- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1445 üzenetére
A publish to pdf nem butítja le, csak ha közvetlenül akarok pdf-et nyomtatni vagy ha a ps-t disztillálom (hogy szépen fejezzem ki magam :-) Az alap problémám a felülnyomás hiányosságaival volt, de nagyjából megoldottam ahogy azt fentebb is írtam. Az acrobatban az advanced fül - printing output - separation vagy vmi hasonlóz keress. mindegyik verzióban van rá lehetőség. Én is szeparált ps-t használtam, de tőlem meg csak pdf-et fogadnak el.
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1442 üzenetére
Ofszet nyomás, de teljesen mindegy mivel nyomnák, mert ha megnézed a pdf-ben színrebontva, akkor látni, hogy az összes fekete alatt fehér "lyuk" van. X3, X4-ben is próbáltam pdf-et nyomtatni egyformán lebutította a képeket, volt amit 270 dpi-re is. Elvileg ennyi is elég, de nekem a tudat is zavaró. Lino 930 + distiller esetén is ugyanezt tapasztaltam. Acrobat 9 és X-el is próbáltam. A nyomdászom is ugyanezt tapasztalta, azt mondja ezért nem szeretik a Corelt (is). Marad a publish to pdf + manuális black overprint. Bitmap + szövegnél még így is vigyázni kell.
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1438 üzenetére
Sajnos nekem a kész nyomaton egyértelmű volt, hogy nincs felülnyomás.
Hiába állítottam high qualityre vagy 1000 dpi-re akár a corelt, akár az acrobatot/distillerst mindig lebutítja a fotókat, még akkor is ha előbb prn-t csinálok, majd azt "disztillálom". Utána jártam ez Corel hiba, de szerencsére még is van egy megoldás. Kicsit macerás, de működik: szerkesztéskor a felülnyomandó objektumon / szövegen jobb gomb és kipipálni a fill overprint-et. A segítségedért megosztok még egy dolgot, talán nem ismered: ha nagy méretű színátmenetet szeretnél, akkor az a pdf-ben csíkos lesz, mert csak 256 lépésre képes a program. De ha a corelben beállítod (akár 999 lépésben is) a neked tetsző színátmenetet, majd pedig konvertálod bitképpé, akkor helyesen fog megjelenni. Köszönöm a segítséged, további jó korelezést -
gtr313
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék: Corel X3 - X4 ből szeretnék pdf-et nyomtatni, de hiába állítok akármit a corel-en vagy a pdf nyomtató beállításain mindig lebutítja a képek felbontását. Ha publish to pdf-et használok, akkor nem bántja a képeket, de ott meg a fekete felülnyomását nem tudom beállítani.
Teljesen megállt a tudomány... Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest