- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
jhos910 #2724 üzenetére
Szerintem a kolléga arra gondolt, hogy kijelölt töréspontokat tud-e egymáshoz képest igazítani. Teljesen "vízszintessé", vagy "függőlegessé" tenni.
Én már jó rég használtam Corelt, de mintha lenne töréspontok igazítása is, a panelen talán "align nodes". De ha nincs, akkor én segédvonalat (Guide) használnék. -
tomej
aktív tag
válasz
jhos910 #2420 üzenetére
Én nem tudom, hogy miért kell ezt csinálnotok... Én nem vagyok u.n. "grafikus"', ellenben több mint 15 éve vagyok kénytelen dolgozni a corel-el - asszem 6-al kezdtem - mégis folyamatosan bújom a netet újabb és újabb dolgokat ellesni... Másrészről szerintem Te sem születtél úgy, hogy értettél volna bármihez a xaráson kívül... Többek között ezért szoktam le a magyar szakmai topikokról, mert rendszeresen tanúja voltam ilyen hozzászólásoknak, emiatt ma már inkább csak olvasok és nagyon ritkán kérdezek, főleg akkor, ha nincs időm/kedvem keresgélni. Hidd el, hogy mindegyikünk kerülhet olyan szituba, hogy dilettáns egy témában, mégis vmi oknál fogva kénytele improvizálni, még ha annak produktuma esetleg egy 'gusztustalan' logo lesz is, vagy pont a te zsebedből húz ki némi pénzt...
-
Szélvész
újonc
válasz
jhos910 #2404 üzenetére
Kedves jhos910!
Konkrétan azért,mert semmi mást nem kellett volna csinálni mint a meglévő logóba beletenni egy másik logó elemeit. Nem gondoltam, hogy a pénzért letöltött vektoros logó ilyen használhatatlan.
Ezen kívül pedig ezt a kb. 5 perces munkát egy grafikus 3 hét alatt akarta megcsinálni 30.000 Ft-ért- Ugy gondolom ez rablás.Üdvözlettel,
-
beezee
csendes tag
válasz
jhos910 #2344 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, de a feladat az lenne, hogy eltérő db számú, eltérő méretű objektumokat automatizálva úgy rakni egymás alá, hogy a köztük lévő távolság 10 mm legyen.
Ez eddig nem sikerült a változó méretek miatt.Mondjuk már az sem lenne rossz, ha 1 bill kombinációval egymás alá tenne 2 eltérő méretű objektumot úgy, hogy a táv köztük 10 mm és középre vannak igazítva.
Így már 1xűbb lenne jóval, mint kiválasztani a 2 objektumot, igazítani az aljához, egyiket lejjebb tenni a magassága +10 mm-rel és középre igazítani.
Ez mondjuk jópofa napi 2x, de 50-200x már nem annyira.
Sztem a munkaidőm 5%-át elviszi, amit (most néztem) 19 év alatt felér egy nyaralással. -
Tendd
tag
válasz
jhos910 #2168 üzenetére
Amire nekem kellett arra tökéletesen megfelelt idáig. Mással nem tudom pótolni, kell hogy a nyomás erősségét is érzékelje ahogyan a vonalakat húzom. Már a corelt és a wacomot is újra telepítettem de még mindíg rossz. A poén, hogy X3-ban működik, ott viszont erősen kezdetleges a működése, csúnyák a vonalak.
-
Dany007
veterán
válasz
jhos910 #2132 üzenetére
Király!
Köszönöm szépen!
A múltkor emiatt kellett újratelepítenem mert nem jöttem rá.
Már csak azt nem tudom mitől váltott át magától.@Met:
Alapból jó is volt. De két napja történt valami és mikor megnyitottam egy file-t már elszállt a zoom..
Amúgy ez X6, de X5-tel is ugyanez előjött egyszer... de legalább már tudom mi a megoldás! -
zetecR
addikt
válasz
jhos910 #2059 üzenetére
Hm. Én C16-on, a Multi Botticellivel kezdtem a rajzolást...
-
-
Bagor1
csendes tag
válasz
jhos910 #1962 üzenetére
Visszatértem az átszínezős problémával. Végül nem is pdf az átszínezendő állomány, hanem dxf.
Egy vektorgrafikus ábra, tele fura alakú 3-4-sokszögekkel. Ezeket kell 100% fehér ill. 100% fekete színnel beszínezni.
A program, amiből a dxf-et exportáltuk, nem tud más formátumba vektorgrafikusan menteni.Tudna valaki segíteni az átszínezésben? Vagy ha egyszerűen elmagyarázható, hogyan tudom Corelben pontosan kijelölni az egyes alakzatokat?
Van valami varázsló, ami egy külső keretig kijelöli a bezárt területet? -
wegener
tag
válasz
jhos910 #1907 üzenetére
At order csak a layer-en belüli helyzetét változtatja meg az elemnek. Nekem viszont a layer-ek egymáshoz való helyzete a problémám. HA megnézed a mellékelt képet, láthatod, hogy a masteren lévő elem (kék) az egyik nem master layer elemet eltakarja (sárga), a másikat nem (piros). Ilyenkor hiába nyomogatod az ordert.
-
wegener
tag
válasz
jhos910 #1905 üzenetére
Az alábbi példában a kék master miért takarja el a sárgát és miért nem takarja el a pirosat? A kék van legalul, mégis eltakarja a sárgát. Hogy lehet beállítani, hogy az alul lévő szint (master) melyik felette lévőt takarja és melyiket nem? Valamit már látok, a létrehozás sorrendjével van kapcsolatban, de én a beállítást szeretném megváltoztatni, ha utólag úgy alakul. Tehát ebben a helyzetben pl. most azt akarom beállítani, hogy a sárga is a kék felett legyen.
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1862 üzenetére
1. Nézd meg, hogy a mentésnél be van-e kapcsolva a tömörítés (mentés új néven, kapcsold be, nézd meg mekkora lett).
2. A Corel sok szemetet megjegyez, ami nincs is már benne (pl stílusok). Másold ki a vágólapra és illeszd be egy új dokumentumba, mentsd el, lehet sokkal kisebb lesz.#1863: oké, de nem ennyivel, azért egy színprofil sincs 33 MB
-
-
válasz
jhos910 #1764 üzenetére
Hát így hirtelen nem tudom, de olyan tudja ezt csinálni, ha mondjuk corelben RGB a kép, de amikor pdf-et csinálsz, akkor be van állítva, hogy konvertálja CMYK-ba (vagy fordítva...)
Meg mondjuk akkor ez szinte mindegyik színnél változást hozna, nem csak ennél a kettőnél.
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1733 üzenetére
Nekem ha behúzom Bitkép Object lesz belõle. Amire ha rákattintok a Win paintben szerkeszti, mást nem lehet vele csinálni. Eddig coreles bitmap volt, amire az összes bitmap funkció mûködött. Más böngészõbõl nem próbáltam, de a corelt nem frissítettem, csak a firefox magát. A sok updattel csak rosszabb, lassab lesz.
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1705 üzenetére
X4-ben hol van ilyen?
szerk: megtaláltam a Character Formattingban, de ez nem csak a 2 kijelölt között állítja hanem eggyel elõtte is.A Character Spacing az egész szöveg minden betûjére állítja.
Van még egy Language Spacing, de ez nálam semmit nem csinál. Ennek mit kéne állítania? -
válasz
jhos910 #1680 üzenetére
Nekem a 9-es verzióval készült fájlokkal szöszmötöl rengeteget, de azé' elboldogul vele. Ha nagyon régivel készült, próbáld korábbi verzióval. A 13-as viszi a régieket is. (Nálam ez is közrejátszott, hogy megmaradt). Ha nem régi, akkor lehet, hogy sérült. Mentésből nyisd meg - már ha készítesz rendszeresen.
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1678 üzenetére
Ha külön txt-ben már megvannak a nevek, akkor megcsinálsz egy kártyát és Print Merge.
Ha te írod be akkor úgy is lehet hogy az elsõt leduplikálod egy lapra 12x, a lapot 10x, aztán corelben átírod a neveket.
Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor függõlegesen nem igazítod, hanem mozgatod a sorokat (a kártya nagyságával). Az igazítással nem lesz ugyanott minden szöveg alapvonala, mert pl az Á és az y közepe nem ugyanott van.
-
jhos910
senior tag
válasz
jhos910 #1677 üzenetére
Elég gyors végeztem vele, de ha van vmi ötletetek, hogy lehet egyszerűen megcsinálni akkor még azért várom a tippeket
Hátha vkinek van ilyen dolga elmondom én, hogy csináltam:
A kártyákat felraktam egy A4-es lapra és ahova akartam tenni a neveket (nem teljesen a kártya olvasandó oldalának a közepén volt a négyzet), majd a begépelt szöveget méretre lőttem, hogy bele férjenek a négyzetbe a rövidebb nevek. Ctrl+K-val széttörtem majd minden nevet középre igazítottam mindíg egy új kártyához függőlegesen és vízszintesen is a C és E gyorsbillenytűvel. A hoszabb neveket utólag tördeltem 2 sorba meg kicsit szétcsúsztattam a 2 szélre.
-
zzolika
aktív tag
-
Met
nagyúr
válasz
jhos910 #1489 üzenetére
Mondom, hogy rosszul csinálod
1. rajzolj egy objektumot
2. tedd át valahova a forgáspontját ( két katt az objektumra, ekkor a sarkokban megjelennek a görbe nyilak és az objektum közepén egy kör közepén ponttal, ha erre a pontra viszed az egeret egy célkeresztre vált át, balgombot lenyomva tudod elvinni a forgáspontot)
3. valamelyik görbe nyilat fogd meg a bal egérgombbal, ezután egyszer nyomd le a jobb gombot is (bal gomb végig lenyomva) ekkor a kurzor nyíl mellett jobb alul megjelenik egy + jel így jelölve hogy duplikálás van folyamatban
4. engedd el a bal gombot, ott lesz az objektum másolata elforgatva
5. nyomd le a Ctrl+D vagy Ctrl+R kombinációt és készül is az objektum másolata annyi fokkal elforgatva amennyivel az első másolat készültMűködik mert már elég sok fogaskereket, óra számlapot csináltam így
De azért most is kipróbáltam, hogy esetleg ne baromságot szajkózzak -
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1483 üzenetére
Ha pontasan akarod (szám szerint) forgatni, akkor használd a transform palettát. A 360 fokot elosztod azzal ahány fogat akarsz. Átrakod a forgatás középontját a kör közepére, transformation/rotate (vagy alt+F8), beírod a kiszámolt fokot és nyomogatod az apply to duplicate-t. Megadhatod koordináta szerint is a forgatás pontját hogy pontos legyen.
-
Met
nagyúr
válasz
jhos910 #1483 üzenetére
A fogaskerék alapja egy kör, megrajzolsz egy fogat, azt beigazítod a kör tetejére középre (ahova amúgy is kerülne) a "fog" forgáspontját áthelyezed a kör középpontjára, elforgatod 1 fognyit úgy hogy amikor a kívánt pozícióba ért lenyomod egyszer a jobb egérgombot, majd nyomkodod a Ctrl+D-t (vagy az újabb Corelekben Ctrl+R)
Menni fog így?
-
FazekasLaci
aktív tag
Mivel a labda gömb (ideális esetben), a bitmap effektusok között nézd meg a 3D effects Sphere opciót. Ekkor a képet gömb alakban torzítja, de ha valami nagyon különlegeset akarsz, akkor a Photo-Paint-ben sok-sok lépésen keresztül meg tudod csinálni. Sajnos azt nem hiszem, hogy a Corelben a torzítás közepét is meg lehetne adni úgy, hogy pl. a labda jobb oldalától menjen a kép, mint a linkeden...
Egyszerűbb lenne valami 3D-s programban ráhúzni a textúra képet egy 3D gömbre. Trial verzióban szerintem erre egy csomó progit (DAZ, Poser, stb) le tudsz tölteni és kb. 10 perc alatt végezhetsz ezzel aztán folytathatod Corelben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged