- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandita94
tag
válasz
Alister71 #13082 üzenetére
6850-el elégedett is lehetsz!
Majd ha kicsit esik az áruk, akkor lehet beújítok egyre!
Most nem találtam árban nekem megfelelőt újban, használtban pedig megfelelő garanciásat!
Ha full hd-s monitorom lenne, akkor nem adnám 6850 alá! Teljesítményben+fogyasztásban is megállja a helyét! Gratula hozzá!aram01: röhögjünk együtt!!!
Ebben az árban vannak erősebb kártyák a 430-nál!
Mond a haverodnak, hogy nézzen teszteket! -
Bandita94
tag
válasz
Alister71 #13077 üzenetére
Kösz!
Valami ilyesmi tanácsra vártam! Ez már egy nagyon jó érv, hogy az 5830 legyen a jó választás!
A GTX 460 akár 5-10%-al gyorsabb, de én is úgy gondolom, hogy vannak, lesznek olyan játékok, amiért az 1gb+256bit-es memóriavezérlő jobb választás!Azért kíváncsi leszek, hogy a GTX nálam is gyorsabb lesz-e! A min. fps-ek terén lehet, hogy 5830 jobb!?
Régebben intel+Nvidia nekem mindíg bejött, ezért már várom a GTX-et.
Az biztos, hogy a mai kártyáknak az sem mindegy milyen konfigba kerülnek!
Haveromnak GTX460-at egy i5 870 hajt, de legalább 10%-al gyorsabb, mint nekem i5 750 az 5830-al! Meglátjuk!!!
És kösz! -
Bandita94
tag
válasz
Alister71 #13073 üzenetére
Marad a tesztelés! 1680x1050-as monitorom van, amihez mindkét kártya hozza az elvárásaimat!
Egyik sem fűti szét a házat, ami a legfontosabb részemről. Marad a BF3-ban mutatott teljesítmény. Nem akarom húzni a procit, így valószínűleg az lesz, amelyiket jobban kihajtja alapon! 5830 sokat gyorsult ha a procit felhúztam 3,8ghz-re, majd meglátom, hogy mit csinál a gtx! Ha a két márka közt kell választanom, erre azt tudom mondani, hogy egyikkel sem volt még problémám (ne is legyen)! Ennek ellenére Gigabyte-ban jobban bízok, évek óta szolgálnak hibátlanul! (alaplap, videókari)
Köszönöm a véleményed! -
Bandita94
tag
-
spurika
senior tag
válasz
Alister71 #12941 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy csak a szenzor rossz.Amikor be kapcsolom 38 fok reggel,ezután 2 perc sem telik el és 85
Szerintem ez teljesen kizárt.Ezért gondoltam a bios-ra én is.Ha meg megfő mindegy mert így csak hétköznapi használatra jó(net,word egyebek)Nagy meló azt meg csinálni? -
Joseppe210
tag
-
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Alister71 #10763 üzenetére
Hát azért a 80-100 fps nem kevés
Nekem mondjuk ezek olyan számok hogy csak na
Sosem volt olyan modern gépem ami ilyen eredményeket hozott, geforce4-ből is csak mx-es karim volt, prociból mindig Celeron szinte (notiban volt Pentium M meg később Athlon Ql-60), úgyhogy tőlem távol eső dolgok
-
kornyiktamas
aktív tag
-
Tubica
senior tag
válasz
Alister71 #8948 üzenetére
rendben
Akkor nem kell váltanom semmit, csak Vidikarit. Akkor a proci elég lesz hozzá ?
( 6950eshez mekkora táp kell, ha marad a jelenlegi konfigom ? )Még egy kérdés ( ne a mennyiséget nézzétek !!!
)
A 2x4 Gb lassabb, mint a 4x2Gb ? Ha igen, nagyon számottevő, vagy kb ugyan olyan sebességüek ( Ddr3 1600mhz )
-
Klemens
őstag
válasz
Alister71 #8938 üzenetére
Ez előtt XP volt fent, de csinálta. Első nap még nem, második nap kezdte el. Ma tettem fel a Win 7-et, de ugyan úgy csinálja, legfrissebb driverrel. XP-nél próbáltam azt is, hogy egyel régebbi drivert tettem fel, DX9 és DX10-el is csinálta.
Tubica: Szerintem a mai napig nincs értelme sem a CF-nek sem az SLI-nek. Rettentő sokat fog enni a gép + a második kártya ára. Inkább akkor egy erősebb karit kellene venni.
Az ilyen csak akkor érdemes, ha sz@rod a pénzt, mert nem kicsi táp kell és azért egy bika processzor sem árt. -
nihill
őstag
válasz
Alister71 #8538 üzenetére
Ha már a 9800xt felhozódott, nekem a TV-re kötött gépben egy ilyen kártya van.
Nem pici ventis alu hűtővel, hanem nagy ventis, nagy réz hűtővel.
Normális az, hogy még a windows alatt is 60C körüli a hőmérséklete? Játék közben meg 70C környéke.
Én ezt egy kicsit sokallom azért. -
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Alister71 #8538 üzenetére
Jajj
Nekem az agp-s 6600gt-re volt (inno3d9 annó egy kicsi alu borda egy 4cm-es ventivel.
Naná hogy volt ott 90 meg 100 fok isPár napnál tovább nem is hagytam rajta, azonnal vettem rá egy vf700 cu-t
Azzal rögtön nem ment 45 fölé terhelve sem. Ott megfogadtam, a hűtéssel soha nem spórolok -
-
törölt tag
válasz
Alister71 #8523 üzenetére
Nem kampányolok én semmi ellen, csak leírom, hogy én hogy jártam. Bár ez a dolog már egyre kevésbé érint, mert az asztali gépet is egyre kevesebbet használom, egyre kevesebbet is játszom. Most inkább egy alsó kategóriás Notebookot nyúzok, ez meg Intel Sandy Bridge-es HD2000-es APU vezérlővel működik, de nem is kell több. Egyelőre ennyire van szükségem.
Az iméntit pedig felejtsük el. -
törölt tag
válasz
Alister71 #8519 üzenetére
Nem értem ,hogy mitől vagy így felháborodva. Semmi sértőt, vagy olyasmit nem írtam, ami ezt indokolná. Úgy érzem, egy kicsit eltúlzod a dolgot. Úgy írsz rólam, mintha utálnám az AMD-t és imádnám a NV-t. Pedig nem erről van szó. Egyszerűen most ez jön be. Kész. Amikor Radeon HD4670-esem volt, az jött be. Engem nem érdekel, hogy melyik oldalhoz tartozik a kártya, csak tudjam használni rendesen. Ennyi.
Úgyhogy nem kell felháborodni, ha valakinek nem jön be az, ami neked igen. Én is tisztában vagyok vele, hogy neked más jön be, mint nekem. Mégsem vetem a szemedre, úgyhogy, ha lehet, te is vedd vissza a hangod! Régebben az AMD jött be nekem, most az NV. Ennyi!THE END
-
rayoliviero
veterán
válasz
Alister71 #8517 üzenetére
Már vissza nem tudok menni, mert tanulnia kell. Ennyiből kellett volna, hogy megmondjam.
De a monitor semmilyen "fényt" nem ad, ezért gondoltam esetleg, hogy annak lehet baja. Mert ha a gépben lenne valami rossz, akkor a monitor háttérvilágítását a monitor bekapcsolásnál egy pillanatra nem lehetne látni? Mert az én monitoromat ha bekapcsolom (de a gépet nem), akkor felvillan a háttérvilágítás egy pillanatra, utána kikapcsol. De az övé meg sem nyikkan.
-
-
-
joey04
titán
válasz
Alister71 #8295 üzenetére
Akkor ez kb lutri. Bár pl a tdr topikban meg azt hozták fel a ref. kártyák ellen, hogy van akinek meg AMD ref.-en jött elő tdr. igaz más volt hiba háttere... franc se tud ezen kiigazodni.
8296: igen, amikor olvasgattam a témában, akkor pont a te egyik régi kommenteden akadt meg a szemem, ahol ellenezted a ref. kártyát, és volt aki osztotta ezt a nézetet. Tényleg nehéz. Erről az órajel állításról mondasz nekem részleteket? Azért vettem gyárilag tuningolt GTX 560Ti-t, mert nem akartam itthon tuningolni, és nem is konyítok hozzá igazából. Melyik progival és milyen beállításokat használsz?
Én eddig a drivereket váltogattam, most a 285.79 van, ez a legstabilabb leszámítva a nagyon régieket. Még a 275.33-nál is hibázik, pedig clean install volt. A ff-ban hiába kapcsolom ki a Hardveres gyorsítás ha lehetséges opciót, az sem segített. Most kipróbáltam azt, hogy firefoxnak nv vezérlőpulton maximális teljesítmény előnyben részesítése beállítást adtam meg, ezzel most kb 3 napja nem volt tdr. De ez sem jelent semmit, volt már 4-5 TDR mentes napom.
-
joey04
titán
válasz
Alister71 #8293 üzenetére
Igen, ezt olvastam már, és akkor pl ezek közül:
csak a 2. ref kártya.
Viszont nekem pl már van itthon HDMI kábel, így jobb lenne az első. a kinézeten és az Interface különbségeken kívül más eltérés elvileg nincs. Akkor ez pl nem sz*rja össze magát 1 új drivernél, ahol valami agresszív újítást tesztelnek, ami a sima ref kártyákat nem fekteti meg, de a többit igen? -
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7952 üzenetére
Nagyon úgytűnik. Most nem volt gond az MW3-al, de amikor először játszottam vele nagyon szar volt 4xAA mellett, szóval a franc tudja. A BF3 is most, hogy új mapra értem, szépen megy 850MB-al az elején, de amint telik, elkezd laggolva menni és ez megmagyarázza, hogy a 260-on (896MB) miért laggolt annyira, mert az mindíg túl volt csordulva, de nagyon.
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7950 üzenetére
És bakker van egy olyan érzésem, hogy azért férnek bele epphogy egy gigába, mert nem férnek bele,
ugyanis most a bf3-at folytattam AA nélkül és 999MB-nál fixálódott, majd néha csökkent stb és se betöltés semmi nem volt, szóval szerintem rég túl vannak ezek csordulva. Az előbb még AA is volt rajta mégis ugyanennyi volt, mert nem is tud teljesen megtelni ezekszerint.
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7946 üzenetére
Pedig nekem a crysis2-ben nincs a high texture pakk. Még multkor néztem a modern warfare 2 stb. néhány éves játékokat és azok is 4xAA-val simán 800-900MB-ig is elmentek. Mondjuk szerintem van a játékokhoz valamiféle optimalizáció, mert érdekes módon általában épphogy, de 1 GB alatt maradnak. A mási,, hogy most a crysis 2 nem ment 1GB fölé, de a GTX260 csúnya szaggatást csinált egyel alacsonyabb grafon, miközben a ram használat 1200 fölött volt....
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7941 üzenetére
Crysis 2 1280x1024 4xAA Épphogy nem megy fullra,
Modern Warfare 3-nál az az érdekes, hogy ugyan a program szerint 933 fölé sosem megy, és mégis megakadozik a játék 100FPS mellett, miközben 2XAA-val simán megy és akkor max. 800MB a vramhasználat.
A Battlefield 3 igencsak határon megy.Végülis elmondható, hogy éppen elfér a ramban az 1280x1024, nem 500-600MB szóval a 896-os GTX már bizony megtelt rendesen olykor. Ja és max 4x AA-t kapcsoltam. Persze minden játékban volt olyan map, vagy rész, ahol még az 512 is elég lett volna, de egy ilyen után a megakadozás már eléggé kínos.
És ez közel sem HD felbontás, szóval igenis túlcsordulhat a ram, ha egy picit nagyobb felbontáson van használva. Majd, ha végre befejeződik a garanciás kutyakomédia és megérkezk a monitorom, akkor mutatok több játékot, több felbontást. -
@matthew@
őstag
válasz
Alister71 #7908 üzenetére
Köszi a helpet! Most nézegettem a 20-asokat mivel nem sokkal nagyobbak de jobb a felbontásuk
Ha egy ilyet vennék akkor jobban ki lenne használva a VGA? Illetve így is elég lenne 2-3 évig? Ja és még vmi: ez az 1600x900-as felbontás az "normális" felbontás tehát nem ilyen kreált hülyeség, mert haverom monitorja eléggé gáz mivel nem átlagos felbontású és a játékok sem ismerik azt a felbontást rendesen és a VGA driver-nél is saját magának kell felbontás profilt létrehoznia, szóval ez a 1600x900-as felbontás "szabványos" ugye?
Szerk.: mondjuk én ezt néztem ki: [link] -
@matthew@
őstag
válasz
Alister71 #7906 üzenetére
Igazából eredetileg 22"-ost néztem, de az a gondom vele h annyira nem ülök távol a monitortól (kb. 60cm) és sztem egy 22-es már sok lenne és a szememet sem szeretném kiégetni, így is szemüveges vagyok
ezért egy max 19"-ban gondolkozom mivel az nem sokkal nagyobb mint a 17"-os mostani monitorom csak WIDE lenne. Úgyhogy ezért a nagyobb monitor nem játszik és 19-esből nem láttam 1440x900-asnál nagyobb felbontásút. Illetve a HD6870-et azért is szeretném mert akkor ezen a felbontáson tuti nem lesz vele gondom sokáig, és van agy 32"-os FullHD-s LCD TV-m is amin néha szoktam játszani ha épp többen vagyunk vagy úgy tartja kedvem,. Amúgy 19"-esből mi a legnagyobb felbontás?
-
-
@matthew@
őstag
válasz
Alister71 #7897 üzenetére
Lord Vader: Na ezt még sosem számoltam ki
de télleg mind1 én sztem maradok a HD6870-nél h sokáig jó legyen
esetleg HD6950-et veszek ha jobb lesz az ára februárban ha nem akkor marad a HD6870.
agressiv: azzal tényleg sok vram elfogy, de ha normálisan akar játszani akkor jobb egy erősebb VGA sztem mint 2 gyengébb, de akkor lehet nem kell a HD6850 hanem elég gyengébb is, HD6790 vagy ilyesmi illetve a HD5770 sem hülyeség
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest