- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndreLinoge
újonc
válasz
body007 #3077 üzenetére
Köszönöm Neked is a segítséget! Így már tényleg megy! Már majdnem azt írtam, hogy nem találom ezt a lehetőséget, de csak meg kellett nyitnom a "Text" fület
Mivel PS-em nincs, és a régi gépemen ami volt, az pedig nagyon lelassította, ezért próbálkoztam az újon is a Corel-lel. Nem nagy dolgokra, vagy hivatalos munkára alkalmazom.
Arra amire kellett viszont ez a program a szívemhez nőtt, és nagyjából eligazodok rajta, a beállításokat viszont nem nagyon variáltam, mert attól tartottam, hogy annyira elállítgatom, hogy később bajosan tudom csak visszaállítani.Érdekes dolog ez a png probléma, mert más, elvileg teljesen hasonló (.png formátum, ugyanaz a tömörítés, stb.) képekkel viszont nincs problémája. Most addig melóztam vele, mire rájöttem a megoldásra:
A bitmap beállításoknál sikerült ezt találnom:
A fenti képen "elrejtek" bizonyos színeket (jelen esetben a kép "hátterét", kellett használnom lent a radírt is, mert maradt némi piros, látható nem teljesen zöld a háttér), vagy "megjelenítek" :
Valamelyiknek elvileg jónak kell lennie. Vagy eltüntetsz, vagy megjelenítesz. Akkor van baj ha ugyanabból a színből bizonyos résznek látszania kéne, más területen viszont nem. Akkor viszont ott a radír :-)
Köszönöm mindkettőtök segítségét! -
AndreLinoge
újonc
Sziasztok!
CorelDraw11 Portable verziót használok Windows7 op rendszerrel. A régi XP-s gépemről tettem át erre. Hobbiból használok néha Corelt, de nem vagyok teljesen profi benne.
Olyan hibákat produkál, hogy egy kép beimportálása után ha rá kattintok a tükrözésre (mindegy, hogy vertikális, vagy horizontális tükrözés) a kép eltűnik, és a visszavonás gombra klikkelve sem áll vissza. Ezt a hibát sikerült áthidalni azzal, hogy ha az importált kép aktív a Corelben, akkor a sarkait egérrel áthúzva az ellentétes sarok irányába, megoldható a tükrözés, maximum figyelni kell a kép eredeti méreteire, és akkorára húzni, hogy ne legyen torz. A régi gépemen nem produkált a tükrözés ilyen hibát. Hozzáteszem még, az 32bites ez 64bites.De van más is: .png formátumú képeknél, - ahol elvileg átlátszó részek is vannak - az átlátszó rész egyszínű és nem átlátszó. Windows képnézegetővel úgy néz ki, hogy átlátszó. Más .png képeknél viszont nincs ez a probléma. A kérdésem, hogy megoldható lenne-e a programon/op rendszeren belüli beállításokkal kiküszöbölni ezeket, vagy sem.
Az első képen a kijelölt kép előnézete is látszik, de más képeknél is van ilyen, az "előnézeti kép - preview" pixeles/egyszínű az átlátszó részA második képen a háttérre beillesztett kép átlátszó területe egyszínű.
Egyszerű beállítással meg lehetne oldani, hogy átlátszó legyen?Aztán egy harmadik problémával is szembesültem: szöveg írásánál egy speciális karakter, nevezetesen az áthúzott "o" betűt ( ø ) nem tudom beírni. A neten talált "Alt+0..." kóddal sem jelenik meg ez a karakter - minden más egyéb működik pl.: ©® stb..
Várom a lehetséges megoldásokat. Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged