- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
rb26dett #76425 üzenetére
nekem egyébként úgy tűnik, hogy nem feltétlen viselkedik jól az mx4 és más hasonló paszta ezeknél az alulméretezett hűtésű, nagy felülető laptop procikkal. Nálam a 12700h kipumpálta maga alól a nagy hőingazodással. Bár a szervizesek sem szoktak nagyon spéci pasztát használni asszem. Amíg nem kapcsol le a gép a meleg miatt, addig "jó".
Én végül ptm7950 -et tettem a procimra, azzal hónapokkal később sem romlott le a hűtés hatékonysága. Aliexpressen olcsón kapni. De az alulméretezett hűtés miatt akkor is fel tud menni magasabbra a hőmérséklet, csak kicsit lassabban.Sufnituningként még azt lehet próbálni, hogy hővezető gap padot fektetni a hűtő procin lévő részére, olyan vastagot, hogy éppen hozzáérjen a gép alját adó lemezhez így növelve kicsit a hőtömeget, hogy több ideje legyen a hűtésnek felpörögni. Tehát nem a procira, hanem a felszerelt hűtés hátulja és a gép alj lemeze közé. Valahogy így. A késleltetett felpörgés valsz a csendesebb üzemre hangolt hűtésszabályok miatt van. Cserében le-le rántja a teljesítményt.
Vostróból van nálunk több i5-1135G7-es, azok meeting (google meet) közben fel akarnak szállni az asztalról
-
totron
addikt
válasz
rb26dett #76428 üzenetére
Rendben lévő pasztánál egy boot alatt megkockáztatom fizikailag képtelenség elérni a 100 fokot.
A BIOS / System Logs / Thermal Events naplójában van valami?
#76429arcitec, 80 fok alatt mondjuk azért, hogy ne eszetlen felvisítás legyen belőle, hanem egy élhető, temperált működés. Nagyobb teret érdemelne a felhasználó.
-
Malachi
veterán
válasz
rb26dett #76418 üzenetére
Ha az ajánlott Power Managert használod, akkor próbáld ki a többi sémát is, mert nálam pl. nem egyértelmű a helyzet. Nekem egy kicsit újabb, 1235U processzor dolgozik a gépben (Inspiron) és már újkorában is vacak volt a hűtése, hangos, folyamatosan pörgött idle-ben is. Végül rávettem magam, visszaküldtem gariban, kicserélték a teljes hűtést és azóta legalább az éles, visító hang eltűnt.
Visszatérve a Power Managerre: nálam az Ultra a leghalkabb. Nem vicc, nem is kell hozzá tesztelgetni egy perc alatt kiderül, mert minden más állásban azonnal felpörög maximumra a venti. Az Optimized még elviselhető, mert abban egy idő után leáll egy kicsit. A többi kettő, a Quiet és a Cool kuka. Ha jól tudom pont 11th gen Intelektől kezdve ami neked is van a Dellekben a hűtés nem sikerült túl jól.
Nekem az hozta el végül a megváltást, hogy vettem egy nagy Zalman coolert a laptop alá. Semmi csicsa, egy nagy venti alacsony fordulaton és kb. néma - azzal már úgy működik a laptop, ahogy azt egy kis irodai laptoptól elvárná az ember. De ha bármi zajlik a háttérben, frissítés, karbantartás, azonnal max álláson van mindig a venti. Ez sajnos ilyen. Nálam legalább nem forró, ezzel pont az a "gond", hogy nem hajlandó 50 fok fölé engedni a CPU-t, pedig egy értelmesebb hűtési beállításért cserébe boldog lennék a 70 fokkal is.
-
azbest
félisten
válasz
rb26dett #76416 üzenetére
Mivel pasztáztad újra?
Felpörög rendesen a hűtés, olyan hangja lesz, mint egy proszívónak?Egyébként ilyen vékonyabb laptopoknál sokszor normális, hogy terhelés alatt a felmegy a proci hőfok és throttlingol. Asztali gépesek szoktak mindig megijedni, hogy nem 65 fokos a laptopokban a proci, hanem 85-100 fok körülig felmegy terhelés közben.
-
-
xanadublog
csendes tag
válasz
rb26dett #20362 üzenetére
A Dell általában ad 3 év garanciát a "nem leolvadós " fajtákra is, mint például a Latitude, a Precision. Ahogy a Dell tudja, úgy a vásárlóknak is illene tudnia, hogy a laptop nem játékra van kitalálva, arra ott az asztali gép, ahol van elegendő hely a szellőzésre és a hűtőfelületre.
Persze, az erősödő harcban a piacokért a Dell is kiad olcsóért gagyi cuccokat, mint például az újabb Inspiron/Inspiron xps/Vostro stb. , a piacnak erre van igénye.
Attól, hogy például nálunk a felvágottak piacán a teszkógazdaságos baromfipárizsiból nagyságrendekkel több fogy, mint a téliszalámiból, még nem jelenti azt, hogy a párizsi jobb.
@csabiks: Az i7 jóval régebbi konstrukció, mint az i5/i3; ebből kifolyólag sokkal xarabb is. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
rb26dett #19803 üzenetére
A WD Caviar Black 3,5"-os és 7200-at pörög. Az Inspironban szinte biztos, hogy 5400-es, 2,5"-os van, ami szintén biztos, hogy érezhetően lassabb.
Mindig a disk a ludas ilyenkor
Amikor a Flash videó szaggat, na az a proci. Persze ha már cache-ből megy és lejött a teljes stream. -
amonraa71
csendes tag
válasz
rb26dett #19647 üzenetére
Persze.Igazából nem tudok semmi rosszat elmondani a gépemről(n5110 8GB RAM ,512 MB NVIDIA) hISZ A HD filmeket simán lejátsza.Kipróbáltam pár játékot:cod,crysys 2.Gyönyörűen futnak,csak az a fránya ADOBE ne lenne...Pont ezért vettem ezt a gépet.Az ssd-re visszatérve ez nekem tök új.Ezt belehet rakni a vinyó helyére?Utána nézek.
-
nemcso
őstag
válasz
rb26dett #17526 üzenetére
Az az igazság, hogy én eddig csak otthoni használatkor láttam a masinát, akkor meg töltőn volt. De az biztos, hogy az ATI 5650 rendesen leszívhatja az akksit.
Az utolsó mondatodra válaszolva nem tudom... , ha 2D-ben nem használja az ATI-t, akkor miért jelez ~50 fok körül hőmérsékletet, a környezete melegítené fel ennyire ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest