- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9669 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem tudjátok befejezni
A többesszám arra vonatkozott, hogy sokan (nem csak ő
) úgy vannak a procikkal, hogy amelyik több mhz, az biztos gyorsabb is (pentium D vs. cd2 mondjuk).
Pl amikor annó kissebb E2xx-es procit ajánlottam egy régebbi p4 prescott helyett, akkor az 1,8ghz miatt rögtön megkaptam, hogy az lassabb lesz, mint a jó öreg p4. Aztán persze jött a csodálkozás, miután össze lett rakva a gép. -
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9663 üzenetére
Azért leírhattad volna, hogy oké, igazad van, talán mégse vagy annyira barom, hogy magamat cáfoljam
Mert az oké, hogy tereled a témát meg másról írsz, de azért azt még mindig nem tudom, hogy akkor miben is mondtam ellent magamnak, vagy ilyesmi...
Semmi baj, én befejeztem.
Szerintem meg egyáltalán nem ez a szokás
A lapom megvan két éve, azóta, sőt már előtte is látogattam a topikját és napi szinten nem szoktunk köszöngetni.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9660 üzenetére
Akkor kérlek magyarázd el, hogy abban, amit írtam, hol cáfolom meg önmagam. És esetleg azt is leírhatnád, hogy miért nincs igazam...
És nem ma írtam először a topikba, amikor ez történt, akkor köszöntem is...
Nem hiszem, hogy minden nap vagy esetleg minden alkalommal egy hello-val kéne kezdeni a hozzászólást. Vagy Te úgy szoktad?hackeeeee: Nyíván nem is áll szándékomban, csak az álláspontomat védtem, ami szerintem érthető.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9658 üzenetére
Jó lenne, ha nem kötekednél, szerintem tudnod kéne értelmezni, amit írtam
Ha nem, akkor az nagyon szomorú.
Ezek a szavak hol ütik egymást? Gondolkozz már basszus. Nem, a proci frekije nem egyenlő a gyorsaságával, mert ugye számít a cache, az fsb, az architektúra, hogy milyen utasításkészleteket ismer stb...
DE ETTŐL MÉG ha ugyanazt a procit megnézzük alapon, azaz 3,16 ghz-en (vagy ismerősök esetében az E8400-nál 3ghz-en), meg 4ghz-re tuningolva, akkor az gyorsabb lesz. NEM?
Pffff....
-
Termi16
őstag
Én sem, ezért maradtam csöndben...de most jöttél Te
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9645 üzenetére
Ez közel sem biztos
Bár ezeket a procikat nem próbáltam, csak a régebbieket. Volt E6400 2, E6300 szintén 2, aztán E4300, Aztán E2200, és most az E8500. Alapon, azaz 3,16ghz-en is gyorsabb mint a legjobb E6400-am 3,5ghz-en. Szóval nemtom...
Fogok majd monitorozni, látszik szépen, hogy fullon megy
Ha nem is végig egyeneletesen, de ha csak egy kis időre is felmegy 100%-ra a proci terheltsége, akkor az ugye azt jelenti, hogy gyengébb procival bizony ott már akadna egyet a dolog.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9641 üzenetére
Mért, szerinted egy játékkal nem lehet leterhelni? Pl egy komolyabb vga kihajtásához már alapból ilyen procik kellenek
Nem egy ismerősöm van, akiknek én ajánlottam annó gépet, de az E8400-as procival alapon akadt nekik néhány játék. Belőttem nekik 4ghz-re, azóta minden szép és jó
És a win is gyorsabb, meg minden művelet. Szóval igenis ki lehet ezeket használni maximálisan, a kétmagosokat tutira.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9447 üzenetére
Akkor leírom a hűtő történetét
Szóval ezt is a procival együtt vettem, mondván ezzel volt hűtve a 4,5ghz-es tuning alatt, gondoltam csak jó lesz. Az előző tulaj mondta, hogy kicsit polírozzam meg a talpát, mert nem teljesne tiszta, tükörsima. Én viszont nem nyúltam hozzá. Lehet, hogy nem is volt rendesen feltéve, bár ezt kétlem, de eddig 3,8ghzen és 1,3V-os feszen (ami cpu-z szerint olyan 1,25 lehet, vagy még kevesebb) is meleg volt, 55-56 fok idle. Aztán beraktam a gépbe az új vga-t, egy 4850xt-t, ez megdobta még 6-7 fokkal. Itt lett elegem, szétszedtem az egészet, polír, tisztítás, paszta...
Ennek eredményeképp lett, hogy most 4050 mhz-en 1,375V-al (ami cpu-z szerint 1,325V körül van idle, terhelve meg 1,297) idle 51 fok, orthos alatt meg max 68.Lehet, hogy kicsit kellett volna még polírozni rajta, nem tudom, de egyelőre megfelel így.
-
Termi16
őstag
válasz
hackeeeee #9444 üzenetére
Annyira nem durva szerintem. 70-75 fokig végülis még közel sem lehet semmi baja, gondolom.
Most adtam neki plussz feszt, idle 1,328V, load 1,297V cpu-z szerint, memót is belőttem és most futott az orthos 2 percet hiba nélkül. Mindjárt nekifutok mégegyszer, miközben megebédelek
Amúgy TT Big Typhoon (hm, nem emlékszem hogy írják) cooler van rajta, szal nem kéne ennyire melegednie. Bár a 4850X2 befűt alatta rendesen.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9442 üzenetére
Oké, mindjárt próbálom is.
Ramok szinkronban, tehát 900mhz. Hogy "biztosra" menjek az spd-t auto-ra tettem, ennek eredménye egy cl5-6-6-21-es (vagy hasonló...
) időzítés lett. Ezt helyrerakom és megnézem mire jutok.
A ramok amúgy annó ki lettek tesztelve általam, még a régi E6400-zal ment szinkronban 7*500-on sokáig, memtest szerint is stabilan. Szóval elméletileg 1000mhz/5-5-5-15 nem lehet akadály.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9440 üzenetére
Nem ddr3 van benne, 2*2gb 800as corasir
A proci pedig valszeg tényleg annyira tuningos, bár mintha tesztet nem láttam volna, de meg volt beszélve, hogy visszavihetem, ha nálam nem menne úgy.
Most pl belőttem 9*450-re, ami ugye 4050mhz, biosban 1,33V, ami így terhelés alatt cpu-z szerint 1,296V körül van. Orthos viszont 10 mp után hibát dob, ekkor 64 fokosak kb a magok.
Szerintem adok neki még egy kis feszt, meglátom mire megyek. 4,2ghz már megfelelne, csak legyen végre stabil
Sőt, ha ezen a 4050-en lesz csak stabil, azt is elfogadnom...
Köszi az infót!
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a táblázatban lévő feszültség-adatok biosban állított értékek, vagy cpu-z/egyéb progi által írtak?
Van egy E8500-as procim, előző tulaj szerint nála vmilyen (nem emlékszem sajnos...) Dfi lapban ment 4,5ghz-et is stabilan, nálam giga p35c-ds3-r lapban még a 4ghz sem igazán stabil eddig 1,3V körül. OKé, hogy ez már nem egy mai lap és nem is csúcs, de ennyire gagyi lenne?
Vagy merjek még egy kis feszt lőni biosban? Kb 1,4V-ra állítva adna 1,35V-ot a cpu-z szerint, ahogy nézegettem. Hőfokok rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Reklámblokkolók topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest