- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyos
aktív tag
válasz
d3lete #33028 üzenetére
Na megoldódott a dolog. Szétszedtük a kártyát és túl sok hővezető paszta volt a magon és kifolyt olyan helyekre is ahova nem kellett volna neki, így zárlatot okozott. Szépen le lett takarítva és kellő mennyiség lett most felkenve. Így hibátlanul indult a gép.
Köszi a segítséget!
-
-
Dot
őstag
válasz
d3lete #32219 üzenetére
SP1 van a gépen, összes frissítéssel, mindent amit tudtam kikapcsoltam/úgy nézett ki a win mint a 98-as
/
kiléptem az összes progiból.
GPU-Z nél a szenzoroknál meg sem moccant 648-ról!
De régebben, játék közben is vissza vette a teljesítményt mikor olyan helyzetben/helyen voltam. Bár akkor nem volt két monitorom, az lehet, hogy most az a baja? a 19"-es mellé egy 15"-ös van kötve, amin az "oldalsáv" gatgetei vannak, ezek régebben is voltak, csak nem a 2. monitoron.TTomax:
Feltettem a 314.22-est, és úgy próbáltam a fentit. /fentieket azzal is megcsináltam, mármint a kikapcsolát/ -
agressiv
addikt
válasz
d3lete #32182 üzenetére
Az a GPU-ban lévő memóriavezérlő hőmérséklete, és azért melegebb, mert nem fekszik fel egyenletes erővel a hűtő! Valóban ezeknek a betegsége, de próbálgatással megoldható, viszont vigyázni kell, mert nagyon könnyen le lehet sarkazni a GPU-t és viszlát broadway.
Inkább azt mond meg, hogy jó-e az univerzális szita egy "újabb" GTX580 lapkához. Mert nincs hozzá szitám.
Nem tudom, nem szoktam újragolyózni, nem látom értelmét, de nemhinném, hogy jó lenne az univerzális stencil.
djkay
en is akartam csak kozbe szolt a jegeso .... a kocsimra
Aúúú
-
speedydb23
senior tag
válasz
d3lete #32182 üzenetére
Előző kártyám HD4870 volt ugyanúgy, és az normális értékeket mutatott GPU_Z-ben, tehát ezért nem tudom nem figyelembe venni.
De akkor részletesebben.
Volt egy ilyen gépem:
Asus P5B
C2D E8400
Asus HD4870 512MB + Accelero S1 Rev. 2
4 × 1GB Kingmax DDR2 800MhzEzeket eladtam, de megmaradt a Táp+HDD+Ház
Aztán rájöttem, hogy mégsem újítok s1155 konfigra így elkezdtem vadászni 775-ös konfigot és találtam egy elég jó vételt.
ezt:
Gigabyte GA-EP45-DS3
C2D E6750 BOX
4 × 1GB Kingmax DDR2 800Mhz
Sapphire HD4870 512MB Silent EfficiencySzóval majdnem, hogy semmi se változott csak az alaplap lényegében.
De Win8 van fent így tökéletesen fut minden ahogy volt.
Kb. ennyi.
(#32184) d3lete
Tudom, hogy 10fok a normális, előző karimnál ez volt, de olvassatok. -
agressiv
addikt
válasz
d3lete #32108 üzenetére
Mert nem dolgoztatja meg rendesen a kártya shadereit és egy instabil kártya képes furmark-al is menni fél órát, míg játékban, vagy 3Dmark-ban 1 perc alatt szétfagy. A furmark csak fűt, de stabilitás tesztre alkalmatlan.
Egyáltalán nem csak a hő fokra érzékeny az Alaplap vrm részére is ha nincs a lapon vrm hűtő sose lesz jó.
A VRM minden alaplapon úgy van kialakítva, hogy elbírja a terhelést és az a lap jóeséllyel a Pentium D-t is kezeli, szóval ez nem játszik és ilyesmiről nem is hallotam még, főleg nem 775-nél.
-
agressiv
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
d3lete #32056 üzenetére
Átkapcsol, van hozzá már jó ideje stabil, működő driver 7-8-ra is, mivel az Optimus eléggé elterjedt cucc azért.
GPU-Z sensor fülön is látszik, hogy a VRAM feltöltődik a 200 MB-ra ami az Aerohoz és a 1080P 2D kijelzéséhez kell, ilyenkor az Intel IGP GPU-Z-ben látszik, hogy 0-n pörög, és az nVidia dolgozik helyette mindig.
-
Rupa20
csendes tag
válasz
d3lete #32041 üzenetére
Helló Köszi az infot!
a kari nem csikoz hanem képhibás.! kb 10x10 mm nagyságu négyzeta képernyön. GPU reball és mem reflow már volt rajta f27 csinálta de a kép változatlan.biosába meg 100% hogy nem a gyári van hanem egy másik. bios méret alapján. és 4000mb ir a memoriának.nem 2000mb ami gyárilag lenne. egy probát azért megér a bios csere. ha azse segit akkor a gpu hibás. alkatrészként eladom.
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #32041 üzenetére
Végre valamiben egyetértünk.
Amúgy gyakori a lapka és hordozója közötti szakadás, ezért nem hosszútávú az újragolyózás sem, ezért sem csinálom. Ha a golyók rosszak azon az átamelegítés is segít és, ha az sem tart sokáig, akkor a lapka teljes cseréje az egyetlen hozsszútávú megoldás.
-
speedydb23
senior tag
válasz
d3lete #31989 üzenetére
Azt nem is néztem, hogy kinek írtad, csak a "kiabálós" nagybetűs részed eléggé ide vágott.
Irigy kutya beleugatós szövegedet meg a havarjaidnak tartogasd vagy nem mondom kinek, szerintem kicsit nagy lovon ülsz...
Lehet elnéztem, de ilyen stílus után biztos nem kérek elnézést...
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31971 üzenetére
GPU magfesz nincs, nem tápfesz. A gép akkor sípol, amikor nem talál kártyát, a sípolás ugyanis annak a jele, hogy "could not initialize video adapter", vagy not found... Az ő kártyáját "látja" a lap, tehát a GPU megy, de a kártya műkődésképtelen, ezért nem ad képet egyáltalán. Ezek nem javíthatók.
Mayweather
Azért megy, mert olyan bios-t raktál rá, ami nem használja a döglött memóriaterületet, mert nem rá való, vagy más ramokhoz van írva a bios más időzítésekkel és valamennyire ézheztért, de még így is hibás a kép....
-
Mayweather
tag
válasz
d3lete #31969 üzenetére
Most flasheltem és már kép is van viszont színes kicsi kockákból áll az egész. Mint ha egy nem rá való bios lenne rajta. De már egyedül is indul mert hallani hogy a háttérben bootol a windows. Viszont ha most második kártyaként nézem akkor 112MB ramot lát a GPUZ a 896MB helyett. Az a baj hogy nem találom meg az eredeti bios-t hozzá. TechPowerUp-on sajnos nem tudom melyik az a bios ami rá való. Főleg hogy kijött 55nm-be és 65nm-be is. A GPU-ra ez van írva: G200-103-B2. Úgy tudom hogy ez az 55nm-es. Kezdem feladni
-
SilverToM
tag
válasz
d3lete #31929 üzenetére
Én is azt hiszem, hogy DVI ->D-sub átalakító lesz a dologból.
Sehol sem találtam prioritási sorrendet a kártyán, vagy a dokumentációban.Úgy van kötve, hogy DVI -> monitor D-sub -> TV vga de bőven jó és HDMI-vel nem szeretném a tv-re kötni, mert az hangot is átvisz.
Köszönöm a tanácsokat!
-
aveos
tag
válasz
d3lete #31929 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy fél konfigot:
Asus P5B-VM DO alaplap
Intel D925 2*3Ghz+ hűtő Alpine
2 gb ddr2 800Mhz kingston ram
asus 9600gt 512 MBVGA kártya teljesen rossz mint ha True color 16 bites lenne és ezt írja ki >>> jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az nvidia gpu-hoz
Az integrált VGA az teljesen jó!
Próbáltam le tiltani a BIOS -ba int. VGA-t, de sehol sem találtam.
Az O.rendszert VGA kártyán keresztül telepítettem.Mi lehet a baj, elszállt a VGA kártya?
Előre is köszönöm!
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31886 üzenetére
Oké, de amíg a konkrét kártyákkal nincs biztos tapasztalatod, addig ne tanácsolj bios cserét, főleg, hogy a másikon igencsak más a hardver, ha nem jön össze te meg tudod csinálni, de ő nem biztos és komoly baj lesz, ez lett volna csak a lényege az egésznek.
Ha mindegyikről lementia saját biosát és azt írja át az oké, abból nagy tragédia nem lehet, de a cserélgetés rosszul is elsülhet.
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31880 üzenetére
Meglepődnél, hogy mennyit tudok ezekről...
De lehet az egyik 1300 at fordul a másik meg lehet 2000 ret
És te megállapítod, látatlanban, hogy mindkettő ugyanúgy dolgozik, jólvan. Amúgy a tápáramköre teljesen más a rog-nak... És nem a ventilátor a kritikus része a dolognak, de arról nem is beszélsz ugye?
Hagyjuk ezt...
-
intelMMX
senior tag
válasz
d3lete #31880 üzenetére
Ajnye! Gondolom valami kapcsolási rajz ez.
Annyit tudok hogy a GND a földelés oszt szevasz
Bár nem is elektron vagyok szal engem annyira nem érint.
Azt meg hogy a VGA-t melyik likba kell tenni egy orángután is megtudja csinálni.
Tehát annyira értek hozzá biztosan mint egy orángutánUgyanilyen elven megy a 4pines intel hűtő nem?
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31858 üzenetére
Ha a ROG-on más a VRM áramkör, annak a vezérléséért is a BIOS felelős, a ventilátor vezérlő is más lehet. De köszi, nem is baj, ha nem jössz ide badarságokat osztani.
Ha a csávónak nem indul a kártyája a rossz bios-al, akkor nézünk mint hal a szatyorban mi? Ha a ventilátornak más a karakterisztikája akkor valószínű, hogy nem lesz jó az egyik a másikhoz, ráadásul a ventilátor is más lehet és az egyik akár túl lassú is lehet ugyanazon az értéken stb. stb. Fingod sincs a témáról!
-
intelMMX
senior tag
-
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31807 üzenetére
A kiskutyának a fülét. Csak bekapcsolt állapotban kap 3.3V-ot és csak a készenlét 5V-ja megy néhány helyre. Az, hogy ezzel feszültségingadozást okozhatsz nevetséges, ráadásul a feszültség ingadozástól semmi sem megy tönkre, a túlfesztől igen... A ramok, a GPU és minden más a 12V-ról táplálkozik, ezek DC-DC konverterei szintén menet közben kapnak feszt 5 és 3.3V-ot attól függően, hogy mit igényelnek. Jól ismerem a kártyák felépítését, működését ráadásul semmi értelme nem lenne készenlétben táplálni a semmit sem tévő áramköröket.
Levágni alig lehet a GPU-k kupakját, tudod ki hiszi el, hogy letépted a pasztával..
s3toraph
Földelés problémák lehetnek nálad.
-
intelMMX
senior tag
válasz
d3lete #31817 üzenetére
Van még ilyen sztorim.
Pl egyik masinám folyton leállt mert (ugyebár prescott magos Celeron D) túlmelegedett. Tudtam hogy a paszta hiánya miatt van. Paszta nem volt, de volt akrill tömítő. Bevállt, nem is arról van szó.
Na aztán elajándékoztam ezt is. Gondoltam szétszedem hogy könnyebb legyen berakni dobozba. Na a kis P4S800MX-SEről leválasztani akartam a CPU hűtőt....kitéptem vele a procit is (Megjegyzem semminek nem esett baja) Aztán mehettem a kis műhelybe aztán kalapács+véső és lefejtettem a proci hűtőről a procit.
Ez a CFG azóta is él és virul persze. -
intelMMX
senior tag
válasz
d3lete #31815 üzenetére
őőő, de átszakítottam és az is volt a célom
A "jó" kis 9550em meghalt, bezzeg ugyanebbe az FX5500 nem volt hajlandó
Lyukas nyákkal ment...>kulcstartó edition
Használtam egy jó ideig, aztán eladtam a lapot és félretettem. Aztán szereztem a legutóbbi konfigot (Jó régi 478as Shuttle 1,6os P4el) Beleakartam tenni hogy legalább menjen a Wolfenstein....meghalt. -
intelMMX
senior tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
d3lete #27681 üzenetére
Nem baj, én nevettem.
Ez az oldal nem mérvadó, de ha megnézed az FPS összehasonlításokat, ott a link a játéktesztekről a tomshardware-ről, ez alapján a 8800 Ultra egyértelműen jobbnak tűnik, mindenhol kicsit többet hoz.
-
Bishoop
tag
válasz
d3lete #27124 üzenetére
Lejjebb venni az órajeleket is csak az ATI Overdrive-val és a gigabyte saját OC programjával tudom. A többi felsorolt program sajnos nem működik.
Ha jól értem azt mondjátok, hogy nem létezik olyan szoftveres megoldás amivel a gyári határértékek fölé emelhetem az órajelet?
Viszont a Radeon BIOS editor-ral meg tudom adni a maximális értékeket, és onnantól kezdve akár ATI Overdrive-val is addig tudom húzni, amit a BIOS-ban beállítottam határértékként?
RacerX nevű progival nem kell átállítanom a Overdrive max értékeit? -
Bishoop
tag
válasz
d3lete #27120 üzenetére
Azt tudom hogy BIOS-ból is lehet, de azt nem akarom, mert ritkán van szükség húzásra, és ha éppen nincs rá szükség- a játék fut alapon- akkor azért ne menjen húzva.
Rivaul: Mint írtam a rivatunerrel azért nem tudom húzni mert azt írja, hogy "No supported drivers detected"
A Rivatuner RivaTuner \\ System opciókban beírtam a ForceDriverVersion-hoz a driver verziószámát, így sem működött, bár lehet hogy rossz formátumban írtam be
M107: Azt nem írtad milyen monitorod van, ha full hd-s mindenképpen aránlott egy jobb videókari, ha 1280*1024, akkor nem feltétlenül. -
callmeakos
veterán
válasz
d3lete #27052 üzenetére
Pénteken lett újratéve a gép szóval nem ez a gond.
A táp.... Hát jelenleg egy 430Wos HKC megy, ami szerintem elegendő ahhoz, hogy ezt a nem túl erőmű kártyát elvigye...Nem húz sávokat, egyszerűen befagy, majd egy színes csíkos kép jelenik meg. Ilyenkor muszáj újraindítani... De mint mondtam, ez csak akkor van ha a Catalystba engedélyezve van az Overclock.
Kékhalál is volt korábban, akkor drivert kellett frissíteni, azóta nincs kékhalál.... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
d3lete #26801 üzenetére
Nem, a specifikációban megtalálod egyértelműen.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elden Ring
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest