Új hozzászólás Aktív témák
-
jhos910
senior tag
válasz
zeusz55 #2723 üzenetére
Hali,
nem tudom aktuális-e még. Nem figyeltem a topikot egy ideje.
Első kérdésedre az ötletem:
kijelölöd a két egymás mellett lévő pontot és a shape toollal egyenessé konvertálod őket.Második kérdésedre a megoldást itt találod.
-
jhos910
senior tag
válasz
Ted_Beneky #2544 üzenetére
Vagy még itt lehet tudunk segíteni.
-
jhos910
senior tag
válasz
zzolika #2416 üzenetére
Ez egy corel topik. Ha coreles kérdése van valakinek akkor válaszolunk. De ez elment más irányba.
Az én válaszom egy következmény amit egy vélemény/szemlélet váltott ki. Amihez még most is tartom magamat és ahhoz is tartom magam, hogy nem a kezdőséggel van bajom.
A kókányolással csupán az a bajom, hogy vizuális mérgezés mindegy egyes ilyen élesben publikált munka amit szerintem senki nem szeret. -
jhos910
senior tag
válasz
Szélvész #2411 üzenetére
A grafikus tervez logót tervez te meg csak összedobálod abból amit találsz a neten. Ilyenért én se adnék egy forintot se. Emellett se tudásod, se rálátásod nincs a grafikus szakmára így csak kókányolsz.
Ő nem 3 alatt csinálja meg azt amit te 5 percnek gondolsz hanem 3 hétig tervez illetve beilleszti a munkafolyamatba. Ötletel, inspirálódik, több verziót tálal megfelelő módon. Emellett szoftvereket bérli/veszi és egyéb költségeket fizet. Ezzel szemben te még a programot sem tudod használni de ingyen dolgozol és az ő munkáját fitymálod le. -
jhos910
senior tag
válasz
p a s s e r #2362 üzenetére
Javaslom, hogy maradj az inDesignnál. Kezdésképp a stílusok miatt.
-
jhos910
senior tag
Szimbólumokkal próbálkoztál-e már? Ha a 100x100-as klisét felosztod egy X*X-es rácshálóra ahol minden cella(egy cella egy szimbólum) közepén lenne a grafika? (így lehet h nem lenne kimaxolva a klisére felpakolt grafikák száma de a gyorsaság meg igen).
Csak egy ötlet de lehet, hogy egyáltalán nem jó a ti előkészítési módszeretekhez. -
jhos910
senior tag
Akit esetleg érdekel mi volt a baj az előző kérdésemnél: Valamilyen összhatásmóddal, átlátszósággal beállított
objektumokat nem lehet szimbóluba helyezni sehogy.Tapasztalataim szerint használhatatlan. Ami félmegoldás, hogy artistic media brush-al rajzolsz valamilyen preset-el. Én átálltam illustratorra ha ilyesmit akarok csinálni (és sajnos mostmár legtöbb melónál észre kell vegyem, hogy Corel az a vektorgrafikus rajzolás rúgdalózója...).
-
jhos910
senior tag
Tud valaki segíteni?
Készítettem egy szimbólumot amiben egy powerclip elem van. Na most ebből nem tudok X6-alatt kilépni ergo befejezni a szimbólum szerkesztését. Bezárni nem tudom, mert azt írja, hogy még szerkesztek, de a jobbklikk és a felső menüből sem kattintható a finish editing symbol.
Ötlet?
-
jhos910
senior tag
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a corel fájljaimba random beledob a program több száz/ezer szimbólumot?
Most jöttem rá, hogy ettől akkorák a fájljaim és lassú a program mentésnél/importálásnál/megnyitásnál. -
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2153 üzenetére
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2151 üzenetére
Húzd be, menni fog valamelyik.
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2143 üzenetére
Traceld le. (de anélkül is mennie kellene, mert én pl rendszeresen húzok be corelbe qr kódokat)
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2138 üzenetére
Nincs beépített, csak pluginnel lehet amit meg google-ben találsz.
-
jhos910
senior tag
válasz
albinolynx #2086 üzenetére
Az, hogy össze érnek e a vonalak nem tudom így megnézni de jobban jársz ha teli objektumokat készítesz, ne vonalakat és szerintem bezier tool egyszerűbb lesz. Egymás fölé, alá helyezd el a részeit a figurának. Vannak ilyen hibák a Corelben.
-
jhos910
senior tag
válasz
printer #2080 üzenetére
Konvertálásnál tesz le valószínűleg csomópontokat, de ha a kép és a vonalív nem változik akkor mindegy, hogy van-e vagy nincs. (szerk.: kötve hiszem, hogy vonallá konvertálná az íveket de most nem nézem meg)
Nem tudom mennyire alap dolgokat mondjak, mik azok amiket már ismersz mik amit nem, de ha nézegeted a progit mindent meg fogsz találni pikk pakk.
Azt, hogy két objektum milyen távol legyen egymástól több úton is meg tudod határozni.
Egyik út amit mondott zzolika kolléga:
Duplikálásnál megadod, hogy mekkora legyen a távolság (objektum szélessée + X).A másik lehetőség, hogy leveszed az objektum szélességét (Jelöld ki az objektumot és a szélességét ctrl+c-vel vágólapra másolod), átváltasz a pick tool-ra és a "Nudge offset"-be beilleszted. (Ez annyit fog csinálni, hogy az objektum szélességével fogsz ezután mozgatni jobbrabalrafölle.) Majd hozzáadod a kívánt távolságot. Ezt úgy is megteheted, hogy beillesztés után belekattintasz a mezőbe és a meglévő érték után beírod, hogy +10. (Pl.: 0,1 mm volt eddig és beírsz +10-et=10,1mm).
Sok sikert, ha van valami szólj.
-
jhos910
senior tag
válasz
ds podium #2050 üzenetére
Két lehetőséged van:
A körív vastagságának megadása után görbévé alakítod (ctrl+shift+q) majd az óránál alkalmazott módszerhez hasonlóan csinálsz egy vonalat, annak is adsz vastagságot plusz azt is görbévé alakítod. Majd az elforgatott vonalakat kijelölöd plusz a kört és kivonod egymásból a kettőt. (ha véletlen az utolsó lépés nem tiszta akkor itt egy kép, ezt kellene látnod.)
(A görbévé alakítás menüből.)A másik verzió ami nem precíz, hogy a körnek szaggatott vonalstílust adsz és azt alakítod görbévé.
-
jhos910
senior tag
Valaki életre bírta-e már kelteni a nyomásérzékenységet akármelyik corel alatt?
-
jhos910
senior tag
Rajzolsz bármilyen eszközzel egy vonalat és a két végpontját nyílra állítod (katt a vonalra és a felső menüsorban lesz a vonalstílus és a két végpont végződés). (Vonalvastagsággal tudod a nyíl méretét növelni, csökkenteni, külön a nyíl méretét úgy tudod szabályozni, ha kiválasztasz egy vonalvégződést és az other gombra kattintva manuálisan belövöd a méretet.)
Az envelope tool-lal tudsz adott formához "torzítani" objektumokat.
-
jhos910
senior tag
Az én megoldásomat nem értetted vagy mi a baj? Pedig a legjobb megoldás az összes közül...
-
jhos910
senior tag
Hali
Ha vonal végnek valami alakzatot állítok be pl nyilat, akkor tudom-e a vonalvastagságtól függetlenül a méretét beállítani? -
jhos910
senior tag
A bizonyos helyeken pl oldalakon? Mert ha sokat kell kijelölnöd gyorsan akkor tudsz szín alapján keresni rájuk Edit/Find and replace menüpont alatt. Majd ha olyan van akkor egyesével szűkíted a kijelölést. stb stb.
De mivel nem ismerem a teljes feladatot csak fél választ tudok/tudunk adni.
-
jhos910
senior tag
válasz
Adrienne69 #1937 üzenetére
Ezt soronként tudod felragasztani úgy, hogy ne tartsanak egymás fele. Javaslom, hogy vagy közelebb tedd a sorokat egymáshoz mert így egyrészt nem túl szép, hogy 4 sor között van 2-2 cm...másrészt ha íves a pohár minél távolabb teszed egymáshoz a sorokat annál jobban fognak egymás fele tartani. Ha a sorok közel vannak egymáshoz akkor kevésbé észrevehető lesz. Alulra meg valami grafikát dobsz.
-
jhos910
senior tag
válasz
Adrienne69 #1936 üzenetére
Corel-el nem fogsz tudni ilyet mert ez nem erre van kitalálva.
Amit te szeretnél az egy palást kiterítve és azt csak mérnöki 3d tervező programmal tudod cisnálni.Az envelope tool nem jó erre, mást csinál.
-
jhos910
senior tag
Hogy tudom kiküszöbölni azt a hibát ha 1-nél kevesebbet akarok beütni a Corelen belül bárhova és nem adja hozzá, nem csinál semmit?
-
jhos910
senior tag
X6-ból áthúzok x4-be egy objektumot akkor "Corel draw x6 objektum"-ként teszi be, hogy tudom x4-en belül használhatóvá tenni?
-
jhos910
senior tag
Rétegek vagy objektumok "összhatásmódját" (multiply, difference, color dodge stb.) keresgélem a corelben, de nem találom. Viszont tudom, hogy van benne, tudja valaki hol van?
-
jhos910
senior tag
Már kapott választ rá. Bocsi
-
-
jhos910
senior tag
Vonalvastagságra, hogy tudok készíteni presetet az artistic media brushoz?
-
jhos910
senior tag
Van egy szabásminta méretsor amit minden grafikához használunk, egy template.
Ezeket importálom be egy új doksiba, erre pakolom az új grafikát.Mivel importnál megadom, hogy hova tegye (0,0 kordinátát adom meg) ezért gondoltam, hogy hátha ehhez a ponthoz már be tudná állítani a guidelinet is.
(De guideline helyett jó lesz sima vonal is, (majd letörlöm) azt tudom importálni.
A guildeline import csak egy ötlet volt. -
jhos910
senior tag
Be lehet állítani , hogy importáláskor a guide line-okat is betegye? (cdr-t importálok és x4-el dolgozom)
Vagy save as-sal kell ratyiznom?Más ötlet, megoldás?
-
jhos910
senior tag
válasz
zzolika #1795 üzenetére
Azt nem tudom mitől lehet, valószínűleg bug amit néha produkál. Nekem is volt hasonló de emlékeim szerint rövid időn belül magától megoldódott. Esetleg ha a probléma tartósan megjelenik akkor egy újabb verzióval próbálnám meg a helyedben a feladatot elvégezni.
Úgy próbáltad e már, hogy a szöveget teljesen széttördeled betűkre és utána kijelölve az egészet görbévé alakítod?
-
jhos910
senior tag
Hali!
Tudja véletlen valaki a font nevét?
-
jhos910
senior tag
Megrajzolok, elmentek egy patternt CMYK-ban de ha használom akkor RGB-ben rakja be ami nem okés. Mit tudok csinálni?
(a doksi is cmyk)
-
jhos910
senior tag
Félig meddig off...
Másodjára csinálok meg majdnem egy procedúrát corelben fagyás miatt, elsőnek hoszabb idő után csinálta most amikor a backup mentést átállítottam 5 percre hamarabb.
A Corel sejtésem szerint backupnál fagy ki az X5 és az X6 is, corel hiba lehet vagy inkább win? -
jhos910
senior tag
Hogyan lehet így vektoros objektumokat torzítani 3D-ben?
És a videó ahonnan a kép van. -
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
Artistic media-nak hogy lehet megváltoztatni a kezdő és a végpontját?
-
jhos910
senior tag
Hali!
X4-5-6 ban, hogy lehet oldalszámozást szimmetrikusan elhelyezni az oldal két sarkába?
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Pdf-ből importáltunk corelbe és a képen látható színhiba jön elő nyomtatásnál. De lehet, hogy a nyomtató színprofilja nem jó vagy a corel-é.
Sajna én nem tudom belőni, van akinél volt már hasonló?
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Print merge-nél hogy lehet az, hogy a kezdőbetűket más betűtípussal csinálja meg a program?
Szépben beformáztam a mezőt és meg is csinálja, de a kezdőbetű más betűtípus, pedig megvan az adott karakter a készletben. Minden mezőnél ezt csináljaPl
Szikora Róbert
Nagy Antal
Kiss NóraA félkövéreket más típussal illeszti.
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Corel X4 alatt ha firefoxból behúzok egy képet akkor csak egy ikont tesz be a kép helyett...kb 2 napja csinálja ezt.
Mit tudok tenni, hogy megint beillessze a képet normálisan?
(Ctrl+C Ctrl+V -vel nem is lehet firefoxból beszúrni képet Corelbe, csak a drag&drop módszerrel)Hátha tudtok segíteni
Köszi -
jhos910
senior tag
Betűközt hogy tudok állítani 2 betű között precízen? (shape tool nem játszik)
Köszi előre is -
jhos910
senior tag
Több fájlnál is észrevettem ezt az error és kidob témát...lehet ideje váltani Corel-ről mert ezt nehéz lenyelni.
-
jhos910
senior tag
Háj
Egyik corel fájlom szeretném megnyitni X6-al, de folyamatosan errort dob és leáll a program. Eddig mindíg meg tudtam nyitni hibátlanul, van vmi megoldás? -
jhos910
senior tag
válasz
jhos910 #1677 üzenetére
Elég gyors végeztem vele, de ha van vmi ötletetek, hogy lehet egyszerűen megcsinálni akkor még azért várom a tippeket
Hátha vkinek van ilyen dolga elmondom én, hogy csináltam:
A kártyákat felraktam egy A4-es lapra és ahova akartam tenni a neveket (nem teljesen a kártya olvasandó oldalának a közepén volt a négyzet), majd a begépelt szöveget méretre lőttem, hogy bele férjenek a négyzetbe a rövidebb nevek. Ctrl+K-val széttörtem majd minden nevet középre igazítottam mindíg egy új kártyához függőlegesen és vízszintesen is a C és E gyorsbillenytűvel. A hoszabb neveket utólag tördeltem 2 sorba meg kicsit szétcsúsztattam a 2 szélre.
-
jhos910
senior tag
Hali!
Milyen módszerrel tudnék 120 nevet behelyezni viszonylag gyorsan (nem egyessével) egy kártya vagy mondjuk négyzet közepére? Ületőkártya lenne 120 névvel.
Köszi előre is -
jhos910
senior tag
Hali!
Corel x6 32bit-tel problémám akadt. Egy bizonyos file és egy ugyan olyan tartalmú file megnyitásánál errort kapok. Gondolok én arra, hogy pl az egyikben van pár logó össze vissza, szerkesztő file. A másikban meg rendezve vannak, a felesleg lehagyva.
Mivel x6-ban van ezért nem is tudom a tartalmát kinyerni belőle más progival (én nem tudok ilyen lehetőségről).
Win7 32bit alatt.Van vmi ötletetek?
-
jhos910
senior tag
Ez a jobb gombos mozdulat nem volt elég szembetűnő számomra, mert így már tényleg azt csinálja amit kell.
Áldás békesség!
-
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
Ezt próbáltam én is, viszont ha duplikálom az elforgatott kört és úgy nyomom a crtl+R-t akkor a duplikálást fogja ismételni, nekem a duplikálást és az elforgatást is kellene.
A leírásod csak annyit csinál, hogy egy pont körül x fokkal elforgatja minden egyes ctrl+R megnyomásakor.
Van valami más ötleted ?
-
jhos910
senior tag
Sziasztok!
Hogy, lehet Corelben megcsinálni , hogy egy adott objektumot x alkalommal megforgatok egy pont körül és x példány keletkezzen belőle? Van vmi parancs? Vagy vmi okos megoldás? (AutoCAD-ben ez egy egyszerű paranccsal meg tudtam tenni, mármint a kiosztást polárisan)
Egy fogaskereket akarok csinálni , ha így könnyebben tudtok segíteni. -
jhos910
senior tag
Na megpróbálok vmit ügyeskedni, kössz a tippeket
-
jhos910
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy a labdára hogy lehetne úgy corel-ban rágörbíteni pl azt a városképet? Szöveget tudom hogy lehet de ezt nem. Még az is érdekelne hogy hogy lehet h pl a vektor egyik sarkát megfogni és húzni , nyújtani amíg a többi fix.
Vmikor csináltam ilyet , lehet h photoshopban de nem emléxek már rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest