- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Ki itt belepsz haggy fel minden remennyel". IGP-vel meg ugyanugy torik a kep, NV driverrel ha a kartyaba kotom a monitort mar jo. AMD-t most nem tudom kiprobalni mert a Nano bekrepalt, ott elvileg a kernelben van a driver, de a hatekonysagat nem tudom.
A 9-es tetszik mert modern, tele van olyan alkalmazasokkal ami kell, RC1 mar kint van, en Stretch-et hasznalom, eddig jo.
-
törölt tag
válasz
gilfoyle #8050 üzenetére
A gond a nouveau driverrel lehet, nalam is csinalta, osszeakadnak az NV driverrel. Felteszed a Stretch-et, utana letiltod a Nouveu-t, leszeded a legujjabb NV drivert, felrakod, nezd meg ezt, en is ezt hasznaltam forrasnak. Jo kis szivacs ha kell az NV driver... De hat az elet nem habostorta...
Itt a Nouveau tiltasa is:
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf
beleirod a kovetkezoket:
blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau offNezd meg meg ezt is, olvasd at mindkettot abbol meglesz majd a mukodo moka. En ugy csinaltam hogy felraktam a Debiant, utana restart, logon screen-en nem engedett be igy ctrl+alt+f6, ott bejelentkeztem, letiltottam nouveau-t, leszedtem nv drivert, startx, bealitottam a kijelzoket, restart es mukodik.
Lehetne kicsit egyszerubb is...
-
törölt tag
-
törölt tag
Debian Stretch, Qemu-KVM, 4.7-es kernel +patch es ujraforditani, ezzel megy a VM-en jatek VGA passthrough-al, nem egyszeru, de a topik tobbsegenek menni fog. Ha van ra igeny megcsinalhatom Logout-ra is, az eredeti forrast is belinekelem majd (video es web-es) ahhoz kepest van par erdekesseg, bug ami lassithatja a konfiguralast, nekem rament egy napom, mert nalam raadaskeppen luks-al vedett particion vannak a VM-ek, amit a Stretch meg hibasan mount-ol fel magatol...
A konfig fent, 3 mag+3 szal van a VM-hez rendelve, 2-2 nem hajtja ki a 1080-at, eger-billentyuzet mukodik synergy-vel, de jatek alatt at kell passzolni oket a VM-nek...
A guest VM egy Win10-es, virtio driverek red-hat oldalarol vannak, no more dual boot.
-
törölt tag
Debian ugy ad ki egy oprendszert hogy az mukodik hiba nelkul, ha szeretned az ujjab programokat futtatni van ra lehetoseg, am az hogy valaki azert jar a debian topikba, hogy az ellen beszeljen kovetkezetesen majd kikerje maganak ha megszolljak az azonkivul hogy illetlen merhetetlen keves inteligenciarol, empatiarol tesz tanubizonysagot. Az ilyet moderatorokkal szepen lehet kezelni, eltavolitani a megfelelo topikbol, adott esetben a forumrol, nem kivanatos szemely mert bomlaszto hatasu.
Eddig a Debian volt az az OS ami nem csuklott be mert valamit elneztek a fejlesztok, becsuszott egy hiba a kodba, nem veletlenul hasznalom en is az osszes szerveremen, van egy red hat ismerkedesnek meg openbsd.
Asztali kornyezetnek is atlagos felhasznalasra tokeletes, minden csomag stabil, nem szall el, minden uj hardveremet tokeletesen ismeri fel es kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged