- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gab///
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1768 üzenetére
Alapvetően nekem is az volt az elképzelésem, hogy egy switch-et beiktatva működnie kéne, de a srácok a szám.tech üzletben egyből mondták, hogy ez nem lesz elég, az IPTV miatt routerre lesz szüksegem. Sajnos h*lye vagyok a hálózatokhoz, meg tudjátok mondani mi az oka ennek? Mivel az otthoni háló nem ment ebben a formában, a routert nagyon készségesen visszavették, tőlük végül azt az infót kaptam, hogy jelen felállásban 1 bejövő kábellel nem fog működni a dolog. Szeretném, ha nem így lenne.
Van, akinél működik a switch-es megoldás, és én szúrtam el valamit? Fussak neki mégegyszer, vagy szimplán elméleti oldalról kozelítettétek ti is a kérdést?
-
Gab///
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. T-Home-os internet és IPTV előfizetésem van EPC3925 modem/routerrel, egyik portjára a STB dugva, a többire PC-k. A set top box felé menő kábel jelét szeretném szétosztani vezetékesen a nappaliban, hogy a media playert és a tv-t is hálózatba tudjam kötni, és internet elérés is legyen rajtuk.
Próbáltam egy TP-Link routert, de két félmegoldást sikerült csak összehoznom:
- ha routerként üzemel (Cisco-ból a WAN portba jön a kábel) az IPTV tökéletesen működik, a routerre kötött eszközök viszont külön hálózatra kerülnek, a Cisco 192.168.0.x IP-ket oszt, a TP-Link pedig 192.168.1.x tartományt. A TP-Linken lévő eszközök egymást látják, de a Cisco-ra kötött PC így nem elérhető róluk.
- ha switchként használom (Cisco-ból LAN portba, DHCP off), akkor a hálózat tökéletesen működik, az IPTV-n viszont nincs kép.Sajnos arra egyelőre nincs lehetőségem, hogy egy újabb kábelt vezessek a nappaliba, hogy a STB függetlenül futhasson. Tudtok nekem segíteni benne, hogy egyszerre működjön a két dolog? Beállítás kérdése, vagy ez így nem fog menni?
Köszi előre is! Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged