Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
2 napja nincs wifi jelünk,ha belépek a 192 stb stb oldalra,chrome megjegyezte anno a belépéshez szükséges adatokat,de kiírja,hogy rossz. Hogyan tudom megváltoztatni? Illetve about résznél a wireless network disable írást látok. Hogyan a kukiba kapcsolódott ki?

-
bari012
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tehát a Cisco 192.168.0.1, a dhcp pedig a gyári beállítás szerint 192.168.0.10-től indul.
A TP--Link pedig 192.168.0.2 statikus IP-vel, ugyan abban a subnest maskban (255.255.255.0). Így akkor hibátlanul kell működnie, igaz?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
bari012
tag
Sziasztok!
Nekem a Ciscon a wifi ki van kapcsolva, és egy TP-Link TL-WA901ND acces pointtal használom. A Ciscon van bekapcsolva a dhcp. A kérdésem az, hogy hagyjam hogy a cisco ossza ki az acces pointnak is az IP-t, vagy jobb ha annak én adok meg fixet (pl. Cisco 192.168.0.1 és az acces point meg fixen 192.168.0.2)?
-
dime27
őstag
Transdrone nevű alkalmazást találtam playről de a beállításainál csak annyira jutottam h sikerült a NAS-t wifin keresztül elérnem de ha a telefonomon átváltok mobilnetre akkor már nem látja a Transmission felületét ill nem tölti be az ott futó torrenteket
Gondolom advanced menüben meg kellene adni még néhány dolgot de ahhoz nem értek már 
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, megint tanultam valamit. Nekem csak T-s ED3 volt idáig, most meg mellette Digi optikán, így ebben voltam biztos.
-
-
Sasos
senior tag
Annyival kiegészíteném a kollégát, hogy bár a T koaxon elméletben dinamikus IP-t biztosít, a gyakorlatban nem igen változik az IP-d. Nekem 1 év alatt egyetlen egyszer változott egy karbantartás után. Ha nem életbevágó, hogy évente egyszer esetleg nem éred el a NAS-t, akkor DDNS nélkül is használhatod, vagy ráküldheted manuálisan is az IP-re a DDNS-t.
-
-
dime27
őstag
Sziasztok!
T-home-nál vagyok és ilyen kütyüm van nekem is.Nemrég vettem egy Zyxel NSA540-es NAS-t ezt ezzel szeretnék torrenteket letölteni nem csak otthonrol hanem akár a mobilomrol is melohelyen.Lehetséges másik router vásárlása nélkül, mivel a modem menüjébe belépve a DDNS-nél csak a fizetős www.dyndns.org-t találtam meg NO-IP-st sajnos nem...ha jol sejtem ezt csak vmi főzött firmwarrel lehet kiküszöbölni másik routervásárlás nélkül vagy tévedek?!
Előre is köszi a válaszokat!

-
Sasos
senior tag
Nálam is csinált ilyet. A T-s "szuperszerviz" ránézett a log-ra, és azt látta, hogy ilyenkor interferencia miatti csatornaváltás van a wifin (Nálam az 1-es és 11-es között váltogatott folyamatosan). Ha auto-ra van állítva a wifi csatorna, akkor állítsd fix csatornára helyette.
-
cleric
tag
sziasztok,
ezt a Cisco-t használom, eddig egy NetGear Router is volt mellette, ami a WiFi-t szolgáltatta, nem volt vele semmi gond, de kipurcant szegény.
Azóta csak ez van, és észrevehető, hogy mintha meg-meg szakadna a net pár percenként. A probléma főleg játék közben jön elő, amikor "lag spike" tapasztalható 1-2 mp-ig, aztán megy rendesen. Természetesen UTP kábellel viszem a netet a "játszós gépbe", nem a WiFin.
Van valami, ami ezt megoldja?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Portás_Jakab
üzenetére
OK! Ha vasárnap megjön a lehűlés, és légkábeles hálózat van felétek, akkor jó eséllyel jelentősen fog javulni, ahogy éjszaka is jobb lehet a jelszint, de ettől függetlenül ezt be kell jelenteni, mert ez így nem normális állapot.
A jelszinteket látják a T-sek is, legfeljebb annyiból jó csatolni a képet, hogy ne nézzenek tök hülyének, ebből már tudni fogják, hogy Te is látod.
-
Portás_Jakab
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha jól látom 3,8-at csillapít mindkét irányba.
Egyébként az analóg is olyan "szemcsés" lett, hogy alig lehet látni...Majd kipróbálom a közvetlen rákötést is, végül is egy próbát megér.
köszi a válaszokat. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Portás_Jakab
üzenetére
Hirschmann osztónak amennyire tudom van vagy 5dBi csillapítása. Nincs ráírva ilyesmi?
Egy próba erejéig nem tudod rákötni a CISCO-t az osztó helyére? Tehát közvetlenül a bejövő kábelre...
-
Portás_Jakab
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
A koax ami bejön ketté van választva egy elosztóval (egy sima Hirschmann kettes elosztó). Az egyik az analóg szál, a másik pedig megy a hgw-be. Ilyen már 2,5 éve. Csillapító nincs bekötve.
Majd csatolom a t-home-nak a jelszint képet, had rémüldözzenek...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Portás_Jakab
üzenetére
Szia!
Elnézést a kifejezésért, de ez nagyon sz@r! Igen jól gondolod, valóban nulla körül van az ideális jelszint. Erősen kétlem, hogy ez HGW hiba lenne. Vagy valamelyik eszköz meghibásodott a hálózatban, vagy már eleve rossz volt a jelszint, ami a mostani hőségben tovább romlott, és ez lett az eredménye.
Milyen osztó van a HGW előtt? Esetleg csillapító nincs bekötve?
-
Portás_Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen epc3925 hgw-m van.
Az alábbi jelszinteket mér:Downstream Channels:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -21.3 dBmV 27.8 dB
Channel 2: -21.0 dBmV 28.5 dB
Channel 3: -21.2 dBmV 28.3 dB
Channel 4: -20.6 dBmV 28.4 dB
Channel 5: -18.6 dBmV 31.1 dB
Channel 6: -18.3 dBmV 31.6 dB
Channel 7: -19.6 dBmV 30.5 dB
Channel 8: -19.1 dBmV 30.3 dBUpstream Channels:
Power Level:
Channel 1: 50.2 dBmV
Channel 2: 47.2 dBmV
Channel 3: 48.7 dBmV
Channel 4: 49.2 dBmVJól gondolom, hogy a power level-nek a 0-hoz kellene közelítene? Akkor ez elég gyenge lenne...
Újraindítottam már, áramtalanítottam, de ilyen...
Kb. 1 hete az iptv szaggat, törik, a net sávszélessége 2 Mbit/s
A hgw lehet a rossz? Kontakt hiba okozhat ilyet esetleg?Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ja igen, a THG570-es.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
dchard-nak ha jól emlékszem most valami Thomson-ja van.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen tudom, hogy nagyon nehéz, én is amellett voltam, hogy gyakorlatilag lehetetlen, de a T topikban ezt többen cáfolták, állítólag "csak net" esetén lehet kérni. Másoktól viszont ennek az ellenkezőjéről hallani, így aztán maradjunk annyiban, hogy elvileg lehet, gyakorlatilag sokat kell érte pitizni, és így is nagyon kevés az esély rá, hogy megkapod. Illetőleg már csak használt, máshonnan levett modemeik vannak, újat régen nem vettek már. Amúgy nagyon kis számban CISCO EPC3208, és valamivel több D-LINK 3xx van náluk üzemben mint modem.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még üzleti előfizetés esetén sem mindig lehet csak modemet kérni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mondjuk nem értem miért ragaszkodsz ahhoz, hogy az IP címeket a szerver ossza, amikor ez tipikusan a routernél van a legjobb helyen, de mindegy is, ez végül is a Te dolgod.
Telekom-nál csak akkor lehet szó modem használatáról, ha csak netszolgáltatásod van tőlük. Ha van VoIP telefon és/vagy IPTV, akkor nem adnak modemet, csak HGW-t. Bár állítólag szóló net esetén is csak nagyon nehezen lehet modemet kinyerni belőlük, eléggé ragaszkodnak a HGW-hez.
A megfelelő router kiválasztásában internet sebesség, jellemző felhasználási terület, és ráfordítható maximális anyagi keret ismeretében ITT tudunk segíteni.
A beállítás annyiban módosul ott is, hogy a DHCP-t ki kell kapcsolnod.
-
Odin89
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
Saját router használatával kapcsolatban már olvastam több hsz-t a topikban. Nálam így nézne ki:web -> [CISCO] -> [Router + Wifi] -> Server + dhcp -> LAN
Milyen wifis routert kéne válasszak? Beállításokat befolyásolja hogy a szerver oszt IP-t?
Ezt a CISCO-t nem lehet egy mezei modemre cseréltetni a Tcooooom-nál? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Valószínűleg sehogyan sem, mert a CISCO EPC3925 valamiért külön kezeli a Wireless klienseket a vezetékesektől, a két interfész nincs bridgelve, tehát nincs átjárás köztük. WiFi klienseknek csak a CISCO fog tudni IP címet osztani, és a LAN-t akkor sem fogják látni. Azt nem tudom, hogy ez minden 3925 esetén így van-e, vagy csak bizonyos szolgáltató, bizonyos HW vagy FW verzió esetén, de többen jelezték már ezt.
Megoldás: saját router használata
-
Odin89
csendes tag
Sziasztok! WiFi problémám van.
NET ->[CISCO -(dhcp off, wifi on)] -> [Server (dhcp on)] --> LAN - Munkaállomások.
Serveren van a dhcp szolgáltatás, lanon logó gépek kapnak IP-t dhcp tartományból és van net
CISCO- dhcp kikapcsolva, wifi bekapcsolva.
Hiba: Wifin tudnak kapcsolódni az eszközök, de nincs net és nincs kiosztott IP jük.Wifis gépe hogy láthatná a netet és hogy kaphatna IP-t a servertől, hogy elérje a megosztott mappákat?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Csabi1984
üzenetére
Saját kérésedre nem cserélnek modemet, hiába mész be ügyfélszolgálatra, ehhez mindenképpen technikusi vélemény kell, vagy pedig ki kell várd a sorodat, amíg megkapod postán a cseredarabot.
Nyilván több tízezer eszköz cseréjéről van szó, amit nem lehet két hét alatt lebonyolítani, de mondom, ha konkrét problémád van a jelenlegi modemmel, akkor telefon, jön a technikus, és cseréli.
De erről továbbiakat inkább a UPC topikba írj már, mert itt erősen OFF!
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Óh. Lehet egyszerűbb lenne befáradni a UPC ügyfélszolgálatra? Azt tudom,hogy folyamatban van a csere de erről cikket kb. 1 éve olvastam. Jó gyorsak

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Csabi1984
üzenetére
Igen, mivel ez egy régi ED2 modem, így ezt kérés nélkül is cserélni fogja a UPC mindenkinél. Pontosabban a cserék már egy ideje folyamatban vannak, kapsz majd egy Ubee HGW-t, és mellé egy értesítést, amiben le lesz írva, hogy meddig kell az eszközt lecserélned, mert a határidő után a régi már nem fog működni.
Ha esetleg addig is bármi gond lenne ezzel, akkor bejelented hibára 1221-en, a szerelő azonnal cserélni fogja, szintén Ubee-ra.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ő az

[link] -
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
senki csak a upc oldalán az van bemutatva
Annak idején ezek voltak!! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Csabi1984
üzenetére
UPC manapság már szinte mindenkinek Ubee EVW3226 típusú HGW-t ad, nem CISCO-t. Utóbbit szerintem újonnan már nem is találni, használtan szerelőknél fordulhat elő még esetleg, ahol nagyon sokat panaszkodnak az Ubee-ra, ott szoktak adni CISCO-t, de már régen nem az az általános.
Ki mondta Neked, hogy CISCO-t fogsz kapni?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a választ
Természetesen nem saját erőből vinnék egy ilyet a hálózatra hanem a UPC-től lenne. Mert jelenleg a gigabites kábelmodem+ egy saját TP-link 1043ND (v1) router. Azért kérdezem mert a UPC ingyen biztosítja a szolgáltatás mellé akkor miért ne vehetném igénybe? 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudod sima routerként használni, mert nincs WAN portja.
BroadCom alapú eszközökön sosem volt szerencsés az OpenWrt, mert a BCM driverek zártak, de nem is tudom, hogy egyáltalán elérhető-e erre bármilyen build. Ha el is érhető, kétlem, hogy megérné azt a szopást, ami azzal jár, annyit nem nyersz az egésszel. Hasonló teljesítményű igazi routert kapsz már "olcsón" az apróban.
Majd meglátjuk, hogy mit is akart ebből kihozni a fórumtárs, de félek csak el akartak sózni neki egy 3925-öt, mint kiváló routert.
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sima routerként nem tudom mennyire lenne jó mert folyton újra indul ha nincs hálózat. OpenWrt ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Csabi1984
üzenetére
Szia!
Azt hiszem valahol ~400Mbps körül van a valós sebesség, amit képes átvinni, mintha UPC topikban ilyen értékeket írtak volna HGW csere előtt, akik 500-as netet rendeltek. Az elvi maximuma 440/100 körül van.
De ennek mi a jelentősége számodra?
A CISCO EPC3925 nem router hanem HGW, vagyis Home Gateway, ami jelen esetben egy kábelmodemmel egybeépített routert jelent, vagyis csak kábelnet megosztására használható. A következő bökkenő pedig, hogy a hazai netszolgáltatók nem igazán engednek fel a hálózatukra idegen modemet, csak azt amit ők biztosítanak, ergo ha saját magad veszel egy ilyet, azt jó eséllyel semmire sem fogod tudni használni. Persze a kevés kivétel itt is erősíti a szabályt, de ez az általános.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok mi a véleményetek a UPC EPC3925 Routerről? Sebesség átvitel érdekel elsősorban
-
polk
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Ment pü! Köszönettel
-
-
polk
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm neked és Intruder2k5-nek is a választ! Más eszköz tökéletesen kapcsolódik (laptop, fényképezőgép, tv, másik telefon) Az a helyzet, hogy ez egy családi ház, nincs sok wifi a környéken, de leteszteltem ezzel a programmal és csak az enyémet látja. (amennyiben jól értelmeztem
). Security
PA2-personal, 802.11g,n; Mivel nem igazán értem ezeket a dolgokat, arra kérlek titeket, hogy magyarázzátok el az átállítást, ha szükséges és ezáltal jó lesz. Az esetleges átállítás nem befolyásolja a többi szerkezet kapcsolódását? Előre is nagyon köszönöm! -
válasz
kalozhun100
üzenetére
router ajánlós téma itt; link, de az rt-n12 d1 vagy a tl-wr841n(d) fér bele újonnan adott keretbe, amik ajánlottak.
-
kalozhun100
őstag
Tudtok ajánlani 10k alatt valami wifi routert, ami jól müködik ezzel a HGW-vel és erősebb a wifije?
-
szia,
más wifi eszközzel tesztelve a cisco hwg wifi szórása, úgy nincs gond?
a használt wwifi csatorna a környezetnem megfelelően van beállítva?
amennyiben nem, úgy próbáld ki a wifi kapcsolatot az említett telefon és a hwg között más/minden csatornán.
ezzel az alkalmazással feltérképezhetők az elérhető idegen wifi hálózatok által használt csatornák, hogy a sajátra egy ideális kerülhessen beállításra; link
ami még hibalehetőséget jelenthet;
- az ssid és a jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűt, és/vagy nagyon speciális karaktert
- wap2 vagy minimum wpa (ideális esetekben aes párosítással) titkosítás legyen beállítvaközben le is írta egy részét Intruder2k5.
-
polk
csendes tag
Sziasztok! Ilyen t-home-os szerkezetünk van és az a gond(?), hogy a samsung sIII mini telefonnál állandóan megszakad a wifi, folyamatosan kapcsolódik, ledob. Amennyiben egy másik telefonról osztom meg a netet, vagy máshonnan használom a wifit, akkor meg tökéletes a kapcsolódás. Szóval az a kérdésem, hogy esetlegesen valami beállítás lehet a gond a cisco részéről, mert úgy néz ki a telefon jó. Előre is köszi a válaszokat!
-
bcslaci
csendes tag
Városon belül viheted bárhova, működni fog, ha a hálózat műszaki paraméterei rendben vannak. (előre és visszirányú jelszint, jel-zaj viszony). Ami még buktató lehet, ha ahova vinnéd nincs internetes vagy telefonos előfizetés, akkor a jó eséllyel a bejövő kábelbe be van építve egy szűrő, ami nem engedi ki a lakásból a hálózatra a visszirányú jeleket, így az esetleges zavarokat sem.
-
-
zolda
tag
Sziasztok!
Szerintetek Telekom esetén az eszköz hozzá van rendelve az adott előfizetői vonalhoz vagy lehetséges, hogy működik egy másik - természetesen aktív - előfizetői végpontra dugva is?
üdv -
Gyick
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
mindkettővel probáltam egyszerre
mindegyikhez hozzáadtam azt az oldalt http:// nélkül mert az olyan karaktereket nem engedi
-
Gyick
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szerintem nem müködik.vagy mindent blokkol vagy semmit.a user controlba hiába adtam hozzá új usert meg állitottam be
-
Gyick
őstag
Valaki tudna segiteni hogyan kell oldalakat blokkolni ezzel a routerrel?Az Acces restriction basic rule fülén probálkoztam de nem akarja az igazságot
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem RJ45 portból telefon nem működhetett, ha csak nem VoIP készülékről van szó, hozzá tartozó VoIP előfizetéssel. Hagyományos, tehát Telekom, UPC, stb... szolgáltatóknál előfizetett "vezetékes" telefonszolgáltatás esetén, mindenképpen a TEL1 vagy TEL2 portba kell kötnöd, egy analóg telefonkészüléket.
RJ45-ről RJ11-re átalakító kábelt hiába is csináltatsz, mert az RJ45 porton IP alapú digitális kommunikáció zajlik, amivel egy analóg telefonkészülék nem fog tudni mit kezdeni.
-
md2012
csendes tag
Szevasztok,
Természetesen Cisco EPC 3925-ös router-em van és a problémám a következő:
Idáig három dolog ment róla:
TV
PC
TelefonA telefon valahogy úgy lett megoldva, hogy az r-ből kimegy egy cat-ös kábel az előszobába, ott van egy fali csatlakozó, aminek RJ--11-es kimenete van.
Namármost egyszerre csak megpusztult a telefon, se bejövő hívás, se tárcsahang, se kimenő hívás.
Ha felhívtam a mobilomról azt mondta: "ezen a számon előfizető nem kapcsolható".Volt már ilyen 2-3 hónapja, akkor egy központi újrakonfigurálással megoldották.
Bejelentem a hibát, kijön a szaki és azt feltételezi, hogy a TEL1 v. TEL2 portjából kicsúszott a vezeték.
Mondtam neki, hogy nem emlékszem arra, hogy ott valaha is vezeték lett volna, de azért ÉN végigmásztam az asztal alját keresve az r11-es kábel végpontját, amit természetesen nem találtam meg.Én hülyének nem jutott eszembe, hogy megmutassam, hogy a szoba ajtó felett csak 3 kábel jön be(ki),
egy koax és két CAT5-ös.Első kérdésem az lenne, hogy ugye jól gondolom, hogy van olyan megoldás, hogy a r-ből kivezetek egy CAT5Ha -ös ethernet kábelt (nyilván egy eth portból) és bevezetem egy kis dobozkába, aminek rj-11-es kimenete van ?
Láttam már ilyen átalakítót, amin volt egy rj-45 meg egy rj-11 csatlakozó (~900 Ft), de az én emberem - aki összeszerelte az egészet - úgy oldotta meg, hogy a bemenő rj45-ös vezetékeit szétcincálva vezette be a kis fehér dobozba, aminek csak egy kimenete volt, egy rj 11-es.
Működött is ez szépen kábé 1 évig.A második kérdésem (és egyben ötletem) az lenne, hogy ha veszek egy ilyen átalakítót, amin van rj-45-ös és rj-11-es csatlakozó is van, vagy csak egy kábelt csináltatok, aminek az egyik vége rj45 a másik meg rj-11
akkor az elvileg megoldhatja a problémát ?
(mindenképpen meg fogom venni és kipróbálom)Sorry a hsz hosszúságáért és nagyon remélem, hogy nem írtam nagy hülyeségeket.
Üdv:
md2012 -
KEViN007
tag
Igazából szimpla biztonsági okok végett akartam kilőni a Wi-Fi-s elérést, de azért köszönöm!

A felhasználó és jelszó természetesen átírásra került már régen. -
KEViN007
tag
Wi-Fi-n keresztüli router beállításokat szeretném letiltani, hogy csak kábeles LAN-on keresztül legyenek változtathatók a router beállításai. Ezt tudja valaki hol találom meg?
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Épp ezért kérdezem, mert elvben a szolgáltató nem ad el routert. Ha az övé volt, nem érdeklődik, hogy honnan van? Elvben azt valakinek kiadta, amit ráadásul a gyári szám alapján vissza tud követni. Na jó, nem akarom én firtatni, csak mint korábban írtam, nekem is van a sufniban a polcon egy, amit a korábbi szerződő fél ott hagyott az ingatlanomban.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogyan tudtad a kapcsolódáshoz szükséges jelszavakat beállítani, hogy fel tudj csatlakozni a szolgáltatóhoz. Bocsi nem értek nagyon hozzá, de úgy tudom ezek fixen adottak és a szolgáltató tudja élesíteni a kapcsolatot. Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam.
-
válasz
zohan echte
üzenetére
A wifi-t kikészíti a torrent sok párhuzamos kapcsolata.
Anno amikor én is laptop-ot használatam, torrent-eztem is és kábelen volt kötve. -
zohan echte
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ne wifin? Miért is? Tán bukdácsoljak a kábelekben?
Laptopot használok és mindig wifin volt használva és eztán is azon lesz. -
válasz
zohan echte
üzenetére
Ne wifi-n torrent-ezél.
Static IP-t a LAN/Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt kell beállítani. -
zohan echte
tag
Sziasztok.
Régebben minden jól működött,de most valamit nagyon elcsesztem a rendszer (win8.1) újratelepítése után mert az utorrent nem tölt vissza a port nem átjárható. Régebben és most is a windowsba az ipv4-t állítottam és a routerbe a port nyitást (ezeket is csak leírások alapján,portforward.com). A lényeg hogy szeretnék kérni tőletek egy részletes router és windows beállítást static ip és port nyitásban. Vagy egyáltalán mit hogyan érdemes használni,beállítani. Nálam semmi extra nincs csak a cisco epc3925 erre kábelen kötve a tv és wifin a laptop,tablet,telefon. Előre is köszönöm a segítséget. -
Apaf3j
tag
Uhh... ez így nem megy, mert a gépem WiFi-n csatlakozik a Ciscóhoz, és a dróthúzogatás most nem játszik. De azért nagyon köszönöm az ötletet.
Tulajdonképpen nem értem, hogy ha van egy ilyen multifunkciós cucc, mint ez a Cisco, akkor miért nem lehet engedélyezni egy sima lekérdezést a telefonos/tévés részhez. Jó, persze, más formátum, gondolom, de azért ez aligha lehet áthidalhatatlan probléma. Vagy csak nincs rá igény?
-
Sasos
senior tag
Mostanában nem próbáltam, de régen még talán XP alatt ment a dolog.
Faxmodem telepít, telefon vonal a FAX-ba, onnan tovább a telefonba. Win fax szolgáltatás telepít, majd automatikus indítás bekapcsol. Az automatikus FAX fogadást bekapcsolod és beállítod mondjuk 10 csengetésre. Az első csengetésnél domb egy ablakot bejövő hívásnál, ami addig fent is marad, amíg fel nem veszed a telefont, vagy le nem teszik (esetleg faxra nem kapcsol). Faxmodemet már ingyen is utánad dobnak manapság, nézz körbe hardveraprón. Ha érdekel, hogy működik-e a dolog, akkor Win 7 alatt ki tudom tesztelni. -
Apaf3j
tag
Sziasztok! Nem tudjátok, létezik-e olyan módszer vagy program, amelyikkel el tudom érni, hogy ha az EP 3925-ön keresztül telefonhívás érkezik, azt a monitoron valahogy vizuálisan is lássam (pl. egy felugró ablakkal)? Rájöttem, hogy sokkal jobban tudok fejhallgatón keresztül zenét hallgatva dolgozni, viszont úgy nem hallom meg a telefoncsörgést, szóval jó lenne, ha "látnám" a hívásokat. Előre is köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kalozhun100
üzenetére
Ez semmiképpen sem jelent jót, bár nem vagyok elektronikai szaki, de valamely alkatrész fáradásának a jele, ami ettől már csak rosszabb lesz, az biztos. Ha nagyon zavaró, akkor jelentsd be hibára, és kicserélik.
-
kalozhun100
őstag
Nem tudom miért, de ha használva van a net, letöltés, wifin keresztül 3-4 eszköz, akkor ilyen sercegő hangot ad ki a HGW. Ez mitől lehet? Mellette vagyok mikor a gépnél ülök és hát elég idegesítő.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Thomson nekem is volt, csak jött az IPTV és a Thomson ment...
A Thomsonnal nem volt gond 4-5 év alatt.
Az ADSL D-Linkkel se volt probléma, csak költöztünk..Igazából, ahogy jelen helyzet áll(akad naponta 2-3 alkalommal az IPTV), lehet a 3 D-Link sem volt hibás, csak azért cserélték mert lehet az a gond, de mostmár 4 MODEM volt itt s a probléma fenn áll, ők nem látnak hibát, én vettem fel x felvételt, látták a hibát kicserélték a kábelcsatlakozókat, leszedették tesztre az analóg TV-t.
A hiba jelenleg is fennáll, de nem tudnak mit tenni.Más szolgáltató sajnos nincs..
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nálam 2 évet ment a CISCO EPC3208, majd vettem egy saját EPC3925-öt, most fél éve ezt használom, de egyébként semmi baja a 3208-nak, csak amíg megy a 3925, addig ez marad bekötve, aztán majd visszakötöm a 3208-at.
Előtte még ED2-es időkben Thomson THG540-em volt, az is megvan a ,mai napig, kint van a műhelyben, semmi baja. Sőt az első kábelmodemem még vagy tizenéve egy Motorola SurfBoard 5100 volt, az is ment vagy 3-4 évet, amíg TvNet-es voltam, aztán elvitték amikor szerződést bontottam.
Lényeg, hogy nálam eddig még nem halt meg egy kábeles eszköz sem. Persze ADSL modemek hullottak itt is, de az más tészta...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, hát engem az győzött meg, hogy az első Cisco HGW 1 évig bírta, utána a második 6 hónapig, utána 2 hónap alatt 3 D-Link, majd most megint 2 hónapig Cisco...
De akkor ezek szerint, tökmindegy mit mondanak, mindegyik egyforma nagyjából...
szuper, akkor holnap jelentem is be hibára..
Technicolorom még nem volt...
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is csak pl Telekomnál nem szeretik felújítani meg csinálni hanem régi darabokat vissza osztogatják, egymás után 2 db vittek el ilyen hibával...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Olyat kapsz, amilyen épp van a szerelőnél. Azok meg sajnos hajlamosak összevissza beszélni mindent, mikor az érdekük, vagy szimplán csak megnyugtatás, lerázás gyanánt. Ha épp D-LINK lesz a jövevény, akkor azt fogja dicsérni a CISCO-t meg lehúzni, ellenkező esetben meg fordítva.
Egyébként én személy szerint többre tartom a CISCO-t!
Sípolni általában a tekercsek szoktak, ha egy fáradó kondi miatt nem tud teljesen begerjedni (már amennyire én ezt tudom, mert az elektronika nem szakmám), tehát korral járó hardverhibáról van szó.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vagy ugyanilyenre...
Nekem d-linket vittek el, s ezt hozták újra, s azt mondták, hogy a d-linkek instabillá teszik a rendszert ezért ahol lehet ciscot tesznek újra..
MÁS:
Ha sípol (időnként), akkor cserére érett? 2 hónapos...
-
applause
aktív tag
Közben megtaláltam az ujraindítást, de nem reagál továbbra sem. Valószínüleg szoftver hiba van, hogy lehet frissíteni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
applause
üzenetére
Nem régen volt hasonló gond, azt a reset megoldotta.
Lehet a Telekom valamelyik frissítése váltotta ki ezt a működést. A reset tuti sikerült? Áram alatt ~10mp reset gomb nyomás megvolt?
-
applause
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
T-Home. IE-t használok. Miként gondoltad IE alol.
-
applause
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mint ahogy írtam a pöttyök nem jelennek meg, ha bejelölöm és mentem semmi sem változik.
Egy resetet már csináltam, de semmi eredmény, vagyis e funkció ugyanúgy maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Trollok komolyan
- Milyen monitort vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Foxpost
- Energiaital topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Bomba ár! Lenovo Yoga 13W - AMD Ryzen 3 5425U I 8GB I 128SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Gari!
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom advanced menüben meg kellene adni még néhány dolgot de ahhoz nem értek már

PA2-personal, 802.11g,n; Mivel nem igazán értem ezeket a dolgokat, arra kérlek titeket, hogy magyarázzátok el az átállítást, ha szükséges és ezáltal jó lesz. Az esetleges átállítás nem befolyásolja a többi szerkezet kapcsolódását? Előre is nagyon köszönöm!