Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
service tag alapján meg tudod nézni mi van az adott gépben...
kérd meg a bácsikát, hogy fényképezze le a hátoldalán lévő matricákat, ha nem venné észre, hogy service tag

-
Hawerr
tag
válasz
Muerte
üzenetére
köszönöm

még egy utolsó kérdés...
Van olyan Dell n5110 amelyikben i7 van de integrált a videó kari? (úgyis megnézem személyesen a gépet, csak ne érjen meglepetés) mert én neten nem találtam.
A bácsi aki eladja meg nem igazán ért hozzá(msot lett újra rakva a gép, semmi drivert semmit nem raktak még fel, és csak a hd3000 ret jelzi ki)
Én azt tartom a legtisztábbnak hogy viszek gt525m drivert, és ott felrakom és megnézem...
mert nem akarok integráltat 140 ért

Nyugtassatok meg h nincs ilyen i7es gép

köcce

-
Hawerr
tag
köszönöm , igyekszem akkor birtokba venni

hol tudom leellenőrizni hogy van -e még gari rá és hogy milyen?
-
Hawerr
tag
sziasztok!
véleményetekre lennék kívácsni.
Dell Inspiron N5110 i-7,
4GB,
500GB ,
Intel Core TM i-7-2630 QM
gt525m140ért jutnék ilyen kicsikéhez!
Szeretnék kérni PRO-kat és KONTRÁkat

előre is köszönöm
üdv
hawer

-
ubid
senior tag
HElló!
olyanról tud valaki, hogy dell inspiron n5010-re hogyan lehet szermányolni USB 3.0-t ?
-
premete
veterán
Nem mai darabok már, de processzorban egész jók, e4300-as SP9600-assal, vagy E6400-as P8700-P9500-assal hozzák egy i5-ös sebességét, mellette kicsivel kevesebbet fogyasztanak.
A ~300 nites fényerő is alkalmas szabadtéri használatra (Fujitsu 220 nites és azért cipelésre nem kimondottan a 15.6"-osokat szokták használni). -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem van használtan dell Latitude e 4300 vagy e6400-at venni.
az a kérdésem, hogy mennyire strapabírók, megbízhatóak, van e valami típushibája, illetve elmenne e rajta egy 3-4 éves játék is? pl wow?
Főleg irodai alkalmazások mennének rajta, de lehet néha játszanék is kicsit vele.. -
ubid
senior tag
Ezt mennyire találjátok korrektnek ?
-
berigazek
őstag
Uraim!
Egy kérdés,ha tudtok segítsetek kérlek benneteket!
3 éve nyüstölök egy Dell XPS M1530 notebookot,amelyen XP Pro volt telepítve és remekül müködött minden rajta,benne,stb...
A kérdésem az lenne,hogy amikor XP volt rajta a képernyő ,,Kikapcsolása" 2 percre volt beállítva és MINDIG ki is kapcsolt,bármennyi időre is volt beállítva!
1 hete feltettem a Windows 7 64 bit-et és ezzel is remekül megy minden,sőt jobb,mint az XP,mert gyorsabb,stabilabb,újabb praktikusabb funkciók vannak benne (de nem ezzel akarlak untatni benneteket,mert ezeket mind tudjátok :-) ) ,hanem miért nem kapcsol ki majdnem soha,azaz 100 alkalomból talán 2-szer és nem túlzok a képernyő???:-( AXP -m mindig kikapcsolt!!!
Pedig jól van konfigurálva az Energia Sémám!!!
Nálatok van ilyen jelenség??
Ha használok akksit,ha nem...
Várom tanácsaitokat,tapasztalataitokat! -
mghltm
addikt
válasz
lcee79
üzenetére
a linkelt pixmania-s ocz nem valami jo, newegg felhasznalok 64%-a nem ajanlja!
-
lcee79
addikt
nekem OCZ van
de igazából szerintem rossz ssd nem nagyon van...Samsungot vesznek sokan, Apple is azokét használja, én az inspironba azt tettem
Volt már Kingston is nálam az sem volt rossz
adatátviteli sebesség a lényeg, egyik kicsit gyorsabb mint a másik másik kicsivel olcsóbb sok különbség nem nagyon van...Új sata 3-asok kicsit drágábbak, de 500Mb/sec-es sebességűek
2x gyorsabbak mint a sata2esek.. -
lcee79
addikt
De azt hozzáteszem, hogy volt a kezemben mostanában egy 20-30 laptop (szoktak hozzám hozni gépeket telepítésre, javításra...)
mindegyik alján keresztül 1-2 csavarral elérhető volt a vinyó
ezen dell laptop kivételével...Mikor megláttam hogy ez ilyen majdnem kitéptem a hajam

-
lcee79
addikt
A bolt szerint ahol vettük nem jár garanciavesztéssel ( még 1 hetes csak a laptop
),
de hiszem, ha látom...
30-40 csavar (néhány rejtett) kicsavarásával jár és óvatos mozdulattokkal, hogy ne legyen minden összekaristolva, és a pattintós részeknél is érdemes óvatosan dolgozni vele...Elvileg az amit vettem a laptopok nagy részéhez jó.
Előző leírásomban ott a link is
akitől vettem annak több is volt
ui: Azt hozzáteszem hogy egy SSD-vel az egész rendszer 2-3x gyorsabbnak tűnik majd egy sima vinyóhoz képest, de 60-ast vegyél... 32-esen nem fogsz elférni
-
lcee79
addikt
A Caddy beépítését én tegnapelőtt csináltam, teljesen jó
belemegy a Másodlagos!!! HDDSajnos ha az SSD-t építed ide, akkor arról nem fog bootolni
((Az SSD-t be kell építeni az eredeti helyére, amihez szét kell szedni teljesen a laptopot
2 napja le is írtam pár hozzászólással lejjebb, hogy megy ez pontosan Inspiron N7110 17R-nél.ui: Vaterán vettem, nem kellett külföldről hozatni

-
ubid
senior tag
Hát igen, külsőről lehet csak akkor.
de szerintem megéri. -
ubid
senior tag
-
mghltm
addikt
a marka es a tipus jo, ugyanilyet hasznalok az e6400-amban csak 64gb-osat. nem tudom milyen operacios rendszert szeretnel telepiteni, de ezert az osszegert a helyedben en egy hasznalt/ujszeru 60g vagy 64g meretut neznek apron. jo aron lehet talalni megkimelt allapotut akar 1-2 ev garral. az ssd beszerelese maceras lehet, itt van hozza segedlet

-
mghltm
addikt
válasz
lalakov
üzenetére
"A monitorhoz van ilyen csatlakozó, de az nem baj, hogy a laptopon nem lehet becsavarni, rögzíteni? Tart így is?"
a legjobb megoldas a csavarral torteno rogzites lenne, de anelkul is megfeleloen tart.
''Kell még valamit beállítani vagy egyből kéne képnek lennie a monitoron?"
a csatlakoztatott monitort automatikusan fel kell ismernie a gepnek. aztan be tudod allitani a videokartya vezerlo szoftvereben, hogy kiterjesztett asztalt akarsz vagy klonozottat. az intele peldaul igy nez ki.
-
ubid
senior tag
Helló!
Ténylegesen elérkezett az SSD várásrlásom ideje.Dell inspiron N5010-be szeretnék egy 32GB osat, kizárólag windowsnak.
Valaki tud ajánlani valami jobbat esetleg, vagy ez teljesen megfelelne ?
-
eddhunter
tag
Ne tegyetek rágót az xps l502x JBL logójára! Erősebbnek bizonyult, mint a ragasztó...

-
-
mghltm
addikt
válasz
lalakov
üzenetére
jobbrol a masodik csatlakozo a vga kimenet, amit egy d-sub kabellel tudsz kulso monitorra kotni.
-
lalakov
senior tag
Tudna valaki segíteni nekem? Lehet laptopra monitort kötni? Az unokatesóm szeretne egy Dell 1545-ösre, de nekem fogalmam sincs milyen csatlakozók vannak rajta, ha egyáltalán lehet.
-
Hunter2
addikt
Létezik olyan gép Hogy Dell c630? eladásra kínáltak egy ilyet de semmi infót nem találok róla.
-
csabiks
senior tag
Eddig csak komolyabb játékokkal játszottam, viszont most feltűnt hogy az angry birds alatt is úgy megy a lapos mint egy porszívó (N5110), ez normális? amint elindítok valamit amihez videókártya kell bekapcsol és aaah
-
-
SzaboZE
addikt
-
m.tomi4
tag
válasz
Chaser
üzenetére
köszi, még szerencsére nem volt problémám, bár most gondolkozom hogy egy hűtés fríssítésre kihívnám a dell-t vagy valahogy elvinném SzaboZe-k hez.
még nem gáz mert idén vettem csak majd 3 év múlva. eddig szerencsémre mindig a gari után ment tönkre valmi.na majd kitalálom akkor hogy hogyan legyen, mert azért 4 hónap az sok.
-
Chaser
legenda
válasz
.:ZS:.
üzenetére
Ha van papírod akkor vásárlástól él a gar. Viszont ha nem lenne akkor csak a gyári él, ami mint nálad is valamennyivel rövidebb vételtől számítva. De sok gyártónál, pontosabban a legtöbbnél nincs is ilyen gyári gari.
m.tomi4: Hívd fel az üfsz-t vagy kérdezd meg SzaboZe mestert.
-
.:ZS:.
senior tag
Hello!
Olvasgattam itt most sokat a gariról, és megnéztem én is a hivatalos dell garit, ami egy hónappal rövidebb mint amiről nekem a Speedshop papírt adott, mert ők nyílván úgy adtak amikor vettem, a hivatalos gariban meg valószínűleg az szerepel amikor a notit leszállították a speedshopnak. Ilyenkor mi a teendő, őrizgessem nagyon a papírt hogy ha épp abban az egy hónapban döglik be amikor már a hivatalos szerint nincs, akkor is tudjak gariztatni, vagy azt át lehet íratni valahogy?
-
premete
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
premete
üzenetére
"Tehát nemcsak minőségben, hanem garanciában is nagy különbség van egy madarasteszkós inspiron, és egy üzleti Dell laptop között (és persze, árban is)
"
Pont ez a vicces, a legtöbb n5110 inspiron nbd on-site garos, az 5010 nem volt az. De pl az én régi 1525-ösöm is az. Még mindig lehet rajta kb 1 év. HP, meg lenovonál meg ha ilyen gart akarsz akkor nyúljál csak szépen a zsebedbe, de senkitől nem hallottam hogy agyondícsérné bármelyik szolgáltatását is. Drága új gépet emiatt csak dellt nbd-set vennék az biztos
szerk: És a 1525-ösömre ráadásul 4 év gar volt alapból, mint ma pl sok lattitude-re.
-
premete
veterán
válasz
rottyi
üzenetére
Nekem NBD garis mindegyik Dellem, egynél szintén a dvd-rw nem írt mindig, írtam nekik egy e-mailt, hogy ne fáradjanak, küldjenek egy dvd-rw-t, másnap hozta futár, és ennyi: beletettem 5 perc altt, azóta is jó, és a régi is nálam maradt, az egész egy fillérembe sem került.
Amit sokan nem tudnak felfogni, ezért lassan írom, hátha segít......
Csak NBD garancia esetén van háznál szerelés, és futárral alkatrész küldés, jellemzően üzleti gépeknél. Az, hogy "van egy Dellem" kb. annyi informácó a cuccról, mintha valaki azt írná, hogy van egy telefonom. Azért van a Dell laptopok alján az a fucking service tag, hogy annak alapján az ember leellenőrizze, hogy milyen garancia van rá, és meddig tart, hova érvényes.
Tehát nemcsak minőségben, hanem garanciában is nagy különbség van egy madarasteszkós inspiron, és egy üzleti Dell laptop között (és persze, árban is)
-
badd
tag
Még egy (lehet amatőr) kérdés: Ugye ha garis a gép, akkor egyértelmű hogy alkatrészért nem kell fizetnem, de magáért a javításért kell a szerelőnek?
(utolsó hülye kérdés, elnézést)
-
rottyi
csendes tag
válasz
premete
üzenetére
Csak hogy megosszam a tapasztalatomat. Nekem is dell-em van 4 hónapja. Pár hete beszart a DVD ROM és nem olvasott semmilyen DVD-t.
Írtam Delléknek egy hibabejelentőt mert telefonszámot sehogy sem találtam a honlapon. Pár napra rá hívtak hogy mikor lenne nekem jó ha elvinnék a gépet szervizbe. Namost ez úgy néz ki hogy kijön hozzám a csóka elviszi a gépet és bizonyos idő intervallumon belül visszahozza.
Először mondtak egy árat, de már ez egy kicsit gyanús volt mivel ebből az árból már veszek egy új DVD-t és beszerelem magamnak.
Abban maradtunk hogy akkor kijön a szerelő és beszereli itt az új drive-ot. Kb 5 perces munka volt kicserélte és valami csoda folytán semmit nem kellett fizetnem.A történethez hozzátartozik, hogy Angliában élek egy szigeten. Az útiköltség helikopterrel oda vissza durván 68000FT.
Kellemesen csalódtam a Dell-ben. -
lcee79
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
Hi!
Gondoltam beírom ide, ha már úgyis annyian segítettek
Nem vittük vissza a laptopot (lentebb erről kérdeztem...), inkább ismerősöm megbarátkozott vele, (nem az enyém a laptop csak én segítek informatikailag
) mert vmi történt, közben. Méghozzá az, hogy vmi driver vagy nem tudom, mert nem voltam ott mikor csinálta, de valahogy a GT525 intel HD graphics combó felgyorsult a 4,8/6,3 as eredményről mindegyik 72/7,5-re, de még a processzor is 7.6 helyett 7.9-et kapott és memoria is, csak hdd volt 5.9-en.
de nem tudom hogy csinálta, ismerős meg nem emlékszik már mit csinált...
Ezt a dolgot akarnám most visszacsinálni, csak előbb megy bele az SSD...
De sorjában mondom

SSD-re cserélni a HDD-t nem egyszerű...
Először az volt, hogy veszünk egy rack-et, és SSD be lesz rakva DVD meghajtó helyére.
A rack teljesen jó, fel is ismeri a gép az SSD-t is benne, el is lehet kezdeni a telepítést, de sajnos onnan arról a helyről nem bootol és biosban sem lehet beállítani, de gondoltam, ha már úgyis benne vagyok akkor bizony én szétszedem, és kicserélem a HDD-t SSD-re. (persze eredeti felállásban ezt szerettem volna elkerülni főleg
)A billentyűzetet kell levenni, aztán látom hogy kb a touchpad alatt van a HDD....

Nem baj megyünk tovább, a laptop alján kicsavarni az összes csavart (20 körül, pár rejtett), ha idáig eljutok akkor már csak le kell pattingatni a fedlapot a laptopról, ezek után elém tárult végre egy negyed óra óvatos csavargatás után a HDD. Azt is ki a helyéről és helyére az SSD.
Aztán mindent vissza, ez ugye már könnyebb volt
Csak a kis papírvékony kábelek visszadugása volt nehézkesebb, de rájöttem a nyitjára
, aztán vissza a csavarok dvd helyére a másik vinyó és kész. Kis izgalom, hogy mindent bekötöttem-e
de szerencsére igen, elindul, ahogy kellMivel már le voltak töltve driverek azokat most gyorsan vissza tudtam telepíteni, hogy tesztelhessem végre a rendszert (persze SSD lehetett már menet közben is érezni, hogy gyorsult rendesen.)
Lefuttattam élményindexet és most nem 4.8 de csak 5.3 és 6.6 lett az eredmény (tehát nem a 7.5 körüli érték)Szóval az lenne a fő kérdésem, hogy tud-e valaki hogy mit csinálhatott ismerős, hogy ennyire meggyorsult a VGA a tesztben?, mert simán a gyári driverekkel sosem lesz olyan...

-
Zoleee89
aktív tag
válasz
mynames
üzenetére
Nekem is iponos Dell gépem van és sajnos nem kaptam mellé semmilyen dell-es garanciajegyet, csak az iponos számlát. Hogy is működik ez a garanciáztatás? Én vidéki vagyok és a vásárláskor úgy lettem tájékoztatva, hogy szervizelés esetén a vételkor kifizet 2500Ft szállítási díj tartalmazza a garancia futár szolgáltatást és az ipon rendezi a szervizeltetést. Ha jól tudom viszont a Dell-nek is van valami házhoz jövős futár szolgálata, de ezek szerint én nem vagyok rá jogosult, mert nincs olyan garancia papírom?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, h mi a központi email címe a Dell Magyarországnak?
-
sirdenis
tag
Valaki meg tudná mondani , h ha szétszedem a lapost attól a gari megmarad-e? N5010be akarok pasztát cserélni meg ránézni a hűtésre mert igen szegényes a teljesítménye.

-
premete
veterán
-
-
premete
veterán
válasz
berigazek
üzenetére
Amennyiben minden indításkor manuálisan az F12-vel akarod kiválasztani, hogy melyik vinyóról bootoljon, csináld azt. Nekem logikusabb, és egyszerűbb, hogy az F2-vel belépek a Biosba, és ott beállítom az ssd-t az alap bootnak, és azután mindig arról bootol, kivéve ha mondjuk egy pendrájvról ki akarok próbálni egy linux live-t, csak akkor nyomom meg az F12-t a bootmenü alatt.
AHCI a tuti beállítás, de ahhoz újra kell rakni a windows-t, miután átállítottad AHCI-re. -
Raucher
tag
válasz
berigazek
üzenetére
..ATA vagy AHCI ajánlott..
Merevlemez esetén mindegy.
SSD és eSATA eszközök esetében az AHCI ajánlott, a szolgáltatásai miatt, amiket nem ismer az ATA.SzaboZE: ..lehet hogy a SATA operation sem stimmel és a SATA driver sem. ..
Ez nem gond. Nyilván, a teljesen más hardverkörnyezet okán, kékhalál vagy fagyás következne be. Viszont egyértelműen jel lenne, a kívánatos boot sorrendre.
Sőt, a mostani felállásban is lenne lehetőségem, az SSD-ről rendszert indítani. De ezzel agyonvágnám a merevlemez ISA (recovery) partíciójának elérhetőségét, amit nem akarok megtenni.
-
berigazek
őstag
válasz
premete
üzenetére
Nekem is a Dell XPS M 1530-nál az F12 a BOOT sorrend gyors elérhetősége...
Egy kérdés:
Ti szerintetek a BIOS hogyan legyen beállitva,hogy ATA vagy AHCI ajánlott a WIN 7 64 bit-nek?Csak azért kérdezem,mert én az ATA-t választottam és még müxik,stabil az OP rendszerem ...:-) -
Raucher
tag
-
SzaboZE
addikt
válasz
Raucher
üzenetére
Namost a leírás szerint pedig ott a biosban a boot sorrend állítási lehetőség. Szerintem olvasd át

http://support.dell.com/support/edocs/systems/vos3350/en/OM/om_en.pdf
Boot priority order : Specifies the order of different devices in which the computer will boot through at start up.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pengeélen
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vicces képek
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

((