- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4903 üzenetére
A chellonál sosem volt olyan, hogy az előfizetés lemndása után még élt az email cím. Olyan volt, hogy valaki szarul végezte a dolgát és nem törölte őket. Ezekből voltak email cím törlési akciók, amikor azt mondta az Ausztriai mail szerver központ, hogy X postafióknak nincs ügyfélszáma, aminek 1 hónap múlva sem lesz azt töröljük. Voltak email címek, amik így eléldegéltek akár 1 évig is a lemondás után.
-
shev7
veterán
válasz
bambano #4756 üzenetére
I see
EQMontoya: Koszonjuk a kiseloadast, de jol ravilagitottal a lenyegre, fuggetlenul attol, hogy harmadik fel kap-e erte penzt, a warez az warez marad, es mint olyan nem legalis, ezert tovabbra sem tudom ertelmezni az ''alapvetoen legalisan mukodo torrent'' mondatot. Alapvetoen minden legalisan mukodik...
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4744 üzenetére
Úgy értem a UPC végképp nem ad semmit sem ingyen. Sok DSL-nél a szerződésben meghatározott áron kapja az ember a szolgáltatást, akár hűség lejérta után is. UPC-nél hűség végén, rögtön magasabb lesz, mert megszűnik a kedvezmény... Így értettem, hogy semmit sem ad ingyen.
-
törölt tag
válasz
bambano #4495 üzenetére
oszt mi a rákot akarsz azon vitázni, h kötelessége-e az upc-nek kiértesítenie a szerződésbontásról??? láttál te már ászf-t közelebbről??? még az is ott van, h mennyi a felmondási idő a szolgáltató részéről... mondjuk egyértelmű, h nem elsősorban az upc a hunyó, bár papírforma szerint mindkét félnek meg kellett volna tennie mindent, de főleg neki, h szolgáltathasson. meg valszeg ezt már nem múlt hét óta lehetett sejteni upc berkekben.
jobb helyeken 2 oldalú a szerződés, itthon a júzer, ha gondja van csak arra használhatja az ászf-t, h a fenekét törölje ki, míg a szolgáltató bármikor bármivel sakkban ill. szarban hagyhatja. úgy tűnik ez hatványozottan igaz a upc-re. is,
igaz, jobb helyeken egy ilyen eset után (hasonlóra egyébként volt már példa itthon), a gvh, fogyasztóvédelem meg valamilyen távközlési felügyeleti szerv (momentán nem jut eszembe a pontos neve) vizsgálódik és bírságol. -
bsz
csendes tag
válasz
bambano #4486 üzenetére
Bambanő, Te UPC dolgozó!
Akinek nincs netje, az nem is tud itt dühöngeni! Próbálj meg net nélkül ide írni, megy-e?
Írhatok neked, hogy szar a UPC tv-n az RTL klub, úgyse változik semmi. Nem tetszik, hogy korlátozzák a torrent forgalmat, az elméleti forgalom kb. 3-5 %-ára. Miért fáj a UPC-nek, hogy hogyan töltöm ki a forgalmi korlátot?
Nekem van UPC telefonom is -az elejétől fogva -, meg MATÁV is. Ha van a UPC telefon mellette egy mobilod, vagy más telefonod, és van némi műszaki érzéked - hogy áramtalanítsd a modemet és újraindítsd- akkor használható a UPC telefon. Hálózati hiba esetén viszont se net, se telefon, jöhet a másik szolgáltató. Anyósomék nyugdíjasok, kipróbálták és nem kérték, anyámnak meg már nem is ajánlottam: időseknek jobb a MATÁV, az mindíg megy.Az elején sokszor kellett újraindítani UPC-telefont, de most már nincs ilyen probléma.
BSZ
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4498 üzenetére
Most nem vagy még nem...
De igazából mindegy, a dolog teljesen elmleti.
Eddig egy gyakorlati példa volt: egy TVnet-es rész felvásárlása illetve a TVnet kitiltása róla.
Aki netet akart vagy visszament 56k-ra betárcsázni vagy vett chellot, közel sem olyan jó feltételekkel, mint a TVnet-je volt. -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4495 üzenetére
Igen, a UPC jobban jöhetett volna ki ebből, de szerintem nem kell leírnom, hogy kit és mennyire érdekelnek azok az előfizetők, akik vagy soha többé nem lesznek UPC előfizetők vagy pár év múlva amikor a UPC megveszi a fibernetet, nem tudnak mást választani mint a UPC-t.
-
shev7
veterán
válasz
bambano #4495 üzenetére
Teljesen egyet ertek veled abban, hogy ennyit erdemes lett volna erre aldoznia a UPC-nek. Viszont en nem azt mondom, hogy nem kotelessege a upc-nek ertesiteni az elofizetoit (persze, hogy a viharba ne lenne kotelessege a szerzodes felbomlasarol ertesiteni az ugyfeleket), hanem, hogy a fibernetnek allt volna erdekeben ezt megtennie ugyenezt. Vegulis o akar veluk szerzodest kotni...
-
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4486 üzenetére
Ne érts félre, nem az arányokról, meg az itt ''dühöngő'' előfieztőkről beszélek.
Arra akartam rávilágítani, hogy az ügyfélszolgálatost, meg a szerelőt, aki kimegy ügyfélhez teljesen felesleges leüvölteni, fenyegetni, stb. Ő az esetek 99%-ában nem tehet mást, csak ami elő van írva. Sőt az előfietői kurvaanyázásokat, egyebeket, mindenki magasról ... aki nincs közvetlen kapcsolatban velük. -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #4476 üzenetére
Elég oda egy kicsi aranyos 850-es is
Ez már csak 50k HUF nem 50k USD
Q. What are the performance characteristics of the Cisco 870 Series and Cisco 850 Series Integrated Services Routers?
A. Aggregate performance with IPsec 3DES for the Cisco 870 Series is up to 8 Mbps with IMIX packets, and up to 30 Mbps with 1400-byte packets.
Aggregate performance with IPsec 3DES for the Cisco 850 Series is up to 4 Mbps with IMIX packets, and up to 8 Mbps with 1400-byte packets.
Aggregate performance with Cisco IOS Firewall and logging enabled is up to 70 Mbps for the Cisco 870 Series, and up to 50 Mbps for the Cisco 850 Series, using 1400-byte packets. -
Uncool Ben
tag
válasz
bambano #3691 üzenetére
Szerinted az a 220-250 ezer Chello user olvassa is ezt a fórumot?
Én nem problémázok vagy hisztizek amúgy, annak tényleg semmi értelme, várom türelemmel, hogy befejeződjenek a fejlesztések.
Épp csak másoknak információként szolgálhatott, ezért megemlítettem, hogy korábban egy évig hibátlan volt a szolgáltatás, és pont az emelés napjától gyakorlatilag használhatatlan a torrent. No és furcsa mód hirtelen mások is erről kezdtek írni, míg korábban nem voltak ilyen arányban ilyen hozzászólások. Talán nem túl merész ebből egy kézenfekvő következtetést levonni ;)
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
-
tothl
addikt
válasz
bambano #3650 üzenetére
Hat igen, sajnos elkepzelheto. Azert kivancsi leszek mert igy a torrentezesre per pillanat rosszabb, mint emeles elott. Nem is kicsit. Most mar a 100k/sec -et sem erte el az elmult 24 oraban egyszer sem.
Orulok, hogy van akinek jo, de ez nem vigasztalja azokat, akik szerencsetelenebb fejallomasnal eldegelnek.
Termeszetesen kivancsi leszek az UPC fejlesztesre, mert igy azert ne maradjon...
Az olyan szovegeket, hogy raerunk, nem meg inkabb hanyagoljuk, mindenkinek mas a fontos. Nekem bongeszesre, driver meg idonkent egy linuxdisztro letoltesere tokeletesen megfelel a lassabb net is, fizetos meg mindenfele ketes ftpkre nem vagyok bejaratos, eleg paranoias vagyok e teren mert ugye valljuk be mihez is kell a nagy savszel ? Az esetleges kesobbi iptv es tarsain kivul ? Szoval a torrent veszes behalasa engem spec. erzekenyen erint.
Ha idolegesen, az nem gond. -
tothl
addikt
válasz
bambano #3638 üzenetére
Szia !
A speedtest.net -en mindig jo eredmenyt kapok, csak a torrent lassult be de kegyetlenul.
Most volt alkalmam kiprobalni egy magyar FTP -rol a sebesseget, teljesen jo, 10 Megabit.
A torrent viszont nem, sot dog lassu 60/70 k/sec. Egyelore ez a helyzet, kivancsi vagyok kesobb hogy alakul. -
-
tothl
addikt
válasz
bambano #3629 üzenetére
Most igazan jol kiosztottal, gratulalok. Azert par eszrevetelem lenne.
Egyreszt nem sirankoztam, csak rakerdeztem, hogy mas is tapasztalta-e ezt, masreszt nem akartam teleirni a forumot olyan adatokkal amikbol altalaban senki nem ert semmit, es amiket te is elsosorban erodemonstraciora hasznaltal. Leirhattad volna normalis hagnemben az eszreveteledet ehelyett inkabb a szaktudasomat fikazod. Legkozelebb talan meg pelenkat is kuldesz.
Amit irsz egyebkent tulajdonkeppen logikus csak engem mint felhasznalot hidegen hagy, hogy az UPC mit varazsol a fejallomasaival es a kabelkapacitasaval. Ezekre mint otthoni felhasznalonak amugy sincs ralatasom. Azt magad is belattad, hogy a ''gond'' ugymond nem nalam van, hanem az UPC-nel. Nem is akartam mast tudni, csak azt, hogy masnak is ilyen-e.
Egyebkent eleddig semmi bajom nem volt a szolgaltatas minosegevel, 1 eve vagyok elofizeto.
Mivel most mar tul sok az ismeretlen a kornyek tobbi felhasznalojanak aktualis internethasznalati szokasaitol kezdve a szinten per pillanat nem tisztazott adatforgalomszabalyzason at egeszen addig a szomoru tenyig, hogy az eddig aktualis 25 gigat mar elforgalmaztam, ezert a tovabbi erolkodesnek amugy sincs ertelme, folyt kov. jovo honapban. Addig is assuk el a csatabardot, nem az volt a celom, hogy szamon kerjek az UPC-n valamit amit nem mostanra igert, pusztan tajekozodas jelleggel vetettem fol a temat nomeg azert, mert ugy lattam elottem par oldalon keresztul mar ez volt a tema amugyis. -
tothl
addikt
válasz
bambano #3614 üzenetére
Hiaba indoklod szakmailag es alapjaban veve hiaba helyes az elmelet, azt mondd meg nekem, hogy hol irtam en azt, hogy kisamfaztam a kijaratot ket kopasszal ?
Termeszetesen ha korlatozok a feltoltesen, akkor sem javulnak a letoltesi mutatoim, eppen ez a szivas.
Most a helyzet az, hogy tudok letolteni most eppen 66k/seccel, mellette vigan bongeszek de a letoltes nem megy foljebb az istennek sem. Ezt indokold meg legyszives.
Mult heten meg teljesen jo volt a ''regi'' savszellel, logikusan 280 k/sec letoltes es ugy 50-60 k feltoltes. Termeszetesen nem vertem a nyalam, hogy emellett mar marha lassan bongeszek.Ezek utan jott a gyonyor 2 teljes napig, tenyleg 800k korul hasitottak le a cuccok, azota viszont teljes halal meg a regi sebesseget sem eri el a letoltes. Es mellette mint mondtam vigan bongeszek. Itt valami nem kerek.
-
Tepi
csendes tag
válasz
bambano #3618 üzenetére
Okés világos. Utolsó elötti mondatban ott az igazság, míg tart a fejlesztés szerintem senki nem fog tudni semmit csinálni. UPC gondolom igyekszik, de ök is csak emberek. Bár mondjuk azt érdekesnek tartom hogy egyes emberek csak egy két napra panaszkodnak.
Megtudja mondani valaki mért ír a ph forumon a hosszú ö helyet ''Q''-t
[Szerkesztve] -
Uncool Ben
tag
válasz
bambano #3501 üzenetére
Torrenttel kapcsolatban nálam is hasonló a helyzet. Az emelés előtt átlagosan ~300kbs / 45kbs volt a le és feltöltés, utána egy-két napig belendült, és 700 / 90-ig is felment, azóta viszont soha nem megy 70 / 15 fölé, akárhogy is állítom, kalibrálom, tuningolom, hiába van több száz seed és peer. Ráadásul ezek kölcsönösen kizárják egymást, szóval ha 60-al megy felfele, akkor 10-el csordogál lefele, a két irány összege soha nem megy kb. 100kbs fölé. Nincsenek chellos kapcsolataim, mert külföldi zárt torrent oldalakról töltök. Egyértelműen az emelés óta van komoly gebasz.
-
dchard
veterán
válasz
bambano #3372 üzenetére
''Ugye nem gondolod, hogy a Kinizsiben van egy amerikai lehallgatórendszerrel egyenértékű számítási kapacitású router''
Ebből vontam le a hozzászólásomban szereplő következtetést, és egyben kifejtettem, hogy nem feltétlenül van úgy. Igazából fúrcsálltam is az előző hozzászólásaid alapján, hogy ilyesmit írtál.
''Amit mondtál, az finoman szólva sem helyes.''
Cáfolj meg.Amit meg írtam, az nem csak hogy megvalósítható, de működő gyakrolat néhány kistérségi szolgáltatónál, mivel a legolcsóbban és legkisebb gépigénnyel kivitelezhető forgalomszabályozási szisztéma, persze könnyen meg is kerülhető, de az ottani rendszergazda szerint jól működik.
A torrent gyakrolatilag úgy működik, hogy a trackertől lekérdezed a peer-ek listáját, majd pedig a géped maga kezdeményez TCP kapcsolatokat a többi peer-rel. Namost legjobb tudásom szerint a peer-ek listája nem titkosítva töltődik le, viszont ha valaki használja ezt a feature-t a kliensben akkor megkerülhet szinte bármilyen forgalomszűrő eljárást (nem korlátozást!). Tehát a a peer-ek IP-jéhez - ha valaki használja a titkosítást - csak itt lehetne hozzáférni, de persze ehhez az kell, hogy minden tracker kérést automatikusan szétszedjenek, kihalásszák belőle a peer-ek listáját, a cél portokat (mert ugye feltöltésnél nem fix a port, mivel nem valószínű, hogy minden kliensnél ugyan az a fogadó port van belőve), majd az ezeken a portokon való forgalmazást kéne priorizálni. És ugye a tracker kérések nem 1-1 csomagban utaznak, mert összetett információról van szó. Ráadásul ez elég időleges, mivel ezek gyakran változnak - minden torrentnél szinte - meg hát elég gépigényes eljárás is egy nagy hálózatban. Ennél az én forgatókönyvem valószínűbb (2. eset).
De ha neadj' isten kiderülne, hogy mégis ezt az elég macerás utat szeretnék járni, gyorsan bevezetik a tracker kérések titkosítását (amire már most van a protokolban lehetőség ha jól tudom) és innentől kezdve annyi: csomagelemzéssel a torrent pont ugyanolyannak fog tűnni mint egy online banki tranzakció. Pont ezért találták mindezt ki.
A torrentet az ftpvel összehasonlítani merész dolog: kicsit más területre találták ki a kettőt. De menjünk bele részletesen: a torrent nem az ftp kiváltására született (ne mintha nemlenne rá szükség). A torrent egy elosztott rendszerre épülő protokol, és attól működik hatékonyan, mint az őt megelőző bármely file-megosztó rendszer, mert már a teljes tartalom tört részének birtokában tovább tudod azt adni, ezáltal a terjedési sebesség lényegesen gyorsabb. Valóban: sok a TCP kapcsolat nem gazdaságos, ilyen szempontból az ftp jobb, csakhogy a torrenthez nem kell burtális sávigényű szervert venni, ott a felhasználók maguk képezik a hálózat gerincét, ráadásul ingyenes nem úgy, mint egy warez ftp, valamint a legtöbb komoly trackernél az adok-kapok elv működik (de ne térjünk el filozófiai irányba). Tehát két teljesen eltérő területről beszélünk. Amúgy az internet a végfelhasználói sávok bővülésével amúgy is egyre inkább egy decentralizált hálózat formáját ölti, amiben az ftp-nek vajmi kevés jövője van (mint centralizált, erős hw igényű ipari kapcsolatot feltételező protokol), de ez megint picit eltér a tárgytól.
Ha picit offoltam a végére elnézést, de úgy éreztem ez is a tárgyhoz tartozik.
Dchard -
Trak
addikt
válasz
bambano #3349 üzenetére
Hálózatban elfogadok mindent, amit mondasz, mert elismerem, hogy jobban ismered, mint én, de a sok hozzászólásod között egyetlen dolgot nem vettél figyelembe:
Olyan emberek ''sírnak'' a torrent miatt, akik több hónapja/éve ezt használják, tehát nem az a gond, hogy húú, nem jön 1mb/sec-el, pedig hivatalosan annyival kellene neki, hanem, hogy egyáltalán nem jön, úgy ahogy az elmúlt évek tapasztalatával kellene (sőt, még fél, negyed, néha tized olyan sebességgel sem). Ezt most főleg a ''fel sem merült benned, hogy esetleg a sok user egyszerűen elmegy aludni 10 órára'' mondatod kapcsán mondom. Ismerem a p2p progikat, használom őket több éve, nem a 10 éves pistike vagyok, aki most installálta fel
Sok év alatt nem láttam olyan értékeket DC-ben, mint amiket leírtam feljebb, mert egyszerűen nem így működik (10 letöltés, 10 más embertől, 3 hubról nem megy kbyte-re azonos maximum sebességen több órán keresztül), ezért mertem felvetni a lépcsős megoldást, de ha azt mondod nem lehet, elfogadom, akkor majd próbálkozom állítani valamit és várni, hogy befejeződjön majd a fejlesztés, hátha akkor olyan lesz, mint régen.
Nekem nem életbevágó probléma, csak a megfigyeléseimet írtam le, peace -
Zenty
őstag
válasz
bambano #3350 üzenetére
Nemondod! ( képzelegni már nemkéne neked
Egyébként külföldi ip dolgott nemugy értettem,hogy most az itthoni upc fogja optimalizálni a kintit! Hanem gondolom valami comonicésön kapcsolata csak van a többivel?
Mert ha jól tudom avval cseszik el az egészet ,hogy fölöslegesen több serveren megy át az egész igy lassitva az adatátvitelt,és lehetne egyszerüsiteni? ( valami ilyesmit motoyogtak anno régen)Mert a külföldi honlapokat is sokkal nehezen hozta be jó pár éve?
De ha nem lehet gyoristani hát akkor nem lehet ez van,de nem kell enyire görcsölni a upc-ért ( nyugi ) -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #3374 üzenetére
FYI: Van az a teljesítmény... [link]
Ez csak egy példa, azért cisco, mert most éppen erre kattintottam shabba linkjei közül.
3 ilyen az már 240k user, 6M traffic flow és 12 Gbps.
Ahogy Shabba is írta, van még sok másik gyártó is ilyen termékekkel, ilyen méretű forgalmakra, kifejezetten ISP-knek. -
shev7
veterán
válasz
bambano #3355 üzenetére
Elvileg valamilyen szinten ertek a dolgokhoz, habar ipari eszkozokkel eloben meg nem talalkoztam. De egy ket dolgot azert el tudok kepzelni. Nem allitom azt, hogy igy mukodik, csak egy lehetseges mukodesi modot probalok felvazolni.
Peldaul: nem tartom valoszinunek, hogy a teljes forgalmat elemzik, termeszetesen ehhez tenyleg oriasi szamitasi kapacitas kell. De az, hogy sok olyan tapasztalat volt, hogy jott 900k-val a cucc egy ideig, aztan leesett 300k-ra az azert nehany dologra enged kovetkeztetni.
Peldaul mennyire lenne bonyolult megfigyelni, hogy melyik usernel indult be masszive letoltes? Annyira azert nem, hiszen adatforgalom meres van, az eltelt idobol, es a letoltott adatmennyisegbol azert ez egesz jol becsulheto mindenfele csomagelemzes nelkul.
Mivel adatforgalom meres van, gondolom valamilyen szinten megnezik a csomagokat, hogy az adatforgalmat be tudjak jegyezni, akkor ha az elozo pontban mar kiszurtuk a ''rosszalkodokat'' akkor alaposabban belenezve par csomagjukba nagyjabol talan megallapithato, hogy milyen portjukra milyen jellegu adatforgalom megy. Ezutan a korlatozas talan egesz jol mukodik az ip/port parosra. Ezzel lehetne pl annak a magyarazata, hogy mikozben a torrentem nem akar 300 fole menni, az ftp jon 550-600-zal.
Szoval ha valakinek aki nalam jobban ert a halozatokhoz (a hozzaszolasokbol itelve azert jopar ilyen van) van velemenye az itt leirtakrol, nagyon szivesen varom a kiigazitasokat. De kerem keruljuk a ''hulyevagy nem ertesz hozza'' tipusu hozzaszolasokat, nem vezetnek sehova. -
shev7
veterán
válasz
bambano #3349 üzenetére
Adott a netkapcsolatom ami 5 mbit/s. ftp-n jon is a cucc ennyivel. Ha elinditok egy torrentet, akkor jon pont 300k-val. Ha elinditok egy masikat, az is jon pont 300k-val. Ha a ketto egyszerre megy, akkor is pont 300k-val megy. Biztos veletlen... Felreertes ne essek, nem panaszkodom, csak szerintem nem kell uj config file a modemre ahhoz, hogy kozpontilag korlatozzak a nem ''ismert'' portokat...
-
Dictator^
veterán
válasz
bambano #3349 üzenetére
nem nagyon értelek, nincs sebesség állitás egyenlőre, a webről rendes töltök, ftpről is, a torrent meg egyszerűen ''korlátozott''
, és emiatt nem kéne újrainditani a modemet.
nem az egész net sebességét csökkentették , hanem a torrent ''részleg' korlátozott időnként.
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
válasz
bambano #3328 üzenetére
amiket eddig művelt a monornet megérdemli ezt a jelzőt.
amugy meg tökmind1, hogy monornetestől vagy mástól huzok torrenten egyaránt szarúl jön. (külön megnéztem a peereknél, kitől, hogy jön..)
jerry311: mit nem érdemes?
dr.bubo: azt használom. a bejövönél engedélyezve van, a kimenő meg tiltva van, de ez mire lenne jó amugy ?
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
válasz
bambano #3303 üzenetére
Azt ki lehetett venni szerintem ,hogy más tészta ,hogy ő mit vállal hivatalosan ,és hogy mit igényel az ügyfél!( minden netszolgáltató atombiztosan be van biztositva hivatalosan,de mégis tudják ,hogy a kunkorencia, és az igények miatt teljesiteni kell a nem leírott ,de mégis elvárt dolgokat)
Ha ezeket nemtudja majd a chello akkor nemfogja lenyomni a loser t-online ami cél lenne nemdebár?( vagy mondjuk jóval nagyobb tábort szereznije)
Szal egylőre 2 hiba van átlag-ba:
1 p2p
2. külföldi pingek
Ugyhiszem ,hogy többségbe ezek népszerü dolgok ( bár nincs hivatalos statom róla) mondjuk torrent dolog igazolhatja ,hogy nemvéletlenül limitálják p2p ...
Mert ha senkit se érdekelne akkor lenne normál letöltés talán -
jerry311
nagyúr
válasz
bambano #3146 üzenetére
a kérdésedre a válasz (az évek és a rutin, amit a UPC-nél szereztem), hogy az erősebb kutya baszik. A UPC-nél általában a marketing az erősebb kutya, tehát ha marketing azt mondja emelés lesz, akkor lesz. A dátumot is a marketing határozza meg és az emelés mértékét is. A műszakiaknak van beleszólásuk ugyan, de eddig az összes emelésnél alulmaradtak a marketing osztállyal szemben, csak minimálisan tudtak módosítani a marketing elképzelésein.
Szomorú, de ezzel inkább rombolják a cég megítélését, hiszen egy-eyg emelés után az van ami most is.
Jól írtad, valamelyik hsz-edben: maga az emelés tesztekkel együtt 20 perc. Cfg fájl felmegy a TFTP szerverre a régi helyére és nevével, felbootoltatnak egy-egy modemet az új csomagokból. Ha megy akkor jó. Pont. Itt a vége az emelésnek.
A chellonál azért tart az emelés 2 hónapig, mert.. Az előbb írtam le. Sok helyen fizikailag is bővíteni kell, nem elég a modem cfg fájl csere és ez bizony nem 20 perc és nem is ingyen van mint a cfg fájl csere.
Szóval pár nap / hét és jó lesz.
UI: biztos utánaszámoltak, hogy hol mekkora terhelés emelkedés lehet, de valószínűleg ott sem tudtak időben új CMTS-t berakni ahol nagyon kellett volna. Pl. Pécsről sokan panaszkodnak.
Szóval pár nap / hét és jó lesz megint. Akinek nem tetszik, írjon köszönőlevelet a marketing osztálynak. (nem én mondtam, kényszerítettek fegyverrel hogy ezt az utolsó mondatot beírjam) -
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3146 üzenetére
Talán terveztek valamilyen mértékűt, de a konkurencia nagy dobása miatt, lehetőleg egy még nagyobbal kellett rá válaszolni.
Ez némi tanakodás után meg is történt. Nyilván nem várhattak vele a hálózatbővítés befejezéséig (júl. 1), mert addigra jó néhányan esetleg átpártoltak volna.
Tehát be kellett dobni a csalit, és utána gőzerővel fejleszteni. Mondjuk én nem bánom, hogy ilyen nagyot mondtak, kibírom ezt a kis átmeneti kellemetlenséget. -
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3141 üzenetére
Azért ennél többet vártam volna Tőled.
Az emelés után nyilvánvalóan megnövekedett terhelés, csúcsidőben a rendszer bizonyos szűk keresztmetszetű pontjai nem tudják kiszolgálni. Ezért ezeken a helyeken fejlesztés szükséges. A fejlesztés ideje alatt, részben annak konkrét munkálatai miatt, és az előbb említett szűk keresztmetszet miatt, az elérhető maximális sebesség erősen ingadozhat.
Ha a fejlesztések befejezése után (július 1, szintén olvasható a honlapon) is probléma lesz, lehet reklamálni.
És mégegyszer elmondom, az emelés a dolgozónetesek kivételével, egyszerre történt meg!
Ha ezt még mindig nem tudod megérteni, én feladom.
mod: Csak ott tévedsz, hogy az emeléssel nem lehetett megvárni a bővítést, üzleti okok miatt. (Gondolom nem kell részletezni.)
Viktor: Elromlásról itt szó sincs. -
válasz
bambano #3140 üzenetére
Murphy óta tudjuk, h. ami elromolhat, az el is romlik. Miért ne tehetné meg ezt épp' az emeléskor, mikor megnő az igénybevétele?
Nem kell messzire menni, keress rá a topikban az ingadozik, instabil kifejezésekre.
#3141-re:
Szándékosan forgatod ki a szavaimat?
Leírtam, h. a hetekig talán túlzó volt/lehet, ezért a zárójel... -
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3137 üzenetére
A dolgozóneteseknek nem emeltek egyszerre, hanem 3 napon keresztül egy-egy éjszaka.
A professional, extreme egyszerre lett emelve 28-án délután.
Az emelés után azért, hogy mindenki ki tudja használni az új megnövelt sávszélességet napszakoktól függetlenül, további hálózatfejlesztésekre van szükség, ezek most is zajlanak. (Az ütemterv megtekinthető a Chello weboldalán: [link])
Még mindig nem tudom mi a kérdés? -
válasz
bambano #3135 üzenetére
Azért, h. a rendszert ne terheljék le egyszerre nagy mértékben, az emeléseket eltérő időpontokban hajtják végre. Hiába tesznek így, ettől még a hálózat reagálhat insstabilitással (amire ugye volt is példa).
Arra gondoltam a pár nap alatt (a hetet szándékosan tettem zárójelbe, mert ez nem valószínű), h. míg mindenüttt elhárulnak az esetleges torlódások, ingadozások, addig legyen mindenki türelemmel.
Így már oké? -
Chandler
senior tag
válasz
bambano #2878 üzenetére
azt eddig is tudtam hogy ha nekem akar 10000 gbit/s es netem van akkor se fogok tudni annyival tolteni egy 100 mbit es szerverrol, de 1. ez az ftp szerver 1x se volt leterhelve, mindig 350 kb/s el toltottem, 2. torrentrol olyan torrentet toltok 150 kb/s el aminel 50 seed es kb 10 peer van, es regnap meg ugyanezt toltottem 300 al...
lehet en ertem felre amit mondasz, de ha jol ertem azt mondod hogy az a szerver leterhelt ahonnan toltok... namost ez nem lehet... -
Felhasznalo9
tag
válasz
bambano #2554 üzenetére
Ugy nagyabol eetem a lenyege't. Tehat birna az a jelenlegivel tobbet is lefele.
Az, hogy nemvagod fejbol a pontos ertekeket, 1 fekete pont jar erte.(csak vicceltem
)
Akkor milyen jo is lenne a FUP helyett az a 250-300gb utani 90%-os sebesseg csokkentes kov. ho elsejeig... Mivel allitolag mar nem mukodik a mac cim cseres trukk.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz
bambano #2532 üzenetére
szóval azt mondod hogy egy ilyen optikai node 51-55megabitet tud lefelé és 10-et fel?
nálunk a faluban van asszem 3 ilyen UPC nagy doboz az egyik az utcámban tőlem úgy 400méterre a másik a falu központban meg még a falu déli részén is van 1.
3 ilyen valami látja el az egész falut sávval ugye? -
dchard
veterán
válasz
bambano #2532 üzenetére
Na mostmár egészen tiszta a kép, köszönöm.
Annyit foglaljunk még össze, hogy egy koax szegmensnek akkor mekkora a teljes le és feltötlési sávja, és ezen hány előfizető osztozik.
Egyébként a kezdeti lelkesedésem a UPC-vel kapcsolatban alább hagyott. Lefelé nem sokat töltök, felfelé viszont annál többet, és ha nincs meg a folyamatos feltöltési sáv, akkor inkább maradok ADSL-en, de cáfoljátok meg a félelmeimet A korlátba (250g) beleférnék.
Dchard -
shabbarulez
őstag
válasz
bambano #2532 üzenetére
A DOCSIS 2.0 upstreaméhez 6.4Mhz kell hogy meglegyen a 30 Mbps. A DOCSIS 3.0 4 csatornát fog össze vagyis ahhoz már 4 x 6.4 Mhz kellene, védősávokkal ez 32 Mhz lenne ami már nehezen ültethető rá a jelenlegi rendszerre. Hogy lesz akkor majd DOCSIS 3.0 a jővőben? Vagy ott szélesítik majd az upstream frekvencia tartományát lecsípve a downstream elejéből? És a 4 csatornás bonding csak a kezdet később menni fog az föntebb is ahogy a Linksysnek már most is van 8 csatornás pre-DOCSIS 3.0-ás modeme. Igaz a pre szabvány csak a downstreameket bondingolja de a végleges szabványra készült ezközöknél ez a jővőben még változhat.
-
TeeJay
félisten
válasz
bambano #2526 üzenetére
hát akkor majd T-com a nagyobb városokba visz több gigabitet vagy 10gigabitet
neki nem kerül sokba mert az optikai kábel megvan minden helyre csak eszközökből kell több gigabiteset ráakasztani és csókolom.
olyan úgyse lesz hogy mindkét nagy netszolgáltató megússza az emelést fejlesztés nélkül.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged