- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #12186 üzenetére
Remélem arra is lesz még idő, de most még az új táblázatom "kitöltése" foglal le ... (de ha "bácsizol", akkor nem listás
)
-
bzs73
őstag
Rakjátok már be kiminek.
-
kimi02
őstag
válasz
krammerka #12186 üzenetére
De bezzeg az enyémet nem rakjátok be
Max Oc : E5300@VALID
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Sokatoknak van itt q9550. Nekem most egy e8500 van és úgy néz ki cserlélek én is quad-ra (L830B550).
Annyi lenne a kérdésem, hogy napi használatra egy 500-as fsb lehetséges vele? Ha jól tudom akkor jobban igényli az MCH feszt és talán a VTT-t is. Egy pl. 8*500-hoz mekkora MCH-val álljak neki? VTT elég lehet az 1.2 itt is?
UD3R lapom van amiben a wolfi megy könnyedén 570fsb-t stabilra.
Esetleg van még valami különbség?Tudom, hogy itt nem kérdezni kell de összesen ennyi lenne a kérdés és nemsokára ha minden jól megy jönnek az eredmények is
Előre is köszi!
-
bzs73
őstag
Na mi lett a ph-val.Visszaáltunk a régi fazonra?
-
krammerka
őstag
Jó estét!!
Nagyon komoly eredményeket csinálsz ezzel az új lapoddal,de ha lehet,csinálj légyszíves,a táblázatunkba megfelelő feszekkel készült teszteket,hogy az utókornak is meg lehessen mutatni majd egyszer:
pl a fiamnak,hogy nézd csak,ennek az sz.j. bácsinak(sajnos nem tudom a becses neved)milyen jó kis procija volt,ezzel szemben apád meg sehol sem nem van
De most tényleg,sok a teszt mostanában,és kevés az az eredmény,amit felrakunk,a ritka szép kis gyűjteményünkbe,mert ugye nem sok ilyen van...........
Csak mert árulod,és nehogy rossz kezekbe kerüljön....................
-
Sziszifeca
őstag
Na, csináltam én is valamelyik nap egy kb. 2.5 órás tesztet. Így használom a gépet!
[Q9550] -
sz.j
nagyúr
Egy kis "alulfeszelés".
-
kimi02
őstag
Na lépek aludni, jó éjt mindenkinek.
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #12176 üzenetére
Na kész a teszt.
E5200@4200mhz@1.312v-1h blend -
kimi02
őstag
Én is igy vagyok az E5300-as procival , teljesen mindegy , hogy milyen VTT-t állitok be neki nem reagál rá.
Ugyan azt csinálja normalon is mint 1.38v-on
Ezek szerint az 5xxx-es széria az ilyen.
Az enyém már 365-ös FSB-nél meghal
Meg nekem csak UD3LR-es lapom van , ami nem mindegy
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #12172 üzenetére
Hát próbáltam az 5ghz-t de nem nagyon akarja.Agyonfeszelni meg nem fogom.biosból 1.6v-nál nem akarok meleg szobába többet adni.Annyira nem is izgat,mert jó ez a 4.8ghz az e5200-től,1.5v alatt.Még max fsb-t néztem.Ennyi.vtt 1.20v-n,mert hiába emeltem tovább 1.35v-ig semmi változás,tovább meg nem emelek vtt-t.
Most megy a prime 4.2ghz-n.12174) lipi67: Na majd kiteszteled a biost,és akkor tudsz véleményt mondani.Nem 2 perc az,és nem 1-2 teszt mutatja ki hogy jobb-e,vagy nem.
-
lipi67
nagyúr
Szép eredmény! Most néztem egy 1,12v-os tesztet, egyelőre gyengébb mint F10c-vel, igaz, ezt csak összedobtam, az meg ki volt pécizve. [link]
Most már lassan lépnem kell, s holnap nem leszek. Leghamarabb csak este. Csütörtök délelőtt ha minden igaz, lesz időm ramozni. Csak tudnám, hogy mit nézzek meg..Meglesem a celleket és a teameket is majd külön külön. A baj, hogy nincs viszonyítási alapom, csak hozzávetőlegesen tudom, hogy mit mentek, sajna lusta vagyok, s rég nem írkálok fel beállításokat, eredményeket és nem nagyon mentek el tesztet se. (amit ph-ra hwbotra linkeltem, szinte csak az van meg a régieken kívül..)
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12169 üzenetére
Na akkor csak jó lessz az.A ramokat is teszteld már egy kicsit.Kíváncsi vagyok rá,hogy te mit mondassz.
Csináltam egy validot is.e5200@4800mhz valid -
lipi67
nagyúr
Jó lesz az!
Na..Iccaka nyomtam kicsit a hülye gépet, igy most újraindíthattam és felnyomhattam az F12-es biost. Persze előttegyorsan teszteltem kicsit, hogy legyen viszonyítási alapom (friss) Most csak 2 venti megy, zárt a ház, és 22° van a szobában. Minden fesz alapon, ill. visszavéve 0,992v-ra. Nem finomhangoltam semmit, nem full legjobb érték volt a cél, hanem a 2 bios közti különbség. Igazatok volt! 2FSB-z ilyen alacsony feszen is rányomott az F12 az F10c-re!
Íme:
[F10c]
[F12] -
sz.j
nagyúr
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12160 üzenetére
Jó éjt lipi.
10x360@1.088v.Na ez megy szépen mindenhol amíg elnem éri a 10k-s tesztet.Ott elbukik,de amugy blend is fél óránál kezdi el ügye a 10k-s tesztet addig bírja,de ha kihagyom a 10k-s tesztet akkor megy tovább rendesen.smallfft is megy ha a 10k-s tesztet kihagyom.Játékok alatt is teszteltem semmi gond.Akkor ez még se stabil.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12155 üzenetére
hozzászólásom
Ott a link.Hát kérdezték viccesen többen is hogy honnan halásztam elő ezt a kamcsatkai linket,de hát ott a verziószám,rá lehet keresni goggle-ba.Biztos vannak itt ügyeesebbek nálam,én nem könnyen találtam meg ezt a verziót.Mármint a google ügye kidob sok linket,csak azokra nyomva,mindenhol a legújabb et6 jön le.De amugy lehet jó régebbi verzió is,ami a lap lemezén van pl. -
kimi02
őstag
Hát nálam a proci jobban megy az F12-es biossal
Amit eddig próbáltam , minden eredményem felülmúltam
Még a validot is meg próbálom majd , ha hideg lesz.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12150 üzenetére
Szevasz lipi.
Na hát nekem is marad az f12 most már.Lassan én is kijelentem hogy a proci tálán jobban is megy egy kicsit,de rosszabbul semmiképp.Ramokkal kapcsolatba továbbra is azt állítom hogy nálam kicsit lassabb,de tényleg csak minimálisan,de ez ram tipustól változik lehet,ill beállítástól,oprendszer,stb.ET6 hogy nem ment senkinek az is megoldódott,mert csak addig keresgéltem külföldi fórumokon,hogy találtam működő verziót,ami jól megy a biossal.Ezt többen is visszajelezték hogy okés,és működik.Szóval mindenképp érdemes kipróbálni.Nálam fent marad.12149) B4l!nt: Na akkor nálad is jól megy az f12,meg az et6 is.
-
kimi02
őstag
Na, egy újabb teszt az F12-es Biossal Q9550@4207 Mhz
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #12141 üzenetére
Hát.. a lányom gépében én se merném, agyon ütne
(#12142) bzs73:Mennyiben a bios érdeme ez? Már van valami átfogóbb képed az F10c vs F12-ről?
Érdekelne nagyon..(#12144) kimi02: Miket nem csináltok Ti! Szép!! (Szegény gyerek, asszem lassan új gépet vehetnél neki, mert már ezzel is Te játszol
(#12149) B4l!nt Azt mondod, hogy jobb mint az F10c?
-
B4l!nt
aktív tag
A hatásotokra én is kipróbáltam az f12-es biost. (eddig f10c volt).
Nálam (is) jobban teljesít. Hogy legyen egy eredményem is vele: 1,328@4400. -
kimi02
őstag
Úgy látom kezd kihalni a topik
-
kimi02
őstag
-
kimi02
őstag
-
bzs73
őstag
Na megy ez az f12 bios.
E5200@10x360@1.104v-1h blend -
kimi02
őstag
válasz
lipi67 #12140 üzenetére
A Q9550-es is meg van természetesen , csak az az én gépembe dübörög
Ez meg a lányom gépe az E5300-as
Csak olykor ezt is tuningra fogom
Az a baj ennél az UD3LR-es lapnál , hogy az 1.6v-os állitás utánn már csak az 1.8v következik , azt meg már nem merem be vállalni.
Szerinted ?
-
kimi02
őstag
-
lipi67
nagyúr
Nem semmi!!!
Te!
Vagy gyorsan eladod azt a procit, (míg van kereslet) és veszel mást,
vagy sose adod el. Értem úgy, hogy ha másik procid lesz, ezt beteszed a dobozába és elteszed, hogy ilyen procid volt. Én..A Team ramjaim szuper jók , drágák is voltak (40k), de..kevés 2x1 giga. Eladni..semmit se kapok értük.Ezért gondoltam, hogy megy a dobozába, inkább nézegetem. Szerencsémre belefutottam Debrecenben a Cell ramokba.Mik a terveid a jövőt illetően?
-
igaz nekem a regebbi verzio van ( sima hyper 212) . de en is osztom a velemenyedet. Baromi jo ar/teljesitmennyel rendelkezik.
Nekem 50fok fole sose ment a cpum ( E8400 >3,6 on ) ugy , hogy padlofutes van a szobaban, es a gep kozvetlen kapja a meleget. A Plus verzio meg raadasul jobb is a simanal. sztem jol valasztottal. -
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12134 üzenetére
Ááá, ez nem az ., csak sima kíváncsiság, hogy mit tudok még a vasból kihozni.
Annyira nem hagyott nyugodni a téma, hogy újra teszteltem a már tesztelt "új" eredményt ..., és jobb lett.
1,152V@4293MHz -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #12112 üzenetére
Tedd is, nem hülye az a lánygyerek..
(#12114) hackeeeee : Köszi, próbálgatok..Érdekes. Nekem az ATT-t "gyógyította meg" a 9.12-es hotfix, én most a 10.2-t tesztelgetem..megyeget.
(#12118) sz.j: Értelek is meg nem is. Értelek, hogy bosszant, hogy nem tudod, hogy miért jobb, mi a pontos menet (ki tudja..? ), azt is értem, hogy macerás, de..
Nem elég hogy ha csak simán jobb? Ha pl. egy asrockban szarabb lenne, de letisztultan látnád, hogy miért..az jobb lenne? -
sz.j
nagyúr
Valamit nagyon "eltaláltam" az EP45-UD3R beállításánál.
Az eddigi p35-ds4 1,136V@4131MHz eredményemet sikerült 99MHz-el megjavítani! -
kulerr
őstag
válasz
Sziszifeca #12127 üzenetére
mindenképpen a duallal gyorsabb.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Melyik ramokat (800mhz) érdemes venni szerintetek a gyorsabb működéshez?
2x512mb = dual-ban, vagy
1x 1024mb?Köszi előre is.
-
vuk777
aktív tag
-
mindenki maga dönti el mit vásárol...
nem tudom mire képes az a hűtő,vszinü a közeljövőben nem is lesz tapasztalatom vele.
aki használja,saját elhatározásából teszi.
sem lebeszélni sem rábeszélni nem fogok senkit.
az,hogy nekem milyen véleményem van alkatrészekről...nem számít.
legközelebb nem irom le,és akkor nem fáj senkinek amit irok. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #12122 üzenetére
próbáltad már?
Én meg azt mondom ki kell próbálni.Én úgy voltam vele ennyiért mindenképp kipróbálom,ha nem jó akkor se bukok rajta mert 6k-ba vettem,annyiba el is adom,de nem adom el,mert ennyibe közelse vennék ilyen hűtőt.
Ne a 15-20k-s hűtőkhöz hasonlítsd,hanem a 6-7k hűtőkhöz,és ott mutass jobbat. -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #12120 üzenetére
Hát igen rá álltunk.Szerintem is a legjobb ár-érték arányú hűtő.Újonnan valamivel 7k felett van,használtan meg 6k-ba mennek.Minden procira jó,kivétel nélkül.Méretre nem egy brutális méretű,halk,és ha nem is csúcs hűtő de nagyon jó.Nekem is gyári hűtőm volt most és gondolkodtam mi legyen.Mondom freezer7 pro,vagy cm tx3,de ezek is 5k körül mozognak és megse közelítik ezt a hűtőt.frostytech teszt.Ez a tesztoldal azért megbízható,és itt is a legjobb 10-be benne van.Szóval jó hűtő,és ami a lényeg hogy ólcsó,ha az ilyen teljesítményű hűtők árát nézzük.
-
bzs73
őstag
Na kimi nekem is megjött a CM 212plus hűtőm.
e5200-10x400 blend -
sz.j
nagyúr
Elég ..., besokalltam!!!
Nagyon valószínű, hogy nem csak az e8400-es procimat hanem az ep45-ud3r lapomat is eladom.
Mert igaz, hogy az eddig újratesztelt régi eredményeimnél lényegesen jobb eredményeket érek el (pl. régi: 1,168V@4266MHz, új: 1,168V@4311MHz ), általában plusz 45-70MHz-el, de hihetetlenül bosszant, hogy nem értem ennek a lapnak a tuningolási-logikáját.
Ráadásul míg megtalálom az "optimálisnak" vélt beállítást, egy-egy teszt olykor 3-5 óráig is eltart ..., mint a fenti is.Szinte biztosra veszem, hogy ez a lap + proci páros, ha nem is sokkal (de még az is lehet), de többre képes, mert azt nem tudom elképzelni, hogy így a kellő ismeretek és tapasztalatok hiányában, az újratesztelt eredmények (kb. tíz) mindegyikénél a maximumot tudtam volna ebből a párosból kihozni....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12090 üzenetére
Nha waze, gyógyuljál...
Meleg tea, pálinka.
Vagy még 1 kis forralt bor.
Felzabálja, tény, de viszont 4gb ramból indításkor simán elvan 1-1,5GB-vel, tény, hogy többet eszik mint az xp, de használat közben sztem jobb a memóriakezelés... Nekem tök jól mennek a ramok 1104mhz-n, amit ugye beszéltünk..
Most raktam újra nemrég a vasat, mintha megtáltosodott volna a gép játékok alatt... 9.12 Hotfixet raktam fel, sokkal jobb a gép mint ezelőtt volt..
-
krammerka
őstag
válasz
anonim1987 #12107 üzenetére
azt tesztelni kell,de sztem 900MHz körül............
-
toyone
őstag
válasz
anonim1987 #12107 üzenetére
Váltózó,ki kell tesztelni mit bír.
-
toyone
őstag
válasz
anonim1987 #12105 üzenetére
2.2v-2.3v ig elmehetsz.
-
anonim1987
csendes tag
válasz
anonim1987 #12104 üzenetére
Valaki egy kis segítség meddig tolhatom a 800 mhz-es kingston ramokat h ne süljenek ki? csak hogy mehessek tovább is huzással......
üdv! -
anonim1987
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Suzuki topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Le Mans Ultimate
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest