- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610 #3472 üzenetére
Wi-Fi-n nyomod, mi?
Csak mert a letöltésen meglátszik, a fel az jó.
Amúgy szoftverbázisról nem lehet mindig max sebességgel tölteni, nekem még sosem sikerült...
Amúgy kaptál vmit ajándékba? -
Gerr'y
senior tag
válasz
Viktor0610 #3472 üzenetére
A ping azert eleg durva...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3436 üzenetére
Elég erőteljesen, de én inkább nem mondok semmit...
-
Jadro
veterán
válasz
Viktor0610 #3422 üzenetére
Nem az antenna volt a baj. Az átvitel elvileg most is 36 Mbit/sec. Ha a router mellett voltam akkor se ment 4 és fél megabit/sec fölé. Most sokkal jobb.
-
Chandler
senior tag
válasz
Viktor0610 #3404 üzenetére
hát ez szánalmas
-
Csapi007
veterán
válasz
Hát az.
-
HXY
addikt
válasz
mekkora LOL
-
student
őstag
válasz
Viktor0610 #3224 üzenetére
aztá maj jol megszivod vele
-
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #3258 üzenetére
cisco netflow-t is használnak, az elvileg port szinten naplóz és abból ki lehet mazsolázni sok mindent. Azt biztosan nem tudják, hogy torrentezésre konkrétan melyik gyártó/programozó melyik szoftverét használod, de azt tudják, hogy torrenteztél.
Azt is meg lehet állapítani (ha nem is 100% pontossággal), hogy milyen oprendszered van. -
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3258 üzenetére
Hehe, a UPC nem tudhatja, a hálózati eszközök viszont igen.
Nagyon okosak már ezek az eszközök, főleg amiket ISP-knek szánnak... -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #3235 üzenetére
És az mitől van hogy most 20al töltök le, és 120al fel ? Pedig 100 seed van, és 5 lech .És hogy sikerült leérnie a UPC nek, hogy a torrent ennyire szar legyen ?
[Szerkesztve] -
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610 #3233 üzenetére
Akkor én meg pontosítok egy kicsit
Azért érné meg 2 évre aláírni (ha jó neki ez a net), mert mint láthatjuk, a chello nyújtja a legszínvonalasabb szolgáltatást. Mielőtt emelték a kedves adsl-t, addig is a chello-nál volt a legjobb ár/érték/minőség arányú net...
Én mindig chello-s voltam, szóval jól választottatok, én már csak tudom, nekem sosem akadozott, nem ingadozott max meg vagyok elégedve, ezért mertem aláírni 2 évet és nem bántam meg, nem fogom.
Kétlem hogy a többi szolgáltató versenybe tudna most szállni most ezzel.
Persze ez csak az én szubjektív véleményem... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Viktor0610 #3228 üzenetére
1139, hajdú utca.
szted? nem sikerült kivennem mást, mint csak upc, de plz nézd + te is!
thx! -
Apollyon
Korrektor
válasz
Ebben van valami, de egy évig havi 1000Ft az 1000Ft.
Én pl jól jártam a 2 évvel, mert nem akarom lemondani, igaz hogy aki most ír alá 2 évre annak 8900, de nekem több mint egy éve 9500-be kerül, és csak jövő márciusig, viszont aki most 1 évre ír alá (extremre) annak 9900. De nekem ugye kevesebb...
Bizonyos esetekben tehét jó az a 2 év... -
jerry311
nagyúr
válasz
De igaz, 13. kerben vannak olyan helyek, ahol nincs ADSL, a kábeles net meg a UPC kezében van.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Viktor0610 #3224 üzenetére
Igaz, de 8K kicsit sok, 7K 5Mb-ért viszont kecsegttő számomra, mivel most fizetek félmegásért 6ezret.(tudom, ez nemsokára 1.2 lesz)
Más: ahova költözünk, csak UPC van(asszem, 13.ker, Róbert Károly krt környéke), ezért is gondolkozom az 5megás, 2évesen.
Véleményed? -
Fütyesz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #3211 üzenetére
Az a baj hogy a dunakanyar holding uralja a környéket ami még viszonylag jó a t-online hoz képest.
-
Fütyesz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #3200 üzenetére
Akkor net nyista?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610 #3192 üzenetére
(Nem teljesen ezzel kapcsolatos csak valamennyire
)
Amikor 'csak' 3Mbps volt a kapcsolat, akkor sem volt 3 mbit, csak kb-ra.
De viszont most le a kalappal mert (legalábbis nálam) sokkal közelebb van a 10Mbps-hez a letöltésem, mint anno a 3Mbps-hez a letöltés..
Lehet már írtad, de te végülis milyen csomagra fizetsz elő? Extremre, ugye? Csak mert az éri meg a legjobban - szvsz... -
MarKoo
addikt
válasz
Viktor0610 #3165 üzenetére
Dehogy, nemnem.
Ezzel egy ideje már tisztában vagyok. Ez a probléma elég sok chellosnál jelen van, és hiába van a seederek között kolis, akkor se jön tőle gyorsan a cucc. Nem akarok neveket mondani, hogy honnan jön silány sebességgel minden. Pedig este még 1MB/s-el jött. Szóval nem a seederekkel van a gond...
-
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #3142 üzenetére
Nyilván nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy a terhelést monitorozzák, megnézik, hogy melyik csomagból mennyi van, az mekkora terhelést okoz gerinchálózati, headend és cmts szinten és kiszámolják, mennyivel kell a vasat bővíteni. MAJD ha megcsinálták a bővítést, akkor ráeresztik a marketing gépezetet a cuccra. Ebben az esetben a tényleges sebességbővítés kb. 20 perc konfigurációt vesz igénybe, majd újra kell indítani a modemeket. Ha mindent rendesen megterveztek, kiszámoltak, akkor minden működni fog. Ha nem, akkor jön a marketing rizsa.
Nem akarom kiforgatni a szavaidat, ha így látod, akkor sorry. Csak feszeget a kíváncsiság. -
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #3138 üzenetére
Mi terhelné le a rendszert egyszerre, nagy mértékben? Illetve ha már mindenhol emeltek, és mindenki tölt, mint atom, azt a terhelést hogy fogja bírni, ha az emelés alatti terhelést nem bírta?
Nincsenek olyan torlódások, ingadozások, amelyek az emelés alatt vannak, utána eltűnnek.
Azt gondolom, hogy ez legfeljebb pr fogás, hogy mindenki arról beszéljen, hogy neked már emeltek, nekem még nem. Szakmai indoka nem hiszem, hogy van, de szívesen fogadok megalapozott ellenvéleményt. -
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #3128 üzenetére
Valaki magyarázza már meg nekem, hogy miért tart pár napig, hétig az emelés?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3130 üzenetére
Hmmm, lehet, mégis az én hsz-emre ''válasz''olt. Na mindegy. Mellesleg a marketing nem fórumozi itt, legalábbis nem tudok róla.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3114 üzenetére
Biztos? Jól átgondoltad?
-
válasz
Viktor0610 #3079 üzenetére
Olyannyira nem változott a döntésem, h. 7-étől chellosok leszünk mi is...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3079 üzenetére
Olyan Aktívosan, Mónika show módra kiemelt volt az a ''UPC gerinchálózati problémák'', mint amennyire néphangulat keltőek az előzőleg említett műsorok.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3072 üzenetére
Jólvan, te is okos vagy. Azt hittem a ''MODERÁTOR'' azt jelenti, hogy a normál fórumozónál nagyobb intelligenciával rendelkeztek, de úgy látszik ez csak arra vonatkozik, hogy ''levizsgáztatok'' a fórum alapelvekből.
1, olvass
2, olvasd el mire válaszoltam. Kiemelem neked a lényeget belőle: lenne egy fura kérdésem, lehet hülyeséget fogok zagyválni, de majd kijavittok. a monornet ugye a chellotól béreli/veszi a vonalat (pontosan ezt se tudom, hogy megy). amikor a chellot emelték akkor a monornet is eléggé lehalt, tegnap max ilyen 7-15k-val tudtam tölteni a 3mbites nettemmel.
3, Elmondom mégegyszer, hogy te is megértsd: A monornet a UPC leányvállalata. A monornet előfizetőket ugyanúgy érintik a UPC gerincvonali problémái, mint a chellosokat.
Mint ahogy a már többször is belinkelt [link] [link] BIX statisztikákból látszik, ilyenek vannak az emelés óta. Ugyanezeken a helyeken látszik, hogy az emelés előtt nem voltak ilyenek.
Kis gondolkodás után belátható, hogy nem fog így maradni. Ha így maradna, akkor a UPC elég sok előfizetőt veszthetne, meg ugye a panaszáradat, stb, ez nem jó. Tehát valószínűleg azon dolgoznak, hogy stabil legyen megint a szolgáltatás. Mellesleg a BIX-en látható ingadozás/szakadozás nem feltétlenül gerincvonali probléma és nem is biztos, hogy hiba. Legalábbis sokkal valószínűbbnek tartom, hogy ezek egy-egy nagyobb forgalmú router vagy switch finomhangolása közben szükségessé vált interface reset-ek eredményei, nem pedig crashelő eszközök vagy éppen itt-ott egy-egy eszközcsere nagyobb telhesítményűre. Mellesleg a bitagyú usereken kívül senki sem gondolta, hogy varászütésre 3x sebesség lesz minden probléma nélkül. Ez van jelenleg. Nem kell szeretni. Lehet utálni. Lehet véleményt kifejezni.
Miért érzem őgy, hogy megint feleslegesen koptattam a billentyűzetem? -
Apollyon
Korrektor
válasz
Viktor0610 #3072 üzenetére
Nah tudtam hogy ez lesz!
UPC megcsinálta a tutit! Valószínűleg megugrik a chellosok számának tábora..
Btw nincs valami konkrét weboldal ahol vannak statisztikák ezzel kapcsolatban..? -
Racecam
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3058 üzenetére
Igen stabilnak mondható, nem nagyon volt vele probléma. (Kb, 6 éve vagyok chellos, nem nagyon volt panaszom.) Persze most az emelés utáni, fejlesztés közbeni (előtti) időszakban biztos várhatóak ingadozások, de ez nem jellemző.
-
Viszlát
addikt
válasz
Másodsorban tudok nyilatkozni, egész este stabilan jött 2-2,2 megával, 10-15ms-os pingem volt egész nap.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Valóban, a DOCSIS előtti időszakban Csepel sosem volt az élen rendelkezésre állás terüleétn. Viszont a DOCSIS miatt nagyon durván fel kellett újítani a hálózatot, azóta megy rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest