- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisi
aktív tag
válasz
p a s s e r #2711 üzenetére
Hidd el, kihagynám az életemből, ha lehetne..
A baj az, hogy ez a munka része, néha. Távol áll tőlem a grafikus munka minden vállfaja , sokkal szívesebben megcsinálnám papíron, vonalzóval, lehet, még rövidebb idő alatt is, de sajnos ez nem járható út.
A PDF nyomtatós megoldás működik.Néha látványtervet kell készíteni, hogy egy egyedileg készített bútor hogyan fog kinézni, méretvonalakkal ellátva, hogy a megrendelő össze tudja vetni az elképzelésével.
Ez nálunk a következő képpen néz ki : Főnök csszeget hogy de már tegnapra, és csináld meg, miközben én csak nézek, hogy mit, mert senki sem szólt, általában arról sem, hogy hogy van egy ilyen megrendelő, úgyhogy kontakt elkér(csak a cím, telefon e-mail tilos), kirohan, felmér, kézzel lábbal egyeztet,magyaráz.
Hazaérve számolom először papíron, majd a méretek alapján Corelben segédvonalak tömkelegével megtámogatva elkészül a kinézet, miliméter kiosztású osztású lapon 1:1 méretben (Nem ritkán 8.000-10.000 x3.000 felbontás) majd felkerülnek a méretvonalak. Néhány fontosabb apró részlet egy másik lapra ki lesz emelve, a jobb láthatóság, érthetőség végett. Az ezekről készült pdf-et ét kell küldeni a főnöknek, aki továbbítja vevőnek...
Tudom, vannak ettől sokkal jobb megoldások, amikből egy kettőt próbáltam is, de vagy anyagi lehetőség, vagy más egyéb miatt nem lett az.
Autocad,Piper és társai: pénzem nincs rá, és nem is kapok erre a dologra semmi anyagi támogatást, amit megengedhettem az még évekkel ezelőtt volt, ez az x4 home&student, valami ipon akció volt, 5000 forint körül.
SkechUp kezelése nehézkes, és a pontos méretű objektumok elkészítése, kezelése nem ment. Az Inkspace-ban pedig nem találtam segédvonalakat, amiknek a pozicióját beírva pontosan meg lehetett volna adni.Esetleg, ha van valami ötletetek a dologra, mert tudom, ez így a kőbalta, és a ősember esete...
Csak ilyen, ehhez hasonló dolgok készülnek.. a cél nem a látványterv, hanem a méret leolvashatósága.
[kép] -
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Corel X4em van, home&student verzió.
Egyszerűbb vonalas rajzot kellene csinálnom, igen nagy méretben, a méretezést miliméterben adva meg. A rajz mérete körülbelül 4-5 méter x 3 méter körül lenne.
Ezt a rajzot kellene más számára is elérhetővé tennem, lehetőség szerint úgy, hogy asztali gépről, és mobiltelefonról is megnézhető legyen, lehetőleg a részletek miatt nagyíthatóan, minőségromlás nélkül, tehát jó lenne valami vektoros formátum. A mérete pedig egy Gmail melékleteként küldhető legyen. Eddig PDF-ben mentettem, más verzión, viszont ezen a gépen csak ez a student X4 van, és ez nem engedi a PDF-et. Szerintetek miben mentsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest