Hirdetés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MPeti2
csendes tag
köszi a gyors választ
kár :/ felmerült hogy nemsokára újraköttetjük a netet (a lehetőség megvan rá), és úgy tűnik mostanában egy sagecom router-t osztogatnak. ott ez, és a rendes ddns szolgáltató választás működik?másik kérdés: van egy bt fejhallgatóm. ha ezt használom a telefonommal akkor az esetek többségében iszonyatosan belassul a wifi. ugyan ez a helyzet a többi telefonnal és bt (hang)eszközzel is a családban. tudom hogy ahhoz van ennek köze hogy a bt és a wifi közel ugyan azt a frekvenciatartományt használják, de mégis van amikor jól működik, és van amikor egyik pillanatról a másikra javul meg/romlik el. Ennek lehet valamit csinálni hogy mindig, vagy legalább többször legyen jó? van egy repeater is a házban, de valószínűleg nem az okozza a gondot mert ha kikapcsolom ugyan olyan lassú marad a kapcsolat, az meg elég zavaró a a videó még 240p-ben sem tölt be

-
-
MPeti2
csendes tag
sziasztok!
szeretném távolról felébreszteni a gépemet hogy teamviewer-el csatlakozni tudjak rá. helyi hálón megy, és rövid ideig kikapcsolás után kívülről is. jelenleg kívülről úgy van megoldva hogy átirányítom az egyik porton érkező udp csomagokat a gépem fix ip-jére a 9-es portra, de kikapcsolás (egész pontosan általában hibernálom) után néhány perccel már nem működik. visszakerestem a fórumban, láttam hogy azért mert kiürül az arp tábla, és volt egy olyan hozzászólás is hogy irányítsa át a csomagokat broadcast-re, de se 192.168.0.255-re, se ff:ff:ff:ff-re nem lehet átirányítani, még az utóbbi mac címhez is próbáltam ip-t hozzárendelni, de azt sem engedte. erre a hozzászólásra aztán nem találtam választ. meg lehet valahogy oldani mégis hogy a gépet fel tudjam ébreszteni távolról? másik gép nem szokott itthon 0-24-ben menni
a hgw a telekomtól van, másik routert nem tudok venni. -
gabee97
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kábelen,de Wifin is észrevehető néha.
-
-
Essejó
veterán
Sziasztok!
Nekem is ez a fent nevezett Cisco csoda modemem van. Úgy nagy általánosságban nincs is gondom vele, inkább a szolgáltatóra "T" kezdek irtó pipa lenni.
Az hogy átlag két hetente eldobta a WiFi-t, még nem volt akkora probléma, hogy zaklassam őket érte, de a két hete volt szélvihar után el kezdett a net szakadozni. Megy egy darabig rendben majd egy szakadás az IP Tv is megtorpan egy pillanatra majd megy tovább. Normál netezés közben ha nem megy a Tv akkor csak abból venni észre, hogy ha épp nyitnák egy új oldalt és az egybe esik időben a szakadással akkor rá kell frissítenem. Szóval hiba bejelentés. Első körben Modem csere, ettől a WiFi megjavult de a szakadozás maradt. Második kőrben hálózat analizátorral jöttek. Az eredmény: Jó a jelszint, de tényleg szakadozik a net ez a szerelő a telefonján egy appon keresztül látta. Ez volt szerdán, mondta jelzi a központnak hogy ott bent vagy az erősítőnél lehet a hiba (beázott?) Nos azóta időnként szólnak, hogy kész, mi meg hogy továbbra is szakadozik.
Ami igazából érdekelne, hogy létezik valami olyan program mint a szerelő appja, ami a monitoron mutatja a szakadásokat az adatkapcsolatban? Illetve kit kéne keresni a T-nél, hogy végre megoldódjon két hét után az elvileg 72 órájuk van rendbe tenni a hibát. -
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!
-
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! Egy kicsit megzavart a PSK, de közben rákerestem, és rájöttem, hogy az csak a másik neve.

Régi eszköz alatt mit értesz? Van egy kb. 5 éves tablet (Asus ME173X) a láthatáron. Elboldogul a WPA2-vel? -
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ha a MAC-szűrőben engedélyezem a mobilomat, akkor elvileg semmi más nem használhatja a wifit. Jól gondolom? Ha így van, az növeli a biztonságot is. A MAC-szám állandó vagy minden bekapcsoláskor újat kapok és állítgatni kell?
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1000000000 köszönet a segítségért és a türelmedért!

-
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél!
Csak még valami... Megnéztem a Wireless/Wireless Security menüpontot, de ott "password" nincs. Esetleg ez a "Pre-Shared Key" volna a jelszó? Csak simán átírom, és kész?
-
Csak kábeles kapcsolattal lehet ismét visszakapcsolni.
A csatlakozott eszközök csak annyi ideig láthatóak a listán, amíg csatlakozva vannak vagy valami naplóban alaposan megnézhetem?
Nincsen naplózás.A Wi-Fi jelszavát a Setup/Quick setup menüben találom? Nézegetem már egy ideje, de mást nem találtam.
És nevet hogyan lehet megadni a jelszó mellett? Most azt nem kér, elég neki a jelszó.
A Wireless/Wireless Security menüpont alatt tudod beállítani. -
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Wi-Fi jelszavát a Setup/Quick setup menüben találom? Nézegetem már egy ideje, de mást nem találtam.
És nevet hogyan lehet megadni a jelszó mellett? Most azt nem kér, elég neki a jelszó. -
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen a választ!
(Ne haragudj a nyakatekert megfogalmazás miatt, de az ide vonatkozó szókincsem és szakmai ismeretem kb. nulla.) Úgy értem, hogy ha kikapcsolom a Wi-Fi-t, akkor ugye nem lehet a tudtomon kívül úgy visszakapcsolni, ha az illető nincs a modemhez kábellel kapcsolódó számítógép előtt, illetve a lépcsőházban található Telekomos "doboz" megbuherálásával vagy bármi más módon. Azaz egy általam kikapcsolt Wi-Fi-hez egy trükkös ember képes-e kapcsolódni bármilyen ügyeskedésnek köszönhetően?
A csatlakozott eszközök csak annyi ideig láthatóak a listán, amíg csatlakozva vannak vagy valami naplóban alaposan megnézhetem?
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Úgy érzem, pácban vagyok. Egy "kedves" ismerős azzal poénkodott, hogy rákapcsolódik a Wi-Fi-mre. Azt szeretném tudni, miként védhetem ki az ilyesmit, illetve hogyan tudom ellenőrizni, hogy rá van-e kapcsolódva valaki. A modem Cisco epc3925. És egy pótkérdés: ha kikapcsolom a Wi-Fi-t, kívülről ugye nem lehet bekapcsolni?
(Bár ez nem a kedvenc megoldásom.) -
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Sok idő eltelte után végre sikerült megoldani a zárt porttal (torrentes közegben passzív móddal) kapcsolatos problémámat.
Nem tudom pontosan, hogy konkrétan miért volt probléma az, hogy IPv6 -on keresztül akart menni a kommunikáció, de az biztos, hogy az IPv6 -os konfiguráció volt a probléma, még pedig a Pi* oldalán.
Sejtésem szerint a probléma az volt, hogy a Pi -n engedélyezve volt az IPv6 -os konfiguráció is (természetesen az IPv4 mellett), és mivel szolgáltató oldalon is engedve volt, ezért gondolom azt, hogy az IPv6 -on keresztüli kérések ezen az útvonalon akartak menni.
Igen ám de a router kezelőfelületén a portok engedélyezésénél IPv4 -es címet lehet csak megadni és gyanítom, hogy az IPv4 -es címet vmiért nem tudta a Pi összekötni az IPv6 os címével
A másik nagy kérdés, miért éppen IPv6 -on akart menni a csomag? Miért nem tudta "okosba", hogy mit kell tennie?
A megoldás erre az volt, hogy tettem egy próbát az IPv6 tiltásával Raspberry -n az alábbi oldal leírása alapján:
How to disable IPv6 on Raspberry RaspbianÉs láss csodát, most már az adott torrent oldalon is passzív helyett aktívként szerepelek a seed/leech listában

Ha esetleg hülyeséget írtam, és vki az elmondottak alapján helyesebben tudja a miérteket és okokat, akkor ne tartsa magában

*Raspberry Pi 3 Model B, legfrissebb Raspbian OS -sel, minimális konfigurálással, szinte default állapot
-
interfész
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
írtam hogy Én állítom be a fix ip-t (statikus ip) a routerben. 62.x.x.x et. publikus ip.
-
-
interfész
tag
sziasztok!!!
egy olyan problémám lenne hogy egy cégnél fix ip van ezzel a router modemmel. na most ugye modem modban van így mindent egy Tplink 1043nd végez. a problémám az hogy a synology ans hálózat tesztje dupla natot hoz és igaza is van mert a tracert is megmondja hogy a routerem után még a 192.168.0.1 es modemre lép tovább és nem az internet felé...
na most Én úgy tudom hogy elvileg modem módban nem natol az eszköz...
esetleg tudtok segíteni
gondolom megint telekom üsz lesz belőle...
a routerben statikus ipvel kapcsolódok tehát ott nem lenne baj. whatismyip .n is a külső látszik mégis dupla nat van...
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet ilyen kérni a Telekomtól?
Ügyfélszolgálaton személyesen vagy telefonon is lehet ilyet intézni? -
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincs, kizárólag net van.
Úgy tűnik, hogy sosem fog kiderülni, hogy miért van zárva, vagy miért mondja zártnak...
-
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Félig meddig off lesz az amit kérdezni fogok de mivel kapcsolódik ehhez a routerhez ezért itt is megkérdezem.
Portnyitással kapcsolatban lenne némi problémám.
Ha minden igaz, akkor a router kezelőfelületén már kinyitottam a szükséges portot
Ezt ellenőriztem több oldallal is, pl. canyouseeme.
Viszont Transmission torrent kliens továbbra is azt mondja, hogy a szóban forgó port zárva van, annak ellenére, hogy
a "Use port forwarding from my router" doboz be van pipálva.Ha felmegyek a whatismyipaddress.com oldalra, akkor az IPv6 -os címemet jeleníti meg, ami eltér a router Status/Gateway oldalon levőtől.
Viszont ezen az oldalon meg az IPv4 -es címemet jeleníti meg ami pedig már szerepel a router Status/Gateway oldalon.Elképzelhető, hogy tiltani kellene az IPv6 -os konfigurációt szolgáltatói oldalon és visszaállni vhogy az IPv4 -re? Lehet ilyet egyáltalán?
Vkinek esetleg vmi ötlete van erre

Költözés előtt az előző szolgáltatóm UPC volt, ennél simán ment minden a megfelelő portok nyitása után.
Jelenleg Telekom a szolgáltatóm. Sajna a Telekom -os topikban sem tudtunk a végére járni ennek a problémának. -
Uyuarasy
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Udv,
ettol tartottam... alapbol gond volt par honapja a DCM-704B-vel mivel a hazban csak a T szolgaltat, ezert elegge telitettek a 2.4GHz-es csatornak, de a Sagemcom 5GHz-es wifije megoldotta a gondot. Most viszont a vezetekes net gyengebb, ami azert eleg gaz. Speedtest par meres utan kicsit a nevleges alatt van, bar elfogadhato (50/5).

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Üdv!
A jelszintek ideálisak, ez tehát nem okozhatja a gondot. Ellenben ez a HGW csak 8/4 csatornás, szemben a Sagemcom 24/8 csatornájával, így ha terhelt környéken laksz, akkor ez lehet a hiba oka. A csomag le és feltöltési sebessége megvan speedtest-en?
Ez sajnos nem volt egy jó csere, a régi sokkal korszerűbb darab volt.
-
Uyuarasy
tag
Hello,
tonkrement a Sagemcom Fast3686 HGW (Telekom) es a csereeszkoz egy Cisco EPC3925 lett. Wifi mobilon/laptopon ment, viszont vezetekesen lassabnak tunik minden, kb. felpercenkent van egy 2-300ms-os lag jatekban, neha megakad VLC-ben a stream, ami az elozo eszkozon meg wifin sem volt.

-
-
lesaux
veterán
Nem tudom. Újraidítottam, de ugyanúgy üres a Static IP-k listája, ugyanúgy nem tudok hozzáadni semmit. Már abban is elbizonytalanodtam, hogy mikor kell hozzáadni az IP-t: ha dinamikusként kap valamit, ha statikusként a kértet kapja, ha statikusként mást kap, vagy ha ki van kapcsolva és nincs is IP címe.
De szerintem már mindet próbáltam... -
lesaux
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Telekom.
(Rosszat sejtek)
-
-
lesaux
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia. Köszi a választ. Rosszul mondtam szerintem, az a baj, hogy itthon van DHCP. A mobileszközöknek, tableteknek ez osztja ki az IP-t, ezt nyilván nem akarom fixre beállítani mindet. A gyerek laptopjának viszont igen. Szerintem ezért nem jó az alternatív konfiguráció. Legalábbis simán kap egy 227-eset a DHCP-től.
Amúgy valóban switch módban használom a wifis routert, de akkor tényleg nem értem, hogy miért nem működik a fix IP beállítása a Cisco routeren. Beírom a MAC addresst, alá a kívánt IP címet, Add static IP, és eltűnik. Ennyi. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Miért nem jó? Az elsődleges beállítás legyen alap DHCP, és az alternatív az otthoni fix. Így otthon csatlakozva bár fél perccel tovább fog "szüttyögni" a gép induláskor, mert keresgéli majd a DHCP szervert, de miután nem találja, fel fogja venni a beállított alternatív konfigurációt. Másutt pedig simán megy a DHCP.
Egyébként ha switch módban használod a plusz routert otthon, és csak a CISCO HGW a DHCP szerver, akkor nem befolyásolhatja ezt a dolgot.
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Fix IP-t szeretnék beállítani a gyerek laptopjának. Azt hittem, megoldottam, a vezeték nélküli adapternek megadtam a címet, de amikor elment nyaralni, ott nagyon kereste a gép a 192.168.0.102-es címet, és nem volt net.

Most a router admin felületén (a DHCP engedélyezve van), a Pre-assigned DHCP IP Addresses menüpontnál megadnám a MAC addresst, a kívánt 102-es IP címet, majd Add static IP, és semmi nem történik azonkívül, hogy kiürülnek a mezők.
Mit rontok el? Vagy lehet az a baja, hogy van még az EPC3925 és a notebook között egy wifis router? Az mát nem DHCP-s, csak a jelet szórja. Ez bezavarhat? -
-
1001geri1
csendes tag
Igen, a T-nél van előfizetésem és van IPTV is.
-
-
-
wmati
addikt
válasz
Kaktusz92
üzenetére
Nem hibás a Cisco hanem kevés az a 4 csatorna amit összefog internetre. Sagemcom F@st 3686AC hgw-re csere megoldja.
-
Kaktusz92
tag
Üdv. Elég rég megvan ez a típusú modem, drága telekomtól. Most váltottunk nagyobb netre, 120/10 mbit. A feltöltés megvan 10mbit, de a letöltés csak 80, természetesen kábelen ekresztül. Lehet ,hogy ez a régi szar modem a hibás?
-
1001geri1
csendes tag
Van egy Cisco EPC3925 routerem és egy ASUS RT-AC1200G+. Az Cisco DHCP server, az ASUS pedig AP módban fut.
Azzal kapcsolatba szeretnék segítséget kérni, hogy meg lehet e azt oldani hogy az ASUS legyen a DHCP server és ne a Cisco?
Magyarul az ASUS legyen az elsődleges router. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben köszi, akkor elciterázok vele!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Micsurin
üzenetére
Akkor ez nagyon érdekes, mert ezek szerint teljes net kimaradás nincs, csak a Te kliensedet érinti, illetve a kliens kapcsolata sem szakad meg a HGW-vel.
WiFi-n csatlakozol? Ha igen, úgy nézd meg a csatornabeállításokat a környező hálózatokhoz viszonyítva, hátha interferencia okozza a kimaradásokat. Ha van ideálisabb csatorna, akkor állj át arra. Ha mindez nem segít, vagy a hiba UTP kábelen jelentkezik, akkor esetleg reset és teljes manuális újrakonfigurálás.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem csatlakozik újra. Csak a net mászik el de az is csak pár secre... de az már bőven elég sajnos.
A másik routeren ez nem jelentkező dolog, pedig a TP-Link a Ciscora van kötve. -
Micsurin
nagyúr
Kéne egy kis help.... állítgattam ugye régebben a routert. No azóta (csak a laposon, Sony Vaio Fit 15e) néha, olyan 10 percenként elmegy a net egy 2-3 secre. Ki se jelzi, csak browser timed out új lapnál vagy kivágnak az MMO-k disconnectel.
Mégis mit állíthattam el? Átnéztem már 100x de semmit nem találok ami összefügghetne vele.

-
válasz
kalozhun100
üzenetére
Majd azért nézd meg, hogy tényleg jó lett-e

-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Egy ilyen routerünk van, szolgáltatótól jött még két éve kb.... Átalakítottam az itthoni hálózatot. És szeretném letiltani az SSID-t a routeren, +MAC szűrés.
De van egy kis gondom. Ki lett dobva a doboza. És emiatt nincs meg az admin név+jelszó. Elvileg nem lett megváltoztatva. (Tudom komoly hiba.
)
Hogyan tudom megnézni mi volt neki / mi az ? -
-
bp99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy switch-em éppen van is! Végülis jó ötlet, csak először szereznem kéne még kábeleket...
Egyébként pedig köszönöm szépen a segítséget!
-
-
bp99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A repeater-en van LAN port, miért nem AP módban használod akkor nem lenne a repeater mód miatt link sebesség feleződés?
Arra gondolsz, hogy miért nem kötöm be fizikálisan a repeater-t a router-be egy UTP kábellel és használom úgy AP-ként? Mindössze azért, mert a következőképpen van kialakítva a dolog:
Ugyebár kintről jön a koax be a lenti helyiségbe, a Cisco router-be. Ott van a TV is. Ebből a router-ből mennek kábelek az emeleti szobákba; az enyémbe speciel úgy, hogy vissza van vezetve a koax mentén, ki, majd kívül, a házfal mentén fel, és végül az ablak keretén keresztül a szobába, onnan pedig a PC-be. Gondolom arra gondolsz, hogy miért nem a repeater-be van vezetve: csak azért, mert a repeater a szoba másik felén van és nem is biztos, hogy elérne odáig a jelenlegi kábel. Illetve nem tudom, hogy ebben az esetben a PC hogyan lenne bekötve? Akkor már inkább egy másik router-t kéne itt fenn installálni és az lenne részben WiFi ismétlésre alkalmas, részben pedig közvetetten, azon keresztül csatlakoztathatnám a PC-t. Nem? -
Ha jól értem, akkor az az optimális, ha minél közelebb van a nullához az erősség?
IgenA repeater-en van LAN port, miért nem AP módban használod akkor nem lenne a repeater mód miatt link sebesség feleződés?
Eddig egy Wifi Tool nevű alkalmazást használtam, ez is megfelel?
Jó lesz az is. -
bp99
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha jól értem, akkor az az optimális, ha minél közelebb van a nullához az erősség?
T-Home-os vagyok. A repeater típusa: TL-WA850RE
Annak kezelőfelületén ezt látom:
De ettől függetlenül van rajta internetelérés.
A fő router (Cisco) a földszinten van. Onnan kábellel érkezik az internet például ide, az emeleti szobába. Tehát a PC-men, amiről most írok, nem is WiFi-t használok, mégis néha problémázik. Egyébként pedig szinte minden eszköz a szintén ebben a szobában található repeater-re van csatlakoztatva. Tehát a repeater-t és a Cisco-t egy emelet választja el egymástól. Családi ház, így téglából vannak a falak.
Még egy hálózatról tudok, ami azonos csatornán van a router-rel és a repeater-rel. Szóval nagyon nem tudok interferáló hálózatokról a szomszédoknál.
Eddig egy Wifi Tool nevű alkalmazást használtam, ez is megfelel? (kép

Végül pedig sem az SSID, sem a jelszó nem tartalmaz mást, csak az angol abc betűit, kicsit és nagyot egyaránt, illetve számokat. Illetve bocsánat, a repeater neve tartalmaz egy "_" jelet!
-
A jelszintjeid kiválóak, az egyetlen US csatorna tényleg nem jó.
UPC-s vagy T-s vagy?
Milyen típusú a repeater?Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok? -
bp99
csendes tag
Hello mindenki!
Már egy ideje rendszeresen vacakol az internet. Rendesen működik, Ookla féle Speedtest-en 5 ms a ping, 83 Mbps-sel tölt le és 10.95-tel fel. Igazából 120-as csomag, de sokszor kaptam már 100 feletti értékeket is, az imént írtakat előbb néztem.
Viszont sokszor egyszerűen olyan kedve van, hogy szaggat, elmegy egy pár percecskére... Aztán megint rendben van. Érdekes módon főleg WiFi-s eszközökön van ez. A setup úgy néz ki, hogy az EPC3925-re van csatlakoztatva egy TP-Link jelismétlő, amit a szobámban van, és arra csatlakozik a telefon. Internetes telefonálás közben rendszeresen megszakad a kapcsolat, olyan egy-egy perces időre, aztán rendbejön. Ez nagyon zavaró, mert kb. 15-20 percenként megismétlődik.Miket kéne megnézegetnem?
Értékek:Előre is köszi!
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
A laptopban 10/100as az adapter és b/g/n a wifi modul.
Jelenleg wifin 50mbit jön ki az epc-ből pedig "elvileg" specifikáció szinten az epc képes lenne kitólni a 120mbit/s-et és ezt a laptopomnak is le kellene tudnia kezelni.Milyen beállításokat kellene módosítanam az epcben? Fix csatorna választás?
-
válasz
predakon
üzenetére
Kábelen megy, nálam 240/20-at is vitte. CAT5E vagy jobb kábel kell, illetve gigabites hálókártya.
Wifi esetében a körülmények sokat számítanak. Ez az adapter csak 1x1:1 képességű vagyis gyakorlatban a 50 Mbps-nél nem igazán várható több tőle, legalább N300-as kellene, hogy több legyen. -
Sziasztok,
A szakmai tanácsotokra lenne szükségem, adott a címben említett router ezt az eszközt a mai napig 20mbites nettel használtam. Ma váltottam 120/10re, wifin 50et mérek kábelen pedig max 90-et.
Az eszköz kitudja erőszakolni magából a 120mbit-et wifin?
Kábelem sem képes a 120ra?A wifi esetében próbálom azt is kiszűrni, hogy a laptopomban lévő wireless adapter e a gyenge láncszem.
Típusa: dell 1705 b/g/nköszönöm!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszi a választ es ki lehet kapcsolni?
-
-
segítségeteket szeretném kérni:
adott a t-homes- cicos router ...
1.,MIért nem tudom beállítani hogy a hálózat 192.168.100.1 től induljon ?
2, Ha beállítom hogy 192.168.100.2 legyen vagy 100.X szét hal a router... nem lehet be loginolni ellenben a net megy...
3. miért van az hogy ha defalut értéken használom 192.168.0.1 akkor megtudom pingelni 0.1 és a 100.1 is úgy hogy semmi nincsen rá dugva...szvl ez teljessen error.. valamiért ki osztja a 192.168.100.1 et és nemtom felül írni és nemtok rájönni hogy hova miért ossza ki...és arra se hogy miért hall be a 100 ra

-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha jól emlékszem, 3-4 éves.
stopperos:
Köszönöm, az is meglehet, hogy ez történt.
-
-
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen tünetei vannak, ha a modem kimúlni készül? (Természetesen egy Cisco EPC3925-ről van szó.)
Azért kérdezem, mert az nemrég kínomban reseteltem, és csak sokára (20-30 perc) lett net és IP-TV, közben az analóg tévé ment rendesen. Elképzelhető, hogy ez már a közelgő vég jele azzal együtt, hogy nem akart beengedni? Persze az mástól is lehet. Az erre vonatkozó kérdéseim még állnak. -
C. s.
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!
Valami mást is megenged, csak már nem emlékszem, hogy mi volt az. Szeretnék resetelés nélkül bejutni a modembe, de kezd elszállni a remény.
Íme a dolog háttere:Sajnos a jelszóval és névvel, amire emlékszem, nem enged be. Hónapokkal ezelőtt megváltoztattam, mert az egyik ismerős félig viccesen célzott rá, hogy mekkora poén volna, ha a távolból megpiszkálhatná a modemet. Ezért eltökéltem, hogy megváltoztatom a nevet és a jelszót, de csak az egyiket engedte, és már nem emlékszem, melyik volt az és melyik maradt a régi. Ráadásul nem is engedélyezett mindenféle karaktert, talán a csillagot vagy a szóközt, de már arra sem emlékszem. A lényeg, hogy vagy nem korrigáltam megfelelően a papíron ezeket a változásokat vagy sikerült neki, így most nem tudok belépni. Szeretnék resetelés nélkül boldogulni, mert korábban nagyon megszenvedtem azzal, hogy átengedje az egyik programot.
Ezért kérdeztem azt a 2 dolgot, hátha rájöhetek.
Ha valahogy bejutott, hogyan gátolhatom meg legközelebb? Megbizonyosodhatom róla valahogyan, hogy ez történt-e vagy én hibáztam?Szerk.:
Azóta volt egy csomagváltás is a T-nél, "nagyobb" internet van, bővebb IP-TV. Nem tudom, a váltás valahogy bezavarhat-e. (Nem hinném.) -
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a Cisco EPC392 a nevet vagy a jelszót nem engedi megváltoztatni? És hogy milyen karakterek vannak tiltva?
-
válasz
üzenetére
na, asszem nálam is pont ugyanez szokott lenni, 1-2 hetente. Csak a HGW újraindítása segít ilyenkor. Én azzal "orvosoltam" hogy amit csak lehet drótra kötöttem, mert azzal nincs baj...
Azzal próbálkozhatsz, hogy fixre állítod a wifi csatornát, én legalábbis erre gyanakszom, de még csak 4 napja állítottam át auto-ról magamnál, szal az h eddig nem produkálta még semmit nem jelent.
-
törölt tag
Üdv
olyan problémám lenne hogy egyik napról a másikra ha WiFi-t használunk a telefonokon nem töltődnek be az oldalak vagy ha igen nagyon lassan, a telefonokon jelerősség kiváló de se böngészni, se tölteni nem nagyon lehet. A laptopon müködik minden de a telefonokon hol jó, hol nem (de inkább nem
) mitől lehet ez a probléma valakinek valami tapasztalat. Volt visszaállítás routeren, telefonon de semmi változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung kuponkunyeráló
- Apple MacBook
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- E-book olvasók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- DJI FLIP FLY MORE COMBO RC2
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kár :/ felmerült hogy nemsokára újraköttetjük a netet (a lehetőség megvan rá), és úgy tűnik mostanában egy sagecom router-t osztogatnak. ott ez, és a rendes ddns szolgáltató választás működik?

Íme a dolog háttere:
) mitől lehet ez a probléma valakinek valami tapasztalat. Volt visszaállítás routeren, telefonon de semmi változás.