Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
-
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3146 üzenetére
Talán terveztek valamilyen mértékűt, de a konkurencia nagy dobása miatt, lehetőleg egy még nagyobbal kellett rá válaszolni.
Ez némi tanakodás után meg is történt. Nyilván nem várhattak vele a hálózatbővítés befejezéséig (júl. 1), mert addigra jó néhányan esetleg átpártoltak volna.
Tehát be kellett dobni a csalit, és utána gőzerővel fejleszteni. Mondjuk én nem bánom, hogy ilyen nagyot mondtak, kibírom ezt a kis átmeneti kellemetlenséget. -
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3141 üzenetére
Azért ennél többet vártam volna Tőled.
Az emelés után nyilvánvalóan megnövekedett terhelés, csúcsidőben a rendszer bizonyos szűk keresztmetszetű pontjai nem tudják kiszolgálni. Ezért ezeken a helyeken fejlesztés szükséges. A fejlesztés ideje alatt, részben annak konkrét munkálatai miatt, és az előbb említett szűk keresztmetszet miatt, az elérhető maximális sebesség erősen ingadozhat.
Ha a fejlesztések befejezése után (július 1, szintén olvasható a honlapon) is probléma lesz, lehet reklamálni.
És mégegyszer elmondom, az emelés a dolgozónetesek kivételével, egyszerre történt meg!
Ha ezt még mindig nem tudod megérteni, én feladom.
mod: Csak ott tévedsz, hogy az emeléssel nem lehetett megvárni a bővítést, üzleti okok miatt. (Gondolom nem kell részletezni.)
Viktor: Elromlásról itt szó sincs. -
Racecam
nagyúr
válasz
bambano #3137 üzenetére
A dolgozóneteseknek nem emeltek egyszerre, hanem 3 napon keresztül egy-egy éjszaka.
A professional, extreme egyszerre lett emelve 28-án délután.
Az emelés után azért, hogy mindenki ki tudja használni az új megnövelt sávszélességet napszakoktól függetlenül, további hálózatfejlesztésekre van szükség, ezek most is zajlanak. (Az ütemterv megtekinthető a Chello weboldalán: [link])
Még mindig nem tudom mi a kérdés? -
Racecam
nagyúr
válasz
Silencer83 #3098 üzenetére
Érdekes, én úgy tudom, hogy a Motorola csak USB 1.1-es, az meg kevés lesz.
Nincs hálókártya a gépedben?
u.i.: De ezt valószínűleg jerry jobban tudja... -
Racecam
nagyúr
válasz
Silencer83 #3093 üzenetére
Ugyanaz a modem?
-
Racecam
nagyúr
válasz
Silencer83 #3091 üzenetére
Közbeiktatott eszközöd (router), nincs?
Ha van, akkor próbáld meg néküle is. -
Racecam
nagyúr
1. Tudom, csak azért írtam, hogy akkor az 1 éves hűséggel lehet csak összehasonlítani. (7900.- Ft.)
2. Ez nem annyira jó hír...
3. Rendben.
Vagy azt tudod még csinálni, hogy aláírsz 2 évet extremmel, és akkor 8900 Ft.- 10/1.
(Ha van UPC telefon, akkor így ott is kedvezmény lesz.) -
Racecam
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3058 üzenetére
Igen stabilnak mondható, nem nagyon volt vele probléma. (Kb, 6 éve vagyok chellos, nem nagyon volt panaszom.) Persze most az emelés utáni, fejlesztés közbeni (előtti) időszakban biztos várhatóak ingadozások, de ez nem jellemző.
-
Racecam
nagyúr
Igen, általában a nagyképűek szokták leoltani a szegény szerény usereket.
Nem azok, akik szeretnének valami rendszert vinni a fórumba.
Ja, és ezek általában egoista köcsögök is.
u.i.: Ez most nem Neked szól, de úgy látszik egyszerűbb feltenni a kérdést 1001-ed szer is, hogy akkor most eltörölték a korlátot, mint beírni a keresőbe, hogy ''forgalmi korlát'' [link] és ez mindaddig így is marad, amíg lesz aki válaszol. -
Racecam
nagyúr
válasz
ballington #3006 üzenetére
Panda Maci!
Először is, direkt nem címeztem senkinek.
Másodszor, mint említettem, nagyrészt erről szólt a topic már egy hónapja, mióta kijött az új Ászf.
A dolgozónet nem ''classic'' alapú, hanem azzal egyenértékú szolgáltatást nyújtó csomag volt. De az, ahogy a többi csomag is, megszűnt.
Most a medium csomaggal egyenértékű szolgáltatást kapsz -10% áron. (Ami egyébként a régebbi szolgáltatásnál lényegesen gyorsabb.)
Három lehetőséged van, vagy maradsz itt, vagy 2 év hűség mediummal 6900-ért (és akkor ugyanazt olcsóbban kapod), vagy 2 év hűség Extremmel 8900-ért. Felfelé tetszés szerint válthatsz. -
Racecam
nagyúr
Nem hiszem el, hogy a sok reklamáló idejön sírni, közben meg fogalma sincs semmiről, de vissza nem olvasna a világ minden kincséért még két hozzászólást sem.
A dolgozónet tizenhatmilliószor ki lett tárgyalva, csak rá kell keresni!!
Ahogy az is, hogy a fejlesztés folyamatos. A Chello honlapján el lehet olvasni az ütemtervet: [link] -
Racecam
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #2501 üzenetére
Nagyon nem kellenének még OFF-ban sem az ilyen beszólások a szakmai topicokban!!
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
válasz
Tepi csávÓ #1922 üzenetére
Tudom, láttam, de mintha nem mindenki jutott volna vissza olyan ''messzire''.
A korláttal ki van egészítve. (Ejnye, szóval nem olvastad újra végig..)
-
Racecam
nagyúr
Gondoltam újra idemásolom Nagy Sarga Domper hozzászólását egy másik fórumról, hátha néhányan mégis olvasnak...
''A sávszélesség emeléséről:
Mint a közleményben is láthatjátok, a régi, Classic és Plus szolgáltatást igénybe vevő előfizetők automatikusan emelt sávszélt kapnak március 1-től, a Light és a Standard szolgáltatást igénybe vevők pedig április 1-től lesznek emelve, és ez vonatkozik azokra is, akiknek a bekötése február 28-ig fejeződik be. Akikhez március 1. után kötjük be bármely szolgáltatást, automatikusan a nagyobb sebességet kapják. Visszás helyzet, de ez van, kellett egy kompromisszum. A régi előfizetők közül az átmeneti egy hónapban upgrade-elők az új sebességet kapják, szóval ez is alternatíva
A várható sebességekről:
Ne felejtsük el, hogy ez best-effort jellegű szolgáltatás, azaz minden csillag kedvező együttállása esetén érheted el a maximális sebességet. A garantált sávszélesség maradt változatlan. Továbbá nagyon komoly sávszélességhasználati többlet várható, így a végrehajtott és végrehajtandó bővítések ellenére sok helyen fordulhat elő torlódás. A sávszélesség kihasználása a userektől is függ, velük pedig nehéz tervezni, szimulálni pedig nem vagy csak korlátozott mértékben lehet a viselkedésüket, tehát bizonyos szinten mi is érdeklődve várjuk a terhelési mutatók alakulását. Tőletek is türelmet kérünk, az éles indulás után bizonyára lesznek tömött szakaszok, lehetőség szerint minél előbb bővítünk mindenhol. Ez nekünk is nagy menet lesz.
A forgalommérésről:
Mérés lesz - ráadásul nem hálón belül-hálón kívül, hanem iránytól függetlenül, minden le- és feltöltés. Trükközés nem fog működni, MAC cserebere értelmetlen lesz a továbbiakban. Szükség lesz rá kapacitástervezéshez is, statisztikázáshoz is.
A korlátlanságról:
Igen, korlátlan lesz. És valószínűleg Fair Use Policy is lesz a mérési adatok alapján. Ez még elég képlékeny, a végleges az ÁSzF-ben lesz benne, de félni nem kell tőle, tényleg a real heavy userek miatt lesz. Kb olyasmire lehet számítani, hogy ha 3 egymást követő hónapban meghaladod N értéket, ejnyebejnye. N egy párszáz gigás nagyságrend lesz (20 megával 6,5 TB, 10 megával 3,2 TB vihető át havonta, csak downstream irányban). /Azóta, mivel kijött az új ÁSzF már tudjuk, hogy N=250GB - Racecam/ Normális használat mellett nehéz meghaladni. Pl egy 1 MBites TV stream napi 4 órában a hónap 30 napján ~50 GB, de már ez is erősen életszerűtlen példa. Viszont aki bekapcsolja a torrent klienst és 24/7 ott hagyja full sávon hónapokig, azt érheti meglepetés, de hogy micsoda, az jogi kérdés, nem tudom.
Most sokkal hangsúlyosabben látható lesz, hogy a userek kis százaléka (<10%) generálja a forgalom több, mint felét.
A pingekről:
Szinte biztos, hogy emelkedni fognak. Sajnos. Ez van. Ennek elkerülése végett kerül be a FUP, hogy ne kelljen a mérővel foglalkozni, de azért ésszerű határokat húzzunk. Aztán ha valahol szükséges lesz további bővítés, a pingek heyreállnak, amint utolérjük magunkat.
A dolgozónetről:
Erre még visszatérünk a napokban, egyelőre nem tudok mit mondani. Annyi biztos, hogy náluk is emelünk és a kapcsolódó szolgáltatások tekintetében sem jut kevesebb.'' -
Racecam
nagyúr
Azért az én kis Professional csomagomban a feltöltés igazán lehetett volna 2Mbit, vagy ne legyek telhetetlen?
u.i.: Ezek után a topicot kiemeltem.
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest