Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bertalanp99

újonc

válasz Gubek-Einste #4728 üzenetére

Egy switch-em éppen van is! Végülis jó ötlet, csak először szereznem kéne még kábeleket...

Egyébként pedig köszönöm szépen a segítséget!

• bertalanp99

újonc

válasz Gubek-Einste #4726 üzenetére

A repeater-en van LAN port, miért nem AP módban használod akkor nem lenne a repeater mód miatt link sebesség feleződés?
    Arra gondolsz, hogy miért nem kötöm be fizikálisan a repeater-t a router-be egy UTP kábellel és használom úgy AP-ként? Mindössze azért, mert a következőképpen van kialakítva a dolog:
    Ugyebár kintről jön a koax be a lenti helyiségbe, a Cisco router-be. Ott van a TV is. Ebből a router-ből mennek kábelek az emeleti szobákba; az enyémbe speciel úgy, hogy vissza van vezetve a koax mentén, ki, majd kívül, a házfal mentén fel, és végül az ablak keretén keresztül a szobába, onnan pedig a PC-be. Gondolom arra gondolsz, hogy miért nem a repeater-be van vezetve: csak azért, mert a repeater a szoba másik felén van és nem is biztos, hogy elérne odáig a jelenlegi kábel. Illetve nem tudom, hogy ebben az esetben a PC hogyan lenne bekötve? Akkor már inkább egy másik router-t kéne itt fenn installálni és az lenne részben WiFi ismétlésre alkalmas, részben pedig közvetetten, azon keresztül csatlakoztathatnám a PC-t. Nem?

• bertalanp99

újonc

válasz Gubek-Einste #4724 üzenetére

Köszönöm a választ!

Ha jól értem, akkor az az optimális, ha minél közelebb van a nullához az erősség?

T-Home-os vagyok. A repeater típusa: TL-WA850RE
    Annak kezelőfelületén ezt látom:

De ettől függetlenül van rajta internetelérés.

A fő router (Cisco) a földszinten van. Onnan kábellel érkezik az internet például ide, az emeleti szobába. Tehát a PC-men, amiről most írok, nem is WiFi-t használok, mégis néha problémázik. Egyébként pedig szinte minden eszköz a szintén ebben a szobában található repeater-re van csatlakoztatva. Tehát a repeater-t és a Cisco-t egy emelet választja el egymástól. Családi ház, így téglából vannak a falak.

Még egy hálózatról tudok, ami azonos csatornán van a router-rel és a repeater-rel. Szóval nagyon nem tudok interferáló hálózatokról a szomszédoknál.

Eddig egy Wifi Tool nevű alkalmazást használtam, ez is megfelel? (kép:)

Végül pedig sem az SSID, sem a jelszó nem tartalmaz mást, csak az angol abc betűit, kicsit és nagyot egyaránt, illetve számokat. Illetve bocsánat, a repeater neve tartalmaz egy "_" jelet!

• bertalanp99

újonc

Hello mindenki!

Már egy ideje rendszeresen vacakol az internet. Rendesen működik, Ookla féle Speedtest-en 5 ms a ping, 83 Mbps-sel tölt le és 10.95-tel fel. Igazából 120-as csomag, de sokszor kaptam már 100 feletti értékeket is, az imént írtakat előbb néztem.
    Viszont sokszor egyszerűen olyan kedve van, hogy szaggat, elmegy egy pár percecskére... Aztán megint rendben van. Érdekes módon főleg WiFi-s eszközökön van ez. A setup úgy néz ki, hogy az EPC3925-re van csatlakoztatva egy TP-Link jelismétlő, amit a szobámban van, és arra csatlakozik a telefon. Internetes telefonálás közben rendszeresen megszakad a kapcsolat, olyan egy-egy perces időre, aztán rendbejön. Ez nagyon zavaró, mert kb. 15-20 percenként megismétlődik.

Miket kéne megnézegetnem?
    Értékek:

Előre is köszi!

• bertalanp99

újonc

válasz Gubek-Einste #4603 üzenetére

Köszönöm a választ, sokat segített! Próbálom előre assign-olni az IP-ket a MAC címekhez, de például már a mobiltelenfomnál (Samsung Galaxy S6) nem működik a dolog, mivel valamiért már eleve Pre-Assigned IP-vel mutatja a router konfigurációs felülete. Amit nem értek, mert a telefon nincs statikus IP-re állítva. Nem tudom eltávolítani sem, mert azt mondja, hogy ennek az eszköznek nem lehet dinamikus IP-je. Ennek mi lehet az oka?
    Szándékosan szeretnék olyan IP címet megadni, ami egyéni, hogy mindig eszembe jusson.

• bertalanp99

újonc

Üdv mindenkinek!

Ez az első alkalom, hogy itt vagyok ezen a fórumon, szóval előre is elnézést, ha valamit nem úgy csinálok, mint szokás.

Tanácsot szeretnék kérni. A Telekomnál néven fut a csodálatos ISP-m, és annak idején egy Cisco EPC3925-öt adtak routerként/modemként.

A következőképpen néz ki a setup: A négy LAN port:
    1. A T-Home által adott STB a TV-hez (Próbáltam neki statikus IP-t beállítani, de az STB-n nem találtam ilyen opciót)
    2. A saját PC-m, statikus IP-vel
    3. Egy PC a pincében, dinamikus IP-vel
    4. Ez pedig az emeletre viszi a jelet, a fenti STB-hoz (TV-hez)

Router/Modem (default gateway): 192.168.0.1

Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
    (Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)

Mivel a router/modem Wi-Fi-je az emeleten már gyenge, ezért vásároltam egy Wi-Fi jelismétlőt/repeater-t, egy TP-Link 300M Wireless N Range Extender-t (TL-WA850RE). Ez utóbbit úgy konfiguráltam, hogy statikus IP-vel csatlakozzon a fő router-hez (192.168.0.150), ő viszont a hozzá csatlakozó eszközöknek DHCP-vel ossza a címemeket, 192.168.0.151-től. Beállítottam a router BSSID-jét (MAC címét), ami ugye nem változik, illetve megadtam, hogy a repeater által létrehozott hálózatnak külön neve legyen, hogy meg lehessen különböztetni.

Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?

Jó párszor előfordul, hogy a repeater mintha elvesztené a jelet, azt írja, nem csatlakozott a main router-hez, pedig a router adminisztrációs felületén a "Connected Devices Summary"-n megjelenik, mint Wi-Fi-n csatlakoztatott eszköz. Aztán az se ritka, hogy a telefonom, vagy tabletem ne működjön DHCP-vel, csak ha én magam beállítom statikusra a hálózati adatait - ez miért lehet? Ez a repeater-re csatlakoztatott eszközökre jellemző.

-------------------------

Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.

Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés