- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is úgy tudtam, de nem. Persze van egy (elő)fizetős része, de ezek olyan szolgáltatások mint az offline nézés, zenehallgatás, meg kitudja még milyen statisztika és szolgáltatás.
Bár nemrég kezdtek megint kavarni egyet [link], de az alapok maradtak.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Kipróbáltam én is a hétvégén, és tearing sem volt 410-es nvidia driverrel, ha valaki meg a nouveau-t szeretné használni az is jobb (mivel újabb).
Viszont az új sudo erőltetés nagyon nincs átgondolva.su
helyett most mársu -
-val kell rootba lépni, azonban össze van kutyulva az egész, és hiába telepítettem fel root-tal valamit, ha a normál user nem tudja azt használni. A workaroundok rá meg még nem mindig jók.intel IGP a videokártyád, ugye? A nincs kompozitálás egyben azt is jelenti hogy tearingelt? Kipróbáltad a "szokásos" xorg-os confokat?
-
Helyzetjelentés: Debian buster megy, ha bemásolom az intel ac9260 firmware-t a helyére, akkor műxik is, de 3 totális fagyás után dobtam. Stretch-en MATE és Cinnamon alatt nincs kompozitálás és nem megy a wifi sem. Brightness állítás egyik alatt sem ment. Ubuntu LTS-en alapból ment minden, kivétel a fényerö, semmilyen kernel paraméter nem hatásos, külsö program kellett hozzá.
-
bambano
titán
buster.
nulla hiba.szerk: pontosítok: azon hibák száma, ami a proci generációra fogható, nulla.
szerk2: volt fent clear linux is, az nem kezelte a proci energiamenedzsmentjét. végülis miért tette volna, clear linux intel gyártmány, valószínűleg ismeretlen számukra a 8.gen intel proci
-
Apollyon
Korrektor
Eleinte nem annyira kényelmes, mert ha hozzá vagy szokva az egérhez, meg hogy csak kattintgatni kell a képernyőn megjelenő dolgokra, akkor ja...
Viszont ha billentyűzetről tudsz irányítani szinte mindent, úgy sokkal gyorsabb valóban, és tanulás után kényelmesebb is, és mivel a billentyűzet kézre áll, sose kattintasz mellé...
Persze tudni kell fejből egy csomó bill kombinációt, parancsokat, de vannak dolgok amikre lehet scripteket írni, és így még egyszerűbbé teszi a használatot.
Emellett marad többszáz mega vagy akár több giga szabad hely pluszban az SSD-n, sosincs "bloatware érzés", és minden parancs szinte azonnal megtörténik, nem úgy mint az ehhez képest lassúnak tűnő GUI. De ott van az is, hogy ez nem való mindenkinek... -
-
Én is szívtam ezzel, de nálam Windows guest nem akarta bevenni a GPU-t sehogy.
Ha még él a probléma, és utána akarsz járni, akkor egy Mint Cinnamon-t dobj fel a VBox-ba, és arra guest additions-t.
Ha így megy, akkor a Debian oldalon kell keresni a gondot, ha így sem, akkor Host oldalon, vagy a VBox beállításai között.
Nálam pl nem megy semmilyen linux guest gpu-val, ha a 2D gyorsítás (windows-only) be van kapcsolva. -
Nem használok virtual-t, de több helyen olvastam, hogy újabb Mint-tel nem működött jól, így elképzelhető, hogy a Cinnamonnal van valami antagonisztikus ellentétük.
Az alapján, amit leírsz, eléggé valószínű a dolog.......
Úgy látom 9 alá nincs is VB, hanem a stretch-backports-ban lévőt kell felrakni, ez nem tudom mennyiben befolyásolja az együtt nem működést Cinnamonnal.
Itt nem írnak ilyesmit a verzióknál, igaz már Debian 10-es is írják.
-
Mi a fakk van a 9.5-os Debianban a Cinnamonnal Virtualboxban ?
Nem így akartad kérdezni?
Tudom, hogy nem, de éles rendszernél semmi gond nincs.
System: Host: debiancinnamon-9 Kernel: 4.17.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc
v: 7.3.0 Desktop: Cinnamon 3.8.8 dm: LightDM 1.26.0
Distro: Debian GNU/Linux buster/sid
Machine: Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: F2A85-M v: Rev X.0x serial: <root required>
BIOS: American Megatrends v: 6404 date: 08/13/2013
CPU: Topology: Quad Core model: AMD A10-5800K APU with Radeon HD Graphics bits: 64
type: MCP arch: Piledriver rev: 1 L2 cache: 2048 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 30552
Speed: 1735 MHz min/max: 1400/3800 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 3577
2: 3819 3: 1409 4: 1406
Graphics: Device-1: AMD Trinity [Radeon HD 7660D] vendor: ASUSTeK driver: radeon v: kernel
bus ID: 00:01.0 chip ID: 1002:9901
Display: x11 server: X.Org 1.20.0 driver: ati,radeon
unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1600x900~60Hz
OpenGL: renderer: AMD ARUBA (DRM 2.50.0 / 4.17.0-1-amd64 LLVM 6.0.1)
v: 4.3 Mesa 18.1.7 compat-v: 3.1 direct render: YesHa érdekel még valami a futó rendszer adatai közül, berakom ide.
-
Friczy
senior tag
Nem Debian, hanem Arch, de 7520-as Dell Latitude gyakorlatilag csont nélkül működik. Debianon leginkább a non-free firmware-ekkel szokott gond lenni, ha szerencséd van, akkor a telepítéshez nem kell olyan, ha nincs, akkor pedig olyan telepítőt kell keresni, ahol már betették a non-free cuccokat.
-
olivera88
veterán
-
ryal
csendes tag
kozben lehet felre ertettelek, statikusan osztom ki a cimeket egyaltalan nincs fent dhcp server.
elso linkben latszik (igaz gw) hogy boven van meg ido a cim lejartaig (amit digi oszt).
meg ha elveszem br0 cimeg akkor ujra megy minden a "router" geprol. ha vissza adom neki a fc00::1 cimeg akkor megitn azon akar kimenni. -
zoltanz
nagyúr
Természetesen próbáltam a menüből is indítani, de negatív úgy is.
Kisbetűvel ezt írja:VLC is not supposed to be run as root. Sorry.
If you need to use real-time priorities and/or privileged TCP ports
you can use vlc-wrapper (make sure it is Set-UID root and
cannot be run by non-trusted users first). -
Scobbyka
tag
Ahogy a bond-ingok jók lettek eltünt az üzenet.
Most viszont egy olyan problémám van, hogy a postgre hamarabb indul el mint a hálózat.
Próbálkoztam már mindennel, megtaláltam a /init.d/postgres fájlban a $network változót de ezt honnan veszi fel. Vagy ez már valami fix system változó? -
olivera88
veterán
Köszi. Most már jó.
Csak ennyi volt:
sudo apt-get purge ntfs-3g
sudo apt-get install ntfs-3g
Ez valami bug lenne akkor ugye
Van egy más hibám is, néha bejelentkezés képernyő után van h megáll a rendszer a KDE iconnál, és semmi se történik.Ilyen nem volt RC alatt ha jól emlékszem, se előtte se. Ez mitől lehet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó tudni, akkor majd kedden mikor bent leszek, majd azzal próbálkozom. Vagy újabbal, ha addig adnak ki.
Viszont nem tudom, hogy mit rakjak fel. KDE buzi vagyok, de az a gép C2D 1.8GHz, 2GB rammal, sima vinyóval. Megy rajta a KDE is, de lehetne gyorsabb.
Az Lxde még szimpatikus és az baromi gyors, de az meg bugos a Debian8-ban. Pl. egy jó ideig nem lehetett alapértelmezett programot választani, meg pl. ha berakok egy dvd-t akkor nem mindig indítja el, pár héttel korábban meg még ennyit sem csinált, csak a boot után egyszer töltötte be a lemezt magától.
Na most ha felrakok Debiánt, akkor az a 9-es verzió lesz. Most kérdés, hogy vajon használható állapotban van-e az lxde-s kiadás, vagy azt is bugok kísérik.
-
olivera88
veterán
-
törölt tag
"Ki itt belepsz haggy fel minden remennyel". IGP-vel meg ugyanugy torik a kep, NV driverrel ha a kartyaba kotom a monitort mar jo. AMD-t most nem tudom kiprobalni mert a Nano bekrepalt, ott elvileg a kernelben van a driver, de a hatekonysagat nem tudom.
A 9-es tetszik mert modern, tele van olyan alkalmazasokkal ami kell, RC1 mar kint van, en Stretch-et hasznalom, eddig jo.
-
Apollyon
Korrektor
Tearing ezerrel... Mármint, ha a IGP-re gondolsz. Tearingel a böngészés, a videó is. Igaz, nem használok DE-t, de a kedvedért kipróbálhatom majd egy live rendszeren.
9-es Debianon is hasonló a helyzet. Ami amúgy pár hónap múlva jön, szóval szerintem már azt lenne majd érdemes feltenni. -
Speeedfire
félisten
Nem találtam vele, kiadta hogy debian, linux mint, fedora, arch stb. Ezek közül egyik se kifejezetten régire való. A pea és wifi a legkérdésesebb a dolog itt. Olyan distro kellene, amelyikkel ezek mennek és half roll based, mégha nem is debian alapú...csak legyenek hozzá friss csomagok.
-
-
Jester01
veterán
Aha. Állítólag a 400MHz-es buszfrekvenciával rendelkezők (vagyis a 300-as sorozat) nem tud PAE-t, a többi igen bár nem jelentik le a cpuinfo-ban (cpuid).
Egyébként ha jól tudom a pae kernel külön van tehát nem kell rögtön 486-os kernelre váltani. Amúgy minek is neked a pae?
-
Jim-Y
veterán
Az a baj, hogy a szerverre be tudok sshzni, és a szerverről is tudok sshzni. Ellenben az scp nem megy, se a szerverre nem tudok, se a szerverről. Ha SFTP-t próbálok akkor is SCPzni akar, amire hibát dob :/
Most a változatosság kedvéért windowsról próbáltam. Ezt a hibaüzenetet dobja a winscp:
Cannot execute SCP to start transfer. Please make sure that SCP is installed on the server and path to it is included in PATH. You may also try SFTP instead of SCP.
Command failed with return code 139.Pedig SFTP-vel csatlakoztam.
Ami érdekes, hogy filezillával is kipróbáltam, és azzal sikerült SFTP-zni O.o
Hát ezt komolyan mondom nem értem.
FileZillával elértem a szervert SFTP-n keresztül, le is tudtam szedni egy fájlt, erre nem lehalt a szerver?! :S
Marhajó ... -.-
-
kovaax
őstag
-
Destloler
tag
A Conky konfigurálásánál elakadtam, az lenne a kérésem hogy ez hogyan tudom megcsinálni. Elolvastam amit linkeltél már a file-t se találom amit ez elején kér. A másik kérdésem pedig az hogy a Conky oldalán vannak screenchotok és hozzá tartozó skinek és konfigok, ezeket hogyan tudom beilleszteni és használni van közte olyan ami nagyon tetszik. A másik problémám az hogy jelenleg Transmission van a gépen, amit csak a webes felületéről tudom elérni. A kérdésem az hogy létezik-e olyan gui mac-re és win-re ami ami kezeli a transmission-t. Ha nem létezik akkor szeretnék segítséget kérni az rTorrent telepítésében.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- Azonnali fotós kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ashes of Creation (MMO)
- Apple MacBook
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest