- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Hali
Adott egy firepro v3800, melynél a hűtés zajosodik. Igen régi a kártya de a gazdája szeretné még ha menne, csak halkabban.
Milyen hűtés csere megoldás jöhet szóba?
Köszi
-
szabonagyur
félisten
válasz
gzbotii #41727 üzenetére
Hát igen így nekünk nehéz konkrét javaslatot adni amikor nem ismerjük se az erdélyi, se az esetleges német piacot illetve lehetőségeidet. Próbáld meg ezeket a kártyákat keresni amit javasultunk: HD5850, HD7770, HD7750, aztán ha meg van linkeld be és megmondjuk jó e. Arra figyelj, hogy GDDR5-ös memória legyen mindegyiken de DDR3.
-
szabonagyur
félisten
válasz
hellboy0415 #41712 üzenetére
Azért ez elég érdekes, hogy a garis cuccot lesz@rozod a márka miatt, de ami gari nélküli az simán jöhet... De lehet azért találni, LeC kollégánál is volt egy ASUS 19,5-ért, ha az számodra megfelelőbb márka
-
szabonagyur
félisten
válasz
HollyBoni #41707 üzenetére
Nekem igazából mindegy mit vesz a kolléga az ő pénze, és lényegét tekintve feleslegesen beszélünk róla, hiszen nem kapunk visszajelzést, hogy jó irányba indultunk e el ajánlással.
És azért csak van 2 év a kártya között... tudom mindenki becsületes eladó, stb. de azért mindig ott a kisördög, hogy mi van ha meg volt az a kártya hajtva rendesen. (mert miért is ne lett volna ha bírta)
@(#41710) solfilo: erre utaltam én is, hogy nem feltétlenül erősebb, csak nem találtam ezt a táblázatot sem.
Másrészt a Q6600 nem is biztos, hogy teljesen elég hozzájuk, hiába a 4 mag...
-
szabonagyur
félisten
válasz
hellboy0415 #41703 üzenetére
Persze van aki bevállalja, de nem tudni hogy a kolléga pontosan mire akarja használni, neki milyen prioritása van. És hiába becsületes az illető ha fél év múlva adja meg magát a kártya, rakhatod a billegő ágy alá a kártyádat. De majd ha ír a kolléga kiderül, hogy neki izom kártya kell, vagy megbízhatóság amit a gari tud megadni egy időre, illetve mindegy szinte, hogy a 5850 vagy 7700 szériát veszi, ha GDDR5 a kártya nagy előrelépés mindkettő. És azt sem szabad kifelejteni, hogy lehet nvidia jobb lenne neki ha mondjuk olyannal dolgozik.
@(#41705) speedydb23: 7750-et akartam írni, késő van már nekem. De itt van 20-ért [link], és sok gari van, 5850-től meg sok esetben nem lassabb vagy nem annyival, hogy megérje eldobni a garit.
-
szabonagyur
félisten
válasz
hellboy0415 #41700 üzenetére
Igen csak aki újat akart venni alapból annak szerintem a használt cucc esetében a gari a minimum tényező. Másrészt 18-ért már kap garisat, 5850 lehet drágább is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #41676 üzenetére
Erre valami okosság? Közben 20 perc furmark alatt sem volt ilyen hiba.. max hőfök is 69˙ (8xMSAA, 1366x768)
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Utóbbi napokban ezt csinálja a videókártyám, ami egy VTX HD7750 1Gb [link] Játék közben nem, csak és kizárólag ha a TV kártyán meccset nézek jön elő. A videó felső részén van a problémás rész, maga a TV adás az most csíkos, valamelyik kábel szétcsúszott nem tétel.
3D Mark Vantage röhögve végigfut pl.
-
szabonagyur
félisten
válasz
pcgamer01 #40244 üzenetére
A 720p ugyanúgy 16:9 arány mint a 1920x1080p, tehát ha a monitor normálisan lekezelné nem lenne semmilyen fekete keret szerintem. Mivel a monitort nem tudja módosítani (pedig ott kellene lenni ilyen mindig natív vagy széthúzás opciónak), így az AMD driverben kellene megnézni a lehetőséget erre.
-
szabonagyur
félisten
válasz
afrojack1 #40192 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed, hogy miért ne bírná? Nem eléggé egyértelmű, hogy nem bírja?? Ilyen példányt fogtál ki. Normál módban megy a tuning meg lutri, vagy megy vagy nem, kész
A fogalmazással mi bajod van? Röviden tömören leírtam a lényeget, felesleges eltúlozni abból csak kavarodás meg meg nem értés lesz, de látom neked mindegy, hogy írom le mivel szerinted bírnia kellene a tuningot, akkor meg hajrá...
Nem halt az meg csak ennyit bírt, az FPS-hez meg nem értek -
szabonagyur
félisten
válasz
Rico83 #40124 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy a játékok olyanok? Azt is el tudom képzelni, hogy az új játékoknál annyira a széles látószögre mennek, hogy 4:3-as képaránynál is van fekete csík. Szerintem ez ellen nem tudsz mit tenni, anno hasonló volt nekem is 16:10-es monitoron hogy felbontás hiába volt jó, 16:9-nek megfelelő képarány volt.
Milyen játékok ezek amúgy?
-
szabonagyur
félisten
Egy eves a kartya kb es ujonnan vettem meg. Azota ment tokeletesen, win8.1 van rajta kb fel eve es most jott elo a hiba. A gep tobbi resze: Asrock H61MS, Celeron G540, Fsp 350. Kingston ssd, 4GB RAM. Naponta kb. egyszer jatsza ezt pentek ota. Ma pl nem vokt kekhalal csak a boot utan bejelntkezes elott fekete kepernyo maradt, monitor nem kapcsolt ki vagy ilyesmi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #40062 üzenetére
UP!
-
szabonagyur
félisten
válasz
RockHaRD #37697 üzenetére
Ha van ilyen menü benne akkor fog persze. Neten csak Z75-öt találtam videóban és az is tudja, a 77 is fogja szerintem.
Nekem egy buta Asroch H61M-S-B3 van és ha az tudja akkor mindegyik.
@(#37697) G^zC^mp€r: ez volt a másik tippem amihez erő kell, de videókártya nem annyira
-
szabonagyur
félisten
válasz
RockHaRD #37695 üzenetére
Na az jó, próbáld ki a harmadikat. Anno én úgy próbáltam ki, hogy csak 2 monitorom volt. Egyiken azonban volt 2 bemenet mindkettőt rádugtam a gépre, meg a 2. monitort is. Látni igazából mindig csak 2 asztalt láttam de a windows is kiírta, hogy 3 eszköz, és ha váltottam a monitoron bementet akkor másik asztalt láttam.
Neked is ez a legolcsóbb megoldás ha tényleg csak a megjelenítés a lényeg.
Pókerhez kell amúgy?
-
szabonagyur
félisten
válasz
RockHaRD #37678 üzenetére
Na akkor mondom mit állíts át hozzá, hogy tudd használni az alaplapi kimentet is. Mivel youtube videó alapján nézem a biost ami nem teljesen a te géped lesz előre is elnézést ha valami nem pont ua.
Na szóval a BIOS-ba belépve van egy Advanced fül, azon belül pedig a North Bridge-be kéne bemenni. Ott van egy IGPU multi monitor azt kéne átrakni enabledre.
Ezután mentsd el és próbáld ki, hogy windows alatt felismeri e az Intel HD grafikát.Ha nem jelezz vissza akkor is, régen állítottam ilyet és most laptopról vagyok, mondom majd még mit lehet átállítani
-
szabonagyur
félisten
válasz
RockHaRD #37674 üzenetére
Csak azért kérdem mivel lehet olyat is csinálni amúgy, hogy használod az alaplapi 2 kimenetet, plusz egy bármilyen VGA 2 kimenetét. Ha csak arra kell, hogy megjelenjen a 3-4 asztal, meg filmezni arra elég lehet. És mivel van géped neked is ugyanilyen ki is lehet próbálni a dolgot. És ha így megfelel tehát nem kell a teljesítmény a VGA-hoz akkor pl elég lehet bármilyen HD5450 vagy 10k körüli kártya is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
TaylorXIII #37664 üzenetére
Rendben akkor várjuk a kolléga válaszát, hogy sikerül e működésre bírnia.
-
szabonagyur
félisten
válasz
TaylorXIII #37662 üzenetére
Tovább olvastam, de nagyon vegyesek a kommentek, valamint a hivatalos Nividia oldal szerint meg nem tudja.
Lehet, hogy össze lehet valahogy nagy nehezen hozni, de nem biztos, hogy ér annyit. -
szabonagyur
félisten
válasz
TaylorXIII #37658 üzenetére
Pont azt írja, hogy nem megy vele, bár az utána lévő kommentek szerint megy, de az nvidia hivatalos oldala szerint nem támogatott. Jártam én is így, hogy elvben támogatott meg sokak szerint aztán mégsem.
A kérdező írása: vettem egy 640-es kártyát mivel a haverom azt mondta, hogy tudja a 3 monitort, azonban csak 2 monitort tudok használni.
Válaszoló: igen, csak a top kategóriás 600-as szériájú kártyák képesek a több mint 2 monitor használatára. Ha a 640-et akarod használni akkor vegyél még egy 640-et SLI-ben és akkor menni fog a 3 monitor.
-
szabonagyur
félisten
válasz
djculture #37625 üzenetére
Elvben nem ilyen egyszerű ez a dolog AMD esetében, mivel egy éve próbálkoztunk ezzel haverral, AMD7770 kártyával. Volt a monitoron HDMI-től kezdve minden csak DP nem, és nem is jött össze, Catalyst feldobta,h gyo 3 monitor de összefűzni nem lehetett őket. Dp-HDMI nem volt elég. Nvidianal ez picivel jobban meg van oldva.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZrinyiGabó #37564 üzenetére
De pl. a második slot is megy magában?
Én azért feltenném rá a hidat, lehet nem fognak egyedül menni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZrinyiGabó #37562 üzenetére
A kártyák jó slotban vannak? Mindkettő az X16-ban? Külön külön mennek, valamint kipróbálthatod a működő kártyával a slotokat is.
Ja és Crossfire híd nélkül, hogy várod a Crossfire lehetőséget.
-
szabonagyur
félisten
Ez aztán nem gyenge bug
-
szabonagyur
félisten
Szia
Köszi a választ.
Ahogy nézem képeket a 5450-en nincs CF hídnak helye szóval nem lehet összekötni sem őket. Amúgy CF-hez olyan alaplap kell aminek van legalább 2 db. PCI-E sínje valamint CF képesnek is kell lennie. Meg szükséges megfelelő tápegység is.
Amúgy ez a kártya eléggé gyenge magában is, CF-ben sem lenne erősebb, mi a célod a CF-el?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Részben ide tartozik a kérdésem. Van egy réges régi CRT tévém amin néha megnéznék 1-1 filmet úgy, hogy a számítógépre kötném. A TV-n csak sima antenna illetve SCART csatlakozó van. Gép részről van a HD7750-en: DVI, HDMI, DP, alaplap részről a prociba integrált kártya miatt van 1 DVI és egy VGA kimenet amit használni is tudok, ezt kirpóbáltam már. Mivel tudnám legegyszerűbben összekötni a gépet a tv-vel? Gondolom a VGA-t át lehet alakítani mivel analog a jel. Hangot nem akarok átvinni csak a kép a lényeg a 640X480 felbontásban vagy amit tud a TV. Egy ilyen használható lehet vajon? :[link] -
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
BomiBoogie #30368 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta beláttam hamar, hogy valószínűleg a játék kétes származása lehet a baj
Akkor megnyugodtam, hogy nem a kártya hibás
@marcusa igen igen olyan de csak ha csattanok a falnak
-
szabonagyur
félisten
válasz
BomiBoogie #30363 üzenetére
Hmm akkor a játék a ludas _D
@Silentfrog hát ilyen vízszintes csíkok
-
szabonagyur
félisten
hali
Az a játék vagy a videókártya hibája lehet, hogy felraktam a grid2-t és ha falnak megyek de csak akkor olyat csinál, hogy ilyen színes pöttyök jelennek meg a képen utána eltűnik és megy tovább. A játék nem akad meg semmi Tomb Raider alatt semmi ilyen hiba meg sehol máshol, adatlapon szereplő kártya terhelés alatt is 40 fok max egy nem épp szellős házikóban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MasterMark #30297 üzenetére
Na igen csak hasonlít akkor az S-videora, de a képet megnézve tényleg nem az.
Ha rámész arra, hogy érzékelés érzékel valamit? Vagy esetleg a videókártya illesztőprogramjában is kell lennie olyan pontnak, hogy érzékelés. Ott nem hoz fel semmilyen eszközt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
MasterMark #30293 üzenetére
Ha S-videot dugsz a gépbe akkor minek ismerje fel? Attól, hogy átalakító van rajta van szerintem annak fogja felismerni, mivel nem egy aktív dolog, hogy tudnia kéne az eszköznek, hogy a vége milyen csatlakozóban végződik.
-
szabonagyur
félisten
válasz
anonymus89 #28613 üzenetére
Másik oldaláról nincs képed? Emlékeim szerint ott rajta van
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Normális, hogy az adatlapomnál lévő konfignál az új videókártyám csak PCI-E 1.1-en üzemel?
Közben rá is jöttem, rámentem a kérdőjelre és a render testre és egyből kiírta, hogy 2.0
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Vettem egy HD 7770-es kártyát amin van 2 db Displayport, 1 HDMI, 1 DVI. Van hozzá 3 monitor, 2 22" és 1 30" .
A 3at egyszerre szeretném használni, és ahogy olvastam kötelező legalább egy monitort DP-n rákötni. Itt jön a probléma, hogy a kártyán csak mini Dp van a monitoron meg a rendes. Ebben az esetben is kötelező az átalkító és az, hogy az aktív legyen? Létezik olyan kábel, hogy DP-mini DP?
A másik 2 monitor mehet DVI-ről meg HDMI-ről?
-
szabonagyur
félisten
válasz
FlDutchman #18962 üzenetére
Szia!
Nekem 16:9-es a monitorom, és van a monitor beállításaiban egy rész ahol be lehet állítani, hogy ami 4:3-as arányú azt eredetiben jelenítse meg, vagy széthúzza 16:9-re. Ha arra megyek, hogy ne húzza szét akkor nekem is van 2 oldalt fekete csík.
-
szabonagyur
félisten
válasz
csucsbicep #15331 üzenetére
Nem mindig csak mostanában jött ez elő
Végülis annyira nem vészes csak kíváncsi voltam, hogy lehet e hardveres.
-
szabonagyur
félisten
GAINWARD GEF. 210GT 1GB DDR3 PCE TV
hali a fenti kártya márka jónak számít? Tudom passzív hűtés, meg gyenge kártya, de maga a gyártó milyen?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Bikkrom #14569 üzenetére
Mindenképpen új kártya kellene, vagy legalább garis kártya, mivel elsősorban nem játékra van használva a gép, a fent említett játékok is inkább csak nyáron, hétvégente ha lennének játszva, meg a gép elsősorban hétvégi gép. A 10k meg azért a határ mivel nem akarok rá sokat költeni, nem használnám ki a nagyobb kártya teljesítményét
A 6450-nek meg gts210nek utána nézek. Apropó.. van valamilyen alaplapi chip kötöttsége a 6450nek? Asrock G31DE alaplapba menne
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Adott egy Geforce 8500GT 256 MB videókártya, ami a széria többi tagjához hasonlóan lassan a temetőbe kerül. Tudnátok nekem ajánlani ugyanilyen teljesítményű kártyát, lehetőleg újat és max 10k értékében? Erősebb nem kell mivel csak COD2-re illetve Witcher 1-re van használva a gép. Használtat nem nagyon szeretnék, max garival
A gép többi része: Intel Core 2 Duo E6320, 2 giga ram, felbontás max 1440x900.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest