Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemcso
őstag
válasz
szaszapi
üzenetére
Alapban a médiavezérlők élnek, a funkcióbillentyűk Shift-tel használhatók.
Két módon változtathatod meg ezt :
1, BIOS -ban átállítod,
2. Telepíted a Dell QuickSet programot, innentől bármikor át tudod állítani windows alól a billentyűk alapfunkcióját. -
m.tomi4
tag
-
szaszapi
őstag
közben mégis működnek a funkcióbillentyűk csak nem úgy ahogy kellene.FN gomb helyett a shiftet kell nyomva tartanom.Mit kellene beállítani hogy megfelelően működjön?
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Sziasztok DELL-szakik. Bajom van, de nem mai gyerek a notim, hátha tudtok segíteni, illetve megfejteni az okot.
Dell Inspiron 1501, azaz a DELL első AMD-s notija. Bios legfrissebb, ram 2x1GB, oprendszer egy 1.5 éves de karbantartogatott XP. HDD lett benne cserélve tavalyelőtt 500 GB-osra, majd idén pedig 750 GB-os WD került bele.
Hibajelenség: ha sok böngészőablak van nyitva (Maxthon bővítmény) illetve mellette Chrome is 6-8 ablakkal, megy egy utorrrent, esetleg MSN is, és még végzek fájlműveleteket is (iso-csomagolás, rar-olás stb) plusz böngészgetek is, egyszercsak valami "besokall" a rendszerben. A HDD led szinte állandóan világítani kezd, mintha a végtelenségbe swappelne a gép, és lelassul minden őrült módon. Gyakran, sőt legtöbbször egy újraindítás oldja meg. Felmerült már bennem hogy a 2 giga memória kevés már ennyi minden megnyitásához és azért akad ki. De nem vagyok benne biztos. A kiakadás mellett 2 abléakváltási művelet közt akár percek! is eltelhetnek. Mellette a CPU-terhelés 1-25% körül ingadozik, tehát abszolút nem a CPU ül le.
Van ötletetetek? -
szaszapi
őstag
van nálam egy 5010-es dell.Nem lehetett rajt & jelet írni,ezt mi okozza,illetve nem találom a hotkey driver-t,nem működnek a funkcóbillentyűk,valaki aki tudja írja már meg.
-
kk831228
addikt
Üdv! Dell n5110 problémám van ! Az a problem hogy ha beállítom pl a mediaplayerhez hogy a dedikáltal játsza le a filmet sokkal sz..rabb a kép mint a hd3000-el. Meg a youtube-on is ugyanez a probléma. Olyan mint ha nem stimmelne a frekvencia mosódik a kép. Ha fekete a háttér a filmben nagy fekete kockák mosódnak benne. A világos részeknél meg szellemképes a film de nem annyira feltűnő! gt525m a dedikált. Nem tudom mi lehet a probléma driver vagy codec, fogalmam sincs

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
MrÖtzi
üzenetére
Mindenképp 15"?
Csak mert ha lány, akkor jobb lenne neki valami kisebb és könnyebb, hogy tényleg tudja vinni.Például:
HP ProBook 6440b
Ez egy Renew HP, ami kb. a felébe kerül, mint normál, ellenben business gép, 3 év múlva is menni fog. Tudom, hogy drágább, de ennyivel tényleg ér többet, ráadásul Win7 professionellel jön, és jóval kisebb és könnyebb is. -
doser0717
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Tudsz esetleg egy dell szerviz linket vagy tel.számo? (jó pv-ban is)
Amúgy köszi! (ezt hogy tudom, változtak az arányok a lehetséges jelöltek között)
És akkor még valami: az Alienware-nek meg lehet oldani valahogy a billentyűzet magyarosítását? Jó nekem a szitázott vagy (ha más nincs) a matrica is, csak lehessen ékezetes betűket írni. Mindezt gar. vesztés nélkül. -
Muerte
addikt
válasz
doser0717
üzenetére
Igen.Kb 2 perc a Dell honlapján amig magyarositod a garanciát,aztán csak a gép alján található szerviztag szám alapján él a garancia.Csak azt kérik semmi mást.Ha vmi van hivod a supportot és 1-2 napon belül házhoz jönnek,és ha tudod mi a baj bemondod a csajnak milyen alkatrészt hozzanak és nálad otthon helyben kicserélik.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
végülis melyik driver kell?
egy n5110-en nem akar működni a wifi, a dell oldalra beírtam a kódját (ami a noti alján van), minden wifi drivert végigpróbáltam, de semmi eredménye. eszközkezelő még nem is gyanítja, hogy van benne wifi. Melyikkel kellene működnie?"Másrészt senki nem fogja neked szájbarágósan leírni, hogy hogyan kell letölteni egy drivert, vagy pontosan miket kell, mert lesz ~20. És mint írtam, a Dell honlap majd a service tag alapján automatikusan válogat neked."
akkorát aratsz barátom
ekkorát még nem csalódtam dell-ben, a noname notimnak nagyobb támogatása van mint ennek
-
Patrick76496
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
norbi tudsz adni egy msn-t xfire-t vagy skype-ot? egy az hogy gyorsabban megy a kommunikáció mint privát üzenetbe + amikor válaszolni akartam az előbb, akkor nem akart betölteni az oldal. nekem az msn: patrik.knight@citromail.hu skype: patrik.knight96 xfire:patrikgtaivse
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Az Alienware ugye a Dell 'elit' gamer szériája. Na már most, ha jól látom, akkor a Dell gépek jellemzően világgaranciások.
Tehát ha én 'magánimportban' behozok egy Alienware-t, arra itt Magyarországon hivatalos Dell szervizben/importőrnél tudom érvényesíteni a 'világgaranciát'? -
amonraa71
csendes tag
Oké vágom,de mi van a 7K750 Hitachi-val?Az nem jó megoldás.Mondjuk nem néztem hogy lehet-e kapni és mennyiért.
-
mynames
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát ha az a helyzet mint az 5010-nél akkor pont 5 van. Nem kicsit szívtam vele anno...
-
norrberth
addikt
válasz
amonraa71
üzenetére
Persze van! de irták fórumon hogy ha 40 fok felett van a vinyó hömérséklete akkor nem érdemes venni bele 7200 ast mert nagyon melegedni fog!! olvazsd el! én már utánna jártam.
http://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/hsz_26201-26250.html
dzsekó nagyon vágja ezt a vinyó témát! -
amonraa71
csendes tag
De legalább megnyugodtam ,hogy menni fog a progi,már csak idő kérdése az egész

-
amonraa71
csendes tag
Létezik egyáltalán 7200 RPM-es vinyó ebbe a gépbe?:n5110 Talán gyorsabbá tehető,mert a tesztprogramok szerint ez húzza vissza a gépet.
-
amonraa71
csendes tag
válasz
Patrick76496
üzenetére
Tipus:
GeForce GT 525M
RAM mérete:
1GB -
amonraa71
csendes tag
válasz
Patrick76496
üzenetére
Köszi,de sajna csak holnap tudok érdemleges választ adni,mert bent van a munkahelyemen.Elvileg felraktam minden drivert és megy minden a wifitől kezdve kezelőgombokig.De nyugtass meg, hogy a gép az képes rá hogy elfusson rajta adobe after effekt.Mert hogy perceket kell eltöltenem két parancs között az már idegbaj határát súrolja.

-
Patrick76496
őstag
-
amonraa71
csendes tag
-
Patrick76496
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
hát nekem nincs bajom a monitorral, kb egy hete vagyok boldog tulajdonosa
mind2 fentvan de egyik se működik (wifi, bt) eleinte usb wifi fogó cuccot használtam, de azt átraktam az asztali gépembe, és ebbe kábelesen jön a 25-ös ^^ az usb 3.0 driver-t nehezen találtam meg, szóval érdemes inkább külső oldalakról szedni, mint pl nekem az usb, és neked a vga driver. mi az msn-ed? ott jobban tudunk beszélni, szerintem. enyém patrik.knight@citromail.hu üdv -
norrberth
addikt
válasz
Patrick76496
üzenetére
Te melyk drivert tetted fel a Bluetooth nak meg a wifinek? neked mióta van a gép, megvagy vele elégedve? nekem az elsö hétbe viszketett meg könnyezett a szemem a Ledes monitortól! Lcd s hez voltam szokva.
-
Patrick76496
őstag
kösz! akkor majd én is megpróbálom az nvidiáról

-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
válasz
Patrick76496
üzenetére
-
Patrick76496
őstag
Sziasztok! K Norbi-éhoz hasonló problémám van. Nekem is dell inspiron n5110-es notebook-om van csak nekem 128204-es szóval 4 giga ram van benne és i3-2310m-es cpu. Nos, én felraktam az Intel HD Graphics-os drivert és az nVidia-sat is, mivel az intel-es nélkül nem ment volna fel az utóbbi. Bizonyos játékok jól működtek, mint pl. mafia2, dirt3, viszont csak ultra low grafikán, ami nem egy 1 gigás vga-ra vall (nVidia GeForce GT525m) Én is hallottam a technológiát, hogy ez a vga csak annyi memóriát használ, amennyi kell neki. Ma először szerettem volna kipróbálni a gta4-et rajta és 64 megásnak nézte a videókártyát, pedig külön beállítottam, hogy ne az intel-essel, hanem az ő szerint "nagy teljesítményű grafikai processzor"-ral, azaz nVidia-val legyen futtatva. Beraktam win xp sp3 kompatibilitási módba, rendszergazdaként futtattam, és a windows egyszerű összeállításon volt. Esetleg az még talán segíthet, hogy Windows 7 Professional N 64 bites operációs rendszer van rajta. Előre is kösz a segítséget, bocs hogy sokat írtam.

-
vscotina
aktív tag
szervusztok!
Szeretnék választ kapni valakitől aki tudja::
Dell XPS M1330-ra telepíthető e a Win7??? Vannak e hozzá megfelelő driverek, bírja e a hardver????
-
amonraa71
csendes tag
Sziasztok.Már rég olvasom ezt a fórumot itt a háttérben,mert szerettem volna egy jó laptopot.Vettem is egy n5110 i7 8Gb ram Windows 7 64-bit 500gb vinyóval.ÁLLITÓLAG ZÚZ, mint az állat.Már egy éve gyűjtögettem a pénzt rá.Egy dologra vettem:ADOBE PREMIER PRO ÉS AFTER EFFECT-RE .Film szerkesztéssel szeretnék foglalkozni.Szóval feltettem és......és nem megy.Vagyis megy de katasztrófa.Akad renderelésnél(látvány kiszámítás).perceket kell várnom míg elindul.Aztán szaggat,és ha túl sokat akarok egyszerre(szerintem nem,de a gép szerint igen....)akkor be is fagy.
Adobe gépigénye:Intel® Core™2 Duo or AMD Phenom® II processor; 64-bit support required
64-bit operating system required: Microsoft® Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 1 or Windows® 7
2GB of RAM (4GB or more recommended)
10GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
7200 RPM hard drive for editing compressed video formats; RAID 0 for uncompressed
1280x900 display with OpenGL 2.0-compatible graphics cardA vinyó 5400 RPM-es,mármint igy tudom, de nem is tudom hogy létezik-e ebbe a gépbe nagyobb.
Itt a fórumon annyi okos ember van.Valaki segítsen vagy legalább annyi hogy van remény...
Köszönöm
-
m.tomi4
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
és garancia vesztéssel jár az ha szétszedem?
-
norrberth
addikt
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=W764&catid=-1&dateid=-1&impid=-1&osl=EN&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=INSPIRON_N5110&hidos=BIOSA&hidlang=en&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False
Ez engem is érdekelne Dell N 5110 Wifi/bluetooth driver, melyk kell neki a sok közül?
-
gyenge47
aktív tag
Hali
n5011 win7 64bit: wifit melyik drivereket kell telepíteni? Mert valahogy felszenvedtem néhányat, de valahogy a wifi a 90es évek betárcsázós modemjeinek a sebességét adja. Tehát: mit és hogyan telepítsek, hogy működjön?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem, hyperthreaddel én xeonokat használtam linuxszal

-
norrberth
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nagyon hasznos ez a link, az egész gépröl van mindenfélre rajz, köszönöm.

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Szerintem nem kell kikapcsolni, én még szinte sosem láttam rendszer HT-tól lassulni, bár biztos van ilyen szitu. Wikipedia/Hyperthread
Viszont nagyon szépen kérlek ne zárj minden mondatot felkiáltójellel

-
Jester01
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Egy mag kettőnek látszik, így két végrehajtási szálat tud futtatni. Az alapelv az, hogy a processzoron belüli egységek nincsennek állandóan kihasználva, vagyis van még erőforrás egy további szálnak is, ha az éppen olyan részegységeket használna amit az első szál nem. Ez persze sok tényezőtől függ és bizonyos esetekben akár lassíthatja is egyes szálak végrehajtását (mégha a teljes teljesítmény esetleg nő is).
Alapesetben nem baj ha be van kapcsolva de ha egy adott feladatra szeretnéd kihegyezni a rendszert, érdemes kipróbálni nem gyorsabb-e kikapcsolt HT mellett.
-
norrberth
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
És ez mi? baj hogy bevan kapcsolva? vagy mi ez a Intel Hyper-Threading Technology.
-
norrberth
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
norrberth
addikt
Persze fel, nekem lehet csak szokatlan az alján van a hangszórója és elég dobozosan szól.
-
norrberth
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Na ezt jó tudni!! köszönöm!!
-
norrberth
addikt
Na ezt jó tudni!! köszönöm!!
-
-
-
norrberth
addikt
Ahaa értem! akkor jó!
megosztom a tapasztalataimat veletek!
Ezelött MSI m volt, 2 évesen alaplapos lett! garancia lejárta után 2 hónapra megfött! na mondom ez aztán a jó gép! aztán nem akartam hogy mégegyszer ilyen elödorduljon! ezért döntöttem a DELL mellet! és eddig nem bánntam meg! jó gép teszi dolgát! tetszik a cserélhetö fedlap! a sokoldalusága! bejön az egérpad ami létezik mindent belehet állitani! tetszik a külön kapcsolható monitor! végre hátra került a táp és az enthernet kábele! egyetlen rossz dolgodot tudnék mondani a hangszórója! -
m.tomi4
tag
válasz
norrberth
üzenetére
hali!
tudomásom szerint jól csináltátok, mert a core i7-es proci támogatja az intel HD Grahpicsot, és használja is úgy ahogy leírtad.
ez azért jó mert az aku időt kicsit növeli mivel kevesebbet fogyaszt.
elméletileg ha fel teszel rá egy nagy grafikát igénylő játékot. pl.: battlefield bad company 2
ott vagy felajánlja választásra hogy melyik kártyát használja vagy automatikusan át áll az NVida kártyára. -
pocok11
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem megvenni első komolyabb gépemet,csak szeretném kikérni néhány tőlem hozzáértőbb ember véleményét. Idő hiányában nem tudom magam beleásni magamat sem a fórum hozzászólásaiba,sem komolyabb tesztek elemzésébe. Az alábbi 2 linken azok a notik vannak amik eddig szóba jöttek mint lehetséges vételnek.[link]
[link]
A g73-nál annyi a különbség,hogy 500gb a merevlemez+64gb ssd. (corsair).
Mit szóltok,teljesítmény,ár-érték arányban mi lenne jobb döntés?
Ezen kívül,ha tudtok ajánlani más márkát,vagy típust,én nyitott vagyok rá.
Árban mindenképp 400k alatt kell maradnom.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat,és a segítséget! -
norrberth
addikt
Sziasztok!! nemrég vásároltam egy Dell Inspiron N5110 est azt mondták ezek jó gépek, véleméy erröl a gépröl? jók? megbizhatók?
Intel Core i7-2630QM Processor (6M Cache, 2.00 GHz) 500Gb Sata II, 5400rpm, Ram: 2x 4Gb DDR-3 1333mhz, video: Nvidia GT525M 1Gb. 1 kérdés! >>
Amikor telepitettük ráfele a videókártyának a driverjét! nem engedte feltelepiteni! azt irta elöszer telepiste az Intel drivert! de hogy?? amikor az Intelnek a Chipsetje felvolt már téve! és aztán volt 1 olyan a videókártyák közt (Intel Hd grahpics) ez kellet neki! és utánna egyböl engdte feltelpiteni az Nvidia Driverjét! de alapértelmezetnek az Intel HD Grahpicsot használja! a gép! ami elég furcsa!! de olvastam hogy az I7 es procinak kell ez a Intel Hd grahpics driver! vagy tévedek? valamit rosszul csináltunk?? -
polip
addikt
válasz
hyperspace
üzenetére
szemezz ezzel: N7110_Ci5_8GB_640GB_GT525-2GB_fekete
prohardvereseknek bruttó 189.900 az ára

-
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy lesz e itthon hivatalosan dell m6600? Nagyon tartok tőle hogy nem, sehol nem láttom itthon. A magyar dell részen meg ki van írva, hogy előfordulhat hogy ez a tétel nem érhető el... Pedig valószínúleg ezt venném, de ha nem lesz marad a w520.
Köszönöm a segítséget.
-
hyperspace
őstag
sziasztok!
N7110ről szeretnék tapasztalokat kérdezni. Billentyűzettel, hűtéssel, kijelzővel kapcsolatban kinek milyen benyomása volt?ezzel szemezek.
-
biglaci11
csendes tag
Hali. Dell XPS l502x i7 es Notebook/ot hasznalok. GPU es CPU megfigyelot tudnatok ajanlani ? Esetleg valami jo gepmegfigyelorendszert^^Tuning^^ ?
-
kk831228
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Aha!!

-
kk831228
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igen a service tag alapján nem válogatja ki hogy mi kell! Nekem se válogatta ki! Egy páróra sz...ás volt mire jó lett minden (n5110)! A wifi meg a bt3 -al szokott gond lenni mert valahogy egy driver csomag működteti mindkettőt és ha nem jó a driver valamelyik nem működik! Úristen 3 hozzászólással többet írt most mi lesz a topikkal??

-
FehérHolló
veterán
válasz
EstiloL2
üzenetére
Mint már írtam, akkor tudod majd az összeset leszedni, amikor nálad lesz a gép.
Egyrészt senki nem tudja, hogy pontosan milyen WLAN, optikai meghajtó és hasonló lesz benne. Másrészt senki nem fogja neked szájbarágósan leírni, hogy hogyan kell letölteni egy drivert, vagy pontosan miket kell, mert lesz ~20. És mint írtam, a Dell honlap majd a service tag alapján automatikusan válogat neked. Mindezt persze azért, hogy te ~5%-ot spórolj a laptop árán, amikor elmondásod szerint sem rendelkezel annyi tapasztalattal/szakértelemmel, hogy ezt megtehesd.Arra figyelj, hogy csak a 64 bites Win7 a támogatott.
Továbbá a laptop.hu-n el van írva a chipset. Ennek is elég könnyen utána tudtál volna járni, de egyszerűbb telefloodolni a topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

én naggyarészt az nvidiásra raktam