- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5034 üzenetére
ez gyors volt
megtisztelö az éberséged
akkor nyomom még az eredményeket...
egy pár darab régi akad ami még elfogadható..
u.ehhez az FPO-hoz még egy 3 opcio 1.25v -- töl [link]
(mondjuk itt a G.skill ramokat teszteltem és HT off van,, de ezen a képen van everest)és egy max bclk a régi procival :: 218bclk.
mod: ja és egy max OC is
:: [link:4.4ghz]
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5029 üzenetére
"az everest nem ismer fel dolgokat... "
nekem a DS4-nél felismerte és müködött is rendesen , amint látod a képen...
csak az új lapot nem ismeri ,de majd kipróbálom egy leg-leg-leg újjabb everestel..
"a cpu-tweaker.az mutat mindent.akkor elég lenne egy cpu-z cpu ablak és mellé egy cputweaker.akkor mutatja a ram beállitásokat is." igen mutatja, de a teljes részletes ram beállitás nem annyira fontos...mivel proci tuningról van szó.."az,hogy "hibásan" ir ki fogyasztási eredményeket,
nem mindenképp az everest hibájaként rónám fel."én nem mondtam hogy hibásan irja ki
nálam jól irta ki !
az 184w az annyiekkora feszen és órajelen HT-val...
csak a mostanit nem ismeri még..
( Sárpac-nál meg nem tudom mi van , miért olyan... )egyébként az elözö eredményem akkor felrakható..
ami info kell még az a FPO ::3837A713 .. [link] ez év második napján vettem.. a hütést irtam hogy stock kúler..
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5030 üzenetére
Na látod megy az.
Ud3p lapba nekem is 1.120v-on ment a 4ghz,de asusba már nem nagyon akarja csak 1.128v-on.Na majd jöv héten p35-be megnézem én is bírja-e majd az 1.104v-t.Ha nem az se gond de 1.120v-on tuti stabil lessz nekem is ha p45 ud3p-be az volt.
Amugy szerintem is a táp miatt van.Ilyen 1.120v-nál nagy szerepe van a komoly tápnak.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5024 üzenetére
így van,de már tényleg lenyugszok.Tiszta hülyeség amit csinálok.
Ha minden jó akkor se elég.Akkor ismegbontom mindíg a konfigot.Volt már ugye M2F lap is meg minden féle csúcs és állítom hogy majd a 17k-s p35ds4 kenterbe veri mindet.
Amugy nézhetnél egy 4ghz-t a p35-be.Csak viszonyításképp hogy jobban megy-e mint p45.Mondjuk már nem gyári hűtővel nyomod. -
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #4998 üzenetére
Üdv!
Az everest kérdés,régebben is felmerült ha jól emléxem..............
Ahogy Zájec is írta,a cél az volt hogy a feszültség értékek pontosabban láthatóak legyenek.
Nem beszélve a táp fesz értékeiről,ott is látható,amikor terhelés alatt egy gyengébb tápnál pl a 12V-os ág leesik 11,.... értékre,mutatja a hőmérsékleteket is,stb..............
Persze ezek nem annyira lényegre tőrő dolgok,de anno mindenki tudta teljesíteni,és elhelyezni azt az everest ablakot.De én nem ragaszkodok hozzá,csak hát a régi eredményekkel szemben,nem lenne azonos értékű a mostani eredmény...................
Ha úgy döntenétek,hogy nincs rá szükség a továbbiakban,ám legyen
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
akoska07 #4985 üzenetére
Winrar megint gáz win7 vs vista 1500MB/s a difi pl. i7 mellett.
Ami viszont nagyon jó tesztre és szinte dekára ugyan azt az eredményt adja 2tesztet futtatva egymás után az a Fritz Chess Benchmark erősen multicorera van kihegyezve én azt tenném be winrar helyett. -
válasz
akoska07 #4981 üzenetére
bekerültek az i7 táblázatba az opciókhoz a fesz értékek.
az elsőnél ugy gondoltam,hogy 1.0v-ról induljon a fesz.a feltételek ugyanazok mint a többi táblázatnál.
max üzem ,helyett egyenlőre beirtam a WinRar Bench-et.
annál az opciónál sztem legyen:
cpu-z cpu,
cpu-z memória diagnosztika,
és természetesen a WinRar bench teszt ablak.#4982 Zájec : ennek a lapnak nem nyitok uj sort.(de lehet,hogy mégis
)
egyébként ,igen,megfelelne a max fsb opcióba.
a max fsb és max oc opcióba elég egy valid is.
vagy egy cpu-z ablak.
a lényeg,hogy látszódjon a lényeg.#4984 Sárpac : az everest ablak,nem kifejezetten a fogyasztási értékek mutattása miatt kell.mutatja a fesz értéket (cpu fesz,fontos),és tájékoztató jellegü infók jönnek a hőfokokról.
-
Sárpac
nagyúr
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4979 üzenetére
ezt már akartam kérdezni ,hogy mizu ,miért nem kerül fel Sárpac eredménye..
utána olvasom a feltételeknél ott van hogy everest is kell....
nekem egy csomó korábbi eredményem van anélkül, igy ha akarnám sem tudnám már megcsinálni.... sajan... ezért hagyom is a fenébe... meg nekem az everest nem is ismeri a biostar lapot, egy csomó mindent nem ir....kb. 6db -8 db eredményt tudnék belinkelni, ami hasznos lehet a tapasztalatcsere szempontjából, de igy esélytelen...
mod : de ahogy nézem a core i7-nél még nincsenek kategoriák...
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4923 üzenetére
Hát nem jó kedvembe váltam meg a 106cm-es plazmától és a 20 col asus monitoromtól de kellett a pénz másra hirtelen,és így a kettőt egy 82 lcd-re cseréltem + kp rendesen.Így most vagy tv-t nézem vagy a tv-t.Végülis,de a lényeg hogy ez most a monitor is.A p5q deluxe meg jól megy.
p5q deluxe
Szép lassan csövesedek lefele én is.Sajna nincs meló,így pénz sincs.Politikusnak kéne elmenni.Azok nagyot szakítanak. -
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4904 üzenetére
sajnos a tesztet nemtudom olvasni, nem jön be rendesen...
ok, csak a prociról szól , igazad van, csak kósza ötlet volt
értem , akkor marad a jó öreg prime , már akinek, mert én már 64bit-s 25.11-t nyomom, és Custom tesztet, legalább egy 5gb memóval... mert simán a Blend az csak 1.5gb-t terhel , az meg kevés az igazsághoz...
a proci könnyü kérdés, de a lap téma,,, az
én már rég megbolondultam volna a helyedben...
ASUS,DFI,GIGABYTE,BIOSTAR....
ha az olcsóbb ( akkor Gene2 vs BiostarX58A )... ezek 50k...
ha a drágább (akkor a DFI 8-s vs WSpro ) .. ezek 75k... -
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4901 üzenetére
köszi a meglátást
. nem akartam nagyon "fixre" kötni őket....
ezért lenne alul, felül és középfeszelve... átmenettel...
ne az legyen hogy sehová nem fér be az eredmény...
igy van 3 kategoria és mindenki bármilyen feszes eredményét be lehet sorolni...igy van 4. - 5. marad..
4. max bclk 5. max oc.
igen a 6-s kimerül , igy lehetne , az valami memóriás qpi feszes opcio...például...
vagy valami ilyesmi ram stabilitással kapcsolatos..lipi :: "1 konkrét tesztprogi kell, ne legyen kavarodás. Maradjon a prime, legyen valamiben egységes a többivel." ezen én is gondolkoztam , én prime-t használok, de nem mindenki szereti, igy lehet hogy nem kéne annyira az ebet a karóhoz kötni
legyen lazább? nemtudom... ha népjólétileg nézem user szempontból, akkor lehet lazább is...
de akoska07 is a prime-t mondja, most nézem,,, szóval akkor jó az
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4896 üzenetére
Szép estét!
Ok, nézz akkor majd utána, meg látom Zájec is írt, s Ő csak azt használ, s szereti a tuningot is
(#4897) Zájec Hát..nem 1xű akkor. Jó lenne, adnál támpontokat továbbra is, én azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák.
Ram: Meg fogják kapni azt ami jár nekik. Szerinted ezek a ventis ramhűátők gond nélkül elférnek a lapon, s nem lógnak É.híd , VGA -ba?
(#4899) akoska07: Kellemes elfoglaltság
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4893 üzenetére
Konzultálj Pl. Zájeccel, én nem tudom, hogy mit bírnak az átlagos i7-es procik. Vid-hez kéne igazodni. Az első opció lehet a bios/Vid, a többit..nemtom..
Zájec: Szia!
Mondj már valamit az i7 feszeiről..Mi az a fesz (mik azok) amiket minden i7-nél lehet tesztelni a táblázatban?Ram: Hát ja. Ezek 2,2v-on voltak 1266-on, meg 2,3v-on 1300-on. Többet nem kaptak, sőt..24/7-ben 2v körül 1066-on ballagnak.
-
-
DJ Anti
csendes tag
válasz
akoska07 #4860 üzenetére
Kezdő vagyok még itt a fórumon, de akkor így fogom csinálni
Amúgy volt olyan is hogy lemarad az egyik mag de itt konkrétan nem csinálta meg azt a tesztet amit a másik...
Volt most egy kis időm úgyhogy megpróbáltam a 3725-öt 12,5ös szorzóval is, de csak 3737-et (vagy 3717-et) tudtam beállítani, végig próbáltam mindegyik FSB:ram arányt, de 3.-4. tesztnél újraindult a gép... (az utolsó kettő osztóval a Windows sem töltött be: 3:5 ; 1:2). 11-es szorzónál ugyanez a helyzet... maximum pár MHz van még benne ezen a fesz.-en
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4835 üzenetére
"ugy gondolom hogy az talán kiszolgál addig amig a garancia érvényes lesz rá "
Igen , ez is szempont. Viszont én..Nem hiszem, hogy váktok. 9400 vagy 9550..szinte mind1, nem éri meg, hogy bukjak sokat rajta. 9650-es irreálisan drága, akkor már i7. Viszont ott meg ram-lap s még lefogató a hűtőhöz (ha van) stb..
Lap: jobb lenne egy "egyedibb", de most, hogy az UD3R/P lassan nem is kapható már..az lesz ez isTeljesíteni meg teljesít. Vga még sok is a fiamnak, engem meg nem érdekel. Így végre szeretnék rendet tenni a gépben, megszüntetni a kábelmizériát. Lehet veszek a ramokra valami jó hűtőt, igaz kell valami, ami le is fujja a hőt róluk. Majd kiokoskodom. Lényeg: Csak moduláris kell nekem. Ház..Jól jönne egy SharkonSeraphim Economy, tök jó, nagyobb is mint ez a mostani és nem vészes az ára sem ,21k. Vagy a chieftec -től valami nagy bazi. Néztem most az Ocz-ket.Tök szépek,de az a 12v-os ág..gyengus a Corsair-hoz képest. Ami meglepett most az 520-as és a620-as 12v-on uazt tudja. Ez eddig fel se tünt. Mivel rákötve meg nem sok lószar lesz, tuti ilyen kell nekem. Csak kapnék valahol olcsón, Iponnál drága.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4770 üzenetére
Elvileg lesz, talán holnap ide is ér
Ákoska-Bagira: [ha ez működőképes, szarni a csigabigára egy nagyot!]
-
Bagira01
veterán
-
bzs73
őstag
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #4777 üzenetére
Ugyan az az alap úgyhogy sok különbség nem is nagyon lehet
Emléxem én még 30k-ért vettem anno az elsőt
Lehet e8400-nál sikerül egy kicsit lejjebb vinni a feszeket. Látom ts is i7 fele kacsintgatsz, úgy jársz mint Zájec teljesen elvadulsz és ilyen halandó procik már nem is fognak izgatni
Mod: fet-ek nem is melegszenek annyira, az inkább paraszvakítás a heatpipe inkább jobban felmelegíti őket mint hűtené
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4765 üzenetére
Hát..megesik. Pontosan mi is van most akkor?
Zájec: Szia Öreg harcos! Én már nagyon rég nem tudlak követni ám! Hanyadik I7-es szerkód ez? Mikor utoljára olvastam, akkor azt írtad, hogy túl nagy az , eladod az egészet és kisebbre cseréled a cuccost. Hát..úgy látom, ez nem egészen sikerült!
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4756 üzenetére
Á .nem hogy maradtál volna nyugton.Tudod hogy én is nyughatatlan vagyok de tudom azt is mikor kell leállni.Jelenleg nem jó üzletelni meg cserélgetni.Ez a helyzet most.Majd változik és akkor beindulok megint én is de egyelőre nyugi van.Amugy is túl sokat üzleteltem én is mostanába,mert azt se tudom mennyi lapom meg procim volt így hirtelen az elmúlt 1 évben.Ideje kicsit lenyugodni.Ezt kellett volna neked is tenni szerintem,de hát te tudod.
Azért remélem összejön amit terveztél. -
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4725 üzenetére
A baj az amugy hogy rosszkor adod el mert nincs pénz.Tény hogy most nehéz eladni bármit is,de akkor is olcsón adod.Iponba ujonnan majd 40k és zsákbamacska.Persze lehet olcsóbban is szerezni,csak utána nem kell sírni hogy nem úgy megy ahogy szeretnénk,hanem el kell fogadni.
-
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #4725 üzenetére
Csak azért nem mindegy hogy az ember vesz egy C2D procit ami hasít rendesen használtan 40-45k-ért vagy veszel egy Q9550 E0-t használtan 50-55k-ért kettő között van különbség
Bagira01: Szerintem ez nem csak Quad-nál van így, bár te nagyon jó áron adod és annak ellenére sem kapkodnak utána
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4697 üzenetére
na még egy kicsit húzzál le belőle.0.912v-ra és már jó is leszel,de már most is brutális jó.Szerintem a lapon múlik a dolog.Sajnos nekem a köv fesz amit mutat a cpuz az 0.896v ami már kevés.0.904v még megy de a cpuz nem mutatja,mert ugyanúgy 0.912v-on áll,ezért inkább csináltam tesztet 3050mhz@0.912v-on,de azt nem töltöttem fel mikor othon voltam.Majd ha hazamegyek. -
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #4694 üzenetére
Üdv!
Ákos,azt mondtad régen nagy amd-s fan voltál
Athlon Xp 2700+ van nekem,egy jó kis Abit AN7-es deszkában.
Nézegettem a proci szorzóját,asszem 5-20-ig van,ha jól emléxem.Mit érdemes neki belőni?
Ezeket a régi amd-ket abszolút de nem ismerem
Most 13x166MHz-re raktam............
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- bambano: Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest