- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helo-mee
csendes tag
válasz
zzolika #1757 üzenetére
@zetecR: nem...minden fontkészletem nem lehet hibás, szerintem Corel bug lesz, mert máskor is előfordultmár ugyanez. :S
Próbáltam csak a szövegeket külön egyesével görbíteni, de az adott szövegdarabot mindig ugyanúgy szétdobta.
Megoldás: újracsináltam az elromlott példányokat. Ezután már rendben volt.
'Vicces' hiba, mert ha olyankor jön elő, amikor határidőre kell sok cuccot összehegeszteni akkor konkrétan behozhatatlan hátrányt jelent. -
helo-mee
csendes tag
Jóreggelt!
A következő problémábaütköztem:
Körbélyegzőket kell csinálnom _sokat_sokfélét_ és a körívekre illesztett szövegek némelyikét amikor görbévé alakítom, "szétdobja" a Corel (9, X3, X5) azaz íven hagyja, de random módon néhány centivel arrébb teszi a szöveg egy-egy darabját. Toronto, TimesNewRoman és Arialbetűvelisezt csinálja, így gondolom nem betűkészlet függő. Érdekes módon 50-ből kb 10-nél csinálja ezt.
Görbévé alakítani pedig mindenképpen kell, mert a lézergravír géphez csak vektoros cucc megy. :S
Érdeklődvevárom mi lehet a megoldás.Kösziköszi
-
helo-mee
csendes tag
[ FYI ]
Korábban volt egy .cdr-ből eltűnő betűk / font renderelési hibáról... okként egy Windows frissítést neveztek meg Corel céges forrásból is. Tegnp én is belefutottam. Ami font nálam nem működött: MiriadPro.otf és DinPro.otf más nem került terítékre aznap...A jó hír: ma reggel volt egy apró XPfrissítés, és újra jól jelennek meg a betűk.
Remélem tartós marad ez az állapot.-- vector rocks! --
-
helo-mee
csendes tag
válasz
FazekasLaci #1655 üzenetére
köszönöm! ez a kódlap mizéria azért kikészít néha...
már többször FONTolgattam, hogy kerítek valami font editor programot, és a kedvenc/használható ám nem ékezetes betűkészleteket megfaragom őű-sre...
így látatlanban is sziszifuszi munkának tűnik, cserébe kilátástalan és felesleges(amúgy munkahelyi gép, és kb így örököltem... ilyen sok betűvel, munka közben meg nem igen van tudok ilyesmire minőségi időt szánni, mert kb egyből jön a "mérnem dolgozol" anyázás... nyilván a tulajnak fingja sincs, hogy azért akad ilyen jellegű háttérmeló is grafika témában... szóval ezért nem nyúlok hozzá)
-
helo-mee
csendes tag
Tényleg nem kevés, nyilván benne van néhány párhuzamos 'majdnemugyanolyan' betűcsalád, pölö helvetica/switzerland, és hasonlók, viszont mondom, párhuzamosan megnyitott másik állományoknál simán hozza a betűmintkat, gyorsgörgetéssel simán, szemmel nem is lehet lekövetni, de hozza.
Az említett fájl tartalmát másnéven mentve, ill átkopizva másik fáljba ugyanúhy adódik a hiba. -
helo-mee
csendes tag
háááát.... a ~2600 fontból kb 450 .otf, kb 180 .fon kiterjesztésű, a többi ttf ez alapján akár ez is lehetne a helyes megfejtés, viszont a betűlista kb 90%-a nem adott előnézetet, szóval szerintem nem ez a hiba.
báj dö véj: ha jól emlékszem itt valahol volt már - de most nem találom visszakeresve sem - "a _szürke_ betűkészletek a Corel listában" téma, illetve az ékezetek egyszer vannak, másszor nem visszatérő Corel probléma (nálam legalábbis) -
helo-mee
csendes tag
válasz
zzolika #1645 üzenetére
szia,
nincs bepipálva, viszont az előugró menü betűmintával a lista mellett be van pipálva... és az a furcsa, h. párhuzamosan nyitott másik .cdr-eknél meg működik a betűminta preview...
és nem volt kisebb verzióban sem mentve, max az lehet, h. van benne egykettő átmenetes kitöltés, de nehogymár emiatt legyen ez a hiba...
van pár fura dolga a Corelnek az tuti... 8) -
helo-mee
csendes tag
Sziasztiok,
Corel X3 ban bizonyos állományok esetén eltűnnek a betűtípusok előnézetei a legördülő betűlista mellől. Emellett a betűtípus megnevezése és méretszáma is eltűnik. Bosszantó, de sejtem hogy valami LÁMA hiba lehet...
Köszönömköszönöm! -
helo-mee
csendes tag
Corel X3 - "a nagy betűkészlet beállítós csiki-csuki"
Elkezdtem visszaolvasni az egészet.. viszont munkaidőben reménytelen - a megoldás pedig minél előbb jól jönne. Szóval: valószínüleg lámáknak aknapélda a dolog...
Gondolom sokatoknak ismerős a betűkészlet listában a SZÜRKE színű betűkészletnév... pedig rendesen feltelepített készletekről van szó. Eddig rendben is van, lehet használni, működik. Apró szépséghiba, ha egy másik gépen ugyancsak X3-ban készült .cdr-t megnyitok, és belejavítanék a szürkebetűs betűvel, akkor valami idegesítően kalligrafikus betűkészlettel írja a javítást, és lehet ismét beállítani az eredeti betűkészletet.ad1) hogyan lehet ezt a "default" átíró/újraíró készletet mondjuk ARIAL vagy minionPro,
vagy bármi másra állítani
ad2) a szürkékből hogy lesznek fullfunkciós betűkészletek???ad3) ugyanazon X3 egy másik gépen, ugyanazon feltelepített betűkészletek, és a cdr megnyitásánál jön a "betűkészlethelyettesítős" panel...
a vicc az, h. az Arial (középeurópai) helyett Arial (nyugateurópai)-t ismeer fel....most akkor ugyanazt a készletet miért különbözőnek ismeri fel???
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest