- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szlovi
senior tag
válasz
feltamadas #26113 üzenetére
HD5670,HD 6670,GTS450.
Ha HD7770-et szeretnél,akkor egy E8400-as prociba is be kell ruháznod. -
Szlovi
senior tag
válasz
cashback #25684 üzenetére
Bőven elbírja! Én anno egy GTX460-as hajtottam (2x6 pin tápellátás) 400-as Corsair-el
Plusz egy rövid olvasmány.
-
Szlovi
senior tag
válasz
mulatosdj #25642 üzenetére
60-ból biztos nem fog kijönni egy i3-as,de egy Athlon II / Phenom II vagy Core2Duo könnyebben,illetve ez is inkább használt alkatrészekből.
Háááth,izé ... segítenék ... én saját szubjektív véleményem szerint raknám össze,ami nem biztos,hogy Neked megfelelne ... inkább itt tedd fel a kérésedet. Ők sokkal jobban otthon vannak ebben a témában -
Szlovi
senior tag
-
Szlovi
senior tag
válasz
masíína #25536 üzenetére
Jól mondod: már rég nem gyártják. De lehet nekik elfekvőben hibás - memória vagy tápellátási hibás - VGA-juk és arról is leszedhették,pl. Viszont ott van az a De is! Te nem látsz a műhelyükbe,ők meg nem fogják neked bizonyítani meg a műhelyt mutogatni (már ha van nekik),hogy tényleg ez volt a kártyával és tényleg azt csinálták vele amit mondanak. Ez elég "megvezetés szagúnak" hangzik
Szerintem legyél karakán és kérd vissza a pénzt,illetve emlegesd a Fogyasztóvédelmet, mert ez a kártya nagyon nem ér ennyi ráfordítást! -
Szlovi
senior tag
válasz
fhorvath #25365 üzenetére
Ahhoz a procihoz az új kártyák közül (GCN / Kepler architektúra) ezek a maximumok. Erősebb VGA-hoz a Core2Duo már kevés.
Eggyel előbbi generációból a GTX460 / GTX560 illetve HD6850 / HD6870 lenne még jó,szintén felhúzott procival.De ezek már tényleg nagyon maximum VGA-k. -
Szlovi
senior tag
válasz
Mclovin #24972 üzenetére
Ha csak "néha játszós" gépbe kell,főleg régebbi játékokhoz,akkor NV GT240 GDDR5 memóval, vagy AMD HD5570 szintén GDDR5 memóval. Erre a felbontásra ezek elegek.Még terhelve sem nagy étvágyúak és a gyorsabb memória miatt is van bennük kaft. Illetve ezek 10-12K körül vannak.
15-17K körül NV GTS450, AMD HD5670 vagy HD6670. -
Szlovi
senior tag
válasz
LadaLord #24182 üzenetére
Ha az erőviszonyokat nézzük,akkor inkább a GTS240 ... ami a 8800GT 3. inkarnációja ... nagyon nem mai gyerek. Egy enyhén csonkított G92 chip,de csak DX10-es.
A GT 440 a GF108-ra épül ami egy kiherélt Fermi. Erősen meg vannak nyírbálva a textúrázók/ROP-ok és nem ellensúlyozza ezt a GDDR5 memória sem. Az hogy DX11-es ... értelmes felbontáson nem fog élvezhető sebességgel futni DX11-ben egy game sem.Ebből kiindulva a GTS240 jobban ajánlott, mint a GT440. Ha mégis DX11-et akarsz,akkor GTS450 / HD5670 amit még elbír a procid.
-
Szlovi
senior tag
válasz
BigDarkJoy #23910 üzenetére
Ebben a variációban az SLI nem fog menni
thorex : Igen,működni fog
-
Szlovi
senior tag
válasz
Lord Dragon #23896 üzenetére
A márka mindegy,a típusnak kell egyeznie.
Mindig kisebb órajelű GPU-hoz fog igazodni az OC változat,mert azonosnak kell lenni az órajelnek -
Szlovi
senior tag
válasz
gigiuniter #22420 üzenetére
Max. 1 óra. Legalábbis nekem ennyi volt anno a 9600GT-nek.
-
Szlovi
senior tag
válasz
Koppy96 #21546 üzenetére
"De két különböző vga-val alaplap és tápcserével is ?" - minden lehetséges
" Lehet hogy a proci kapott valamit a húzástól ami hatással van a vga-ra ?" - ezt kizártnak tartom
Még egy lehetőség (de csak tipp) : próbáljad ki egy 100%-os "egészségi állapotú" pocival az egészet. Egy próbát megér.
-
Szlovi
senior tag
Szerintem pont ugyan az a szitu nálad is mint az #21534 hsz-ben
-
Szlovi
senior tag
válasz
Dr.House88 #21466 üzenetére
Akkor ez rossz beruházás volt
Itt a PH!-n vannak srácok akik nagykereknél dolgoznak,talán Ők le tudják garanciáztatni.
Keresd Őt
-
Szlovi
senior tag
válasz
Dr.House88 #21464 üzenetére
Visszavinni garanciáztatni
-
Szlovi
senior tag
Üdv!
Kaptam egy őskövületet,hogy a lehetőségekhez képest fejlesszek rajta
Régi Socket 478-as, P4-es. Az már biztos,hogy plusz memória kell bele ...Kérdés: 2.4 GHz-es cerka mellé ha berakok egy HD4350-est, akkor a YouTube-ot tudja-e majd szaggatás mentesen lejátszani?
Azért kérdezem,hogy megéri-e a ráfordítás,vagy inkább kukába az egésszel?
Válaszokat köszönöm!
-
Szlovi
senior tag
válasz
BigDarkJoy #12653 üzenetére
Nem fog menni
Csak azonos típusú kártyák fognak SLI-ben menni. Vagy két 9600GT, vagy két 9800GT.
Annyi szabadságot ad az NV,hogy lehetnek különböző gyártmányúak a VGA-k. -
Szlovi
senior tag
válasz
MorphBCS #11903 üzenetére
Akkor neked bejött a magasabb frekvencia. Bár jóval nagyobb teljesítményű is a kártyád,mint amik nekem voltak anno. Abit és AsRock lapokban próbáltam 6600GT-t és 7600GT-t. Ezeket is 90 és 120/150 között lehetett állítani.
Az Abit nagyon nem tolerálta a PCI-E frekvencia emelését, 102-nél homály és újraindulás,míg az AsRock-nál 105-nél szellemkép volt a következmény. -
Szlovi
senior tag
válasz
MorphBCS #11899 üzenetére
Nekem eddig sosem jött be ... két alaplappal próbáltam. Elhomályosodott meg szellemképes lett a kép már 102 MHz-nél. Meg volt amikor random újraindult.
Kb. 2008 óta fix 100-on van nálam a PCI-E frekvenciája.Ez még nem azt jelenti,hogy másnál sem működik/működhet normálisan!
Ez saját tapasztalat volt. -
Szlovi
senior tag
válasz
kely1988 #10417 üzenetére
Szerintem nem érdemes GTS450-re cserélni. A HD4830 valahol a 9800GT és GTS250 között van teljesítményben. Viszont a GTS450 közel GTS250 teljesítményű (hol erősebb,hol gyengébb -de csak minimálisan -,ez játékfüggő) .
Sokkal többet nyernél az 5770-nel,még ha többe is kerül -
Szlovi
senior tag
válasz
Fla$hly #10362 üzenetére
Akkor eleve nincs is benne csipogó. Azért mondom ezt a csipogós dolgot, mert ezzel könnyebb beazonosítani,hogy a VGA problémás -e vagy sem.
Persze ez csak azt jelzi,hogy baj van-e vele, vagy sem. Ha esetleg bajos,akkor azon felül már nem tud mélyebb problémát azonosítani.Így van,ki kell próbálni másik gépben is
-
Szlovi
senior tag
-
Szlovi
senior tag
válasz
Apone33 #10211 üzenetére
A Zotac-nál a Synergy a"jóárasított" terméket jelenti a referenciával megegyező paraméterekkel. Értsd: olcsóbb alkatrészekből (áttervezett PCB,IC-k,kondik,stb) összerakott grafikus kártyák. Nem biztos,hogy rosszabb mint a referencia modell,csak kevesebbe kerül.
Igen,mindegyik GTX570/580 ill. GTX470/480-nek 8+6 pin-es tápcsatija van. -
Szlovi
senior tag
válasz
Joseppe210 #9799 üzenetére
A régi játékokhoz jó lesz. Egy 300w-os minőségi táp elég lesz hozzá. Nálam egy 9600GT-t egy 250W-os FSP HEN is kiszolgált.
Itt egy kép a teljes rendszer fogyasztásról: (C2D E6700,i975X,1GB RAM,250GB Maxtor +VGA-k) -
Szlovi
senior tag
válasz
DonThomasino #9604 üzenetére
Ugyanúgy van az AMD-nél is integrált GPU. Sokkal jobb kvalitásokkal rendelkezik, mint az Intel integrált megoldása
-
Szlovi
senior tag
válasz
Alister71 #6357 üzenetére
Ez így van,illetve az ajánlott tápok között sincs. Kérdés,hogy milyen belsővel rendelkezik. Ha ezt nem tudni pontosan,akkor lutri a dolog
malware: 320SP vs. 640SP
Dupla számolóegység több (nem feltétlenül dupla) képkockát ad adott beállításon. Vagy nagyobb felbontáson is folyamatos képet ad a 320SP-shez képest,ami azon a beállításon a 320-al már szaggathat. -
Szlovi
senior tag
válasz
Hunyika2 #6353 üzenetére
Az FPS drops a táptól független,nem erre értette a "nem ajánlott táp"-ot.
Arra értette,hogy ha jót akarsz magadnak és a konfigodnak,akkor cseréld le az LC Powert ajánlott tápra -
Szlovi
senior tag
válasz
sirszevenap #6247 üzenetére
Akkor nagyon valószínű,hogy tényleg alaplap probléma van.
Mi az alaplap pontos típusa? -
Szlovi
senior tag
válasz
sirszevenap #6243 üzenetére
Először "rezeteld" a BIOS-t,és úgy próbáld ki az integrált VGA-t.
Ha felhúztad a videó kártyát,akkor azt is állítsd vissza alap órajelekre. -
Szlovi
senior tag
válasz
sznyunyi #5930 üzenetére
Mindkét csatiba kell dugni "etetőt",mert ennek a kártyának ilyen nagy az áramigénye.
8 "pines" csati az újabb tápokon van,igaz csak a 450-500 watt fölöttieknek,azért nem kaphattál hozzá 8-as csatlakozót.
Mindkét molex-et rá kell dugni a táp szabad molex csatlakozóiba (alaplapot írtál,de szerintem tápegységre gondoltál) -
Szlovi
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni?Úgy néz ki,hogy a 9600GT-n elszállt a tápáramkörben az egyik okosság. Legalább is erre gondolok,mert először bevillogott a képernyő, majd egyszer csak kikapcsolt a gép és onnantól nem lehetett elindítani. Hang/fény/füstjelek nem voltak és nem is látszódik semmi a VGA-n. Nem volt húzva/tuningolva,csak annyi, hogy egy AC TwinTurbo hűtötte a gyári helyett.
Másik gépben sem csinál semmit.
Garancia már nincs.
Ja,még annyi: RAM memtest OK, winyó teszt OK.
Kérdésem: lehet-e cserélni kondit / IC-t,vagy csak "süssem meg" ,hátha ...?Válaszokat előre is köszönöm
-
Szlovi
senior tag
Az a fekete anyag körülötte az úgynevezett lesarkazás gátló,azt nem kéne levenni.
Meg kell normálisan húzni - de nem rátépni - a csavarokat,hogy megfelelően összesimuljon a GPU a hűtővel,nem baj hogy kinyomja a hűtőpasztát. Annyi hűtőpaszta úgy is maradni fog köztük, amennyi kell a két felület közé. -
Szlovi
senior tag
560Ti túl erős VGA az E8400-nak,hogy kihajtsad vele,jobban meg kellene tépni a procit,4GHz fölé,vagy egy 4 magos procit kéne beszerezned.SandyBridge/IvyBridge procikhoz már alapon is elég volna a GTX56Ti.
Ha 3,6GHz-en használod, akkor inkább egy GTX 460 1GB-os verzió volna jó hozzá. -
Szlovi
senior tag
Kaptam egy régebbi gépet "rendbe rakni és fejleszteni" ... legalábbis ezt kívánja a tulaj
Jelenleg egy 7600GT számolja a poligonokat,ezt kéne egy erősebb videó kártyára cserélni. Milyen VGA passzolna ehhez a konfighoz ATI-ból és Nvidiából?
- CPU: A64 3800+ (2400MHz)
- RAM: 3 GB
- Táp: Delta 340WTulaj nem kíván új gépet vásárolni,mondván : "a gyereknek ez is elég"
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Szlovi
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #766 üzenetére
Egyes tápok szoktak sercegni ugyanígy, ahogy leírtad. Lehet hogy a videokártya tápáramkörén valamelyik kondi csinálja.
Stabilitástesztet a játékokkal is tudsz csinálni,mert azzal terheled a VGA-t.
Ha "főzetni" is akarod,akkor Furmark. Memóriára : Video Memory Stress Test. -
Szlovi
senior tag
válasz
gabo9201 #741 üzenetére
Jobban utána néztem az ajánlott kártyáknak és a GTX460 & HD5830 felejtős. Hosszú a NYÁK és nagyon kell őket etetni. A 250-es FSP egyből megfeküdne
GTS450 már rövidebb NYÁK lappal rendelkezik, meg a táp is elbírná (bartucc kollégánál zokszó nélkül vitte a HD4770-et a 250-es FSP HEN), viszont lebeszéltél róla, így akkor maradt a GT240.
A GT240 tényleg nem eszik sokat,rövid a NYÁK-ja és hiába régi cucc,pont elég ehhez a felbontáshoz. COD 4-5-6 szépen futna 1280 x1024-en
Igen, a GDDR5-ös GT240-re gondoltam amikor rákérdeztem a dolgokraKöszönöm a választ!
-
Szlovi
senior tag
válasz
gabo9201 #735 üzenetére
17 colos,nem HD monitorhoz kellene (1280x1024 ). Az ára elfogadható legyen ... használt kártya lenne véve a gépbe,viszonylag hosszútávra. Lényeges lenne hogy, 2D-ben alacsony legyen a fogyasztás,illetve a rövidebb NYÁK. Ritkán játszanak, többnyire neteznek meg "irodáznak" a géppel.
GT240 vagy GTS450-re gondoltam. Esetleg a 288SP-s GTX460-ra.Vélemény?
Gabesz144: Csak egyforma típusú kártyával működik az SLI. Annyi szabadságot ad az nvidia,hogy lehet különböző gyártmányú. Pl :egyik Asus a másik meg Gigabyte. De mindkettőnek GTX560Ti legyen.
-
Szlovi
senior tag
Sziasztok.
Egy E7500 (2.8GHz) procihoz melyik NV VGA illik jobban? A proci mindig alapon jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Futás, futópályák
- PlayStation 1 / 2
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest