- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1382 üzenetére
Kénytelen voltam factory Resetet csinálni, hogy elérjem a setupt. Próbáltam a router LAN IP-jének beállítani 192.068.0.2-t, de ezt írja: error code 5008 wan ip address and lan ip address cannot be in a same subnet. Please input another IP address. Múlt héten dettó ugyanez volt, nem tudtam beállítani static IP-t a routernek, csak dynamic IP-t. De amúgy tök mindegy melyiket állítom be, ha megpróbálom átírni a lan ip-t, akkor jön ez a hibaüzi.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1378 üzenetére
Sikerült, megcsináltam. Most a hálózat valóban jó, látom a laptopról az asztali gépet. Az egyetlen gond, hogy valamiért most nem érem el a router setupját sehogy sem. Sem kábellel, sem wifin. Múlt héten is ugyanez volt, amikor próbálkoztam, totál reseteltem a routert, és az segített. 192.168.0.1 a Cisco címe ugyebár, a TP-Link-nek meg adtam 192.168.1.1-et. Ciscon ki van osztva neki fix IP, 192.168.0.12.
Próbálnám beállítani a wifi csatornát pl. 2-esre, mivel úgy látom azt senki nem használja, tegnap este sem volt olyan, most sem....csak hát nem érem el a setupot:S Nincs kedvem már megint resetelni és mindent beállítani, ha esetleg máshogy megoldható.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1378 üzenetére
Értem. Egyébként ha jól emlékszem, most AUTO-n van. De szerintem a legtöbb átlag felhasználó, akik nem annyira értenek a wifi beállításokhoz, szintén AUTO-n használja, szóval ha kézzel be is állítanék egy csatornát, lehet, hogy aztán abból sok lesz nem?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1376 üzenetére
De miért? Amin most vagyok, más is használ ugyanilyen csatornát úgy látom, de nincs vételi problémám. De a maximális eredmény érdekében én végig próbálom ezen ne múljék
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1374 üzenetére
Holnap kipróbálom, ma már nem tudom. De kicsit zavaros itt-ott az írás, ne haragudj. Pl. mit jelent az, hogy "+/- 3 csatorna távolsággal is vedd hozzá."
Társasházban lakom, jelenleg a wirelessnetview-al 30 hálózatot látok, de folyton csak növekszik a számuk:S:S Biztos jönnek haza melóból az emberekPl. 2,5,8,10-es csatornát senki nem használ.
Egyelőre nem értem, hogy ha a router WAN portjába nincs dugva semmi, akkor hogy fog menni a net wifin...na de mindegy, ez csak elmélkedés, elhiszem neked, hogy így is okRemélem így majd a hálózat is menni fog simán, mint eddig. Köszi
-
Gabesz87
veterán
Azt meg tudnátok mondani, hogy ha az asztali gép közvetlenül a Cisco modembe van dugva, a wifi meg külön routerről megy, akkor azt meg lehet valahogy oldani, hogy a laptop hálózaton lássa az asztali gépen megosztott cuccokat? Mert korábban, míg DSL-em volt, a routerbe volt dugva kábellel a PC is, és akkor gond nélkül láttam hálón laptopon, de most nem tudom, ez kivitelezhető-e, vagy csak akkor, ha most is a routerbe dugom a PC-t.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #1351 üzenetére
Hát ez nem teljesen világos számomra. De mindegy is. Jó most így ahogy van. Laptopról elérem a router setup-ját, jó a wifi is, szóval nem tökölök vele többet. Azért köszi.
Ja és persze
dr.bubo: köszi a segítséget!
-
Gabesz87
veterán
válasz
dr.bubo #1348 üzenetére
Igen, ezelőtt is így volt. A router MAC címének osztottam ki egy fix IP-t, és a DMZ-be is azt írtam. és akkor most a routernél a statikus IP beállítást miért nem akarja elfogadni, ha elvileg minden jó, amit beírtam?
Ill. még annyi, hogy a MAC Clone-nál kell vmt állítani?
-
Gabesz87
veterán
válasz
dr.bubo #1341 üzenetére
Na, a reset segített. Statikus IP-t kell belőni neki, és akkor így néz ki:
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mak: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.0.1MTU: 1500
Primary DNS: 84.2.44.1
Secondary DNS: 84.2.46.1Ez így ok?
Ezek a WAN beállítások, de a LAN opciónál is van egy IP Address. Akkor most oda mit írjak? Oda is a 192.168.1.1-et? -
Gabesz87
veterán
válasz
dr.bubo #1337 üzenetére
Arra már nem emlékszem, de szerintem az szerepelt ott alapból. De hát most meg sem tudom nézni, mert nem tudok belépni. Idegesítő...
Régen a TP-Linkek alapértelmezett IP címe 192.168.1.1 volt ha jól tudom, de aztán a tp-link ezt megváltoztatta 192.168.0.1-re. Szóval amikor összekötöttem a cisco-val, féltem, hogy lesz ebből némi kavar, de akkor még be tudtam lépni mindkét eszköz setupjába, és a tp-linket az 1.1-el értem el.
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék tőletek:
Van egy Cisco EPC3825-ös modemem+egy TP-Link WR941ND, amiről a wifi megy. A beállításokat megcsináltam ezen leírás szerint: [link]. A Cisco-n a wifi le van tiltva. 1-es LAN portva van dugva az IPTV, 2-esbe közvetlenül az asztali gép, 3-asba pedig a router. A problémám az, hogy ha meggebedek sem tudom elérni a tp-link setup-ját. Fix IP-t állítottam be neki, 192.168.0.12-t. Wifi megy a gépeken, aszerint az átjáró IP címe: 192.168.1.1. Bármivel próbálkozom, akár közvetlenül összekötve kábellel is a routert meg a laptopot, nem jön be a setup. Már újra is indítottam a routert. (kihúz-vár-bedug). Pár napja használom a kábelnetet, előtte ADSL volt, de a routerrel már egy ideje van némi problémám. A sys led, aminek normális esetben mindig villogni kéne, vagy egyáltalán nem világít, vagy folyamatosan ég; és ilyenkor volt az, hogy nem tudtam elérni a setupját...ha újraindítom akkor egy ideig jó, minden rendben, de egy idő múlva újra ugyanaz a probléma. Viszont mióta a kábelmodemre van dugva, azóta a sys led normálisan működik...de a setup mégsem jön be, azóta, hoyg első alkalommal beállítottam, múlt héten...lehet, hogy ki kéne cserélnem a routert, úgyis garis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest