Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Akkor mondd meg a barátnődnek, hogy sürgősen telefonáljon be az ügyfélszolgálatra, mert valószínűleg a díjcsomagját is átállították medium-ra. Pont ma mondta egy munkatársam, hogy nemrég betelefonált, hogy meghosszabbítsa a chello light szerződését, és azt mondták neki, hogy medium-ra van előfizetve. Aztán kiderült, hogy adminisztrációs hiba volt, és visszatolták light-ra. Ha nem szól, a következő számla már a mediumról ment volna ki.
-
jerry311
nagyúr
MIért kell külön mindenkinek magyarázni, hogy a sebességeket ugyan megemelték, de vannak olyan helyek, ahol a hálózat nem tudja ezt kiszolgálni. Ezeken a helyeken, majd akkor lesz jó, ha meglesz a hálózati bővítés is, nemcsak a modemen engednek nagyobb sebességet. Ütemterv a upc weblapján.
[Szerkesztve] -
bsz
csendes tag
Kedves Grandi!
Ahogy van lehetőséged nagyobb sebességre, úgy tekintesz ki a hálóra egyre inkább!
Én sokáig nem töltöttem bittorrenttel, de aztán felfedeztem, hogy pl. le lehet tölteni egy rakás tv-sorozatot - lásd Lost, NCIS, Desperate hw., stb! Ha találsz értelmes tartalmat, azt le fogod tölteni! És képzeld, külföldön egyre több az új sorozat, ami nem megy itthon csak 2-3 év múlva, azt megnézed! Nem gyűjtöd, hanem megnézed! Képzeld el, egyszerre 3-4 letöltés jön egyenként 200-300 kbyte/sec-mal! Szerinted ez bittorrentel elképzelhetetlen?
Egyébként meg a hülyének nézés zavar a UPC-nél! Ha korlátlan, akkor legyen korlátlan ! Ne hívatkozzunk a hálózat leterheltségére! Ki netezik éjszaka, ki netezik délelőtt (már ha normál munkarendben dolgozik)? A hálózat akkor terhelt, amikor este rajta lógunk! Ha ennyire a hálózat épsége zavarja a UPC-t, akkor tessék nyilvánosságra hozni az egyes időszakok hálózati terhelési adatait, és tessék ez alapján mondani valamit, ne csak úgy bele a levegőbe!
Chellóm van azóta, mióta Pesten lehetett előfizetni, már akkor is volt, amikor a UPC-nél még nem volt forgalmi korlát, és bírta a hálózat! Elégedett vagyok vele, de a korlát zavar! Örülök a Matáv lépésének, így a UPC is lépéskényszerbe került! Ez a verseny! Képzeld, a chelló hálózat már 2-3 éve is jött 600 kbyte/s-al egy rövid ideig, csak mi a fenének hozták volna elő!
BSZ
BSZ -
dchard
veterán
Nem vezsed észre, hogy annak, akinek első körben válaszoltál az volt a problémája, hogy megint az mondták, hogy korlátlan, miközben továbbra sem az, és ebben igaza is van. Tök mindegy, hogy havi korlátnak, Fair Use policy-nak vagy akárminek hívják, attól még a korlát korlát marad.
Az más kérdés, hogy a havi 250 giga már a file-cserélő felhasználók többségének is kielégítő mennyiség (vagy legalább is sokkal inkább, mint a 30/60giga, ami eddig volt). Ez kb. olyan, mintha én megpróbálnálak meggyőzni, hogy a fehér fal márpedig fekete.
Az összehasonlításod meg, hogy hány dvd-t tud leszedni, már elmondtam miért nincs értelme, nem is mondta a srác egyébként, hogy neki nem elég.
''Egy átlagos felhaszánló akkor sem hoz össze 3 hónap alatt 750 gigát.''
A szolgáltatók kalkulációja szerint egy átlagos felhasználó kb. 3-4 gigát hoz össze, és mindez úgy jött ki, hogy az átlagban ott vannak a keményen töltögetők is.
Amúgy meg a UPC elég jól áll, legalább is ami a bixet illeti, mert átlagban egy jó 10gigabitjük szabad, szóval simán megtehetnék, hogy eltörlik a korlátot.
A nasa-val kapcsolatban meg ne próbáld a saját butaságodat rám hárítani. Rossz példa volt a részedről, leírtam miért, ennyi.
''Nem vágom miért vetted fel akkor magadra ezt.'' Ha most arra gondolsz, hogy nem vagyok csellós, nos azért ''vettem fel'', mert nem szeretem ha hülyeségeket írogatnak, meg a nemlétező tudással kábítják a kevésbé hozzáértő felhasználókat. Ha írunk valamit, legyünk tényszerűek, pláne ilyen egzakt kérdésekben. Vagy korlátos, vagy nem. Nincs út a kettő között.
jerry311: ez csak eddig volt igaz. Végigolvastam az új ÁSZF-et, és nekem az jön le belőle, hogy aki sorozatosan (a figyelmeztetések ellenére sem) tartja be a 250 gigát, attól elbúcsúzik a szolgáltató, mégpedig úgy, hogy a hűségidőből hátralévő hónapok kedvezményét is vissza kell fizetni. Tehát ez nem olyan, mint eddig a 30/60 gigánál, hogy csak korlátoznak.
shev7: olvastam a hozzászólást. Természetesen mint írtam nem csak webtv-zek (abból a megabit körüli streamből nehéz lenne még nekem is 250 gigát összehozni), csak próbáltam reflektálni arra, hogy legális tevékenységgel is ki lehet tölteni az adatmennyiséget.
Dchard
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Miért péládlózik minden hozzánemértő NASA szerverrel ha kapacitásról meg sávszélességről van szó? Ezek a beírások baromi szánalmasak, egyrészt mert a NASA-nak nincsenek akkora kapacitású szuperszámítógépei, másrészt a munkehyli gépek intraneten vannak, így nem érhetőek el kívülről nemzetbiztonsági érdekek miatt.
Képzeld el, hogy ''NASA'' szerverek nélkül is ki tudom terhelni a 10 megabitet például torrentezés közben. Egyébként meg nem felfelé, hanem lefelé szokás kerekíteni, amúgy is az az 1,3 inkább lesz 1,1-1,0 .
AMúgy meg a sávszélességet ne próbáld lépten-nyomon összekevereni a forgalmi korláttal. Valakinek a 10 mega helyett 3-mad annyi sáv is elég lenne, de mivel sok webtv-t néz (pl. én) az könnyen összehozhatja csak ezzel akár a 250 gigát is (igen, nem vagyok csellós), és amúgy is ezer legális tevékenységet tudok mondani, aminél megdőlnek a téziseid (vinyó, meg dvd-k). Miért is gondolod, hogy ha valaki megnéz valamit, azt ki is archiválja?
Ez ugyan az, mint hogy minek kell a nagyobb feltöltési sáv. Hát pl. fotók, családi videók átküldése miatt. Meg persze jól jön a torrentnél is, de honnan tudod, hogy nem pont egy opensource programot seedel valaki, mint éppen most én?
Istenem, mért kerülnek elő ezek minden hónapban...
Dchard -
-
ArGab
őstag
Aktuális előfizetőknek szokott lenni külön kedvezmény hosszabítás esetén, pl. nálunk múlt hónapban lett újrakötve, és egy hónapnyi havidíjat elengedtek. Most választani is lehet, hogy ez vagy egy CD Lexikon. [link]
Általában az újaknak szóló ajándékok sem szoktak ennél nagyobb értékűek lenni, ahogy tudom.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Ezt a [link]-et vagy ezt [link]-et van értelme használni.
Miért? Mert ezeket üzemelteti a chello, ezek maradnak a chello hálózatán belül, ahol egyáltalán valamilyen sebességet ''garantálnak''. Röviden és tömören: bármelyik szolgáltató csak a saját sebességmérését fogadja el, mert csak a saját hálózatát tudja ellenőrizni, azon kívül akármi lehet, ami negatívan befolyásolja a tesztet és nem a szolgáltató felelőssége.
(u.i.: minél nagyobb a vonal sebessége annál nagyobb eltéréseket lehet mérni az ilyen tesztoldalakon. Sokkal célravezetőbb valamilyen nagy fájl (>10 MB) le és/vagy feltöltése a chellos webtárhelyre.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Lenovo 15,6",i5 1035G1(8x3,6Ghz)IntelUHD,8-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,szép áll
- God of War - Ragnarök
- ASUS Rog Strix GeForce GTX 1070 OC 8GB GDDR5 256bit videokártya,hibátlan állapotban,tesztekkel!
- Edge Ryde Seven 26" első-hátsó kerékszett Shimano SLX agy
- Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/256GB/15,6" FHD/magyar billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest