Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AndreLinoge

újonc

válasz body007 #3077 üzenetére

Köszönöm Neked is a segítséget! Így már tényleg megy! Már majdnem azt írtam, hogy nem találom ezt a lehetőséget, de csak meg kellett nyitnom a "Text" fület :U

Mivel PS-em nincs, és a régi gépemen ami volt, az pedig nagyon lelassította, ezért próbálkoztam az újon is a Corel-lel. Nem nagy dolgokra, vagy hivatalos munkára alkalmazom.
    Arra amire kellett viszont ez a program a szívemhez nőtt, és nagyjából eligazodok rajta, a beállításokat viszont nem nagyon variáltam, mert attól tartottam, hogy annyira elállítgatom, hogy később bajosan tudom csak visszaállítani.

Érdekes dolog ez a png probléma, mert más, elvileg teljesen hasonló (.png formátum, ugyanaz a tömörítés, stb.) képekkel viszont nincs problémája. Most addig melóztam vele, mire rájöttem a megoldásra:
    A bitmap beállításoknál sikerült ezt találnom:
    A fenti képen "elrejtek" bizonyos színeket (jelen esetben a kép "hátterét", kellett használnom lent a radírt is, mert maradt némi piros, látható nem teljesen zöld a háttér), vagy "megjelenítek" :

Valamelyiknek elvileg jónak kell lennie. Vagy eltüntetsz, vagy megjelenítesz. Akkor van baj ha ugyanabból a színből bizonyos résznek látszania kéne, más területen viszont nem. Akkor viszont ott a radír :-)
    Köszönöm mindkettőtök segítségét! :R

• AndreLinoge

újonc

válasz Met #3075 üzenetére

Köszönöm a segítséget!
    Valószínű az lesz, hogy beszerzek egy frissebb verziót. Azért erőltettem ezt, mert már nagyjából kiismerem magam rajta, az új verzió pedig lehet, hogy újabb problémákat vetne fel.
    Még egyszer: köszi a gyors választ!

• AndreLinoge

újonc

Sziasztok!
    CorelDraw11 Portable verziót használok Windows7 op rendszerrel. A régi XP-s gépemről tettem át erre. Hobbiból használok néha Corelt, de nem vagyok teljesen profi benne.
    Olyan hibákat produkál, hogy egy kép beimportálása után ha rá kattintok a tükrözésre (mindegy, hogy vertikális, vagy horizontális tükrözés) a kép eltűnik, és a visszavonás gombra klikkelve sem áll vissza. Ezt a hibát sikerült áthidalni azzal, hogy ha az importált kép aktív a Corelben, akkor a sarkait egérrel áthúzva az ellentétes sarok irányába, megoldható a tükrözés, maximum figyelni kell a kép eredeti méreteire, és akkorára húzni, hogy ne legyen torz. A régi gépemen nem produkált a tükrözés ilyen hibát. Hozzáteszem még, az 32bites ez 64bites.

De van más is: .png formátumú képeknél, - ahol elvileg átlátszó részek is vannak - az átlátszó rész egyszínű és nem átlátszó. Windows képnézegetővel úgy néz ki, hogy átlátszó. Más .png képeknél viszont nincs ez a probléma. A kérdésem, hogy megoldható lenne-e a programon/op rendszeren belüli beállításokkal kiküszöbölni ezeket, vagy sem.
    Az első képen a kijelölt kép előnézete is látszik, de más képeknél is van ilyen, az "előnézeti kép - preview" pixeles/egyszínű az átlátszó rész

A második képen a háttérre beillesztett kép átlátszó területe egyszínű.
    Egyszerű beállítással meg lehetne oldani, hogy átlátszó legyen?

Aztán egy harmadik problémával is szembesültem: szöveg írásánál egy speciális karakter, nevezetesen az áthúzott "o" betűt ( ø ) nem tudom beírni. A neten talált "Alt+0..." kóddal sem jelenik meg ez a karakter - minden más egyéb működik pl.: ©® stb..

Várom a lehetséges megoldásokat. Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák