Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
helkis
üzenetére
Jobb a viz,mint a léghütés,de csak a tényleg jó cuccokból összerakott viz jobb egy jófajta léghütésnél. az a viz bizony nem 20k-ba kerül.
"de szvsz egyértelmű a h2o előnye, ha tuningolni, ha halkítani akar a user.."
mindenki mást ért tuningolás alatt.
amiket most rápakolnak ventiket a hütökre azokat már nem nagyon hallod.
annyi hang a vizből is jön,mert a radiátorról is le kell fujni a meleget.
ugy le lehet halkitani már a gépet,hogy nem is hallod,hogy megy.volt rá példa,hogy az asszony be akarta kapcsolni a gépet,és ugy szóltam rá ne kapcsolja ki
pedig nekem nem házikóban volt a gép,hanem ott közvetlenül a kezem mellett.#15771 tom_tol : a Rev. B az nem az. a Super Mega-n vannak réz sávok.
-
varrog
csendes tag
válasz
helkis
üzenetére
Szia!
Artic Cooling hütőm van, 2100asf ordulaton van most, 53 fokon tartja a procit. Egy 400 Wattos táp van a gépben, egy winchester, meg egy videókártya. A többi dolgot lehúztam hátha az a gond, de nem az.
Ami esetleg árulkodó lehet nektek, hogy Everest szerint botrányosan alacsonyan kezeli a memóriát.
-
-
válasz
helkis
üzenetére
amióta lezártam azóta nem került elő.
maradjon is zárva ez a részleg.ahogy irtam is az csak irányt mutat merre induljon el az user.
akár lesz LLC-je akár sem,semmi garancia nincs arra,hogy az ő cucca is ugy fog menni mint akinél vélhetően be van kapcsolva az a funkció.
igy,félre informálásról szó sem lehet.anno a Biostar TPower lapomban sem volt LLC,de szükség sem volt rá,
mert szinte nem is volt benne drop.
-
válasz
helkis
üzenetére
amiket emlitesz abszolut nincs összefüggésben,
semmilyen szempontból sem,még véletlenül sem.ahogy irtam is,ez már lefutott 1-2 alkalommal itt a topicban.
és az lett a vége,hogy nincs megkötés LLC-vel kapcsolatban
aki tudja-akarja az használja,aki nem tudja nem használja.egyébként az oldal nem versenyt jelent.
informativ funkciót tölt be.
segitve mások elindulását a tuning labirintusában.aki "versenyezni" akart beszerezte azokat az alkatrészeket (ha volt rá lehetősége) amivel "versenyképes" tudott lenni.
de...nem csak tuningbajnok cuccok vannak a listán. -
válasz
helkis
üzenetére
a verseny szellem az mindig van,kell is.
vita már nincs,mert el lett döntve,ahogy fentebb irtam.vdropp mod-ot simán csinálhatsz,
nem lesz tőle semmi baja se a lapnak se a procinak.
nem egy alaplapon csináltam már meg,semmi nem látta kárát.vagy azt tudom csinálni, hogy a cpu-z ablakhoz igazítom a bios-os vcore-t, csak ugye ezt meg az előírások tiltják, ha jól tudom..
a vid-bios tesztnél van az,hogy az alapfesznek kell beálltiva lennie a biosban avgy auto-n hagyva az az érték. és akkor annyit droppol amennyit droppol.
más opcióknál egyértelmü mely fesz értékek a megengedettek.az LLC kérdés pedig nem kérdés.
ha van az user lapjában ilyen lehetőség akkor használhatja.
akinek nincs az nem használja még ha akarja sem
még valami:
Mindenki jó eredmény ill. minnél magasabb órajel felé igyekszik.
vannak az alkatrészeknek tulajdonságaik ill. határaik. (van amit át tudunk lépni)
mindig tartsuk szem előtt a fair "játékot" -
lipi67
nagyúr
válasz
helkis
üzenetére
Ezt gondoltam.
A srác meg addig fényképezgette amíg sikerült megölnie a lapot ha jól tudom.. 
(#14488) kop8
em kerül itt össze senki senkivel, csak listára.
Az sincs megszabva, hogy melyik opciót csináld, ami szimpatikus. Ha kíváncsi vagy magadra és a rendszeredre akkor végignyomod, de ha pl úgy érzed, hogy a magas feszes tuningnál nem szívesen prájmolnál, kihagyod. Aki végignézi az eredményeket az meg valószínűleg azonos feszen vet össze két procit, s vet egy pillantást arra is, hogy milyen HW környezetben volt a proci.
Nagyon régen össze vissza tesztelgettünk, hiúak voltunk, s mindenki úgy érezte, övé a legjobb 2xxx-es proci (ez volt a sláger). Majd jöttek a viták, hogy ..de Te nagyobb feszt attál, Te csak validoltál stb..Ezértt született a lista. Kiagyaltuk az opciókat és nyomtuk mint állat. Később lecsengett és amolyan kis adatbázis lett belőle, de a régiek már rég kitesztelték a cuccost, új titánok meg nem akadtak..Majd jöttek az új táblázatok, új procikkal. A mostani AMD-s a legújabb fröccs, kell is már, hogy legyen.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis
üzenetére
akinek egész nap megy a gépe nem feltétlenül terhelve,( pl torrent...) annak ott a C'n'Q

alulfeszelve is ugyan addig tolja vissza a feszt, mintha alapon vagy huzva lenne...szal ez pont nem egy jo példa...
de ittvan pl az én esetem...nekem nem volt elég a 2,6ghz@1,325V , hát felhuztam 3250mhzre...és mivel tudta alapon, hát elkezdtem csökkenteni a feszt...így jutottam el az 1.25Vra.
így ~alapfogyasztáson vagyok egy erősebb procival

-
ZIL
tag
válasz
helkis
üzenetére
Egyetértek, szóval szerintem 1,35V, 1,425V, 1,5V aminek van értelme. Ezzel lehet legjobban lefedni a normál üzemi, kiegyensúlyozott és az ésszerű max tuning kategóriákat. Akok meg szárazjéggel-220-szal nyomják úgyis helyt kapnak a legnagyobb tuning kategóriában. Alulfeszelve használni meg nem nagyon van értelme, semmit nem nyer vele az ember (ott már úgyis a hatékonyság rovására megy).
Üdv -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis
üzenetére
nálam BIOS és CPUz ugyan azt a feszértéket mutatja.

de legalább itt nálad is előkerült a VID érték, mint szavazat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
alapfesz...oké. 1.5V az is mehet.
de nem mindenki hajtja ekkora feszeken

én is joval alapfesz alatt vagyok. ezért kell egy "low voltage" is. de az 1.2V az már kevéske.
és én ezért mondom az 1.3Vot.
-
krammerka
őstag
válasz
helkis
üzenetére
Üdv!
Az hogy legyen alapfesz,meg 1,5V azt jólvan................hát ez is egy vélemény,de nem ez a módja sztem.........

Én mint mondtam,nem ismerem sajnos mélyrehatóan az újjabb AMD-s procikat,éppen ezért nem is tudok állást foglalni ez ügyben.
Amikor ez az Inteles táblázatunk beindult,szinte csak E21xx-es procikkal nyomtuk a tunningot.Majd ahogy telt az idő,jöttek az újjabb konfigok,és ehhez lettek igazítva a fesz opciók is,nagyjából.
Egy E2180-as procinak közel 2V-ot adtam,nemhinném,hogy egy i7 mostanában kapna ekkora feszt.................
Mintahogy az újjabb AMD-s procikat se lehet-kell szarrá feszelni.Ezért is lenne szükség egy közös nevezőre a feszekkel kapcsolatosan,de ehhez én nem tudok okosat mondani,mindenképp azokra kell hagyatkoznunk,akik ebben a "világban" jártasak.
A táblázatosdi,nem a versenyszellemről szólt eddig se,ezután se,hasznos infókat rejt,sokak számára,függetlenül a tuning mértékétől................
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

, egyébként tényleg elég sokat droppol
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Könnyebb több beállítást gyorsan tesztelni.