- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krammerka #10414 üzenetére
éreztem én hogy vmi nem lesz jó
ugy lesz ahogy irtad. szólj ha leszedhetem a tartalmat.#10413 lizakattila : Szia!
amint rendben lesz ujra minden,akkor felrakom.#10411 hackeeeee : köszönöm kérdésed,sajna még nincs meg róla az adat.
először szerzek egy ugyanolyna vinyót,és lecserélek róla sorba mindent és kiderülhet hogy mitől állt be mint a szög. még lehet hogy életre kel.
ha ugy sem,akkor megy majd vmelyik szakihoz adatmentésre. -
válasz
krammerka #10407 üzenetére
Üdv!
főleg dolgozom,pihenek,családozom.
irtam fentebb is,remélem megjönnek a héten a cuccok,aztán lesz mivel tesztelni.
köszönöm hogy pakoltad fel helyettem az eredményeket.
én a multkor leszedtem a cuccokat,és ugy frissitettem most.
viszont azt nem néztem,hogy mi volt amit te felraktál.
nézd meglégyszi és szólj,ha eltünt vmelyik.
akkor told fel a tiédet és én lefrissitem az enyémet
és ugy rakom fel amiket kaptam priviben.#10409 iceq9999 : én elsőnek lecserélném az alaplapot.
aztán fognék hozzá a tuninghoz.
prociról jó lenne látni 1-2 adatot.
cpu-z kép,coretemp kép
ha dobozos,akkor az FPO-t róla. -
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10313 üzenetére
Ezt felteheted a listára, mert nem hinném hogy többet tudok tenni az fsb érdekében. Már így is mindent megkapott a VTT és MCH, ráadásul csak 1 rammal ment a gép, hogy a DC se kavarjon be a chipsetnek
Ja meg mehet max FSB kat.-ba is, köszi.
(#10315) sz.j: köszi. Bios 1.6v-al fagytak a tesztek 5Ghz-en, úgyhogy 1.65v-t állítottam be, abból lett 1.68v. 1.7v-nál meg majdnem 1.75v-t állít be a lap.
(#10318) lizakattila: jaja
-
gooool
őstag
válasz
krammerka #10295 üzenetére
Hali!
Feltennél engem is a listára?
Már régóta beírtam ide,de még nem látom magam az eredmények között.Íme az 1,2V-os szektorba az eredményem:3325Mhz
a többi szükséges adat:
nick: gooool
proci: E5400
FPO: Q846A421
VID: 1,2625V
hűtő: Noctua NH-U12P
alaplap: Gigabyte P35-DS3R
memória: Kingmax 1x2Gb DDR2 800MhzKöszönöm szépen!
-
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10251 üzenetére
Ezt felraknád max OC kategóriába?
Ez pedig 1.35v-s eredmény, ezt meg max üzemre. EKL a hűtés, típust nem tudok.
Köszi.(#10228) lipi67: tegnap tettem fel win7 64bit-et. Aquamark nem indul, PC mark meg azért nem ír ki pontszámot, mert van olyan teszt ami nem fut le. Az egyik ilyen a 2D-transparent windows nevű, ahhoz az kell hogy a megjelenítési tulajdonságok legjobb minőség legyen, és ne használd a classic windows kinézetet. A másik pedig a grammar check, azt még nem tudtam működésre bírni.
(#10253):
super Pi-ben egy quad lényegesen gyengébb mint egy 8400..
viszont wPrime-ban lényegesen (2x) jobb -
válasz
krammerka #9981 üzenetére
a köv héten megpróbálom vkivel leszedetni az adatokat a vinyóról.
addig,ha gondolod felrakhatod azokat az eredményeket amik még nem kerültek fel.
majd szólok,ha helyreáll a rend.
nagyon kellenek az adatok a vinyóról.
olyan adatok vannak rajta amik semmiképp sem veszhetnek el.egyébként vagyok én...
telóról is néha felnézek meló közben is (24h-s szolgálat) -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krammerka #9881 üzenetére
Asus alaplapokhoz létezik egy program az ASUS Update amellyel Windows alatt is lehet BIOS-t frissíteni.
btw neked milyen proci ment ebben a ds3pben?
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9669 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem tudjátok befejezni
A többesszám arra vonatkozott, hogy sokan (nem csak ő
) úgy vannak a procikkal, hogy amelyik több mhz, az biztos gyorsabb is (pentium D vs. cd2 mondjuk).
Pl amikor annó kissebb E2xx-es procit ajánlottam egy régebbi p4 prescott helyett, akkor az 1,8ghz miatt rögtön megkaptam, hogy az lassabb lesz, mint a jó öreg p4. Aztán persze jött a csodálkozás, miután össze lett rakva a gép. -
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9663 üzenetére
Azért leírhattad volna, hogy oké, igazad van, talán mégse vagy annyira barom, hogy magamat cáfoljam
Mert az oké, hogy tereled a témát meg másról írsz, de azért azt még mindig nem tudom, hogy akkor miben is mondtam ellent magamnak, vagy ilyesmi...
Semmi baj, én befejeztem.
Szerintem meg egyáltalán nem ez a szokás
A lapom megvan két éve, azóta, sőt már előtte is látogattam a topikját és napi szinten nem szoktunk köszöngetni.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9660 üzenetére
Akkor kérlek magyarázd el, hogy abban, amit írtam, hol cáfolom meg önmagam. És esetleg azt is leírhatnád, hogy miért nincs igazam...
És nem ma írtam először a topikba, amikor ez történt, akkor köszöntem is...
Nem hiszem, hogy minden nap vagy esetleg minden alkalommal egy hello-val kéne kezdeni a hozzászólást. Vagy Te úgy szoktad?hackeeeee: Nyíván nem is áll szándékomban, csak az álláspontomat védtem, ami szerintem érthető.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9658 üzenetére
Jó lenne, ha nem kötekednél, szerintem tudnod kéne értelmezni, amit írtam
Ha nem, akkor az nagyon szomorú.
Ezek a szavak hol ütik egymást? Gondolkozz már basszus. Nem, a proci frekije nem egyenlő a gyorsaságával, mert ugye számít a cache, az fsb, az architektúra, hogy milyen utasításkészleteket ismer stb...
DE ETTŐL MÉG ha ugyanazt a procit megnézzük alapon, azaz 3,16 ghz-en (vagy ismerősök esetében az E8400-nál 3ghz-en), meg 4ghz-re tuningolva, akkor az gyorsabb lesz. NEM?
Pffff....
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9645 üzenetére
Ez közel sem biztos
Bár ezeket a procikat nem próbáltam, csak a régebbieket. Volt E6400 2, E6300 szintén 2, aztán E4300, Aztán E2200, és most az E8500. Alapon, azaz 3,16ghz-en is gyorsabb mint a legjobb E6400-am 3,5ghz-en. Szóval nemtom...
Fogok majd monitorozni, látszik szépen, hogy fullon megy
Ha nem is végig egyeneletesen, de ha csak egy kis időre is felmegy 100%-ra a proci terheltsége, akkor az ugye azt jelenti, hogy gyengébb procival bizony ott már akadna egyet a dolog.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9641 üzenetére
Mért, szerinted egy játékkal nem lehet leterhelni? Pl egy komolyabb vga kihajtásához már alapból ilyen procik kellenek
Nem egy ismerősöm van, akiknek én ajánlottam annó gépet, de az E8400-as procival alapon akadt nekik néhány játék. Belőttem nekik 4ghz-re, azóta minden szép és jó
És a win is gyorsabb, meg minden művelet. Szóval igenis ki lehet ezeket használni maximálisan, a kétmagosokat tutira.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #9582 üzenetére
Főként win7 telepítés után jött elő, meg amióta G15-ös bill van, de utána visszarakta az XP-t, cserélt bill-t, próba erejére, de csinálja.
Proci csere már volt, az kizárva.
Ezért javasoltuk azt, hogy a táp hátáról levenni esetlegesen minden terhelést, hogy úgy lessz e hiba.. Mert mi vagy ramra, vagy alaplapra, vagy tápra gyanaxunk. Csak kíváncsi vagyok még egyéb hozzáértők véleményére.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9447 üzenetére
Akkor leírom a hűtő történetét
Szóval ezt is a procival együtt vettem, mondván ezzel volt hűtve a 4,5ghz-es tuning alatt, gondoltam csak jó lesz. Az előző tulaj mondta, hogy kicsit polírozzam meg a talpát, mert nem teljesne tiszta, tükörsima. Én viszont nem nyúltam hozzá. Lehet, hogy nem is volt rendesen feltéve, bár ezt kétlem, de eddig 3,8ghzen és 1,3V-os feszen (ami cpu-z szerint olyan 1,25 lehet, vagy még kevesebb) is meleg volt, 55-56 fok idle. Aztán beraktam a gépbe az új vga-t, egy 4850xt-t, ez megdobta még 6-7 fokkal. Itt lett elegem, szétszedtem az egészet, polír, tisztítás, paszta...
Ennek eredményeképp lett, hogy most 4050 mhz-en 1,375V-al (ami cpu-z szerint 1,325V körül van idle, terhelve meg 1,297) idle 51 fok, orthos alatt meg max 68.Lehet, hogy kicsit kellett volna még polírozni rajta, nem tudom, de egyelőre megfelel így.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9442 üzenetére
Oké, mindjárt próbálom is.
Ramok szinkronban, tehát 900mhz. Hogy "biztosra" menjek az spd-t auto-ra tettem, ennek eredménye egy cl5-6-6-21-es (vagy hasonló...
) időzítés lett. Ezt helyrerakom és megnézem mire jutok.
A ramok amúgy annó ki lettek tesztelve általam, még a régi E6400-zal ment szinkronban 7*500-on sokáig, memtest szerint is stabilan. Szóval elméletileg 1000mhz/5-5-5-15 nem lehet akadály.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9440 üzenetére
Nem ddr3 van benne, 2*2gb 800as corasir
A proci pedig valszeg tényleg annyira tuningos, bár mintha tesztet nem láttam volna, de meg volt beszélve, hogy visszavihetem, ha nálam nem menne úgy.
Most pl belőttem 9*450-re, ami ugye 4050mhz, biosban 1,33V, ami így terhelés alatt cpu-z szerint 1,296V körül van. Orthos viszont 10 mp után hibát dob, ekkor 64 fokosak kb a magok.
Szerintem adok neki még egy kis feszt, meglátom mire megyek. 4,2ghz már megfelelne, csak legyen végre stabil
Sőt, ha ezen a 4050-en lesz csak stabil, azt is elfogadnom...
Köszi az infót!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #9419 üzenetére
Jóreggelt...
Hehe, ez jó
Kérdés: Ha állítgatom a ramot, akkor prime alatt is kijön a hiba, ha vmi nem jó? Csak mer asszem az nem nyomja 100%-ra ramot, csak 75-re, szal mindenféleképp memtest?
Meg akkor aszondjátok, hogy ramokat bios-ban hadjam autón, és memset-tel állítgassam, meg akkor turbo módot dobjam standardra?
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #9360 üzenetére
Nálatok?
Keletiig semmi gondom, (kérdezd meg Gornit, addig majdnem úriember voltam, s 1/2 10-kor még éppen csak jókedvűen szálltam le a vonatról -de.1/2 10-)
Utána jöttek a gondok, amikor a IX.ker-be mentünk, majd én a nyócba, s végül az V-ben landoltam(#9361) kulerr: Hozd a zsuk gépjárművedet, kelleni fog a plató!
(#9364) akoska07 : Indulhatunk 1ütt is.
(#9365) Jakab66[hun] :
Jó az, kiülök vele a napra, s várom míg erjed..(ha nem-kap egy kis vodkát)
(#9374) subaruwrc : Ilyenek ezek..Borzasztó!
-
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #9241 üzenetére
qrva jó progi az a photoshop,a lányok megszépülnek tőle rendesen
Cél szentesíti az eszköztHa csak a monitor előtt látom, nem nagyon érdekel hogy valóság vagy photoshop. Élőben más, ott a természetes jön be.
Ja, Boldog Karácsonyt minden fórum lakónak, katt a logout-omra
szerk.: kezdem jól érezni magam
-
válasz
krammerka #8600 üzenetére
Be ne kapjatok már.
Alapelvek:
"szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását."(#8601) lipi67: Ha annyira szigorkodni akartam volna nem szmájlis postot írok, hanem szaladok a modkerbe.
(#8602) Aggregátor:
Legalább te nem szívtad mellre. -
-
válasz
krammerka #8185 üzenetére
Jó estét!
addig tartott a darabig.
igazából ugy volt,hogy ujra extrém hütéssel fogok nyomulni.
és az i7 és az extrém hütés sajna nem fért bele a keretbe.
és az extrém hütést még az i7-nél is jobban szeretem
azért van most ez a konfig,
mert minek addig jobb,amig nem alakul ki minden.
ja,és akkor nem is találtam semmi olyat a piacon amire azt mondtam volna
na ezt ki kell próbáljam meg kell vennem.
igy vettem egy eléggé tuningos E2140 procit.
nézd meg a táblázatot,abban az opcióban ki ért el 3.2GHz-et.
az akkori E2140 procimnál is jobb,pedig az ütős cucc volt.
és netezni bőven elég ez a proci.
a ram az szükség ram,hogy legyen vmi a gépben.(viszont megy 1000MHz felett is)
jaa...vitt egy kis pénzt az uj telóm is.bzs73 : most mi bajod a konfigommal ?
netezésre nem elég ? -
Petiapó
tag
válasz
krammerka #8123 üzenetére
Jó napot még nem volt szerencsém ide írni, mert nem volt még eddig ilyenem
Próbálgattam a 4500at, de csak jóval 60 fok fölött sikerült, úgy ahogy stabillá tenni...
Ez még a jövő zenéje.
Így a 24/7-es használatot kísérleteztem ki.
Lehet, hogy a fesszel 1-2 lépcsővel tudok lejjebb menni, mert mérgemben rányomtam plussz 3 lépcsőt, hogy tuti jó legyen.(előtte már volt vagy 30 próba minden szinten, minden frekin
)
Érdekes megfigyelni a feszeket, hogy mennyire eltér. BIOSban egyébként 1.325 körül járhat, már nem emlékszem -
toyone
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #7551 üzenetére
Én..nem becsülöm!!! Szuper kis cerka. Végre q9550-ről írok. Bejövős. Semmit se állítgatttam, csak feszt vontam el tőle, s ha többet nemis tudna, nekem már megérte. Itthoni melóval Szombathely miatt el vagyok maradva (mint apa s mint "házvezetőnő") ha utolérem magam, tesztelés beintul
[link]bzs73: Csak megértem
(#7546) hackeeeee: Terv az mindíg van, csak sajna itthoni kötelezettségek is. Most gyorsan utolérem magam, mosás már megy, holnapi kaja felrakva. Reméljük, sok örömöd lesz a 8400-ben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged