, YT atlag video-zene, olyan torz, hogy nem hiszed el.
A touchpad az elso ami KB 15 ev alatt, be kellett mennem a menube es kikapcsolni minden extra funkciot, a gesture pad gyakorlatilag hasznalhatatlanna teszi, de legalabb nekem akkor ott a felso gombsor, fizikalisan.
2024-ben a 2 Mp-es kamerat meg sem emlitem. -
válasz
plömplöm #74977 üzenetére
Dedede, az helyszíni garis. Szar az egész rendszer ahogy van, legutóbb a telefonos support küldött be hozzánk egy ügyfelet egy ProSupport Plus-os géppel, ami szintén helyszíni garis volt, és még adtak neki egy semmire nem jó jegyszámot is.
Hajam hullik tőlük...Szóval beszélj egy szervizzel, jelents be nekik, ők felveszik az adataidat és amint megjön az alkatrész kimennek hozzád javítani!
#74978gaborbol: Érthetetlen számomra, hogy egy PC-nél miért nem fér bele egy second kiszállás. Gyakran laptopál is kell, bár tény senki sem szeret 2x kimenni egy címre.
Az a baj, CPU-t nem adnak csak úgy, indokolni kell, akár keresztpróbával (fun fact, ugye mindig van nálad minden géphez tesztalkatrész? Lfaszt)
Rosszul van az egész kezelve, én értem, hogy igyekeznek leszorítani a cserélendő alkatrészek számát és a CPU ritkán hibásodik meg, de ha alaplap csere volt és a hiba UA akkor valószínű más romlott el...
Tudnék még mesélni, de majd legközelebb. -
gaborbol
őstag
válasz
plömplöm #74977 üzenetére
Nem tudom nalatok, hogy van, (USA) eddig pl Optiplex desktop-ra 3 ev NBD gar volt, ha felmentel a Dell Support honlapra a service tag alatt ott volt kozvetlen, hogy NBD onsite warranty nem kellett kattintani sehova.
Most csak annyit ir, hogy basic warranty, alatta van egy "Review Service" gomb, arra kattintva kapsz picit tobb infot.
Az alatt van megint egy "Term Contract" gomb ,arra katintva irja halvany szurkevel(b+) Next Business Day Onsite After Remote Diagnosis (for business Customer)Jott egy Optiplex plus desktop (1100 dollar?) , helybol szar, windosba nem lehet belepni. Hibajegy, oke tech kijon, kicsereli az alaplapot, elmegy, osszefossa magat azonnal. Visszahivom, hivjam a Dell-t.
Szerintuk, kuldjem mar be a gepet es 2+7 munkanap nap mulva visszakuldik javitva, vagy ha uj gepet kerek akkor akar ket het mulva meg is johet.
2 oran keresztul gyozkodtek, hogy kuldjem be a gepet javitastra. Aztan belattak, hogy megis csak ki tudnak jonni es kicserelni a hibas CPU-t masnap. 1200 db Dell gepunk van a flottaba, ha a gart sem sikerul ugy intezni ahogy elvarjuk akkor nem tul rozsas a jovo.
-
Malachi
veterán
válasz
plömplöm #74893 üzenetére
ez megvan és változtatja is a hűtést, de sajnos nem mondhatom, hogy működik. a csendes mód a hűvös után a második leghangosabb, az ultra a leghalkabb, egyiknél sem lehet saját paramétereket beállítani, az összes ha kell, ha nem 50 fokon akarja tartani (ezt) a CPU-t ami 90-100-ra van hitelesítve, mindezt úgy, hogy nullára kapcsolja a ventit, aztán mikor a CPU felmelegedett, maxon pörgeti. on-off állás van, nincs más, nincs olyan, hogy negyed vagy félsebességen tekerjen és 60-80 között tartsa a CPU-t, semmi nincs.
ennél a 10 éves Asusomban is jobb hűtési sémák voltak.
a másik, hogy k*rva hangos. néma, eltelik pár perc, visít egy percig, megint néma. teljesen gyári beállításokkal.
egy hétig csak ezzel foglalkoztam, mikor megvettem a rég vágyott Dell lapost, mert nem hittem el, hogy egy akkor kb. 400 ezerbe kerülő vadonatúj eszköz így működjön. ha érdekel nézz utána a neten, tele van értetlenkedő emberekkel. eleve, hogy egy 16-os böhöm gépben hogy lehet alultervezni a hűtést az már egy mérnöki csoda, de még arra sincs lehetőség, hogy a zajt értelmesen beállíthasd magadnak.
egyetlen BIOS frissítés kellene, ami unlockolja valahogy ezt. rejtély, hogy miért nem foglalkoznak vele. mindegy, ez van.
ja igen, Inspiron 16, i5 5620, 16 RAM, IrisXe grafika. semmi extra. semmit nem csinálok vele szövegszerkesztésen és youtube videózáson kívül. pisszenés nélkül kellene némán működnie, ehelyett a valaha volt leghangosabb gépem, legyen szó laptopról vagy desktopról.
-
Malachi
veterán
válasz
plömplöm #74891 üzenetére
jogos, mindenkitől bocs és kösz, a hűtést nem lehet szabályozni (4 előre beállított mód van, csak az a mai napig hibás sajnos pedig ahogy láttam több éves probléma) és a fanspeedet nem lehet rendesen kiolvasni. legalábbis az Inspironokban.
A CPU hőfokkal szerencsére minden oké.
-
tpotyka
tag
válasz
plömplöm #74384 üzenetére
A linkelt táblázatban a felette lévő sor feleltethető meg az 5-ös portnak, szóval ez: "One Thunderbolt 4/USB 3.2 Gen 2 Type-C port with PowerDelivery 3.0 (optional)" Az utóbbi a választott, s ezért a kérdésem. (Amúgy az alap 10-es akksitöltős hely tükörhelyzetében.)
S az előzőekből adódott a felvetésem, ugyanis mennyivel egyszerűbb lenne az adott gép egyedi konfigurációját e téren is áttekinthetővé tenni, éspedig a leginkább kézenfekvő helyen: a konkrét gépen, hogy azon mi hol mire képes. -
tpotyka
tag
válasz
plömplöm #74382 üzenetére
plömplöm, köszönöm szépen a gyors eligazítást, valóban. Ugyanezt az ábrát és leírást néztem, csak amikor kiírtam magamnak a kezemmel, már a Type-C Gen 2 adatait néztem a szememmel.
A Type-A brigád akkor tiszta sor, nincs ellentmondás.
Most, hogy előnyösen ide helyezted az ábrát: tehát az 5-ös port az, ahova én pluszban USB Type-C-t kértem. Az általad linkelt oldallal viszont nem találkoztam, annak infóit külön köszi, tehát a Type-C most 3.2 vagy 3.0? Az képes 10 Gb/s értékre, vagy az is csak 5 Gb/s? Közben a wikipédiás USB cikket is nézem, s kusza kissé a téma.
-
Csepy
őstag
válasz
plömplöm #73386 üzenetére
Legutóbb, ami nálam volt 5410, abban még nem ez a fajta UEFI volt, hanem a régebbi típusú. Érdekes. Na mindegy, most már ezt is tudjuk.
Persze mindez egyáltalán nem vonatkozik Strauss esetére, mivel az egy E6520-as Latitude, úgyhogy neki továbbra is az áll, hogy csak windows alól, csak az .exe file-lal frissíthető.
-
Dhampir
félisten
válasz
plömplöm #72907 üzenetére
Benne van a caddy és a kábel is, sőt még plusz csavarok is találhatóak gondosan ragasztószalaggal letapasztva.
Hm, valóban csak egy darab m.2 hely lehet benne az alumínium lemez alatt. Eszerint még egyszerűbb, nem kell harmadik tárhelyben is gondolkodni, ami persze nem is lett volna muszáj.
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
-
válasz
plömplöm #72887 üzenetére
De akkor nem értetted, amit írtam. MS Tool-lal nem lehet csak HOME-t letölteni, de nem is ezt írtam.
Ha van a Biosban, akkor amit letölt image-t MS toolal, akkor nem tud választani, akkor megy fel a megfelelő automatikusan.
Ha viszont nem volt hozzá licensz, akkor a később vett Licensz (vagy csak kulcs) miatt telepítésnél ő választhatja ki mit szeretne telepíteni és nem automatikusan az megy fel, ami már volt aktíválva. Így választhatta ki most a rossz (HOME) verziót a PRO helyett.Tehát a kivéve erre vonatkozott, hogy választható-e a telepítéskor a verzió, és nem arra, hogy a helyes verzió aktiválja magát vagy sem. Arra annyi vonatkozott, ha ilyen szürke olcsó kulcs, akkor annál lehet, hogy nem fog működni, de ez most más téma.
-
movax
őstag
válasz
plömplöm #72406 üzenetére
Most visszanézve az én zsanéros kalandomat, egyértelműnek tűnik, hogy a túl szoros zsanér mozgatáskor túl nagy terhelést jelent a környező műanyagokra, csavarfészkekre, ez utóbbiakat mondjuk megoldhatnák masszívabbra (kis, 2,5 mm-es a menetátmérűjök, egy rizsszemnél nem sokkal nagyobbak), melegen beleszorítják a műanyagba, aztán szakadnak ki ezerrel. Ez egyértelműen tervezési hiba (vagy tervezési bravúr, nézőpont kérdése).
-
garga01
őstag
válasz
plömplöm #72352 üzenetére
Ehh sejtettem, hogy nem lesz megoldás, vagy legalábbis másik dokkoló, de akkor marad így, a LAN kábelt külön bedugom a gépbe...
(A dokkolót a céges géphez vettem alapból, mivel az is ThinkPad, de a Dell géphez biztos nem veszek még1-et külön. Pont az lenne a lényeg, hogy 1 db dokkolóba van minden dugva, és csak "váltok" gépet, átdugom az usb-c kábelt... modern világ, azt mégsem kompatibilis egymással a kettőcsak tudnám a Lenovo miért universal-nak hívja akkor a dokkolót
)
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
plömplöm #71707 üzenetére
Huh, ő se sokat hallott ESD védelemről... Úgy lapogatja két ujjal az SSD-t, mintha nem lenne holnap
Adika4444: nem csak dellben puffadnak, pl. HP 830 és Lenovo notiknál is előfordul. A cella gyártója lehet a ludas. Ahogy írták, a gép garanciaidején belül cseréli a dell az elhízott akkukat.
-
-
Stef@N
tag
válasz
plömplöm #70928 üzenetére
hát ha nem nyomkodja az ember akkor is hülyét kap ezekszerint. egy bios recovery lefutott már, utána egy darabig jó volt, majd korruptálta saját magát a bios és csinált magától egy újabb helyreállítást. szerintem valami nem kerek ezzel a géppel.
visszaadom az illetőnek, hogy tesztelje. Mindenestre kikapcsoltam hogy a bios tudjon fogadni az oprendszertől frissítéseket.
-
balazs1022
őstag
-
fokukac
nagyúr
válasz
plömplöm #70425 üzenetére
köszi.
most kipróbáltam egy másik, a telefonhoz kapott gyári USB-C-USB-C kábellal, arra azt írja, hogy megy a gyorstöltés...
A másik kábellal (amivel az Inspironról korábban rendesen töltötte), arra meg azt írja, hogy lassú. Ki érti ezt most már. : )Ui. amúgy a döntéshozók sok esetben nem igazán értik ezt a latitude/thinkpad dolgot, azt nézik, hogy sokszázezer, meg hát van benne fasza proci meg sok ram, mi kell még?
-
-
válasz
plömplöm #67635 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy úgy szokták, mert az a biztos, de írtam néhány oldalt, ahol lehet alap dolgokra szűrni.
Te is elég messze lehetsz, de nem állok le kötekedni veled, hátha ír egy nálabb közelebb levő, aki jobban otthon van a témában.
Segítek:
[link]
Itt lesz 2-3 kolléga is aki mélyebben benne van ebben. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
plömplöm #67563 üzenetére
Köszönöm!
A sok segítség közül a tiedet próbáltam elsőnek, és meg is oldotta a problémát.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.blac !
Akkor egy ilyen cserével, lenne 5GHz, és gyorsabb is lenne.
Most 72Mbps a link sebesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest