- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Aktív témák
-
Belba
őstag
Mondjuk az előre látható volt, hogy a torrent letöltéseket előbb-utóbb mindegyik netszolgáltató korlátozni fogja...
A hírek alapján az is látható, hogy elég kockázatos ilyen oldalakról letölteni. (Én pl. nagyon nem szeretném, ha egy szép napon a rendőrök kopogtatnának az ajtómon és utána hónapokig magyarázkodhatnék, hogy én csak egy ingyenes naptárkészítő progit töltöttem le.)Nekem ennyit nem ér meg az egész...
Amelyik film vagy PC-játék érdekel, azt megveszem, ha meg nincs rá pénz, akkor arról lemondunk és kész! -
Belba
őstag
Na, nálam sem lehetett az "Új előfizető"-i díjra átváltani (ez a Goldnál 8800 Ft), hanem csak a régi előfizetőknek szóló 9500 Ft-os árra válthattam...
Merthogy (az ügyintéző magyarázata szerint) már ez is kedvezményes ár, mert ez normál esetben 12000 Ft lenne... (Listaárak)Én eddig a Chello Extrém-re havi 8900 Ft-ot fizettem, már majdnem 2 éve.
Így most nekem a váltás +600 Ft-ba kerül havonta, ami megérné, ha 10/1 Mbits helyett valóban megkapnánk a 20/3 Mbits-ot.
Szerintem neked is engednék a váltást, ha beletörődnél, hogy a régi előfizetőknek szóló árat fizeted. (Végülis nem vagy ÚJ előfizető a UPC-nél, akárhogy is nézzük.)
Igen, ez tényleg nagyon furcsa, hogy az "Új előfizetőket" jutalmazzák, a régieket meg büntetik... De az is eszembe jut, hogy 2 évvel ezelőtt én is DVD-lejátszót kaptam ingyen a UPC-től, pusztán azért, mert netet+kábelTV-t+telefon vonalat igényeltem náluk egyszerre...
A régiek ezen is dühönghettek (joggal). Ráadásul a régi szolgáltatóim áraihoz képest feleannyiért kaptam meg mindezt a UPC-nél.Most olvasom alaposabban : végülis az új előfizetőknek is csak akkor olcsóbb akármelyik chello díjcsomag, ha mellé valami mást is megrendelnek!!!
* Új upc internet előfizetőknek. Két új UPC kábeles termék (internet, telefon, kábeltv) egyszerre történő megrendelése vagy meglévő upc kábeltv/upc telefon szolgáltatás esetén. Csak chello bronze megrendelése esetén a havidíj: 4800 Ft
-
-
DjPremier
aktív tag
Márc 31.-étöl lesznek.Én is azért hagytam ott a chellot akkor még 30GB volt a limit,de P2P korlátozás még nem volt.Kilehetett azt is cselezni uj MAC cimet regeltél.Meguntam hát lo**a se volt elég a 30GB.Pedig nem vok nagy HC letöltö de mégis.Amikor lemondtam az ÜSZF-es csaj érdeklödött,hogy miért is és elmondtam neki kevés az a 30GB és csak hebegett habogott.DSL-nél hál' isten ilyen nincs.De majd ha Digit itt is bekötik váltok arra.
-
jerry311
nagyúr
Aki le akarja mondani, azt nem fogja visszatartani, hogy kimennek a modemért vagy beviszi valamelyik irodába.
Így viszont, hogy simán kapcsolgatható rajta az internet és a telefon, sokkal olcsóbb a cégnek. Ha kimegy egy ember és modemet cserél az drágább, mintha csak kattint 3-at a telefonos kislány.
(Először azért ment ki ember, mert a régi modemeken nem volt telefon csatlakozó, azokat cserélni kellett. Egy ideje viszont csak olyan modem van, amin van telefon csatlakozó is. Ez sem drágább...) -
jerry311
nagyúr
Teljesen irreleváns a fizetés. Az egyszer volt és a mindig van az két külön dolog.
Szeretnél teljes sávszélességet? Javaslom a bérelt vonali előfizetéseket.
A 'best effort' szolgáltatásoknál azért fizetsz, hogy az NHH által is elfogadott az ÁSzF-ben is leírt minimális sávszélességek mindig meglegyenek. Nem mondok semmilyen másik pédát, mert nagy ésszel valaki úgyis azt hoz ki belőle amit akar, az előző 3 mondat viszont teljesen egyértelmű. -
Zordkaszás
senior tag
-
Brett apó
tag
-
-
Apollyon
Korrektor
Jó, sajnáltasd magad csak tovább. Én is voltam még úgy egy 1,5 éve lightos, és ha kicsit visszaolvasnál, akkor rájönnél, hogy itt senki nem oltogatja a másikat azért mert lassabb a nete, hanem max azért oltogatja mert akiknek még nem emeltek az itt sír hogy milyen egy köcsög a UPC.
Én is türelmetlen voltam mikor megtudtam hogy 10Mbit lesz a 3-ból, de nem rinyáltam hogy mikor lesz már, meg jaj, nem tudok filecserélni. Nekem sem 1200K-val jön minden. Most is megy a DC, és nem mutatkozik meg egyáltalán hogy 3szor gyorsabb lett, bár volt már rá példa. A feltöltés ami még azért meglátszik. Mégse sír az arcom hogy jaj, nekem most milyen rossz, mert nem tudom kihasználni a sebességem minden bitjét.
A ''hsz gyűjtögető'' dumádat meg tedd el magadnak légyszíves! -
jerry311
nagyúr
Ne haragudj, de nem is vártam mást. Hozod a tipikus előfizetői magatartást:
- legyen korláltan
- legyen gyors, lehetőleg annyira, hogy ''az internetet'' letöltse 3 perc alatt
- mindenképpen legyen olcsóbb is, arányosan a sebességnöveléssel vigyék lejjebb az árakat
- és persze mindezt tegnap, ha ma kitaláták.
Ez nem így működik. Aki többet fizet, annak a seggét fényesebbre nyalják.
Hiába vagyok 4 éve előfizető, a dolgozónetesek mégis hamarabb kaptak emelést, pedig kevesebbet fizetnek.
Na most mégis mit csináljak, menjek borítsam rájuk az asztalt? Gyújtsam fel a székházat? És ezektől jobb lehet?
Hogy is mondhatta volna Micimackó Lenin után szabadon? Gondolkozz!!! Gondolkozz!!! Gondolkozz!!! -
-
Ferdzsoo
addikt
Én igazából azon vagyok kiakadva a te általad felhozott dolgaid mellett, hogy milyen logika van abban hogy először az így is rohadtgyors 3 és 5Mb-es classicot meg profot emelik, hogy azok had menjenek még 3x gyorsabban, aki meg eddig is rohadt lassú sebesség miatt szívott az meg had szívjon még egy hónapig.
Most aztán nagyon arányban vannak a sebességek erre a hónapra.
Mocskos szemetek. -
Racecam
nagyúr
Gondoltam újra idemásolom Nagy Sarga Domper hozzászólását egy másik fórumról, hátha néhányan mégis olvasnak...
''A sávszélesség emeléséről:
Mint a közleményben is láthatjátok, a régi, Classic és Plus szolgáltatást igénybe vevő előfizetők automatikusan emelt sávszélt kapnak március 1-től, a Light és a Standard szolgáltatást igénybe vevők pedig április 1-től lesznek emelve, és ez vonatkozik azokra is, akiknek a bekötése február 28-ig fejeződik be. Akikhez március 1. után kötjük be bármely szolgáltatást, automatikusan a nagyobb sebességet kapják. Visszás helyzet, de ez van, kellett egy kompromisszum. A régi előfizetők közül az átmeneti egy hónapban upgrade-elők az új sebességet kapják, szóval ez is alternatíva
A várható sebességekről:
Ne felejtsük el, hogy ez best-effort jellegű szolgáltatás, azaz minden csillag kedvező együttállása esetén érheted el a maximális sebességet. A garantált sávszélesség maradt változatlan. Továbbá nagyon komoly sávszélességhasználati többlet várható, így a végrehajtott és végrehajtandó bővítések ellenére sok helyen fordulhat elő torlódás. A sávszélesség kihasználása a userektől is függ, velük pedig nehéz tervezni, szimulálni pedig nem vagy csak korlátozott mértékben lehet a viselkedésüket, tehát bizonyos szinten mi is érdeklődve várjuk a terhelési mutatók alakulását. Tőletek is türelmet kérünk, az éles indulás után bizonyára lesznek tömött szakaszok, lehetőség szerint minél előbb bővítünk mindenhol. Ez nekünk is nagy menet lesz.
A forgalommérésről:
Mérés lesz - ráadásul nem hálón belül-hálón kívül, hanem iránytól függetlenül, minden le- és feltöltés. Trükközés nem fog működni, MAC cserebere értelmetlen lesz a továbbiakban. Szükség lesz rá kapacitástervezéshez is, statisztikázáshoz is.
A korlátlanságról:
Igen, korlátlan lesz. És valószínűleg Fair Use Policy is lesz a mérési adatok alapján. Ez még elég képlékeny, a végleges az ÁSzF-ben lesz benne, de félni nem kell tőle, tényleg a real heavy userek miatt lesz. Kb olyasmire lehet számítani, hogy ha 3 egymást követő hónapban meghaladod N értéket, ejnyebejnye. N egy párszáz gigás nagyságrend lesz (20 megával 6,5 TB, 10 megával 3,2 TB vihető át havonta, csak downstream irányban). /Azóta, mivel kijött az új ÁSzF már tudjuk, hogy N=250GB - Racecam/ Normális használat mellett nehéz meghaladni. Pl egy 1 MBites TV stream napi 4 órában a hónap 30 napján ~50 GB, de már ez is erősen életszerűtlen példa. Viszont aki bekapcsolja a torrent klienst és 24/7 ott hagyja full sávon hónapokig, azt érheti meglepetés, de hogy micsoda, az jogi kérdés, nem tudom.
Most sokkal hangsúlyosabben látható lesz, hogy a userek kis százaléka (<10%) generálja a forgalom több, mint felét.
A pingekről:
Szinte biztos, hogy emelkedni fognak. Sajnos. Ez van. Ennek elkerülése végett kerül be a FUP, hogy ne kelljen a mérővel foglalkozni, de azért ésszerű határokat húzzunk. Aztán ha valahol szükséges lesz további bővítés, a pingek heyreállnak, amint utolérjük magunkat.
A dolgozónetről:
Erre még visszatérünk a napokban, egyelőre nem tudok mit mondani. Annyi biztos, hogy náluk is emelünk és a kapcsolódó szolgáltatások tekintetében sem jut kevesebb.'' -
ArGab
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged