- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
varrog
csendes tag
Egyszerű szerintem. Van olyan akinek nincs pénze annyi sosem egyszerre, hogy egy teljesen új konfigot vegyen, vagy van otthon 1, 2, 3 régi gépe mindig. Aztán valamelyik letöltésre használja csak, azt megpróbálja úgy belőni, hogy akár évekig nagy sávszélt, sok peerrel is le tudjon kezelni. Erre egy 3 Gigás pont elég lehet. Vagy a kis gyerekének adja a gépet, hadd garázdálkodjon. Minek vegyen neki újat.
A lényeg, elég nézegetni a használt pc cuccosok forgalmát, vagy a pcbontot, alig találni 3 Gigás, vagy jobb procikat. Miért, mert amint megjelenik, lefoglalják, megveszik, vagy fel sem kerül, mert a boltos a havernak odaadja, persze miután letesztelte, hogy jó e.
Akkor tesztgépekben nagyon sok helyen használják számítógépes boltokban. Összeraknak egy egyszerű gépet, aztán beletesznek egy ilyen procit, s már mehet is a móka. Tesztelik vele a memóriákat, videokártyákat, akármit.
Nekem is mondják a szomszédaim, adjam már el. Hülye lennék. Ezért nem adom el, a régi frankó sony erősítőmet sem. Egyrészt lópikulát se kapnék érte, a másik meg állatira jól szól.
-
varrog
csendes tag
válasz
darál0w #14988 üzenetére
Hát ja, nem semmi árak. Mivel már nem gyártják, ezért ilyen drága. De ennek ellenére biztos elkelnek. 2 éve mikor én is vettem újonnan raktárról, kisker ára volt 17ezer, én vettem 12ért, hozzá kell tegyem nem Pesten, hanem Kecskeméten. Most már jóval drágábbak, mivel gondolom lecsökkent a számuk.
Állati jól mennek, egyetlen hátránya az enyémnek ,hogy Prescott, s kész kazánként melegszik. Rápakoltam, egy Arctic Coolingot, a box hűtő helyett, s így alapjáraton 50 fok, max. 62-re megy fel nyáron, de nem félek, mert 70 fok körül van a referencia hőmérséklete.
-
varrog
csendes tag
válasz
darál0w #14982 üzenetére
Jóhogy
. Csodálom, h nem zúzták be. Azt sem értem, hogy a francba maradtak ilyen procik raktáron. Talán mert soha nem csökkentették le annyira a bolti árát. Én a 3 Gigás SL8JZ procimat 2 éve vettem raktárról. És azt kell mondjam nagyon megérte. Legalábbis amire nekem kell. HD filmeket nézni, játékra is jó még. Igaz, hogy 12ezerbe került akkor, de nagy szerencsém is volt, mert nagyon kelendőek. Most is így van ez. Alig jelenik meg egy 3 Gigás proci, elkapkodják.
-
varrog
csendes tag
Állítólag nem volt húzva, szervergépben ment.
Hát én szeretem a régi cuccokat, ezt is azért vettem, hogy maradjon egy olyan gépem, ami régi cuccos, de abból a legjobb azért. Mert most nem nincs annyi pénzem, hogy mindent lecseréljek. Ezzel meg bőven ellennék még egy darabig. Amúgy lehetne raktárról szerezni még 3.4eseket, vagy 3.4 Extrémet is, de annyira drága, hogy nem éri meg, s ráadásul tengerentúlról lehetne csak.
De hát extrém árakon, Dél Afrikából pl. 90ezerért lehetne 3.4 Extremet szerezni raktárról. Nem csoda h évek óta árulják, a kutyának nem kell.
-
varrog
csendes tag
válasz
darál0w #14978 üzenetére
Nem teljesen jól. A benchmarkok szerint, a memóriakezelése egy pentium 2-esét se közelíti meg. Ezt valahogy játék futtatások közben is észrevettem. A windows hipergyorsan betölt, az igaz. De ennyi. Hd filmek lejátszásánál sokkal nagyon a proci munkája, mint a 3 Gigásé, 2-3 szorosa. Tehát az, hogy lassabb egyből észrevehető ha dolgoznia is kell a procinak. De ha persze nem kell dolgoznia, akkor kb. a 3 Gigás teljesítményét hozza.
Böngészés közben, vagy amikor semmi számítást nem kell nagyon csinálnia, észre se vennék különbséget, de persze én javulást vártam, a 3 Gigáshoz képest.
Persze biztos, nem panaszkodnék, ha ezt tudtam volna róla. És akkor nem is ennyit fizetek érte, de mindegy.
Hogy élő példát mondjak, van egy másik 3.4 Gigásom is, amelyiknek 2 lába hiányzik, úgy vettem. Elindul viszont, mert a negatív tápfesz egyes lábai hiányoznak csak. De kb. hasonló eredményeket produkál, talán egy picivel lassabbat, mint ez a proci. Ennek viszont külsőre semmi baja nincs.
-
varrog
csendes tag
Ami viszont érdekes, hogy alapból nem mutatkozik annyira gáznak a teljesítménye, mint mérésekkel. 720p Cuda gyorsítás nélkül nagyon beszaggat rajta, Cudával, 30%-ot eszik, 1080p Cuda gyorsítás nélkül nagyon beszaggat, Cudával 60% eszik, 8600 GT videókártya van a gépben. A 3 Gigás nem szaggat be egyáltalán 720p videó lejátszásánál Cuda gyorsítás nélkül, Cudával 15%-ot eszik, 1080p még a 3 Gigással is beszaggat nagyon Cuda nélkül, Cudával 30-40%ot eszik.
-
varrog
csendes tag
válasz
akoska07 #14969 üzenetére
Szia!
Megcsináltam, semmi értelme nem volt.
WinRar benchmark még mindig botrányos,
Ez tényleg nem éri el, a 2 Gigás P4 sebességét sem. Igaz, úgy működés közben nem tűnik annyira lassúnak, az xpben, de amint, valami hajtósabb műveletet kellene végrehajtania, nyomába sem ér egy 3 Gigásnak. S próbálna dolgozni, de pillanatok alatt eléri a maxát aztán kész.
-
varrog
csendes tag
válasz
helkis #14945 üzenetére
Szia!
Artic Cooling hütőm van, 2100asf ordulaton van most, 53 fokon tartja a procit. Egy 400 Wattos táp van a gépben, egy winchester, meg egy videókártya. A többi dolgot lehúztam hátha az a gond, de nem az.
Ami esetleg árulkodó lehet nektek, hogy Everest szerint botrányosan alacsonyan kezeli a memóriát.
-
varrog
csendes tag
Rendben, bocs.
Mindjárt megnézem.
Nem még, de ezzel próbáljam meg? Abból ki lehet indulni?
-
varrog
csendes tag
Hát érdekes dolgokat nem produkál, nem mutat jobb teljesítményt a 3 gigásnál, de annyira rosszat se mint amit az Everest elárulna, picit füttyög, de szerintem ez rendben van, s ami érdekes, h a bluray film, majdnem 100%ra lefogja, még videógyorsítással is, ami a 3 gigásat nem fogja le csak 50-60%-ra. Játékon nem tudtam tesztelni, mert a BF 2142 hibával leáll. S most még csak ez volt a gépen.
A Windows betöltésig, s utána is rendesen működik, odáig, még én se aggódtam. Mert ezeket majdnem ugyanolyan sebességgel megoldja mint a másik. De azért lassabb program futattás közben.
Kérdés, hogy próbáljak meg másik proci tesztelő programot?
-
varrog
csendes tag
A legújabb Everesttel is mértem. Ott is ennyit hozott. Esetleg tudnál ajánlani az Everest helyett valami mást, ami biztosabb?
-
varrog
csendes tag
Itt a CPU support lista, a p4 vm900-sata2nek,
[link] -
varrog
csendes tag
Ja és itt vannak az alaplap specifikációi.
Ezek szerint alapból tudnia kell.
[link] -
varrog
csendes tag
Sziasztok!
Én vagyok a fórumtárs, aki megvette a 3.4 Ghz procit. Habár érhetik negatív kritikák a via chipseteket, a 3 Ghz-es p4-em 2 éves, kiválóan szerepel akármelyik Everest tesztben. Ebben az alaplapban, [link]. Sosem húztam. Csaszynak el is küldtem a kimentett méréseket.
Én nem rontani akarom a renoméját. De jogos, hogy fordított helyzetben, meg én kapnék a nyakamra.
Mi nekem a garancia arra, ha szerzek egy intel alaplapot, ami persze megint plusz költség, utána nem ugyanezeket az eredményeket kapom. Semmi, ugye. De Csaszy ha te garantálod, hogy azon korrekten működni fog a proci, akkor nem állok el az egésztől.
Helkis: 2007-es a legutolsó bios frissítés hozzá 1.1 az van rajta.
Esetleg valaki meg tudná tutira mondani, hogy az alaplapon amit linkeltem, futhat e ez a proci. Mert állítólag tudnia kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Drón topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest