- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2417 üzenetére
Hali!
UPC-s 3925-öst hogyan lehet bridge módba állítani?
Kösz. -
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2425 üzenetére
Ha van voca még akkor is kérhetsz sima modemet a T nél. Az hogy van e még az jó kérdés.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2426 üzenetére
És az megy Bridge módban?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2422 üzenetére
Kár ,hogy nincs valami firmware dowgrade. Ha esetleg beszólók adhatnak valami sima modemet?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2419 üzenetére
egyelőre sajnos nem megy a bridge módba történő átállítás.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2412 üzenetére
Ezt tudom ,csak ,hogy akkor elég lesz ez a cisco routernek?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2410 üzenetére
Most kaptam egy infót ,hogyan lehet ezt is bridge módba rakni!
Most inkább azért gondolkoztam el ,mert veszek egy NAS-t így a router plussz szolgáltatásaira nem lesz szükségem és akkor ha ez egy használható eszköz és jó alapja lenne a hálózatomnak akkor fölösleges lesz az Asus.
Én azt szeretem ,ha minél kevesebb eszközt kell használni a cél érdekében. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2408 üzenetére
Az Asust használom torrentre és DLNA-n arről megy minden.
Közben DMZ-nél beállítottam az ASUS ip címét és így működik. Ebben a felállásban a Cisco működik switch-ként?
Ha arra kötök egy eszközt az látja az Asus-ra kötött hdd-n lévő tartalmakat?Tervbe van egy eszköz és gondolkozom, hogy akkor fölösleges egy plusz router ,mert most csak az extra funkcióit használom ki.
Mennyire jó és stabil ez az eszköz? Vagy jobban járok mellette egy jó routerrel? -
Rundll32
tag
válasz
Gubek-Einste #2400 üzenetére
Kösz
-
Rundll32
tag
válasz
Gubek-Einste #2390 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben ? Mert a jelenlegi konfigurációm úgy néz ki, hogy van a Cisco EPC3925 router (T-home-os) és ehhez egy WIFI Bridgel megoldva kapcsolódik egy TP-Link WR842ND-s másik router, ez osztja szét a ház másik felében a netet (szobám és környéke) ez megy is tökéletesen. Ráadásul vargalex féle firmwarel. Ez esetben lehet valamit kezdeni? hogy kintről elérjem a TP-Linket ? (mármint nem helyi hálózatról, hanem netről)
Köszönöm a válaszod !
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2365 üzenetére
Iptv dobozok is abból a tartományból kapnak ip mint a többi eszköz 192.168.0.*
-
sanzi89
addikt
válasz
Gubek-Einste #2303 üzenetére
Nincs telefon. Azt mondták nem tudják kicserélni sima modemre, mert az nem tudja a 120-as sebességet.
@stopperos
DMZ ki van kapcsolva. A Cisco feladata annyi, hogy DHCP-n kap IP-t a WAN portjára, az egyik LAN portjára rá van dugva statikus IP-vel egy másik router WAN portja, valamint 5 port forward, ami szükséges a működtetéshez. Ennyi az összes feladat, ami rá lenne bízva. Se wifi, de dhcp, se qos, se vpn, semmi. Bridge mód már nem működik. Rákérdezek erre a D-Link cuccra, de arról se olvastam túl sok jót... Se IPTV se telefon nincs, csak a net kellene működjön. -
Edgeri
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2254 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam a switch módot, akkor már látta a Cisco a routert is. A routerra kötött eszközök is elérték a netet, kivéve az IPTV-t. Az nem ment. Akármit próbáltam teljesen befagyott, a beállítások menü sem jött be. Átdugtam a Ciscoból jövő kábelt a LAN1-ből a WAN-ba a routerban, és egyből magához tért az IPTV (persze most megint nem látom a Cisco client listájában a routert). Nem tudod mi lehet a gond, miért ilyen speciális az IPTV, hogy a router switch módja nem felel meg neki? Köszi!
-
Edgeri
senior tag
válasz
Illetve még egy kérdés, a belinkelt megoldásban tényleg a router LAN portjába kell dugni a kábelt (ami a Cisco-ból jön), nem pedig a WAN portjába?
-
Edgeri
senior tag
válasz
Szia!
Köszönöm a válaszod, kipróbálom! -
szondil
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2246 üzenetére
Közben meg találtam a hibát. Két helyen kel megadni a mac címet. Csak valamelyiket átviszi automatikusan valamelyiket meg nem!
Köszönöm a segítséget! -
vulnrea
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2233 üzenetére
A Ping az jó mindkettőnknél, portok be vannak állítva routeren és a Windows tűzfalon is, ált. Host Migration feliratot kapok, de csak én, akármit teszek nem enged játszani. Battlefield 3 esetében pedig nálam nagy a Ping, viszont a másik gépen minden ok..
-
vulnrea
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2231 üzenetére
Hát nála alapból gyorsabb a net letöltés, játék közben pedig (FarCry 3) kidobál a szerver, őt pedig nem, úgy is ha mindketten akarnánk játszani és akkor is, ha csak egyedül.
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2220 üzenetére
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2220 üzenetére
ok + próbálom nemsokára jelentkezem köszönöm szépen
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2210 üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste #2207 üzenetére
Koszi a tippet
ezt sikerult futtatni melohelyi laptopon, win7enteprise alatt levo korlatozott user accounttal.
Sajna Intruder2k5 tippje nem jott be, a telepito futtatasahoz is rendszergizda jogosultsag kene.
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2210 üzenetére
rendicsek és azt hogyan? sajna nem vagyok guru ezért elnézést.
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2208 üzenetére
rendben futtatom mely adatok kellenek?
-
gabendog
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2203 üzenetére
ezt pontosan nem tudom mire gondolsz de leírom a jelenlegi beállításokat.
Wireless / Basic settingsWireless Network: Enable
Wireless Configuration: ManualNetwork Mode: B/G/N mixed
Radio Band: Enable 2.4 GHz (nem változtatható)
Channel Width: Standard - 20 MHz Channel
Standard Channel: Auto Current Channel: 6
Wireless Network Name (SSID) BSSID Broadcast SSID
(a kapcsolat neve) 38:60:77F:00:E5 (pipa)
MAC Filter Disable
Access Restriction
Block computers listed below from accessing the wireless networkMAC Address Filter List
A gond az, hogy most is kb 0.5 Mbps a le és 0 a feltöltési sebességem az eddigi kb 28/3 hejett és a beállítást csak a szomszédnál tudjuk +csinálni mert ott az eszköz. kábelen viszont tökéletes a sebesség csak a wifi megy el vagy csökken így le állandóan.
MAC 01: -től MAC 32: -ig 00:00:00:00:00:00
Advanced Wireless
Transmission Rate: Auto (Default: Auto)
CTS Protection Mode: Disable (Default: Disable)Beacon Interval: 100 (Default: 100 msec, Range: 1-65535)
DTIM Interval: 1 (Default: 1, Range: 1-255)
Fragmentation Threshold: 2346 (Default: 2346, Range: 256-2346)
RTS Threshold: 2347 (Default: 2347, Range: 0-2347)WDS
WDS MAC Address: 38:60:77
F:00:E5
Note: Only WEP encryption mode or encryption disabled can be used with WDS. Before enabling WDS, please set the "Wireless Configuration" to "Manual" and the "Wireless Security Mode" to "WEP" on the Wireless Security page.
Allow wireless signal to be repeated by a repeater
Remote Access Point's MAC Address:MAC 1: (üres)
MAC 2: (üres)
MAC 3: (üres)Quality of Service (QoS)
Wireless
WMM Support: Enable (Default: Enable)
No ACK: Disable (Default: Disable) -
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste #2203 üzenetére
szia, inSSIDer -bol letezik portable verzio is? fake-t talaltam, de letoltheto mukodot nem ezidaig.
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste #2192 üzenetére
szia Gubek-Einste, igen, van olyan mod, at tudom rakni Bridge modba, de onnet hogyan tovabb? Halozatos temakban...khm...nem vagyok ott a szeren.. GW-n egyik lan portra kossem ra a TPlink WAN portjat, majd annak az admin feluletebe bejelentkezve allitsam be a Wifi-t a kivant parameterekkel?
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2172 üzenetére
Lakás függő, nálunk se elég a Cisco
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #2160 üzenetére
megnyugtató, hogy nem én voltam a béna, viszont akkor ezt benyaltam.
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2160 üzenetére
Ha nem kapcsolja ki valaki az eszközt, akkor ugyanaz az ip cím marad, tehát csak azt kell megjegyezni. Saját tapasztalat.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2154 üzenetére
elvileg van belőle olyan széria, amit lehet hackelgetni otthon, és azt prbálom kideríteni, magyarországon ebből a szériából osztottak-e ki egyáltalán...
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2156 üzenetére
Pénteken kiderül, annyi biztos hogy ha iptv lenne akkor biztos cisco.
-
quasi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2137 üzenetére
Szia,
Ha az EPC3925-öt bridge üzemmódban használjuk, akkor ugye a mögé kötött második router lesz a DHCP, tűzfal, stb. Ilyen esetben a második router által vezérelt wifi-t tudná az EPC3925 "erősíteni" (repeater-ként)? -
cseri zoli
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2119 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
tomp
félisten
válasz
Gubek-Einste #2112 üzenetére
Meglett! A 40MHz-es sávot nem szereti a Samsung Galaxy Mini. Amikor az a telefon próbál fellépni a wifire akkor szépen eldobja a modem az összes aktív kapcsolatot.
De miért? Túlterheli? -
Misi_D
tag
válasz
Gubek-Einste #2107 üzenetére
nortinak is: Jó kérdések, ez lett volna a következő téma, csak hajnalban már lemaradt - sőt, talán jobb lett volna egyből ezzel kezdeni, mert biztosan tudtok ajánlani workaroundot, csak rossz irányból közelítettem (az más kérdés, h lehet nem itt kellene, de akkor már elmondom).
Korábban a Cisco router előtt (Webstar vagy milyen kábelmodem mellett) használtam egy Linksys routert Tomato firmware-el, amiben volt wake-on-lan lehetőség. Ehhez be kellett lépnem a router felületére, kettőt kattintottam, a gépem bekapcsolt, majd 1-2 perc múlva távoli asztallal be tudtam rá lépni. Ezt szeretném most is elérni, de csak a Cisco routerrel, nem szeretném bekötni a Linksys-t is további áramfogyasztónak. Ezért nem megoldás számomra, h belépek távolról egy gépre, majd onnan böngészőből elérem a routert - hiszen nincs bekapcsolt gépem, éppen be szeretném kapcsolni. S legjobb tudomásom szerint (ami nem mindig pontos) a WOL magic packet csak hálózaton belül működik, tehát a Ciscoról lenne célszerű kiadni. Szóval ha meglenne a router távoli elérése, a köv. kérdésem a magic packet kiadásának módja lenne.
De ha van távoli gép indítására jobb ötletetek, akkor ne tartsátok vissza, örömmel veszem. -
tomp
félisten
válasz
Gubek-Einste #2110 üzenetére
-
cuko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2086 üzenetére
Itt egy kép a délelőtti helyzetről.
Tegnap egész nap futott a program, nem láttam nagyobb hullámvölgyeket a grafikonon. Délután átállítottam a 11-es csatornára, mert az még szabadabbnak tűnt, javult is a link score
.
Később a nap folyamán még tudok feltölteni pár képet (gondoltam a több időpont az nem pár perc időközre vonatkozott). Most hárman vagyunk itt egyébként, 3 laptop megy összesen, és egyelőre nem volt disconnect. -
cuko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2081 üzenetére
Köszi a választ!
Megnézettem az inSSIDerrel ma, az eredmény: a 2,4GHz-es hálózaton a legerősebb a saját router jele, nincs az adott csatornán (1-es) számottevő más jel (2-3 eszköz, nagyon gyenge jelszinttel), a Link score a szoba legtávolabbi sarkában (mintegy 4m-re a routertől) 30-40 között mozog, közvetlen a router mellett ülve 55 körül.
Ez mennyire számít gyengének?Nem egy konkrét eszközzel szokott szórakozni, hanem véletlenszerűen ledobál, már mindegyik géppel előfordult; változó időközönként (van, hogy pár perc, van hogy pár óra), és általában 1 perc múlva újra csatlakozik.
-
rgeorge
addikt
válasz
Gubek-Einste #1987 üzenetére
A 192.168.1.1-hez a notebookot is erre a tartományra kell állítani, de hiába teszem meg, nem látja a router-t, a 192.168.100.1 sem megy.
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1957 üzenetére
ha nem reszeteled és régi fw-vel megvolt a bridge, akkor marad bridge-ben. De ha reset kell, akkor ugrott, és nem lehet visszacsinálni.
-
dawe666
tag
válasz
Gubek-Einste #1946 üzenetére
Köszi az infót, azt hittem van lehetőség a szimultán dual-bandre a pdf miatt, amit linkeltem.
Nem is tudtam ezt a 192.168.100.1-es dolgot, mert amint megkaptam ezt a HGW-t másnap megkaptam az új FW-t is rá :-) Mit lehetett állítani ezen a felületen? -
dawe666
tag
válasz
Gubek-Einste #1941 üzenetére
Nekem van lehetőség 2,4 VAGY 5 GHz-re, de nekem a 2,4 ÉS 5 GHz hiányzik, mert nincs minden felszerelve azért 5 GHz-es wifivel.
Mit értesz a 192.168.100.1-es elérés alatt? Nálam a router címe 192.168.1.1.
-
dawe666
tag
válasz
Gubek-Einste #1939 üzenetére
A wifi protected setup oldala lett más, és a port forwardingnál eddig szerintem nem volt külön internal és external ports. Ezen kívül sok változást nem láttam. A HGW képes lenne a szimultán 2,4 és 5 GHz-es wifire, és csak nincs engedélyezve, vagy tudtok erről valamit?
Ennek a pdfnek a 91. oldalán látok egy 2.4 and 5 GHz opciót, ami nálam pedig nem elérhető.
-
dawe666
tag
válasz
Gubek-Einste #1931 üzenetére
-
blesius
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1877 üzenetére
@Gubek-Einste: Nézőpont kérdése, ugyanis az előző modemmel semmi gond nem volt. A problémák akkor kezdődtek, amikor előfizetési csomagot váltottunk, és egy új modemet kaptunk.
@Stopperos: Vezetéken csatlakozom. A gépet csak egyféleképpen lehet úgy leállítani, hogy kevesebbszer csapja le a netet, ha leválasztom a hálózatról először szoftveresen, majd kihúzom a zsinórt. Windowsos gépekkel sem kábelen, sem wifin nincsen probléma.
-
bcslaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1869 üzenetére
Ja, így már értem mire gondolsz
-
bcslaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1867 üzenetére
Miért, nálad kliens hova csatlakozik?
Ha meg LAN-on van a 100 kliens, attól ez a cucc tuti kifekszik, még a felétől is.
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #1793 üzenetére
Köszönöm!
Megpróbálom áthelyezni a modemet, vagy valahogy erősíteni a jelét.
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #1791 üzenetére
Neked is a két évvel korábbi verzióval megy?
-
Gab///
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1768 üzenetére
Alapvetően nekem is az volt az elképzelésem, hogy egy switch-et beiktatva működnie kéne, de a srácok a szám.tech üzletben egyből mondták, hogy ez nem lesz elég, az IPTV miatt routerre lesz szüksegem. Sajnos h*lye vagyok a hálózatokhoz, meg tudjátok mondani mi az oka ennek? Mivel az otthoni háló nem ment ebben a formában, a routert nagyon készségesen visszavették, tőlük végül azt az infót kaptam, hogy jelen felállásban 1 bejövő kábellel nem fog működni a dolog. Szeretném, ha nem így lenne.
Van, akinél működik a switch-es megoldás, és én szúrtam el valamit? Fussak neki mégegyszer, vagy szimplán elméleti oldalról kozelítettétek ti is a kérdést?
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #1770 üzenetére
Én azt mondom egy próbát megér, ha működik akkor sokat lehet spórolni vele. De a végső döntés úgy is a kérdezőé
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #1768 üzenetére
Miért nem javaslod ?
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #1766 üzenetére
Pedig annak úgy kéne működnie, mondjuk van más megoldás is utp y elosztó
-
Criton
veterán
válasz
Gubek-Einste #1756 üzenetére
Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc.bin
-
Criton
veterán
válasz
Gubek-Einste #1754 üzenetére
nálam ez: Firmware Build Time: Jun 16 10:15:56 2011, szóval ugyan az
-
Kroni1
veterán
válasz
Gubek-Einste #1747 üzenetére
-
zozimoto
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1690 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
-
zozimoto
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1685 üzenetére
És utána kábel nélkül tehetem bárhova?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Gubek-Einste #1663 üzenetére
Uhh nem is néztem, hogy ott maradt...
Le tudom valahogy szedni a képet?Másik géppel nem néztem.
Amit még tudni kell, hogy router nincs kötve utána, és gigabites kapcsolat van a gép és a modem között.
De mondom 4-5 napja kezdett el szórakozni.Este megnézem laptopon mi a helyzet.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Gubek-Einste #1661 üzenetére
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1633 üzenetére
Mondjuk ha kiszeded a kábeltévé kábelét, akkor nem fog feljelentkezni, és akkor szerintem hosszabb ideig lehet nézni a logot. De ez csak egy elmélet.
-
Kami11
őstag
válasz
Gubek-Einste #1631 üzenetére
Nincs rá lehetőség, hogy megnézhessem?
Kíváncsi lennék rá. -
Destloler
tag
válasz
Gubek-Einste #1622 üzenetére
Köszönöm a segítséged de az üres/üres-sel nem enged be.
-
Francia91
veterán
válasz
Gubek-Einste #1533 üzenetére
Akkor igazából nem ér semmit a rajta lévő USB? Tök jó...
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #1506 üzenetére
Én kb. 5 éve használom komolyab gond nélkül. Ha van gond, az a szolgáltató hibája, nem az eszközé.
-
válasz
Gubek-Einste #1463 üzenetére
igen, már írtam neki, de még nem válaszolt.
bridge mód esetén a portokat hogyan kell belőni?
jelenleg a linksys AP-ként üzemel a cisco után, de gondolom a cisco egyik portjából kellene majd mennie a linksys wan portjába és a lanokra a további eszközök. -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #1457 üzenetére
Dehogy van! Rengeteg kütyü tölthető róla. :-)
-
atala
addikt
válasz
Gubek-Einste #1457 üzenetére
Ó! Köszi.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1438 üzenetére
Hát a 3rd party SIP szolgáltató miatt kellene, hisz ez a legjobb bolt.
99Ft havidíj bejövő hívásokhoz, kimenő hívásokhoz kb.3600Ft feltöltéssel 120napig közel korlátlan vezetékes hívás (sok helyre a világon), 4Ft-os mobil percdíj (sok helyre a földön ingyen)... -
JEEMBO
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1435 üzenetére
Milyen kábelmodem van aminél szabadon konfigolhatóak a SIP beállítások?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1382 üzenetére
Kénytelen voltam factory Resetet csinálni, hogy elérjem a setupt. Próbáltam a router LAN IP-jének beállítani 192.068.0.2-t, de ezt írja: error code 5008 wan ip address and lan ip address cannot be in a same subnet. Please input another IP address. Múlt héten dettó ugyanez volt, nem tudtam beállítani static IP-t a routernek, csak dynamic IP-t. De amúgy tök mindegy melyiket állítom be, ha megpróbálom átírni a lan ip-t, akkor jön ez a hibaüzi.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1378 üzenetére
Sikerült, megcsináltam. Most a hálózat valóban jó, látom a laptopról az asztali gépet. Az egyetlen gond, hogy valamiért most nem érem el a router setupját sehogy sem. Sem kábellel, sem wifin. Múlt héten is ugyanez volt, amikor próbálkoztam, totál reseteltem a routert, és az segített. 192.168.0.1 a Cisco címe ugyebár, a TP-Link-nek meg adtam 192.168.1.1-et. Ciscon ki van osztva neki fix IP, 192.168.0.12.
Próbálnám beállítani a wifi csatornát pl. 2-esre, mivel úgy látom azt senki nem használja, tegnap este sem volt olyan, most sem....csak hát nem érem el a setupot:S Nincs kedvem már megint resetelni és mindent beállítani, ha esetleg máshogy megoldható.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1378 üzenetére
Értem. Egyébként ha jól emlékszem, most AUTO-n van. De szerintem a legtöbb átlag felhasználó, akik nem annyira értenek a wifi beállításokhoz, szintén AUTO-n használja, szóval ha kézzel be is állítanék egy csatornát, lehet, hogy aztán abból sok lesz nem?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1376 üzenetére
De miért? Amin most vagyok, más is használ ugyanilyen csatornát úgy látom, de nincs vételi problémám. De a maximális eredmény érdekében én végig próbálom ezen ne múljék
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1374 üzenetére
Holnap kipróbálom, ma már nem tudom. De kicsit zavaros itt-ott az írás, ne haragudj. Pl. mit jelent az, hogy "+/- 3 csatorna távolsággal is vedd hozzá."
Társasházban lakom, jelenleg a wirelessnetview-al 30 hálózatot látok, de folyton csak növekszik a számuk:S:S Biztos jönnek haza melóból az emberekPl. 2,5,8,10-es csatornát senki nem használ.
Egyelőre nem értem, hogy ha a router WAN portjába nincs dugva semmi, akkor hogy fog menni a net wifin...na de mindegy, ez csak elmélkedés, elhiszem neked, hogy így is okRemélem így majd a hálózat is menni fog simán, mint eddig. Köszi
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1351 üzenetére
Hát ez nem teljesen világos számomra. De mindegy is. Jó most így ahogy van. Laptopról elérem a router setup-ját, jó a wifi is, szóval nem tökölök vele többet. Azért köszi.
Ja és persze
dr.bubo: köszi a segítséget!
-
RudY
addikt
válasz
Gubek-Einste #1303 üzenetére
Hibátlan megoldás, köszönöm!
-
Axess
tag
válasz
Gubek-Einste #1302 üzenetére
Na átdugtam a Ciscoból jövő kábelt az egyik LAN portba a Netgearen az Internet port helyett és kikapcsoltam a DHCP szervert, így működik a TV is. Az inSSIDer programmal már előzőleg megnéztem, hogy mennyi wifi hálózat van a közelben, de nem panelban vagy belvárosban lakom, úgyhogy egy darab wifi van észlelhető közelségben. A Cisco az 1. csatornán, a Netgear a 6.-on van.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Criton
veterán
válasz
Gubek-Einste #1236 üzenetére
Ha a Cisco csak Bridge mode-ban van, akkor gondolom a routerban kell ezeket megadni ?
-
Criton
veterán
válasz
Gubek-Einste #1236 üzenetére
ok, köszi
-
dodoroli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1232 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Cisco Tp-link lan-Wan portal van összekötve.A Ciscoban meg szerintem rossz a szoftver mert ahogy írtam kikapcsoltam a wlant akkor random újraindul magától!
Ráadásul ez egyik napról a másikra lett ilyen.És akkor néztemilyenkor mi van!
-
bladegery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1228 üzenetére
Köszönöm.
-
bladegery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1226 üzenetére
Akkor 300 mbit/s?
-
ddrram2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1201 üzenetére
T-snél akkor nem is érdemes próbálkozni? Ma azt mondta a SZUPERSZERVÍZ hogy csinálhatok vele bármit, de ha haza vágom, ki kell fizessem. Másik modemet nem adnak, ha lemondom az IPTV-t, akkor sem. Ha maradtam volna az előző csomagomnál, maradt volna a Thomson. De vissza már nem kapom. tudják és tudomásul vették a problémám, de nem áll módjukban segíteni. Ja, meg kint volt ma este a T-s szerelő mert bedöglött a net és talált kábelhibát, majd holnapra minden OK lesz. Valami olyasmit mondott, hogy csak 4 szálon tudott kommunikálni a cisco, holnapra 8 lesz. Meg hogy az IPTV-nek nincs az 1 lan fenntartva, dughatom bármelyikbe a 4 közül. Tanácstalan vagyok de nem adom fel. köszönök és várok minden észrevételt.
-
ddrram2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1175 üzenetére
Hát most az a helyzet, hogy bekapcsoltam a PPTP Passthrough de az IPSec Passthrough nem. Most tudok csatlakozni, viszont nem tudom megnyitni a 192.168.1.103-t (linuxos beltéri webinterface). Nem tölt be az oldal. A tp-link oldala betölt, de nem fogadja el a username és pass-t.
-
ddrram2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1160 üzenetére
az előbb elírtam, bocsi. Most ez a fellállás:
Az EPC3925-be:
IP: 192.168.0.1
DMZ enable: IP: 192.168.0.20
MTU: 1500
EPC3925 lan port-2 -> WAN TL-WR841ND
WIFI – TÜZFAL: disabledRouter a cisco mögött: TL-WR841ND – DD-WRT v24-sp2 (11/21/10) std:
WAN Static ip: 192.168.0.20
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
Static DNS1: 84.2.44.1
Static DNS2: 84.2.46.1Local IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server: enabled
Start IP Adress: 192.168.1.100 max user 50
és nem ok. -
ddrram2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1158 üzenetére
Szia, jó hogy itt vagy. A cisco DHCP 10-től 119-ig oszt. Ha megnézem a connected device summary-ban benne van a tp-link
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste #1114 üzenetére
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #1099 üzenetére
Nagyon köszi!
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #1075 üzenetére
pontosan így van
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1051 üzenetére
A Dlink egyik LAN-jába bekötöttem a Cisco egyik LAN-ját, egy másik LAN-jába pedig a Set Top Boxot, a harmadikba pedig egy notit kipróbálni, hogy a többi LAN megy-e, és ment. A Dlinken kikapcsoltam a DHCP-t, és beállítottam neki egy 192.168.0.6-os IP-t és kipróbáltam több csatornát is, bár nálunk azzal nem lehet gond, hogy használják. A Cisco-n nem állítottam ehhez semmi különösebbet, csak kikapcsoltam a WIFI-t és a tűzfalat.
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1041 üzenetére
Összekötöttem és beállítottam az általad leírtak szerint, de a helyzet változatlan. Az az érdekes, hogy a Dlink LAN-jait lehet normálisan használni gond nélkül, a WIFI-jét pedig látja minden eszköz, csak valamiért csatlakozni nem tudnak hozzá.
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1039 üzenetére
És ha a Cisco LAN-ját a Dlink LAN-jára kötöm, akkor is fogom tudni üzemeltetni a Set top boxot a Dlink-ről?
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1036 üzenetére
Eszerint állítottam be, Cisco LAN-ját dugtam a Dlink WAN-jába.
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1034 üzenetére
Amikor úgy próbáltam bekötni, hogy kikapcsoltam a DHCP-t a Dlinken, akkor nem volt hajlandó működni. A a fura, hogy megy az IPTV is meg a WIFI is külön-külön, csak valamiért együtt nem akar.
-
bozig
tag
válasz
Gubek-Einste #1032 üzenetére
Az IPTV azért van a Dlink-ben, mert több Set top boxom van több helyiségben, ezért is raktam ki a Dlinket, a Cisco-ban is van egy Set top box. A Dlinket a leírtak szerint állítottam be, tehát a WAN-jába megy a cisco egyik LAN-ja.
-
devil801212
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1008 üzenetére
Azért csatlakoztatom a WAN portra mert a tplink 3G/4G router is, a WAN portot figyeli ha ott nincs internet akkor átáll mobil internetre ha lenne stick.
Ma reggel bementem az irodába és teljesen halott volt az internet. Széthúztam a két routert a cisco-t újraindítottam. 1db gépet rádugtam a cisco-ra újraindítás után internet továbbra sem volt. 1412-őn azt mondták központi hiba csinálják. Közben firmware update a tplinken, újra bekonfiguráltam, belső hálózat oké mindenki lát mindent. Közben bementem a t pontba, hogy intézzek mobil internetet. Természetesen elsírtam a bánatom, hogy gyakorlatilag nem volt olyan nap, hogy ne szakadna meg az internet mióta letelepítették stb. stb. Mire visszaértem helyre állt a szolgáltatás. Összedugom a 2 routert nem telik bele 15perc megint széthullik az egész. Tcom-os szerelőt felhívom, hogy mi a jelszó a cisco-hoz. Nem tudtam, hogy nincsBelépek mi az első amit meglátok? MTU 0, átállítom 1500-ra és láss csodát azóta stabilan megy minden. A firmware frissítés csak arra volt jó, hogy az androidos telók is feltudnak csatlakozni a tplinkes wifi-re anélkül, hogy leszakadnának.
Sosem szoktam a T cuccait buzerálni de ezután mindig mindegyikbe belefogok nézni. -
xenonka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1000 üzenetére
1: Mert csak így van esélyem konfigolni!
2: Igen, de amint feláll a kapcsolat, újraindul. Ha rádugva reset-elem akkor is percen belül újrahúzza a beállításokat. Egész pontosan reset után megkapom az IP-t, gyorsan böngészővel admin felületre lépek, üres/üres belépek, beírom a jelszót, de közbe már újraindul, mert lehúzta a beállításokat.
Akkor is újrahúzza a beállításokat, ha csak rádugva reset-elem, és nem csinálok vele semmit (pl: nem lépek admin felületre, nem dugok LAN-ra semmit) -
xenonka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #966 üzenetére
Így van! Reset után minden további nélkül be tudok lépni, be tudok állítani jelszót. Szabadon konfigolhatom az egész modemet.. egészen addig, amíg vissza nem dugom a koax-ot... ekkor fogja magát és újraindul (magától), fölülírva az összes beállítást, beleértve a user/pass -t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest