- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
Sh4rk
aktív tag
Sziasztok,
ha van nekem egy E6600 as procim, és azt most egy Abit Awd9 be tenném, plusz van nekem 2 db 800 as ramom, akkor tudom 400-on egy az egyben futtatni?
Üdv
Azt írtátok valahol, valakik, hogy 975 -öt nem lehet a memet vissza osztani.
Üdv
Attila -
Achill3uS
nagyúr
ez így igaz, amiatt nem kell aggódnod, 2800mhz-et 80%-ban viszik sztem alapfeszen, vagy kis fesszel.. csak gondoltam érdekelhet komolyabb tuning is, ezért irtam le.. bár az E6300 a kis szorzója miatt eléggé ram igényes, 2800mhz(7x400)-hez is 800-as ramok kellenek, i965-ben nincs 1:1 alatti osztás.
-
Achill3uS
nagyúr
Sajnos a stepping nem jelent annyit mint az A64-es időkben, nem lehet belőle következtetni túl sokat, azonosak között is hatalmas különbségek vannak.. a másik az fsb wall, ha pl 490-nél kifogod akkor akár 1.7v-ot is adhatsz, akkor sem fog menni a 492 fölé
P5B nem egy rossz lap, közel Deluxe szint tuningolhatóságban, de sztem szánalmas, hogy nem képesek hozzá egy clockgent vagy systool-t vagy valamit írni lassan fél évvel a megjelenés után sem, amivel win alol lehet húznivalamint full fapados..
-
M3kk
őstag
[link] Jol bele nyult a csavo
Megkertem csinaljon egy 1.3v -s tesztet is... -
Esmein
nagyúr
E6300, L630A581 nem igazán találtam pont erről az évjáratról semmit a neten, Asrock lapban úgyse nagyon lesz tuning, nembaj, majd ha lesz pézecske jön az Asus p5b
-
Convex
aktív tag
Hello westlake!
Beteszel a listádba? Sima p5b-vel és egy e6400(b szériás) procival csináltam egy alapfeszes tuningot. [link]. Sajnos 406 fsb fölött, már nem stabil...
Kódokat, spec.számokat majd privibe elküldöm. -
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1981 üzenetére
everest kijelzos resze... siman be lehet kapcsolni a beallitasoknal..
-
westlake
félisten
válasz
Pietrosz #1977 üzenetére
oooo lol.. sorry.. en tenyleg remenyt olvastam.. valoban almos vagyok
#1978: en azthitem, hogy ismered az st2004-et.. ennek a proginak a mhz detektalasa nem dinamikus, mint a cpu-z -nek, vagy az everest cpuid-nek.. azok 2 mp-nkent kiolvassak a sebesseget.. a st2004 csak log on-nal mert sebesseget jelzi ki.. olyan, mint a crystalcpuid.. az sem frissiti magat..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
b szeria, 3. peldany, 1.304volt, 3483mhz
[link] -
Pietrosz
addikt
Új eredmény:
[link] -
westlake
félisten
megreformaltam a tablazat also reszet (1.6 voltos tuning)
esetleg maskep kellene sorbarendezni az eredmenyeket.. max elert mhz szerint, vagy a feszutsegtobblet hatasara elert mhz szerint? -
Yushchenko
őstag
válasz
Stalker-2572 #1969 üzenetére
LOL
Jól ezek a svéd csajok -
Stalker-2572
veterán
válasz
Yushchenko #1968 üzenetére
Azért volt ilyen furcsa, ez nem is orosz
ps.: bocs az OFF-ért befejeztem
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Stalker-2572 #1967 üzenetére
lol ez egy szám
[link] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Yushchenko #1965 üzenetére
Ventriloban ülünk és DotA-t játszunk ez meg mit jelentsen?
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #1963 üzenetére
aminosegert fizetni kell.. ezeket a ramokat siman nevezhetjuk luxuscikkeknek.. ha nincs ra keret, akkor nem kell eroltetni..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1952 üzenetére
nem, csak ha kapkodsz, nem szárítod ki a lapot, és Overlocker-re hallgatsz
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #1959 üzenetére
jah, most latom milyen ramjaid vannak.. nem szoltam semmit.. vegyel egy normalis kitet
a geil nagyon lealazta magat ezzel a ddr2-es szeriaval.. bezzek a cl3-as ramjuk megy, mint a szemet -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Yushchenko #1955 üzenetére
Yushchenko ráfázott
vegyen jobb ramot, új lapot és tápot, más nem kell
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #1955 üzenetére
a feszek szineivel nem kell foglalkozni.. azok nem dinamikusan valtoznak.. mindig ugyanannal az erteknel szinezodik at..asszem +0.5 volt fole nem is nagyon lehet menni az overvoltage miatt..
[Szerkesztve] -
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1952 üzenetére
a nitro -198 fokos.. ez szarazjeges teszt volt.. tudtommal
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Gorneck #1945 üzenetére
tudomásom szerint 5 van (Van ugye a nekünk, Alvin és Dare2Live eladták valakinek aki valószinüleg nem hajtja ki vagy nem érdekli, szóval kiestek a játékból, Yuschenko-é pedig nem megy ennyire)
nincsenek benne azok a bugok amik a (C1-es) P5B D-ben még igen, valamint fsb-ben is ez a lap megy a legjobban ha minden igaz, 600 körül mindenféle vmod nélkül (csak győzd kihajtani) amúgy felszereltségileg semmi extra az eddigiekhez..
-
Achill3uS
nagyúr
nah végre előkotortam a hétvége eredményeit:
a kis E6300-am kapott egy uj blokkot, ami már 1.7v-on is -50C-on tartotta, így sikerült pár elég látványos eredményt kihozni belőle:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
sajnos 605-ös fsb-nél valami falba ütköztem, még nem sikerült kideríteni, hogy mi érte el a határát, a 3 fő komponens közül bármi lehetett itt már.. -
válasz
westlake #1938 üzenetére
Nem tudom a te lapodnál mi az elfogadott,biztos van..Én is tudom az enyém..
Nem vádoltál csalással,csak ez vetítődik ki, ha más olvassa..csalok mert nem futott tíz progi, vagy utána állítgattam az mhz-t..
Így nem lehet normális eredményt/listát csinálni,ha mindig változtatod a szabályokat, sztem..
mod: Persze, Superpi 1M sokkal praktikusabb és gyorsabb, nem stabilitásra,de legalább jó az összehasonlításra jó..ittmeg már nem..
Utolsó mondattal egyetértek..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1933 üzenetére
es mi az elfogadott? az elso voltmod publikacioban megadott meresi pont? ezt aztan egyszeruen el lehet intezni..
erdekes, hogy egybol a csalas szot kell emlegetni.. en egy szoval sem mondtam, hogy csaltal volna.. annyit jegyeztem meg, hogy eleg sok mhz-et szamit, ha fut meg 10-15 program.. en nem tudom, hogy ezt hogy lehet csalassal adolasnak erteni.. de ez mar valszeg az en rigolyam..
mod: az #1930-ban leir dolgot mar tobben is alatasztottak, igy ezn em vita targya.. szamomra sosem volt.. a tobbseg akar 1 megas pivel is merhetne a stabilitast, de attol meg egy processzor nem lesz stabil.. szoval vitatkozhatunk meg orakig arrol, hogy mi stabil, meg mi nem..
[Szerkesztve] -
-
-
válasz
westlake #1930 üzenetére
Nincs otthon jelenleg netem, több alkalmazás is futott,tálcán is van pár...
Nem fogok minden egyes percben screenshotolni, és nem szokásom a csalás sem...
Ha nem tetszik hogy nem te vagy az első akkor ne rakd be, ennyi..a procim ennyit tud tetszik, nem tetszik..
Rengeteg ''ha'' szócska van nálad is, mint fentebb írtad : ''Több helyen is ki lehet mérni a lapodon a feszültséget'' - Nem tudom,de minden lapon van egy elfogadott mérési pont, ami alapján mérik az emberek..és ha mindenki azzal mér,akkor úgy összehasonlítható..
Namind1..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #1931 üzenetére
persze.. meg az is lehet, hogy az utolso 2mp-ben emelt meg 3500mhz-re a sebesseget 3400-rol.. elvegre az sem latszik.. ennyi erolvel kar volt meg a st2004-et is a kepen hagyni.. bezarhatta volna es mondana, hogy ment annyit, csak mar bezarta progikat... ezzel csak arra a kartam ravilagitani, hogy ebben a ''szakmaban'' nem igazan szabadna hagyni, hogy ''ha'' szocskak maradjanak..
ettol fuggetlenul beirom az eredmenyt.. (ahogy beirhattam volna azt a 3550mhz-es eredmenyt is, amit futo progik nelkul ertem el)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1929 üzenetére
igaz, hogy nem alapkovetelmeny, de azert figyelembe kellene venni:
''a lenyeg az, hogy egy valodi stabilitas teszthez meg kell nyitni minimum 10 alkalmazast.. ami kulonosen fontos, megynyitni egy firefox-ot es teszt kozben szorfozni..(a szorfozesre nincs hatassal a 9-es st2004 prioritas)
a firefox futtatasa (vagy a szorfozes) kulonosen odaetsz meg egy lapattal a stresszelesnek
nalam ezzel a tesztelesi mondszerrel egy processzor 70!!mhz-et bukott az elozoleg atomstabil tuningnak latszo sebesseghez kepest.. azert ez nem mindegy!''
[Szerkesztve] -
over@locker886 - 3500Mhz 1,304v , DDR2 778Mhz 4-4-4-8 ,Prime stabil [link]
Kérem ilyen névvel beírni westlake! Thx. -
xlaci
senior tag
En csak a tapasztalataimat irtam le...
Amugy meg egy erdekesseg - most mar ket oraja megy az orthos (1 db), amikor elinditottam melle meg kettot, akkor a homerseklet lejebbment 2 fokkal.... Amikor bezartam a kettot, es csak az eredeti ment tovabb, akkor megint visszaallt a 2 fok -
SHdragon
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek, kérlek Benneteket, mondjátok el nekem, hol lehet jól elolvasni, hogyan kell tuningolni, és mit miért kell tenni!
Mert különben nagyon szomorú leszek!
Mert amit leírtatok, tök jó, meg minden, csak hát ez nekem olyan, mintha 1esek és 0ák egymás utánját látnám. Tudjátok?! Mint Neo.
Köszi! -
janee_
tag
már ugy van, a cucc hogy 3419 mhz, bios szerint 1.51 everest 3.5 szerint 1.46 v ...
és max 70 fokos a proci!atom stabil
tegnap 3 orthos 9-es priority-n ment 1 oráig, közbe mozzila, meg winamp ,médiaplayer is ment ,és stabil volt, itt egy kép, csak 2 db, orthos látcik[link]
-
GG888
senior tag
válasz
Atteszka007 #1891 üzenetére
1. hsz.
-
westlake
félisten
az a baj, hogy manapsag mar az sem segit, ha szerian belul valogat az ember.. veszel egy procit es az vagy jo lesz, vagy nem..sajnos itt tartunk
ha valakinek van ra modja, akkor venni kell szeriankent 5 procit, a jol huzhatoakat eladni magasabb aron, a rosszabbakat meg kicsit olcsobban.. igy talalhatsz magadnak jo procit..
[Szerkesztve] -
-
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1910 üzenetére
a proci valodi feszultseget csak a megfelelo procilabon lehetne kimerni.. mashol nem.. a proci korul siman van 10-15 meropont, ahol kulonbozo feszeket lehet merni.. es nem ritkan egeszen 0.05voltnyi elteresek is vannak.. majd a legkozelebbi voltmod alkalmaval a socketben levo kondikra forrasztok vezeteket es kivezetem meropontnak.. az egyik tekercs laban kimerve 1.309volt, de ez nem sokat jelent..
mod: hogy ertve forditva?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
-
-
Convex
aktív tag
Hello!
Hallottatok már b szériás e6400-ről? Használ vki ilyet? Van róla tapasztalat? -
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest