- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
janesart
tag
sziasztok
Az mitől lehet hogy a Corel x7 ből szeretnék exportálni eps-t és hiába állítom be mivel színátmenetes a logó az eps-t ahogy vissza importálom tesztként hogy sikerült, akkor ocsmány csíkos lesz az eps a színátmenetnél. A megrendelő szeretné odaadni a logót partnernek használatra de egyszerűen nem lehet jó eps-t menteni. vagy hagyjam meg cdr-ben? -
janesart
tag
válasz
zzolika #2610 üzenetére
közben rájöttem de hiábba engedélyeztem a dsktopon a printet kijelölöm a kivánt objectumot és ekportálni akarom pdf ben akkor az expot range funkciónál a selected inaktív.
Ha átettem a layer 1 be akkor is csak a lapon lévőt exportálta. Végül is megoldhat úgy ha lapra teszem amit exportálni akarok csak körülményesebb.Más kérdés az miért lehet szerinted hogy az x7 -et feltettem és töbszőr leállt, befagy kicsit stb? Pedig elég erős gépem van 8 gb ram i5 proci erős GTX 750 es VGA. 2gb rammal
-
janesart
tag
köszi azt hittem már én vagyok a hülye
Másik kérdés, hogy sokan használják grafikusok is akik dolgoznak a programokat tőrt verzióba.
Hogy a Corel vagy más programok ne komunikáljanak a cég, gyártó szerverével, elég a tűzfalon letíltani?
Mert állítólag úgy tudják lecsekkolni hogy tőrt-e vagy eredeti. Akkor elővehetnek esetleg. -
janesart
tag
sziasztok
Corelben miért nem lehet csak a kijelőlt objectumot exportálni ha az nincs a munkalapon rajta, hanem melette van? Hiába jelölöm be hogy csak a kijelölt objectum ot exportálja. -
janesart
tag
kell hogy legyen bold, mert ennél a betűtipusnál, van bold, csak amikor bemásoltm egy szöveget, a world ből, nem adja be a betűtius alatt. Megoldottam űgy hogy odamásoltam más szövegkőrnyezetből a bold stílust.
Közben sikerült ez a control+D -s worls importálás, egy youtube tutoriálban láttam.
Arra nem jöttem még rá hogy a szöveg, vagy beillesztett támlázat méretét, a hogy tudom változtatni?
Mert a kék kis keretet ha megfogom és a control+sift et nyomva szeretném csökkenteni, a keret csökken és levág a táblázatból egy darabot. A méretét ha százalékosan változtatom az is össze vissza van. Hogy tudom a sarkpontnál akkora méretre húzni amekkorára szeretném?
Köszi az eddigi segjtséget isKrisz
-
janesart
tag
Szia
Most ismerkedek az InDesign-el és nemigazán vágom. ha a worldbe a táblázatnál a bal felső sarokra kattintok a kis szürke kőrre, van benne kis kép is és jobklikkel másolom, és ha azt illesztem be az Indesignbe akkor csak a szöveget illeszti be a táblázatot nem. A worldbe a formázás alatt mit értesz?
Olyan alapvető dolgon bosszankodok most is, hogy a betű stílusnál nem találom a félkövér, beállítást. Billentyúparancsal is a shift+control+b esetén sem lesz félkövér a kijelőlt szöveg Indibe.aláhúzástól kezzdve minden van csak a félkövért nem találom. Szétvet már az ideg. -
janesart
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy Worldböl másolok egy szöveges táblázatot, és azt beillesztéssel a Corelbe illesztem be, mert a szöveg vektoros lesz, és ez miatt a felbontás jó. ezt szeretném Indesign-ba berakni, de a fehér hátterek előtte kiszeretném szedni, mert van vjzjel a kiadványon és átlátszónak kell lennie a táblázatnak. A Corelbe sehogy nem jövök rá hogy tudom kiszedni a fehér hátteret,
az objektumból. Csak Photoshoppal ha kijelölö a fehér hátteret, és tőrlöm, de akkor romlik a beilleszteni kíván támlázat minősége.
Van ötlet valkinek hogy tudom ezt megoldani?
Próbáltam Corelben vektorossá alakítani de úgy meg nagyon gagyi. Exceles táblázat tartalommal.
Köszi ha van ötlet. -
janesart
tag
válasz
p a s s e r #2509 üzenetére
a corelből metve RGB jpg be a kép színei ugyan azok ha a jpg et megnyitom photoshopban, csak a Corelből CMYK ban mentve nem. Ha CMYK ban mentem a jpg-t színprofil beágyazással, akkor a jpg is ugyan olyan színeket tartalmaz de Photoshopba megnyitva már a CMYK már mást.
lehet követni?
-
janesart
tag
Azért lenne jó azt látni mert akkor ha nem azt látja az úgyfél ha pólóra szitázzák, vagy névjegy stb, mint az elküldött jpg file színei, nem gáz?
2007 ben dolgoztam pesten digitális nyomdába és ott tudom mególdottuk Corelben a bejövő és kimenő anyagok, szín hűek maradtak, de elfelejtettem már hogy mi volt beállítva
Sokat felejtettem, most apránként jönnek vissza.
Te alkalmazottként, vagy szabadúszóként dolgozol? Van munkád? -
janesart
tag
Igen Corelben exportnál az iso coated V2 ECI van bepipálva és akkor olyan mint a coreles file, kinézet, ha kiveszem a pipát, akkor lesz olyan mint photoshopban.. Kérdés hogy photoshopban ezt a színprofilt hogy tudom
beálljtani. Jó lenne inkább megtanulnom az Illustrátort. grafikus vagyok de 7 éve nem foglalkoztam a szakmámmal, most próbálok visszatalálni. Te is grafikus vagy? -
janesart
tag
Sziasztok
Olyan gondom lenne hogy Corelba CYK ban mentek egy anyagot az Photoshopban már máshogy néz ki másak sötétebbek a színek. Próbáltam Photoshopban is ugyan azt a szín összetevőket beálljtani de más árnyalatot kapok. Tudom hogy elvileg hulladék a Corel színkezelése, de nincs erre megoldás hogy amit a Corelbe látok lehetőleg mentve Jpg, ben is azt lássam? Van ötlet? KösziA másik a Corel vagy az Illustrátor a jobb? ízlés kérdése?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest