Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ Anti
csendes tag
Jó estét mindenkinek!
Elég rég jártam már errefelé
, volt itt költözés meg minden... de most hoztam néhány eredményt, jó idő van kinnt(a tuninghoz
), úgyhogy kiraktam a gépet az ablakba. A kinnti hőmérséklet kb. -2°C, szépen le is hűlt minden, viszont nemtudom van-e értelme így felrakni az eredményeket a listába, elvégre a legtöbb teszt szobahőmérsékleten készült...
Tehát az eredmények:
1,35Vos opció
MAX FSB, ez nem túl sok, csak kíváncsiságképpen néztem meg
és a végére egy MAX OC, ez viszont szerintem mehet a listába
A konfig maradt ugyanaz, a hűtő is, remélem sikerül lassan beújítani valami komolyabb hűtőt...
-
DJ Anti
csendes tag
igen, van ez a két E5200-as Q909A299 Vid:1,2875V, és az enyém Q909A294 ugyanilyen VID-del, és van még egy E6300-as, az újabb fajta blazsey2-nek ami Q909A361 Vid:1,2875V. (most néztem, nála a coretemp ablak olyat ír hogy E5-200
)
kicsit érdekes a hasonlóság... bár lehet hogy inteléknél csak úgy találomra írják a VID-et, viszont a VID-en elért max órajelben nem olyan sok a különbség. -
DJ Anti
csendes tag
Üdv!
A TPower I45 biosában egy bizonyos feszültséghez képest lehet állítani a feszültséget, ami kis számolgatás után itt 1,24V körül van, lefelé a legkisebb lépcső a -0,050V, ami így 1,194 V lenne de terhelve még kevesebb
normál érték nincs a biosban, viszont ha auto-ra rakom akkor 2500MHz körül 1,24V-ot kap ami nem esik le még 1,21Vra sem terhelve, 3400MHz-nél már 1,38V-ot akart adni neki... Talán egy másik bios megoldja ezt a problémát
A Biostar szoftverét is próbáltam de nem volt hajlandó lejjebb venni a feszültséget... azért még utána járok ennek
-
DJ Anti
csendes tag
válasz
akoska07 #4860 üzenetére
Kezdő vagyok még itt a fórumon, de akkor így fogom csinálni
Amúgy volt olyan is hogy lemarad az egyik mag de itt konkrétan nem csinálta meg azt a tesztet amit a másik...
Volt most egy kis időm úgyhogy megpróbáltam a 3725-öt 12,5ös szorzóval is, de csak 3737-et (vagy 3717-et) tudtam beállítani, végig próbáltam mindegyik FSB:ram arányt, de 3.-4. tesztnél újraindult a gép... (az utolsó kettő osztóval a Windows sem töltött be: 3:5 ; 1:2). 11-es szorzónál ugyanez a helyzet... maximum pár MHz van még benne ezen a fesz.-en
-
DJ Anti
csendes tag
Jah egy érdekesség... az 1,2v-os tesztnél a prime máshogy fut a két magon... az 1. ablakban 12db 8k-s teszt van a 2.-ban meg csak 10
gyakran csinál ilyet a prime vagy valami nincs rendben?
-
DJ Anti
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap csináltam még pár tesztet csak a végén elfelejtettem felrakni
szóval volt itt egy alulfeszes eredmény, sajnos ennél lejjebb nem tudom venni a feszültséget, a Biostar I45-ben kicsit érdekes a feszültség állítása... és sajnos ez az 1,2v-nál is gondot okozott: Link , így nemhiszem hogy belefér a kategóriába...
-
DJ Anti
csendes tag
12-es szorzót próbáltam a 3725MHz tesztelésekor, de azzal előbb kifagyott mint 11,5-ön, viszont lehet hogy még megfogom próbálni 12,5-tel is hátha sikerül... az FSB miatt nemlehet gondja, 350-en stabilan ment...
a ram: FSB arányt viszont még nempróbáltam, hogy mit reagál a változtatásra...
a rammal amúgy hadilábon állok még... nem úgy megy ahogy kelleneezért sem próbáltam magasabb aránnyal.
Rendben, a többi tesztnél akkor coretemp ablak is lesz
-
DJ Anti
csendes tag
Az alaplapra rászereltem azt a plusz hűtőt is amit hozzá adtak, valószínű ennek is köszönhető ez a hőfok...
a beszerzése viszont nekem sem volt egyszerű, kb 3-4 hét volt mire tudtak hozni, mondjuk nem volt sürgős szerencsére -
DJ Anti
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom ezt a fórumtémát és most szeretnék én is beállni a sorba, egyelőre itt van egy alapfeszes eredmény (VID:1,2875V) ha valami nem felel meg a feltételeknek vagy hiányzik még, akkor szóljatok és pótolom
Link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- GTA V
- BestBuy topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vírusirtó topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest