- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
válasz
akoska07 #15281 üzenetére
& Chaser&kop8
kösziküldtek egy everest riportot abból nem derült ki milyen a HDD
arra gondoltam ha elég lenne bele még + ram akkor kerítek valahonnan
proci csere nem jön össze már a távolság miatt sem, amúgy sem látnám értelmét ebbe a foglalatbaha a ram bővítése nem elég inkább küldök neki egy wolfos gépet
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #15246 üzenetére
Jó az i7
most egy 955-ös C3-as van birtokomban az i7 azért erősebb.
Jó-jó persze nem neten meg filmenviszont videószerkesztésnél nagyon ott van...A 955 meg simán elég egyébként egy átlagfelhasználónak játék+net film, és nem brutál a lemaradása az i7-el szemben, de van ez tény....ez a 955 érzésre olyan 9550-es intelre emlékeztet.
-
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #15224 üzenetére
Üdv!
Látom már infóáradat van
Kicsit átbillentem a "sötét" oldalra,vettem egy Phenom 550-et+Gigabyte 785GMT UD3H-t.
Tipikus sokmagosított válság konfig.
Tök hülye vagyok az AMD-hez,de daral0w barátunk segédletével "megmagosítottuk"
Lesz teszt is,csak nem tudom mikor,mostanában jövök-megyek folyamatosan.Meg ezt a lapot(biost) is át kell nézni,megbarátkozni vele.
Hűtést sikerült átheggesztenem az Intelről,meghagytam az Asus Triton hűtést,és mivel volt hozzá am2-es lefogató,így rá tudtam rakni.
Nem nagy durranás konfig,de most ennyire futotta sajnos.
Jobb szeretnék vmi I7-es cuccot,de az egyenlőre kilátásban sincs.
Ez a konfig rammal együtt került annyiba,mint egy i7-.es prociNah,röviden ennyi.............
-
vuk777
aktív tag
válasz
akoska07 #15222 üzenetére
THX
neked ami volt 346-os az mijen steppinges volt E0 ás vagy G1 es esetleg spec kódot tudsz mondani róla? előre is köszönöm! vérszemet kaptam és akarok én is egy ijen procit-meghajtanám P5Q Pro-ban mit tudna?
amit teszteltem nem az enyém volt
és sajnos nem a legjobb deszkában és RAM 667 ekkel
-
Erdei88
veterán
válasz
akoska07 #15197 üzenetére
Az i7 a tri-channel elég jóra sikerült, bár lehet egy 2200-2400es ram felveszi vele a versenyt. Mert kevés embert láttam aki 2000et tudott 24/7re i7el.
Az én i7em 4,2n megy, ez csak 3,6on. Vicces hogy az Amd-t egy Mugen 2vel simán meg lehet hűteni, az a prime amit mutattam, 28 fokos szobában készült.
Nem igazán kell figyelni a feszekre, jajj a qpi ne kapjon sokat meg a ram se, mert meghal a proci.
Nincs is benne semmi ilyen "extra".
Olcsóbb is mint az i5. 25kért kaptunk egy olyan lapot amin Usb3 és Sata3 van. Persze semmire nem használjuk, de sosem lehet tudni.
-
Erdei88
veterán
válasz
akoska07 #15192 üzenetére
Mostanában már nem tuningolok annyit, inkább játszok.
Nagyon kellemesen csalódtam benne. Bár 4,0Ghz-hez már magas fesz kell, nem épp tuning bajok az Amd. pontosabban 24/7es eredménynél. Igazság szerint, semmi különbséget nem látok az i7 és e között. Persze milló szintetikus teszt után látnám, de játékban nem. Bár tesómnak "csak" egy 275öse van.
Szerintem jobban megéri mint egy i3/i5, olcsóbb és erősebb.
-
hfrankee
senior tag
válasz
akoska07 #15107 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Valószínűnek tartom, hogy az egyik én lehettem aki vmit elcseszett.
A York.-os topicban javasolta egy információ csere közben Darál0w kollega a listára felkerülés lehetőségét,mivel csak ő képviselteti magát a Q8××-as csopotban.
Pár órája van nálam a cpu és rapid módon intéztem a tuningot...
Ebben a topikban,tény és való, csak olvasgattam.Ebből fakadnak a hiányosságok.
Akkor megkérdezném, hogy az adott oldalon található feltételeken kívül még mit kell teljesíteni?Mod: Helyesírás
-
kop8
őstag
válasz
akoska07 #15008 üzenetére
Hát ez egy általam tákolt cucc!
Szökőkút szivattyú, réz Cpu blokk, ezt még régen egy embertő vettem, aki maga csinálta és fejlett internetes oldala is volt de a nevére már nem emlékszem, de sok mindent árultCpu blokk:
[link]
ilyesmi lessz:
[link]Arkar:
Én is nagyon kíváncsi vagyok mit fog tudni!
A régi x4 620-as procimnál +200Mhz-et jelentett a jég. -
varrog
csendes tag
válasz
akoska07 #14969 üzenetére
Szia!
Megcsináltam, semmi értelme nem volt.
WinRar benchmark még mindig botrányos,
Ez tényleg nem éri el, a 2 Gigás P4 sebességét sem. Igaz, úgy működés közben nem tűnik annyira lassúnak, az xpben, de amint, valami hajtósabb műveletet kellene végrehajtania, nyomába sem ér egy 3 Gigásnak. S próbálna dolgozni, de pillanatok alatt eléri a maxát aztán kész.
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14956 üzenetére
ja közben észrevettem, hogy ez is egy VIA fícsör mármint az "egyedülálló" ramkezelés
varrog - nyiss pár cpuz ablakot más fülekkel főleg az alaplap, memoria, spd érdekel..
lehet teljes képernyős..
-hybridbooster ki van kapcsolva? uninstall stb.. nem tudom hogy működik, de ne zavarjon be.. -
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14950 üzenetére
én sem ma kezdetem
, +ugye újabban úgy is szoktak spórolni a gyártók, főleg a belépőszinten, hogy azt mondja, hogy max 95w-os procit támogatunk és akkor elég a VRM10.0, amit olcsón megkapok a kinaipiacon, 125w-hoz a 10.1, 140w-hoz meg a 11.0..
én itt ebben látok csak érdembeli különbséget a lapok között..nem panaszkodom..
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14946 üzenetére
hát egy laborban igen, de egy usernél nem biztos.. a +infókból kifolyólag, akkor valszeg a lap-táprésze kevés neki, meglestem az AI7-est az 4fázisos..
igaz nem pont ide lett szánva, de ez mehetne a maxOC-be amig nem lesz időm überelni
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14918 üzenetére
köszi!
rögtön egy javítást is kérnék: az én procim nem BE..
Csaszykj - intel alá intel chipset, ez máig megállja a helyét szvsz..
a 3400-es P4-ből volt egy 64-bites kiterjesztésű verzió, amit a mezei intel chipsetek nem is tudták meghajtani, spéci beágyazott rendszerekbe lettek fejlesztve, eladva, gondolom párnak lába kelt, érdekesség, hogy más chipsettel elindultak, de gondolom ott is lehetnek a nem 100%-os kompatibilítás miatt problémák.. mondj egy spec-számot.. -
Csaszykj
aktív tag
válasz
akoska07 #14924 üzenetére
Egy 3,0Ghz-es P4es proci volt a lapban.
Eladtam egy fórumtársnak a 3,4Ghz-es procim, ami az Abit AI7-esemben ment problémamentesen, és a vevőnek próbálnék valahogyan segíteni, ha tudnék. Tavaly szeptember óta nem használtam a procit, valami FuSi szervergépben ment mielőtt megvettem anno.
Mivel meghaladja a jelenlegi tudásom, azért kérdezek.
Nem történt más,csak procicsere. 55 fokos a proci egy AC hűtéssel, ebben a lapban
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #14883 üzenetére
Egyetértek. Olyan ismerős. Kingmax 1333 CL9@1800 CL10
Nem bírtam ki, hogy ne szójak bele.Szép napot Mindenkinek!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #14880 üzenetére
Jaja, talán.
asszem 0,01xV-t droppol, vagyis valahogy így.
DDR3-nál mennyi az az értelmes fesz, amit érdemes adni ramoknak, úgy, hogy nincs rajtuk borda. Alapból 1,6V-t kapnak, kevesebbet nem is tudok adni nekik, és így mennek most 1200-at az 1066-osok, 7-7-7-20-on. Elvileg 1,5V-sek, v is ezt írja a CPU-Z.
-
-
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14852 üzenetére
akkor a táblázat sem egyértelmű nekem..
azt gondoltam, hogy a felirat az hogy milyen proci, de a CPU-OPN alatt nem az van, hogy milyen módban ment?
ennek így szvsz megint semmi értelme, már csak informatív oldalát tekintve se, mert nem lehet ránézésre látni, hogy mizu, csak a képek után..
így lehetne simán csak phenom II és Athlon II lista, hogy jobban össze lehessen hasonlítani őket, már ha talál egyenlő feltételekkel az ember 2 eredményt -
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14850 üzenetére
természetesen megértem, hogy az alkotmányt cseszegetni nem túl jó dolog, főleg annak aki egyszer körültekintően létrehozta..
de ettől még szvsz ebben nincs igazad
(elnyomott kisebbség
), ha nem is változtatsz rajta elfogadom (mást úgy sem tehetek
), de jelölni mindenesetre kellene ... +1oszlop..
más: kop8 legutóbb felrakott eredménye csak x2-es módban született nem x4-ben..
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14848 üzenetére
ha ilyen sokszor előkerült már a téma, akkor talán van alapja.. +szvsz pedig van összefüggés (most nem csak azért mondom mert nálam nincs LLC
), a moddolt feszültésgek minden formáját tiltanám alapban, ha egyenlőséget akar az ember..***
vagy hogy ne szóljon bele ez a dologba, akkor a cpu-z-ben ahogy krammerka is mondja legyen egyenlőség.. végülis így is bárki azt mond amit akar, csak azon múlik te elfogadod vagy sem..
én nem akarok csalni, ezért kérdezem, hogy hogy legyen "sportszerű" a beküldendő eredmény, de így a feltételek sem azok szvsz..*** - az informatív jellegbe a fenti dolgok is beletartoznak, sőt, így sokan inkább félre lesznek informálva, ha nincsenek ezek "kis" különbségek külön jelölve..
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14842 üzenetére
hát ez így pont nem fair szvsz..
mivel nincs ismert vdroopmod neten a lapomhoz..
de ha tudsz szívesen várom az instrkciókat..igaz képek már nincsenek, de a lényeg benne van: [link]
ha nagyon fair akarsz lenni, akkor szvsz ki kellene kapcsolni a LLC-t, pont azért hogy egyenlő feltételek legyenek mindenkinél..(F1-ben is tiltva lesz jövőre az F csatorna
) max lehetne egy LLC-s-t eredményt is küldeni.. akinek van ilyen opciója, kiváncsi is lennék hogy akkor milyen eredmények születnének ugyanolyan settinggel..
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #14836 üzenetére
értem, de a vita jó dolog, hogy az esélyegyenlőség meglegyen, a versenyszellem mellett..
mondom mi a gondom
nálam nincs LLC a jelenlegi lapomban, ezért cserélném mondjuk, de sajna olyan lap, ami mindenben megfelelne már nem elérhető, még a gyártónál sem..
két megoldás van számomra, hogy azt érjem el, mint azok akik használják az LLC-t.
vagy úgy hogy csinálok vdroop-modot, amivel esetleg tönkre is tehetem a lapom, procim, ezért ezt nem akarom még megkockáztatni, vagy azt tudom csinálni, hogy a cpu-z ablakhoz igazítom a bios-os vcore-t, csak ugye ezt meg az előírások tiltják, ha jól tudom..
szóval mi legyen? -
MZsoltee
veterán
válasz
akoska07 #14838 üzenetére
Persze hogy szebben:
X2 2,2Ghz no L3cache -->X4 3Ghz 6MB L3 cache és a lapnak van itt a vége 273 RCnél nem a procinak!
A témával kapcsolatban tudom ajánlani ezt a topicot:[link] és az első hszben a skót ajánlat című cikket.
Amivel vigyázni kell, hogy ezek AM2+-os procík, tehát nem támogatják a ddr3-at és az AM3-as lapokat!
Elég jó esélyel többmagosíthatóak több embernnek van itt aPH!-n és nem halottam még olyant hogy valakinek nem ment volna, de HERR Z a rangidős ebben a kérdésben!
Ami nehézséget okoz az alacsony (11-es) szorzója, 3Ghzhez kell 273 aha meg mégfeljebb akarsz menni (mért ne akarnál) akkor meg 3,3hoz meg kellene a 300-as. Ezzel a gonddal szenvedek most én is mert a 275 fölött megáll a lapom, próbálom majd legariztatani azzal az ürüggyel, hogy lötyögnek rajta a bordák és nem fogják bíni a nyári meleget...
Ami nehézség még ezzel a procival, hogy ugye összekeverik az X2 5000+-os procikkal és ebből soka galiba, pl én user'snél rendeltem egy ilyen procit ahol az OPN kód jó volt de egy brisbane magos procit kaptam helyette, végül meg Pécsen egy olyan helyen vettem ahol az árlista szerint meg 2600Mhz-es ergó a régi 5000-est árulták. Szóval oda kell menni kézbe venni és megnézi!Az E5300 jókis proci és jó lap is volt hozzá sajnos a el kellett adnom, hogy 4magosítani tudjak. De jó kis cucc volt!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
akoska07 #14676 üzenetére
van többféle is...
ennek az egyezésnek meg köze lehet a magosításhoz...
#14678) mrbig25 24/7re 1.5V, ha bírod hűteni. felette nem javasolt
a tuningolhatóságot illetve ami leszűrhető az az, h az eleve magasabb orajelen járo procik jobban is fognak menni...
550-555 és 955-965 alapján.
-
mrbig25
őstag
válasz
akoska07 #14676 üzenetére
Köszönöm!
Igazából most ismerkedek a tuninggal és így a procimmal is, de az első eredmény után rájöttem, hogy egész jó darabot fogtam ki és úgy döntöttem, hogy folytatom a tesztelgetést. Másrészt Prime közben még elmegy egy MediaPlayer, így legalább sorozatot is tudok nézniValós 1.4V-on 3.9GHz körül van vége, de mivel ilyen nincs a táblázatban, ezért 1.5V következik, viszont ez már csak holnapra marad.
A hozzáértő AMD-sektől kérdezném, hogy mekkora fesz adható ezeknek a prociknak? Vagy mindegy a feszültség mértéke csak ~62°C alatt maradjon?
#14677: ezzel egyetértek. Az AM3-as szériáját nagyon jól összerakta az MSI. Ez az első ilyen lapom, de nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig már ez a 4. AM3-as lapom és egyben a legjobb is. És ráadásul mindezt mATX méretben produkálja...
darál0w: nem 24/7-re gondoltam, hanem max.oc-hez! Tehát a fesz lényegtelen, csak a hőfok legyen normális határokon belül?
-
kop8
őstag
válasz
akoska07 #14658 üzenetére
Sajnos ez egy régebbi tuning eredmény amit jeges vízhűtsessel csináltam, most nem menne 3800 sem, de majd megpróbálok még javítani rajta ha lessz időm összerakni a hűtést.
Kössz a jótanácsokat!!
Küldtem mailt max oc-t és opn-t.
Egy jpg-et és egy png-t (ez sokkal jobb kép hátha fel birod használni). -
mrbig25
őstag
válasz
akoska07 #14653 üzenetére
A hűtővel nagyon meg vagyok elégedve. Everest szerint 45°C a kupakhő a linkelt teszt alatt, de nem tudom, hogy ez mennyire valós. Mindenesetre prime alatt a hűtő maga hideg volt, ezt kézrátétellel ellenőriztem
"melyik verzió van neked ? " - ezt a kérdést nem teljesen értem. Alpenföhn Brocken-ből tudomásom szerint csak egy fajta van.
Bár a mai délutántól a gyári helyett 2db Coolink SWiF teljesít rajta szolgálatot, szóval a hőfokokkal egy darabig nem lesz gondom (mármint értelmes feszültségek mellett)OPN kódot én sem küldtem - ezt a legközelebbi szerelés után pótolom (csak ezért most nem szedném szét...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest