- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
default.
őstag
Sziasztok! Kérlek segítsetek: ez VGA vagy monitor hiba?
(Átdugtam a monitort az alaplapi GPU-ba, de onnan nem ad képet - valószínűleg le van tiltva az integrált GPU a biosomban..)Videó a hibáról:
[link]Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
default.
őstag
A tegnapi crash alatt GPU-Z által mért értékek (sajnos csak txt-ben)..
GPU-Z Sensor Log
Ez alapján 66 °C volt a maximum.
Közben újratelepítettem a 19.6.1 verzióra a drivert, illetve az energiagazdálkodásban piszkálódtam. Meglájtuk. Mindenképp beszámolok az eredményről. Köszönöm szépen! -
default.
őstag
Sziasztok!
Kísérletezem egy Asus ROG Strix RX470 4GB kártyával. Újrapasztáztam. Driverek fent vannak, minden ok.
De van egy játék (New Frontier), ami kb. 20 perc alatt kifagyasztja a kártyát, elmegy a kép, és ki kell kapcsolnom a gépem.Szerintetek milyen programmal tudnám letesztelni a kártyát, hogy biztosan jól működik, és csak ezzel a játékkal van baja? (FurMark-ot lefuttattam rajta, nem volt semmi gond..) Köszönöm szépen, üdv!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Azt, hogy túlmelegedés miatt fagy-e le a kártyám, milyen progival tudom ellenőrizni?
Van olyan, ami valós időben, játék közben mutatja a hőfokokat?Köszönöm szépen,
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
Asus ROG Strix RX470 O4G Gaming kártyával kapcsolatban az a problémám, hogy játék közben egyszer csak fogja magát és leáll a gép. Olyat is csinált, hogy lefagyott, elsötétült a képernyő.
Driver tisztán telepítve a legfrissebb. A táp lenne kevés hozzá? Egyik hozzáértő fórumtárs azt mondta, bőven elégnek kéne lennie a tápomnak ehhez..
Itt egy kép a "Megbízhatóságfigyelő" ablakról..
Köszönök szépen előre is minden tanácsot!
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
Pár napja vacillálok egy kérdésen. Nem azt kérem, hogy döntsetek helyettem, de mindenki véleményére kíváncsi lennék. Van nálam két VGA, és az egyiket szeretném megtartani a saját gépembe, a másikat eladom és megy a perselybe. Tehát további variálásra nincs módom. A 1050Ti kb. 40-45-öt érne most az aprón, az RX470 viszont kb. 30-at..
Ti melyik VGA-t tartanátok meg a kettő közül?
Konfig:
Alaplap: MSI B85-G41
Proci: Intel i5-4460 3,2GHz
RAM: 2 x (HyperX Genesis 4GB DDR3 1600MHz)
Táp: FSP HEXA+ 400W
Monitor: Samsung SyncMaster P2350
Pro: Sajnos nem sokat kapnék érte, mert nincs rajta gari, és amúgy is lent van az áruk. Ezért gondoltam, inkább megtartom ezt.
Kontra: TDP = 140 W, talán kevésbé passzol a konfigomhoz (?)
Asus Expedition 1050 Ti 4G OC
Pro: Jó állapotú, még majdnem 1 év gari, TDP = 75W, éppen passzol a konfigomba minden szempontból.
Kontra: Ezt még normális áron el tudnám adni a másik kártyához képest, így nem realizálnám az aránytalan árkülönbségből fakadó veszteséget..Köszönöm szépen előre is mindenki véleményét!
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
Egy Asus Strix RX 470 4GB kártyás konfigot elbír egy FSP Hexa 400 W-os táp?
Köszönöm előre is,
Üdv! -
default.
őstag
válasz
hegegabi80 #71502 üzenetére
-
default.
őstag
válasz
hegegabi80 #71498 üzenetére
na, az vicces. sok sikert!
Azt hiszem, múltkor pont te linkeltél be egy xls táblát, ahol a 1050Ti-k vannak összehasonlítva gyártó szerint, igaz? Ha nem, elküldöm szívesen, most nézegettem én is. -
default.
őstag
Sziasztok!
Eddig egy RX460-as kártyám volt, most fogok váltani GTX1050Ti-re.
Jól sejtem, hogy DDU-val kéne lecsiszolnom a régi kártya drivert, mielőtt nekilátok telepíteni az újat?
Egyébként ez elegendő, vagy érdemes egy win reinstall is?/ Windows 7 Pro 64 bit
Köszönöm szépen!
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
GTX 1050 Ti 4GB kártyákhoz már érdemes a Windows 10-et használni?
Nekem jelenleg Win 7 Pro van fent, és tökéletesen megvagyok vele, de mostanában beruházok egy fent említett kártyába. Mit gondoltok? Jelentős előnyökkel járna a Win 10-re való átállás?Köszönöm szépen előre is,
Üdv! -
default.
őstag
válasz
default. #63756 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos megint előjött egy hasonló hiba, csak most más "mintázattal" a képernyőn, és most egy jobb gomb - frissítés után nagyjából helyre állt a kép (itt-ott maradt némi cyber massza a monitoron)..
Szóval esetleg valami energiagazdálkodási beállítást kéne piszkálnom? Vagy esetleg írni a gyártónak?..
-
default.
őstag
Sziasztok!
Hétvégén történt, hogy elmentem ebédelni, a gépet bekapcsolva hagytam, és mire visszaértem, és felébresztettem a monitort (a gép még nem volt alvó állapotban, csak a monitor), akkor ez a kép fogadott.
Semmit nem tudtam csinálni vele, RESET kellett a gépnek. Azóta semmi gond, csak furcsálltam kicsit...Valami ötlet esetleg, hogy mi lehetett ez?
Köszönöm szépen előre is!
-
default.
őstag
-
default.
őstag
Sziasztok.
Második hibajelenség: most játék közben kezdett el vibrálni a kép, aztán lefagyott a játék, a hang ment tovább. Aztán a windows-os "zárja be a programot" lehetőség... most nem volt kék halál...
UI.: megpróbáltam megnyitni a "Radeon Settings" vezérlőpanelt a tálcáról, és az is lefagyott, bezárta a programot...
-
default.
őstag
Sziasztok!
Vettem egy XFX RX460 2GB egy ventis változatot, ma betettem a gépbe, legfrissebb driver telepít, eddig nem volt gond, de egy sima video lejátszás közben egyszer csak elkezdett villódzni a kép, aztán pár másodperc múlva egy kék halál szerű képernyőn találtam magam, valami olyasmit írt angolul, hogy a gép leállította a működését, hogy megakadályozza a károsodást, aztán újraindult a gép.
Mi a csoda lehet ezzel a kártyával?
UI.: újraindítás után eltűnt a tálcáról az "AMD Settings" nevű program.
Köszönöm előre is!
Üdv -
default.
őstag
Szervusztok!
Nvidia-ról váltok ATI kártyára, és a kérdésem, hogy a driverek összeférhetetlensége miatt érdemes-e újrahúznom a Windowst (formázással persze)? Hallottam, hogy a sima driver uninstall nem mindig 100%-os.
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
default.
őstag
Sziasztok!
DX11 és DX12 között mekkora a különbség? Ha a kártyám támogatja a DX12-t, érdemes emiatt Win10-re váltani? Ki tudnátok fejteni nekem ezt?
Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
Nos, mindent beállítottam az általatok ajánlottra, tehát:Csupingo ajánlására:
- Win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson
- Aero bekapcsolvaSP4C3 ajánlására:
- Nvidia vezérlőpultban függőleges szinkronizálás bekapcsolva
- Ezt kaptam a gpu parancsravg ajánlására:
- h264ify bővítmény hozzáadása.
Kevésbé, de időnként egyértelműen látható a screen tearing.
-
-
default.
őstag
Sziasztok!
Az lehet, hogy azért volt Screen Tearing-em pl. YouTube videóknál, mert a monitoromnak 60 Hz a max. frissítése, a GPU meg "gyorsabb" vagy "erősebb"? Több helyen olvastam erről külföldi fórumokon...
Mi a véleményetek?Konfig az adatlapomon.
Köszönöm, üdv!
-
default.
őstag
Sziasztok!
GTX 750 Ti
Normális, hogy egy sima YouTube videónál vízszintesen néha látom azt a bizonyos "vonalat", tehát picit el van csúszva néha egymáshoz képest a kép teteje-alja.. szokásos hiba, csak nem tudom a nevét..
Szóval ezt egyáltalán nem kéne csinálnia, igaz? -
default.
őstag
Sziasztok!
Full HD / 60 fps videólejátszáshoz már normálisabb VGA kell? Vagy elégnek kéne lennie egy régi, gyengébb (~512MB) kártyának is?
Tök satu vagyok a témáhozKöszi szépen!
Üdv! -
default.
őstag
-
default.
őstag
válasz
Csupingo #62540 üzenetére
Minden driver fent van, mindenből a legfrissebb. Másik böngészőt még nem próbáltam, de videólejátszó programmal is problémás.
Win update éppen lehet, mert most telepítettem újra a gépet, de szerintem már a nagy frissítéseken túl vagyok, 1-2 apróbbat feldob, de nem hinném, hogy nagyon enné a procit.
Esetleg próbáljak VGA BIOS frissítést? -
default.
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy Gigabyte GTX 750 Ti kártyát, feltettem a legfrissebb drivereket.
Hibajelenségek: YouTube és néha más videóknál is a fekete képernyőre váltáskor van egy pillanatnyi zaj.
Minden videónál "csíkot húz" középtájékon, mint mikor nincs bekapcsolva az AA vagy a vertical szinkron a játékokban. Ezen kívül mintha kicsit gyorsabban játszaná a videókat a kelleténél, de apró akadásokkal - ez alig észrevehető, de gyanús az egész.
Mit gondoltok, mi lehet a gond? Érdemes visszavinni gariztatni?
Köszönöm előre is! -
default.
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy Gigabyte GTX 750 Ti kártyát, feltettem a legfrissebb drivereket, de azt produkálja, hogy pl. YouTube videóknál a fekete képernyőre váltáskor van egy pillanatnyi zaj, ami eddig / más eszközről lejátszva nem volt. Érdekes módon csak teljes képernyőnél csinálja, kis ablakban nem. Valami frissítési beállítás, vagy mi lehet az oka?
Köszönöm előre is!
-
default.
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #61883 üzenetére
oks, köszi
-
default.
őstag
Sziasztok!
Létezik VGA - RAM kompatibilitás? Kell figyelnem, hogy milyen RAM-ot veszek adott VGA mellé?
Köszönöm előre is!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy általában Intel procikhoz Nvidia kártyát, AMD-hez pedig inkább ATI Radeon-t szoktak javasolni?
Egyébként az Nvidia - ATI összehasonlításban mit mondanátok egy hozzá nem értőnek nagy vonalakban? Mi az alapvető (még ha halvány is) különbség?Köszönöm szépen!
-
default.
őstag
erre valaki tud válaszolni ?
-
default.
őstag
sziasztok!
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 pwm szabályzás van rajta ? nem találtam a specs-ben..
köszi előre is
-
default.
őstag
sziasztok!
a két kártya közül melyik a jobb ?ASUS HD 5450 512MB
GIGABYTE HD 4850 1GBköszi szépen előre is
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest