- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apropó, Mac-en használja valaki?
-
A CorelDRAW megjelent Mac-re is! tesztelés van...
-
Sziasztok,
A legújabb Corel X8 a processzoron kívül mit igényel? Érdemes dedikált VGA-ban gondolkodni, vagy felesleges? 4-magos i5-6500, SSD és 8GB RAM van tervben egyelőre, de ha kell, veszünk bele videokártyát is...
Köszi!
-
Sziasztok,
A jelenlegi X8 kb. meddig lesz megvásárolható? Vagyis mikor érkezhet az új? Évente, vagy még mindig 2-évente van verzióváltás?
Köszi!
-
Sziasztok,
Új kiadásról hallani már valamit esetleg?
-
Windows 7 Home Premium 64 bit. Nagyjából semmi mást nem tettem fel, csak TotalCommandert, Firefoxot és Office-t. Elsőre van előnézet, majd újraindítás után nincs.
De nem kritikus, mivel már Mac-en dolgozom, illetve a grafikus gépen is nagyon ritkán kell. Amikor pedig szükség van rá, pont nem érdekel az előnézeti kép.
Amúgy nekem ez a verzió jött be legjobban. A hagyományos szürke menükörnyezet jóval kevésbé zavaró, mint az új csicsa felület. Szerintem átláthatóbb.
-
Sziasztok,
Már egy ideje Mac-en dolgozom, így a Corel Draw sem játszik. Viszont úgy néz ki, hogy újra Windows-os lesz a céges gépem, tehát kelleni fog a Corel is. A régi maradt az előző gépen, mert ott is kell, azaz vennem kell egy újat. Mennyire jó az X7? Demót szedtem le, de tele van bugokkal, javítócsomag pedig csak a megvásárolt verziókhoz érkezik (ahogy láttam).
Köszönöm szépen! -
válasz
szabozsolt87 #2301 üzenetére
Én erre anno PDF-et használtam, de nagyon-nagyon gáz volt úgy is. Szerencsére mostanra már nem kell átjárnom egyikből a másikba...
-
-
Baloldali eszköztárból az interaktív átlátszóság eszköz. Én ezzel csináltam legutóbb hasonlót. Vagy megnyitom szerkesztésre PP-ben és azzal. De az is megoldás lehet, hogy belerakod dobozba és annak adsz átlátszóságot. (Mac-en vagyok, nem 100% hogy jól írtam, csak emlékezetből)
A másikat úgy oldottam meg, hogy leszedtem vektoros térképet, egy objektumba belehelyezve kimetszettem a nekem megfelelő részt és azt mozgattam a kívánt helyre. Talán ha előtte pixelgrafikus alkalmazásban átméretezed, úgy is jó lehet nem?
-
válasz
MájMekk #2217 üzenetére
Passz, de szerintem én azt láttam. X3-at használok, ami után az X6 rémálom. Főleg a próbaverzió...
Feltettem Dropboxba, innen letöltheted: Corel Draw X6 HUN 32-64bit próbaverzió
Két perce tettem be a fájlt, kell kis idő, mire elérhetővé válik. Azt várd meg...
-
Csak a saját dolgaimhoz használom, főleg webre. Ikonok, gombok, stb. Ha meg valami nyomtatni való akad, (névjegykártya, matrica, stb.) azt kiexportálom PDF-be és úgy küldöm. De nagyon kézre áll, amit az Illustrator-ról nem tudok elmondani. Nekem legalábbis.
A képszerkesztőt is sokat használom (Photo-Paint), de az sem az igazi. Képek átméretezésekor kifeketedik a háttér és hasonló.
-
Sziasztok,
Corel X3-at használok, Windows 7 x64, Home Premium alatt.
Konfig: i5 2500K, 8GB RAM, GTX460 1GB VGA, Sata3 SSD
A Photo-Paint iszonyatosan lassú, amikor maszkolásnál kézi kijelölést használok és a munkaterületen kívüli területre húzom a kurzort. Ráadásul, még pixelesedik is. Nagyításnál, kicsinyítésnél is ez a helyzet. Más gépen is próbáltam, szintén, tehát valószínűleg ilyen a program. Letöltöttem az X6 próbaverziót, ott is így működik. Memóriát adtam neki bőven, mást nem tudok állítani. Valami ötlet esetleg? Vagy tényleg ennyire gáz a Photo-Paint és keressek más alternatívát?
Köszi! -
válasz
jhos910 #1680 üzenetére
Nekem a 9-es verzióval készült fájlokkal szöszmötöl rengeteget, de azé' elboldogul vele. Ha nagyon régivel készült, próbáld korábbi verzióval. A 13-as viszi a régieket is. (Nálam ez is közrejátszott, hogy megmaradt). Ha nem régi, akkor lehet, hogy sérült. Mentésből nyisd meg - már ha készítesz rendszeresen.
-
válasz
TigerCat #1673 üzenetére
Közben meglett az ultimate megoldás: X6 le, X3 vissza.
A színeket nem tudtam egyeztetni, a régi grafikák köszönőviszonyban sem voltak az új verzióban. Megpróbáltam rengeteg színprofillal, még az X3-ból is hívtam be, sajnos nem lett 100%-os. Ehhez egy gyakorló grafikus is a segítségemre volt, de Ő sem boldogult.
A Draw és Paint közötti másolás-beillesztés mizéria megoldódott, de nem túl kényelmesen. Valamennyi anyagot új RGB dokumentumba kellett helyeznem, vagy nagyítani és úgy átmásolgatni. Ez is gördülékenyebb volt az X3-ban, hiába a CMYK-RGB eltérés, mégis jobban kezelte.
Hja, nem vagyok grafikus, amit tudok magamtól sajátítottam el, de azért az nonszensz, hogy az új verzióból kiveszik a jól működő dolgokat. Értem, hogy kell a fejlesztés, de ami jó, minek kivenni? Legalább választható opcióként benne hagyhatták volna...
Hát ennyi, azért ha valakinek van építő jellegű ötlete, egy szombatot szívesen rááldoznék a beállításokra. Hátha sikerül átszoknom a korszerűbb verzióra...
Köszi az eddigi segítséget és ha esetleg valaki aki profi ezekben a dolgokban, szánna rám némi időt, azt is nagyon megköszönném!
Szép napot!
-
Megtörtént, de nem jó.
Pl. készítek egy 800x600, 300dpi-s üres layert Paintben. A Draw-ban szintén egy komplett grafikát, amit ebbe szeretnék beilleszteni. Ennek a mérete szintén 800x600. Beillesztéskor mégis kisebb lesz. Nem értem...
A Paint X3-ban beillesztéskor felugrott egy ablak, amiben beállíthattam, milyen méretben akarom beilleszteni. Itt ez nem jön elő. -
Sziasztok,
X6-os Corel Draw-ból ha kimásolok egy objektumot és beillesztem Photo-Paintbe, nem jelenik meg a méretezés ablak, ami a X3-as verzióban még benne volt. Kisebb méretben illeszti be sajnos. Miként tudom ezt megoldani? -
válasz
FazekasLaci #1656 üzenetére
Köszi szépen, közben én is megtaláltam, már ki is próbáltam, de sajnos nem jön be a felület X3 után. De talán megszokom majd...
-
Sziasztok, szeretném kipróbálni a Corel X6-ot, de csak angolt ajánl fel a corel.com. Kipróbálási jelleggel kellene, hogy érdemes-e váltani X3-ról, mert ott akadnak gondjaim 64 bites Windows 7-tel. Angol nem jó, mert évek óta magyar verziót használok és nem tudom mi-micsoda... 30 napos próba tökéletes lenne, hogy pár munkát elkészítsek vele, ami pont elegendő, a megismeréséhez. Warezolt és krekkelt vacakok nem érdekelnek, csak egy sima telepítőre lenne szükségem amit majd gondolom aktiválni tudok a vásárlást követően.
-
Sziasztok,
A Corel X3 megy Windows Se7en alatt?
Próbálta már valaki?
Csak mert az van meg és nem akarok beruházni X4-re, a 7-es vindózt pedig szeretném kipróbálni...
Köszi! -
Sziasztok,
Keresek grafikai munkához, akár távmunkában is munkatársat.
Képszerkesztés, szövegírás, szkennelés, stb...
Kiegészítő jövedelmet tudok biztosítani, kb. 2 hónapig, napi 4-5 óra munkával.
Részleteket telefonon, vagy személyesen.
Mindent megtaláltok az adataimnál. -
-
Ezt én is igazolhatom, pedig nem vagyok nagy Corel tudor!
Sok esetben inkább a nyomda nem állítja be az anyagokat rendesen.
De ez persze nem mindenhol igaz.Egy kérdés:
Hogyan lehet megoldani, hogy a Zurich betűkészleteket a Corel X3 normálisan kezelje?
Minden gépelésnél átvált alapértelmezettre, majd a végén kell módosítanom, de ilyenkor az ékezetes betűket (ő, ű) szintén alapértelmezetten hagyja és csak törléssel tudom javítani. -
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata a Corel X4-el?
X3 Hu-t használok Vista Home Premium alatt, ami sztem egész jó.
Érdemes váltani? -
Köszi a segítséget!
Nagyon jó kis fórum ez, igazán gyorsak a reagálások!
1. Dexter - Köszi a tippet, sajnos ez nem igazán járható út, pláne, hogy most gondolkodom az Ubuntura áttérést. Ott a 9-es változattal állítólag menni fog. Ha van ötlet Ubuntu alatti grafikai programhoz, akkor azt szívesen várom! Amúgy soha nem tanultam, csak csinálom. Közben alakul minden... Ha most még egy másik progit meg kellene tanulnom, biztosan nem lennék boldog! Köszönöm a segítséget!
2. Beniman - Nekem a teljes anyag van 1 dokumentumban. 2 külső és a belső oldalak. Így lett 320 MB a mérete. Amit ajánlottál, azt kipróbálom a következő munkámnál! Nagyon köszi az ötletet!
3. VectorworksH - Tetszik az ajánlatod, de az ár meglehetősen sarkallatos pont! Illetve az is számít, hogy milyen távolságra vagyunk egymástól, mivel fotózás is van, amit szintén én csinálok. De biztosan megoldható lenne ez is, esetleg ez marad nálam és küldöm FTP-n ami kell... Szóval, lécci mondj egy árat, amiért elvállalod az anyag nyomdai előkészítését, milyen formában képzeled a munkát! Lécci az e-mail címemre küldd a választ! Köszi!
-
Szia!
Köszi a választ, elég egyértelmű. Sajnos azonban nyomdai munka készül vele, aminél nagy méretű képek kellenek. (ezek készülnek)
A kiadvány A/2 méretű. Van más ötlet esetleg? Soha nem tanultam, csak nekem jutott...
Milyen hasonló progival leehetne megoldani, ami könnyeben lekezeli?
Szeretem a Corelt, nem szívesen váltanék... -
Sziasztok!
Egy ideje dolgozom Corel X3 HU-val, Acer Aspire 5920G notebookon. Vista Home Premium 32 bit.
Amikor nagyobb dokumentumokat nyitok, vagy mentek, akkor azt írja: "nem válaszol" (felül)
A legutóbbi az 315 MB, előtte 378 MB volt. Néha ki is fehéredik a kép. Nem fagy le, semmi gáz, de idegesítő kissé.
Nem vagyok profi benne, csak csinálgatom, így ha lehet ne szakmai nyelven, vagy informatikus kifelyezéseket használjatok!
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Energiaital topic
- Cyberpunk 2077
- Napelem
- Haditechnika, harcászat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest