- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3lete
aktív tag
válasz
Monyos #33026 üzenetére
Ha a hűtés maxon pörög a kártyán zárlat. Ha szépen visszalassul lesarkazták a gpu-t vagy a tápvezérlő ic-t.
Mert ha visszalassul az aztjelenti hogy a vga önteszt sikeres volt és minden a helyén van. Lehet úgymeghúzták a csavarokat hogy elrepedtek a gpu alatt az óngolyók. -
d3lete
aktív tag
-
d3lete
aktív tag
válasz
daykiller #32990 üzenetére
Eszednél vagy ember? Semmit nem érsz a sütéssel 200 fokon csak a kondik pukkannak el meg felholyagosodik a pcb. Ólommentes ónhoz 214 fok kell pontosan itt válik folyóssá. De mivel rajta a chip meg kell küldeni 240 el. De csak 30 másodpercre lehet mert A gpu tűréshatára is 240 fok. A felett a sziliciumlapka felhólyagosodik és buktad a vga-t. Ehez precízen megtervezett hőprofil kell. Attól még hogy a szar 8800 on működik attól ezen nem fog. Mert a 8800 alapból egy mérnöki kudarc volt.
-
d3lete
aktív tag
7es széria szenved a silány minőségű gpu mögötti kondikban. A tünet neve black screen of death és tényleg a magas órajel és feszültség miatt van. Nézd meg a gpu hátuljánál a lefogató keretnél hogy látsze-e olvadást vagy fura nyomot. Ha nemn látsz driver hiba. Már szóltak a gyártóknak hogy ez a gond van, de a gyártók semmit sem tesznek amíg az amd nem erősíti ezt meg.
-
d3lete
aktív tag
válasz
emerico2004 #32377 üzenetére
Csak a tetejét kell levenned. Máskülönben nem lehet biztosat mondani.
-
d3lete
aktív tag
válasz
emerico2004 #32375 üzenetére
A ledek mitmutatnak?
-
d3lete
aktív tag
válasz
emerico2004 #32363 üzenetére
Szia!
HD5970 Elég bonyolult jellem. 5 állapotjelző led található rajta. 2 piros a betáp mellet. Az egyik azt jelzi ha valamelyik nincsen bedugva. A másik túlmelegedés következtében kapcsol be. A maradék 3 a 2 GPU között helyezkedik el. Mind 3 zöld színű. A két szélsőről a 2 GPU állapotát olvashatjuk le. A középső az ati crossfire vezérlő állapotát mutatja. Ha a középső nem világít nincs kapcsolat a két gpu között. Ha valamelyik szélről nem világít, az nem tud kommunikálni a crossfire vezérlővel. Ezt a 3 ledet csak úgy látod meg ha leveszed a tetejéről a védőburkolatot.
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #32321 üzenetére
A hozzászólásod nem segítségnyújtó/probléma megválaszoló úgyhogy erről ennyit.
A fórum szabályzata tiltja a személyeskedést.Szabix01: természetesen bele tudod tenni.
örültem
-
d3lete
aktív tag
válasz
Blaise1983 #32317 üzenetére
Brutális.
-
d3lete
aktív tag
Jódrágák most a golyók...
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #32188 üzenetére
Biztosan jobb lenne. Próba cseresznye.
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #32181 üzenetére
Paszta tényleg segít de kb 10 fok eltérés mindig lesz.
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #32177 üzenetére
Megpróbálok segíteni. De majd a mester úr megmondja. Ezért ne vegyél komolyan.
HD4890 em volt a memio ott is 97fok volt terhelés alatt. Fórumon aztmondták :
Ne foglalkozz vele úgysem tudod lejjebb vinni. rv770 rv790 betegség. -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #32162 üzenetére
"jelentkezzen nálam akinek csíkozós és képet nem adós problémája van a vga-kal."
Miiii??? Miket csinálok? Értelmezzük a mondatot. Tehát jelentkezzen nálam.
Csinálok? Mit csinálok? Maximum azok csinálják akik érdeklődnek, de ők sem csinálnak semmi különöset csak jelentkeznek.
Szállj már le róla. Igen fojtótekercsBelém kötsz mindig. Nagyon rossz természeted van. Nem tudom mi van veled beteg vagy-e vagy nem tudom. Vagy írd le privátba mi a gondod és megpróbálom magam majd hozzátartani.
-
d3lete
aktív tag
válasz
Mayweather #32155 üzenetére
14db?
annyim nincs max 1-et ketőt hármat tudtam volna adni. de 14 et esélytelen.
Mire kellene? -
d3lete
aktív tag
válasz
Mayweather #32151 üzenetére
ddr5ös kell?
-
d3lete
aktív tag
válasz
Mayweather #32151 üzenetére
nálam.
-
d3lete
aktív tag
válasz
birozoli7800 #32150 üzenetére
Azokat a hangokat a puffertekercsek adják. Kis fekete kockák. a vga-n. Semmi probléma nincsen vele.
Mindegyik cirippel csak oylan frekvencián amit már nem hallasz. Álítólag silány anyagminőség, vagy a terheltségtől függ. Milyen hangot ad ki. -
d3lete
aktív tag
válasz
mikrosuttii #32147 üzenetére
jelentkezzen nálam akinek csíkozós és képet nem adós problémája van a vga-kal.
-
d3lete
aktív tag
válasz
m0h0senator #32104 üzenetére
Próbáld downclockolni! Hátha beválik
-
d3lete
aktív tag
válasz
Rupa20 #32046 üzenetére
Az maga gpu mag hiba. Azon csak lapka csere segít. Vagy lehet kondi baj is. De akkor a nyégyzetnek vibrálnia kellene. vagy mosódni. A vga-n az iylen 820 meg 270 mikrós kondik zavarszűrésnek van. Tehát ha egy tönkremegy még elindul a kártya csak mosódik a kép és zavaros.
De a tied az lapkahiba.
De megpróbálhatod viszszateni az eredeti bios-t a techpowerup.com-rol szedem én is mindig mindet.
Ki kell próbálni. Feltöltök egy packot és nemsoká letöltheted.Le van írva mit hogyan csinálj. Usbről flasheld a vga-t az is le van írva.
-
d3lete
aktív tag
válasz
Rupa20 #32030 üzenetére
Bocs hogy közbeszólok. Tehát tegyük tisztába a biosz fogalmát.
Bios basic input output system (magyarul alapvető bemeneti / kimeneti rendszert)
Funkciója:
Hardverek ellenőrzése POST
Hardverek vezérlőinek betöltéseHa a biosz nem jó. Alapból a kártya vezérlőit sem tölti be, és a kártya nem indul el.
A csíkozás nak semmi köze a bios-hoz. VGA-n nem érdemes bioszt sem frissíteni mert minden alkatrész fix rajta. Nem úgy mint az alaplapban memória vga cpu.
Ha csíkoz az vagy gpu halál vagy forrpont szakadás legrosszab esetben fóliaszakadás.
Az is hatalmas téveszeme hogy ha csíkoz a kép az memória hiba. Egyáltalán nem.
Ilyenkor csíkoz amikor csak repedt.Ekkor már elvált és nem ad képet sem.
-
d3lete
aktív tag
válasz
metalbambi #32020 üzenetére
attól függ mi számít komolyabb terhelésnek. Told rá a Furmarkot + vga memory stress tesztet.
30 perciog. -
d3lete
aktív tag
-
d3lete
aktív tag
válasz
Podpupi #32007 üzenetére
agressiv kolléga csak annyit tud, hogy tönkrement, add fel, nem jó , ne foglalkozz vele, dobd ki.
Ez a hozzáállás nagyon kevés egy szakmai fórumon. Sose add fel, küzdj, szarból is lehet várat építeni ha valaki akar és időt szentel rá. A kártyádnak természetesen nincs nagy baja. Te otthon nem valószínű hogy megtudod csinálni de egy szakember biztos megtudja. Vedd fel a kapcsolatot velem vagy f27 kollégával.
Segítünk mindenben amiben tudunk. Egy 20-30k-s videókártyát nem szívesen dob ki az ember. Pár ezer forintért javítható. (2-3k). De először nézd meg egy ismerősöd gépébe.ÜDV!
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #31990 üzenetére
Bocsi csak túlfeszültem a dolgot igazad van. Nem is várom el a bocsánatkérést csak ne ronts így rám.
-
d3lete
aktív tag
válasz
speedydb23 #31987 üzenetére
Nem írta hogy próbálta más driverrel 2x elolvastam csak azt hogy más kártyával és integrál vga-val csak segíteni akarok, de úgylátom sok itt az irigy kutya aki folyton beugat, holott fingja sincs a témához.
Ha játék alatt jó driverrel akkor nem halt be a kártya.Meg amúgy te figyeled azt hogy én kinek írtam?
Nem lacinak írtam. Használd a szemed és nem leszel kellemetlen helyzetben legközelebb. -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31970 üzenetére
Ha nincsen tápfesz akkor az alaplapi biosz nem sípolja ki. Max ha a vidikarin van hangszoro de az sem határozott sípolást hallat hanem fültépő folyamatos sivítást : "ADJ ENNEM" Ezt arra alapozom, hogy nemsok... 3 kártya volt nálam oylan ami fóliaszakadásos volt és egy smd kondi egyik talpa a földréteghez volt forrasztva.
Persze az javíthatatlan. Álítólag akkor sípol ki ha az alaplap biosza érzékeli hogy van benne videókártya de nem éri el a gpu-t vagy akkor ha eléri a gpu-t részben, de a többi része rom -
d3lete
aktív tag
válasz
Mayweather #31966 üzenetére
A gép akkor szokta kisípolni ha valahol zárlat van. Vagy ha a ground egy pozitív szállal érintkezik valahol.
-
d3lete
aktív tag
válasz
Mayweather #31960 üzenetére
Javítható.
-
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31884 üzenetére
Jah szerintem is maradjunk annyiban hogy nem lehet. És nem működik sli ben.
Amúgy megállapítottam biosz mod nélkül tettem egy ref hűtő helyet egy phantom hűtőt gtx470 re. semmit nem módosítottam és gyönyörűen tartja az idle hőmérsékletet. És a loadot -is.
Az nem tetszik ebbe a sza..ba hogy ha a gpu 70 fok akkor kezdi emelni 45% a sebességet és azt az istennek se tudom módosítani mert nem írható a vezérlése a karinak. Tehát 75 fokon 50% megy aventi de az a max.
Úgyakartam volna megoldani hogy már 75 fokon 75% on menjen 1:1 hez. De nem tudtam sehogy. Csak windows alól afterburnerrel. -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31870 üzenetére
eszméletlen amiket összehordasz mert látom van egy sufni műhelyed attól még nem leszel hardverszakértő.
hány bios-t cserélrél vga-n? Hány gpu-t reballoztál? Átlátod a vga tápkörét? Vagy csak anyittudsz hogy mosfet.
Tudod te mi az a moszfet meg mit csinál? Tudod hogy működik egy feszültségstabilizátor (áramkör). Van valami műszerész végzettséged?.Mi ez? Tudod? Tudtad hogy a fermi családot ilyennel szerelték? Ezt nem tudod írni biosszal.
Figyi nem kötözködöm de vald be hogy igazam van.
van egy 3 ventis kártyám. ADT7473 szerint 40% on fut. van ventilátoronként 1300rpm em azviszaküldi a jelet.
A kimeneti jel van integrálva. Aztán a sensoz összehasonlítja a korlátokkal. És úgy kalkulál egy impulzust a ventinek a pwm ágon.a többi a venti dolga. tehát ha a rogra ráraksz egy másik ventit az is ugyanúgy fogja hűteni a kártyát. 40%os fordulattal. mint az előző 40% os. De lehet az egyik 1300 at fordul a másik meg lehet 2000 ret.
4 szál van. balról jobbra írom le. pwm(vezérlő) fordulatszám ,12v ,gnd(föld) -
d3lete
aktív tag
válasz
SupportLmg84 #31866 üzenetére
Sapphire HD3870
Hd4670 -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31852 üzenetére
Megyek is innen mert mindig van egy kötözködő ember a fórumon.
Akkor Magyarázd már el légyszíves mit is tartalmaz a bios? Talán megváltoztatja a mittudom én a GPU felépítésést? Vagy mit gondolsz? De tudod mit. elmondom neked hogy soha a ... életbe nem fog menni párban az a két kártya. Csak ha megbarmolod a bioszt egyiket a másikkal. Vegyük pl az gigabyte gtx470 - gigabyte gtx470 soc. NEM MEGY mert a gyengébbik lehúzza az erősebbet. És a ventiszabályzás is más. Kivétel ez alól a hanyag gyártók akik egy referencia nyákon semmi módosítással felhúzzák kicsit majd eladják AMP néven drágábban.Köszönöm
Csak segíteni vagyok itt nem ellenségeskedni.
-
d3lete
aktív tag
válasz
zolee5016 #31839 üzenetére
Semmiképe ne a rog bioszát basztasd. Szedd le rogról. meg a simáról vesd össze és tedd fel a simára a rog bioszát- ref értékekkel.
314 nél maradj a 320 bugos még mindig.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
d3lete
aktív tag
válasz
intelMMX #31818 üzenetére
Én is volt hogy kitéptem a procit a foglalatból (939). de pl egy 775 öst már nem lehetne mert a keret rácsukódik. A legutóbbi javításból rám maradt gtx470 et úgy oldottam meg hogy a kondikat a nyák másik oldalára forasztottam fel. Meg a gyáriak sokkal kisebbek voltak szinte töredékük ezért kis vezetékekkel oldottam meg hogy odaférjenek. Toldottam faragtam mindent. De azóta is üzemel.
-
d3lete
aktív tag
válasz
pulutodurumo #31809 üzenetére
Rendszert indísd el csökkentett módban és törölj le minden ati drivert. aztán indítsd újra a gépet, és tedd fel megint. Dátumra figyelj hogy jól legyen beállítva mert nekem nem engedte felrakni 2000.01.01 es dátummal bios reset után.
-
d3lete
aktív tag
válasz
pulutodurumo #31802 üzenetére
Post screen (bios) alatt jó a gamma? Ha jó akkor szoftveres. Ha nem jó hardveres a gond.
-
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31795 üzenetére
Ne haragudj de badarságokat beszélsz. Ki kell hogy javítsalak.
Mind pci-e mind agps lap ad le áramot a foglalatban hibernált állapotban. 1.3 3.3 5.5 voltot ezt mind a 25. 14. 36. lábon. Ha te bedugod a kártyát olyan feszültségingadozást keltesz mind az alaplapban mind a videókártyában , hogy a gpu vagy a memória vagy a vezérlőegység. de valami károsodást szenved a kisulés folyamatában. Perzse egy konektorba ha bedugom a vasalót más. itt rengeteg feszstab és feszültségvezérlő alkatrész van amik nagyon érzékenyek az ilyen dolgokra. A tápot is célszerű áramtalanítani. Ezt mind 10 éves szakmai tapasztalatom és 3 év vga szakszervizem jóvoltábol támasztom alá. -
d3lete
aktív tag
Frappáns kérdés Miért nem csinálják a gpu-kat több logikai maggal? Mint pl egy 6-8 magos amd procit?
Valamint miért nem csinálják cserélhető bővíthető memóriássá őket? Helymegtakarítás? Kivitelezhetetlen?
Nem lenne benne pénz? Sőt az jobb lenne ha cserélhető lenne maga a gpu a lapkában. -
d3lete
aktív tag
Szerintetek Melyik a jobb?
A radeon HD5770
Vagy a 9800GX2
Teljesítményben mai játékoknál.
Nyilván a 9800GX2
De legyünk tekintettel a DX11 re és a jövőre. -
d3lete
aktív tag
válasz
BomiBoogie #27680 üzenetére
Humorherold.
Nagy területek, Mély erdők, Növényzet, sok autó, vagy npc.Nem tudom hogy jött a sarok. Ha ez poén lett volna, elég szar volt.
-
d3lete
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #27678 üzenetére
Én úgy láttam az ultra jobban teljesít. Nehezebben megjeleníthető helyeken.
Többiek? -
d3lete
aktív tag
válasz
BomiBoogie #27676 üzenetére
Játék.
-
d3lete
aktív tag
Nem tudok dönteni segítsetek.
8800ULTRA?
vagy
9800GTX? -
d3lete
aktív tag
válasz
Grave_444 #27187 üzenetére
Teljesen természetes a sípolás. Volt itt régebben 1-2 ember aki aszonta, hogy hhú figyi már srácok sípol a kártyám visszavittem gariba kicserélték de ez is sípolt. Visszavittem és a harmadik is sípolt. Azt is visszavittem de aztán elküldtek a pi.. be
Mondom úristen.
Amiben van folytás mind sípol. A táp is. Az alaplap is. Minden.Nekem a 9800GTX+ is Ha gördítek egyet nem sípol hanem szinte már cirippel mint egy tücsök.
Ugyan ez van a HD7970-emmel is. -
d3lete
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #27168 üzenetére
Bele ne tedd a sütőbe!!! Mert elolvad.
-
d3lete
aktív tag
válasz
fbeni91 #27144 üzenetére
Kondi pl lehet hirtelen fagyás. Feszstab lehet drasztikus sebességcsökkenés(melegedésre) Ha ez leég semmit nem tudsz tenni. Gpu artifactolhat vagy nincs pl piros szín vagy kék vagy zöld.Nem ad képet. Memóri csíkozhat kockázhat gömbözhet. vagy Nem ad képet.
De ez mind csak ilyen sufni feltételezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest