Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
mármint betelefonálok 1412-re nekik és átrakják? Nincs IPTV.
Régebben, úgy 3-4 éve küzdöttem velük ezzel, akkor nem voltak hajlandóak áttenni, de működött a hekk. -
-
Utóbbi időben rendszeresen szarakodik a HGW-n a wifi. Jelenség:
- először wifin nincs net
- ledobja az eszközöket, amik nem tudnak újra csatlakozni
- mindeközben kábelen minden tökéletesen megy, ha új eszközt dugok rá, kap IP-t is
- ha újraindítom a HGW-t, megjavulEzt kb 1-2 hetente eljátssza. Kezdem unni.Nem ipv6 miatt van, itt még ipv4 módban fut.
Gondoltam visszadobom megint bridge módba és visszarakom a routerem, de nem megy a régebbi html injection-ös módszerrel. Gyanús hogy én is megkaptam valamikor a csodás frissítést ami ezt megakadályozza.
Ez a fw: epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre
Kérdés, beszoptam?

Most 50Mbit van, ha 120-ra váltok esetleg, sanszos hogy hoznak másik fajta HGW-t?
-
-
törölt tag
Sziasztok a segitsegeteket kernem. Lehet volt mar rola szo, akkor bocsanat es kernek linket hozza, szeretnem a routerhez csatlakozott egyik szgepnek mac cim alapjan a savszelesseget csokkenteni. megoldhato-e es hogyan? Ha lehet szajbaragosan, akar privatban is. Koszonom
-
Jander
senior tag
Tegnap este ahogy jött úgy meg is oldódott valamiért, szomszédnál ma járt szerelő - széttárt kezekkel állt a dolog előtt, főleg így hogy már jó lett. Mindenesetre adott a cisco helyett egy sagem készüléket a 'biztonság' kedvéért, azon legalább dörömböl a 120Mb-es wifi, bár playstation 4 nem szereti azt mondja.
-
togvau
senior tag
valószínűleg az ipv6. Bár nekem csak néhány cucc lassult be az ipv6-on próbálkozás miatt (mert címet kapott minden, de a telekom routerei már nem engedtek kifelé semmilyen ipv6 forgalmat, és eltart egy ideig mire egy android észreveszi, hogy 6-on nem fog menni csak 4-en.
Más: Ipv6 beállításoknál ezek mik? Valid Lifetime, Enabled Rapid Commit, Enabled Unicast
-
Jander
senior tag
Sziasztok, leírom hátha másnál is előjött, pár napja - talán van egy hete is - hogy az telefonjaink itthon wifin leginkább nem kapnak netet (jel rendben van). Amikor igen, akkor is maximum txt email jön át, de pl. facebook üzenőfal működik szinte mindig, http böngészés és pl. instagram sosem.
Mivel a készülékekben változás nem történt (ráadásul teljesen változatos a kínálat) mobilneten minden rendben, illetve más területen lévő wifin tökéletesen működik jelentettük T-nek a dolgot.
A szomszédoknál is rákérdeztünk nem egyedi a probléma, 3. kerület / Óbuda mindenkinek ilyen cisco készüléke van évek óta, eddig nem volt ilyen probléma. Nemrég volt itt egy komolyabb 'hálózat-bővítés', sajnos nem vagyok benne biztos, de mintha azóta szórakozna...
Kábelen tökéletesen jön a net, és meglepő módon a laptopok szeretik a wifi-t egyedül a mobilok és a tabletek nem. Próbáltam állítani amit értek, de nem segített ráadásul ezekkel a beállításokkal megy már ki tudja mióta.
Hibabejelentésre kaptunk válaszüzenetet miszerint találtak hibát, és megkezdik az elhárítást... meglátjuk.
-
Annyit elértem (előzőleg volt egy-két rossz beállítás, pl. a publikus ipt adtam meg a gép ipjének...), hogy a helyi hálózaton a PC lát mindent a gatewayig ipv6-on is (ip megvan, gatewayt eléri, pingek mennek router és a cisco felé), de hiába állítom be az ipv6 DNS szervereket, azok mintha nem működnének, nem látja őket a PC. Automatikusan nem kéri le/állítja be, ha manuálisan beírom a windowsban az adapterbeállításoknál az ipv6 részen, akkor elvileg használja (beállítja), de elérni már nem tudja őket. Próbáltam a google DNS-t is, azt sem éri el.
Innentől kezdve viszont már lehet nem ehhez a topikhoz tartozik a téma, úgyhogy nyomozok tovább

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Static ipn van a router és nincs beállítva WAN connection + lásd alább.
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, de nem oszt ipt.
Hát másba nem igazán tehetem, van gateway, BGP, RIP2, OLSR és szimpla router mód dd-wrt-ben. DHCP forwarderként funkcionál.
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
Inkább ide írok, mint a Telekom topikba.
Valaki tud segíteni ipv6 alapú netbeállításban EPC 3925 + DD-WRT routeren keresztül. Igazából odáig eljutottam, hogy a gép (W10) kap ipv6 címet (többet is?), látja a beállított átjárót, viszont az internetkapcsolatnál nem használja:

Ha automatikus ipv6 cím és dns kérésre állítom vissza, akkor bár kapok ipt, de az átjárót nem találja meg a PC. Mivel elég noob vagyok a v6-hoz, valaki, aki érti, meg tudná nézni, mit állítok be rosszul illetve hogy mit kéne beállítanom, hogy ipv6 szinten is legyen internetkapcsolat?
Köszi szépen!
-
-
Kornl23
tag
Sziasztok,
Alig találtam pár találatot a wake on lan-ra (wol) ezek szerint ezzel a modemmel (Thome) nem lehet összehozni?
Célom az lenne, hogy a okostelóvel bekapcsolóm a lan-on lévő pc-met., csak belső hálón használnám ezt a funkciót.
Sikerült valakinek összehoznia vagy ez végleg feladhatom? -
-
turorudi
aktív tag
Sziasztok,
7 év után elbúcsúztam e nagyszerű készüléktől, mert hoztak egy Sagem dobozt. Szerintem érdemes kérni a cserét, mert a szerelő is azt mondta, hogy a Cisco már elavult; nálunk nem tudott stabil sebességet biztosítani, a Sagem pedig simán hozza a 120mbs-t. -
-
kovaccss
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Amott a 78841-re kéne még válasz.
-
-
kovaccss
tag
Hali. A Cisco EPC3925 mekkora letöltési sebességet tud 1 CAT 5E kábelen 1 PC-vel? Ilyenem van.
Ebben a topikban írtam hogy sehogysincs meg a 120 Mb-es sebesség, 70-90 között ingadozik, pedig már kicseréltem a CAT 5-ös kábelt 5E-re a Cisco és a PC között, és a faltól a Ciscoig CAT 6-os kábel megy, az IPTV STB-hoz is. Csak ezek vannak a rendszerben. Amíg 30 és 50 Mb-em volt, mindig megvoltak ezek a sebességek, amikor mértem.Most megmértem 3-szor a speedtest.nettel a pesti Telekom szerverrel, 85-87 Mb/s.
Most, éjjel 1:32-kor nem lehet leterhelt a környék, ilyenkor már alig netezik valaki.
Ha a modem, a lakáson belüli kábelek, és a PC-m is bírja a 120 Mb-et, akkor miért nincs meg ez a sebesség?
A szomszéd házban pár éve volt egy kb. 2 méteres szerver. Ez okozhat ilyet? Ez viszi el a sávszélességet a környéken? -
-
togvau
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
tökmindegy min van, ugyan az. Az auto pedig a helyi viszonyoknak megfelelően állítja be a legkevésbé zavart csatornára.
-
-
togvau
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincsenek is beállítások kb ebben a modemben. N only, automata csatornaválasztás (általában 6-os), WPA2 AES titkosítás.
-
-
togvau
senior tag
Hogy van az, hogy a telefonom nagyon nehezen csatlakozik ennek a hulladéknak a wifijére, még akkor is ha közvetlen a modem mellé teszem, és ha csatlakozott, akkor is véletlen szerűen megszakad a kapcsolat, úgy hogy kiváló/jó a jelszint, és következő pillanatban nincs wifi. Majd nagy nehezen újra csatlakozik, majd megint szakad valamikor.
Tablet wifije ritkán szakad le, de úgy ugrál a jelszint hogy hihetetlen.Érdekes módon egy kínából rendelt wifi repeatert AP módban kábellel rákötök a modemre, és az AP-ra pillanatok alatt csatlakozik a telefon, és betonstabil, nincs szakadás... miért van ez?
-
-
Saviour
csendes tag
Sziasztok! Nekem is van egy ilyen EPC3925 istenáldása aminek a wifije katasztrófa. Időnként olyan pingeket produkál hogy a hajam az égnek áll. Előkaptam a régi tp-link WR841N-es routerünket, hogy majd szépen azzal sugárzom a netet. Össze is jött a dolog de nem hiszem hogy úgy ahogy kellene. Hiába írom át az ip címét a tp-linknek majd azt a címet a cisco dmz-jébe beírom. Összekötöm őket és láss csodát sugározza mind 2 a netet, ezzel nincs baj de a tp-link visszaállítja az ip címét 192.168.1.1-re és ezt az ip címet egyszerűen képtelen elfogadni a cisco dmzbe "invalid". Nem nagyon értek hozzá hol és mit rontok el. Egyébként azért nem elégszem meg vele pedig már sugározza a netet mert kétszer akkora a pingem és a le/feltöltési sebesség is csökkent. De ez a router mégis csak stabilabb.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Leírom a problémám okát hátha tanulságos.
Ma reggel hívott a szerelő,mondtam már megjavult. De kértem rakja bridge módba.Mondta azért ki se kell jönnie megcsinálja. Újraindítottam a modemet. Megint nem volt net.
Visszajött és nézegette ,mondta ilyet nem látott. Megint rossz volt az ip.
Nézegette ,majd jött egy ötlettel. 2 kábel ami az Asus routerből megy vissza meg van toldva.
Az egyik toldó kontakthibás és azt csinálta kommunikációs problémát.
Nekem tanulságos történet volt. -
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közben levettem a helyéről és a gép mellett közvetlen összedugtam ,és sikerült.
Észrevettem elment a kábeltv(nem ip pár percre). gondoltam kipróbálom még egyszer a Cisco-t.
Érdekes módon már van netem lanon is ,és az ip cím amit a T-s kért ,hogy nézzem meg is 192-vel kezdődik.Ha jól emlékszem 254 volt.
Tehát valamit csináltak. A hibát még nem zárták le. Szerintem központi hiba volt amit akkor nem láttak.Mit csináljak? Kérjek másik modemet azért ,egy másik típust ,vagy ezt rakassam vissza Bridge-be?Jó ,hogy el@szták az egész estémet!!!
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
attól félek ,hogy mivel nem látom a router-t ,igy a recovery felület se fog bejönni a reset után
-
-
Gsx-rr
veterán
Gondolom jobb ha nem próbálkozok recovery-val visszarakni egy gyári firmware-t? Az asus-on gondoltam
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem nagyon
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy gondolod ,hogy a lan kábel a pc-ből a router-be? Úgy nem.
Wifi-n elérem a routert. a 192.168.1.1-en.Lan-on is itt kellene?
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Minden led jól világít.
Közben elértem az ügyfélszolgálatot,kértem állítsák vissza bridge-ből hátha a másik router lett hibás.
Megtörtént ,de vezetéken akkor sem volt net. Wifi-n igen.
Kérte a srác nézzem meg milyen ip címet kapott a gép. Valami teljesen mást ,mint amit kellene. A Számítógépen ,nincs fix ip beállítva. Mondta Win 10-nél vannak problémák az Ipv6 miatt. mondta ,hogy an és letiltottam.
Eredmény ugyanaz.Akkor remélhetem a Cisco ment galyra és azért nem értem el a saját routeremet !??
Kérdezte ragaszkodok-e a bridge módhoz ,hogy olyan eszközt kapjak,montam hallottam ,hogy az Ipv6-al máshol is vannak gondok.
-
-
Gsx-rr
veterán
Egyszer csak azt veszem eszre nincs net. A Cisco Bridge-modban.
Sem a Cisco-t sem a masik router-t nem erem el a halozatrol.
Ez normalis ha nincs bejovo net es esetleg szolgaltatoi problema?
Mindket eszkozon volt mar reset. -
sEtuke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úristen. Totál szégyellem magam,ilyeneket benézni... Ha lenne,most visszaadnám a nem létező diplomám

-
-
sEtuke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi. Pontosan: Archer C7
-
-
-
pajav8
tag
Üdv nekemis a fent említett eszközt adta a csodálatos T. Az utóbbi időben(kb 2-3 hete) nem az igazi, van hogy bizonyos oldalakat nem akar betölteni vagy csak sokadik ujratöltésre. Wifin használom.
Amit eddig próbáltam:
Hard reset,Átállítottam a dns címeket a következőre:
1. 8.8.8.8
2. 8.8.4.4
3. 208.67.222.222Wifit átállítottam az 5ös csatornára
A Routeren kilőttem a tűzfalat és az IPV6 tűzfalat is.Ha pingelem pl az index.hu-t akkor gyakran 25-50-75% a veszteség.
Mit lehetne tenni? Köszi
-
sEtuke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ. A Linksys: AC1750. Sajna van IPTV-m. Probálkozom!
-
Pontosan milyen típusú a Linksys?
A router-ed WAN IP címére kell beállítani a port forward-ot a Ciscon-n.
Ha nem csatlakozik kliens eszköz a Cisco-ra akkor tedd a Linksys WAN IP címét DMZ-be a Cisco-n és akkor csak a Linksys-en kell beállítani a port forward-ot.
Ha nincsen IPTV-d akkor kérheted, hogy tegyék át bridged módba és akkor a Linksys publikus IP címet fog kapni. -
sEtuke
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Telekom által bekötött EPC3925 csodával,illetve egy Linksys AC1750-el. Szeretném megnyitni első körben a 21-es portot. Ehhez mindkét routeren meg kell nyitni? A Linksysen megnyitottam,de nem látja a port checker. Megnyitnám a Ciscon is,DE a képen látható hibaüzenet fogad.. Mit csinálok rosszul? A 192.168.1.10 a Windows Szerverem IP címe,így értelemszerűen arról futna az FTP szerver. Köszönöm előre is.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Telekom DNS ipv6 címek:
2001:4c48:1::1
2001:4c48:2::1 -
Reinkz
senior tag
Azt hiszem kezdem érteni,
szóval az első az kb "olyan" mint 127.0.0.1 illetve nem de lokális lehet azért asszociáltam erre.
a 2. slaac-hez van köze, ezek szerint, és ha jól olvasom slaac-re azért van szükség hogy egyedi cím legyen.
3. meg a ténylges ipv6 cím ami kifelé is látszik legalábbis a whatsmyipaddress szerint.
-
MCs88
aktív tag
Az fe80:xxx u.n. local link address, a telefon MAC címéből generálódik és nem látszik kifelé. H aktív az IPv6 hálózat akkor generálódik ilyen, de ez nem a Telekomtól kapott cím, hanem teljesen lokális.
A másik 2 a telekom-tól kapott IPv6 címek.
A DHCPv6-ot valóban nem támogatja az Andoird de nem is kell neki, mert az IPv6 SLAAC-t igen. Ez a router által broadcastolt ipv6 prefix-hez hozzáaadja a hálókártyák MAC címéből generált azonosítót. Teljesen stateless és nem kell hozzá külön szerver. [link]
Gubek-Einste: Azok nem DNS szerver címek.
-
-
Reinkz
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
igen azt látom de kié az 3? mind a 3 a telefoné?
józan ésszel 1db-ot várnék. -
-
Reinkz
senior tag
Ezt én is éreztem, az elején azt hittem a G4-el van baj,de bnőm telefonja is ezt csinálta a gépek meg jól működtek, szóval tudtam hogy modemmel van vmi.
Web lap betöltések 5mp szünettel kezdőztek konkrétan mobil netre váltottam néha annyira idegesített.Ha jól olvasom az android nem támogatja a DHCPv6 alapú cím kiosztást (wtf!?), viszont akkor most mit variáltak, a telefonok végül is ipv6 címet kaptak vagy sem?
ezt látom jelenleg ip alatt:
valaki feltud világosítani hogy ez a 4 cím mi? , az első nyilván a sima ipv4es amit router kiosztott de többi 3?
-
válasz
chelseafan94
üzenetére
Nálam már 1 hónapja gond van!
Nem baj,még 2 hét,és lejár a hűség...
-
chelseafan94
tag
válasz
pethYeti
üzenetére
Az a vicc, hogy én már szombaton beszéltem a hibaelhárító csoportjukkal, akiknek vázoltam, hogy az ipv6-al lehetnek gondok. Erre azt a választ kaptam, hogy kizárt, azzal nem lehet gond. Legalább mára beismerték... Azért mindenképpen érdekes, hogy 10 perc google használat után, külföldi fórumok alapján is rá lehetett jönni, hogy az ipv6 a hibás, de ők még hétvégén is kizártnak találták a felvetésem, hogy az ipv6 a gond...
-
turorudi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Beraktam a Cisco mögé egy sima routert, ahogy az ügyfélszolga mondta: wan portot a lan portba. Semmi dmz és egyéb bűvészkedés, simán működik.
-
pethYeti
addikt
Azért látszott mennyire volt képben a Telekom. Nálam simán cserélték a modemet.

-
hzx0
aktív tag
Ugy tünik mára javitoták. Nálam is napok óta ugyan ez volt a gond.
-
MCs88
aktív tag
A Wifin lassan töltenek be az oldalak hiba nálam is megvan, de úgy tűnik a Telekom nyomott félre valamit a modem configban: [link]
-
pethYeti
addikt
válasz
chelseafan94
üzenetére
Szerintem igen. Nekem kábeles net tökéletesen működött.
-
pethYeti
addikt
Nálam modem csere lett a vége. A szerelő se tudta megmondani miért ilyen lassú wifin a hálózat. Az újjal tökéletes.
-
chelseafan94
tag
válasz
chelseafan94
üzenetére
A Dual Stack-et ki lehet valahogy kapcsolni?
-
pethYeti
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen. Próbáltam még Google DNS-t is, de az se használt. Még erőt veszek magamon és adok neki még egy resetet.
-
-
pethYeti
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen csak ékezet nélküli betűk és számők vannak benne. Channels Standard 8.
Telekomos.
De megvan vagy 5 éve a router, eddig nem volt ilyen baja.
-
-
pethYeti
addikt
Üdv. Az lenne a problémám, hogy wifin keresztül nagyon lassan töltődnek be az internetet használó apklikációk telefonon. PC-n kábellel nincs gond. Wifin viszont tragédia. Megnyitom a youtube appot 10 sec mire bejön a kezdőlap, majd megint vagy 5 sec mire egy videó elindul. Utána gond nélkül lejátssza. Két telefonon is lassú a hálózat, továbbá teszteltem hogy egyik telefonon mobilnetet megosztom hotspotként és így kapcsolódok ehhez a wifihez akkor semmi gondom nincs. Speedtest szerinte egyébként nincs gond se a pingel se a sebességgel. Reset megvolt a modemen, nem használt.
Volt bárkinek valami hasonló baja?
-
-
turorudi
aktív tag
50-ről 120-ra váltottam a T-nél, viszont ez a modemrouter ugye nem tud 120-t wifin. Raknám be a gyorsabb saját routert mögé, ehhez viszont a T nem ad bridge mode-ot. Ellenben azt mondja, hogy csak simán kössem a saját router wan portját a Cisco egyik lanjára, hagyjak mindent dhcp-n mindkét routerben és kész. Ez tényleg csak ennyi? Az új router még nincs itt, de fel akarok készülni, hogy ne őrüljek meg az első két percben.
-
bertalanp99
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ, sokat segített! Próbálom előre assign-olni az IP-ket a MAC címekhez, de például már a mobiltelenfomnál (Samsung Galaxy S6) nem működik a dolog, mivel valamiért már eleve Pre-Assigned IP-vel mutatja a router konfigurációs felülete. Amit nem értek, mert a telefon nincs statikus IP-re állítva. Nem tudom eltávolítani sem, mert azt mondja, hogy ennek az eszköznek nem lehet dinamikus IP-je. Ennek mi lehet az oka?
Szándékosan szeretnék olyan IP címet megadni, ami egyéni, hogy mindig eszembe jusson. -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, a napokban kipróbálom mindenképp.

-
válasz
bertalanp99
üzenetére
Az IPTV-s box-oknak te nem tudsz IP címet beállítani.
Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
(Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)
Nem hülyeség de úgy kellene beállítani, hogy a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állítasz be MAC cím alapján a kliens eszközök IP címét így biztosan nem lesz sehol sem ütközés és a kliens eszközben pedig nyugodtan maradhat az automatikus hálózati konfigurációs beállítás.Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
A másodlagos eszközben ne legyen aktív a DHCP, mindenkinek az elsődleges eszköz osszon IP-t.Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
MAC cím alapján fix-ált IP címek
Másodlagos eszközben DHCP OFF
Mivel megy az emeletre LAN kábel így érdemes lenne azt egy IGMP kompatibilis sima wifi router-ba csatlakoztatni ami AP módba van és így sokkal egyszerűbb lenne a fenti hálózat rész.Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
Olyan eszköz kell amelyik IGMP kompatibilis. -
-
bertalanp99
újonc
Üdv mindenkinek!
Ez az első alkalom, hogy itt vagyok ezen a fórumon, szóval előre is elnézést, ha valamit nem úgy csinálok, mint szokás.
Tanácsot szeretnék kérni. A Telekomnál néven fut a csodálatos ISP-m, és annak idején egy Cisco EPC3925-öt adtak routerként/modemként.
A következőképpen néz ki a setup: A négy LAN port:
1. A T-Home által adott STB a TV-hez (Próbáltam neki statikus IP-t beállítani, de az STB-n nem találtam ilyen opciót)
2. A saját PC-m, statikus IP-vel
3. Egy PC a pincében, dinamikus IP-vel
4. Ez pedig az emeletre viszi a jelet, a fenti STB-hoz (TV-hez)Router/Modem (default gateway): 192.168.0.1
Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
(Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)Mivel a router/modem Wi-Fi-je az emeleten már gyenge, ezért vásároltam egy Wi-Fi jelismétlőt/repeater-t, egy TP-Link 300M Wireless N Range Extender-t (TL-WA850RE). Ez utóbbit úgy konfiguráltam, hogy statikus IP-vel csatlakozzon a fő router-hez (192.168.0.150), ő viszont a hozzá csatlakozó eszközöknek DHCP-vel ossza a címemeket, 192.168.0.151-től. Beállítottam a router BSSID-jét (MAC címét), ami ugye nem változik, illetve megadtam, hogy a repeater által létrehozott hálózatnak külön neve legyen, hogy meg lehessen különböztetni.
Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
Jó párszor előfordul, hogy a repeater mintha elvesztené a jelet, azt írja, nem csatlakozott a main router-hez, pedig a router adminisztrációs felületén a "Connected Devices Summary"-n megjelenik, mint Wi-Fi-n csatlakoztatott eszköz. Aztán az se ritka, hogy a telefonom, vagy tabletem ne működjön DHCP-vel, csak ha én magam beállítom statikusra a hálózati adatait - ez miért lehet? Ez a repeater-re csatlakoztatott eszközökre jellemző.
-------------------------
Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő