- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ice&Lime #69169 üzenetére
Én is épp most néztem a Ryzen 3 2200G-t. Valóban írnak itt ott ilyeneket, hogy nem ad képet, stb... Én ezt azért különösnek tartom.
PCX-nél a 2200G (Radeon Vega 8) 31K, ami a párja intel fronton árban az az i3 8100 (Coffe Lake UHD 630). Most néztem, még a teljesítményük is hasonló, csak az APU 2-szer erősebb az AMD-ben.A HP Notim AMD A8 6410 APU-val van szerelve. Ami tartalmaz egy R5 M240 (64bites csonkolt verziójú) IGP-t.
Én szeretem azt is, és direkt vettem AMD aput.
De eddig szigorúan intel vonalon mozogtam asztali megoldás téren. Nálam majd kiderül, hogy a fiam (Minecraft, GTA IV, NFS The Run), és az én játékos igényeimet (új Tomb Raider, meg néhány régebbi FPS game) mi az ami kiszolgálja. -
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget. Igen, valóban jobb az AMD megoldása. Ugye azért a HD630 jött fel, mert olcsó prociban gondolkodtam eddig, ami egy 18k -s G4600.
Ahhoz van olcsó lap is úgy 14k körül is akár.
De így átnyálazom a másik platformban rejlő lehetőségeimet is. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Új gép vásárlásán töröm az agyam. Nézegettem az árakat, és úgy lesz hogy sajnos VGA-ra csak később fog telni.
Ezek után próbáltam utánanézni, hogy végül is a mai CPU-kba integrált APU-k mit is tudnak nyújtani az átmeneti időszakban, amíg nem lesz a gépben egy kis belépőszintű (GT1030 stb.....) VGA.
Mivel nagyon régen (tizenakárhányéve) nem foglalkoztam PC-vel (a leguóbbi gamer konfigom: E8400, 4GB DDR2, HD 4850 1GB), így csak az akkori VGA-ról tudom hogy akkor mit tudtak. (GTX260, 9800Gt(X), 4670, 4870, ilyenek....).
Ezen felbuzdulva keresgéltem, hogy mit tud egy intel UHD 630 (Kaby Lake) egy akkori felsőkatos VGA-val ellenben, jelen esetben egy 9800GTX-el.Ez ugye most csak valami vicc?
Én nem gondolom, hogy itt tartana a már a technika. Vagy ennyire le lennék maradva?
Ha ez az összevetés hamis, akkor még is hová kellene sorolni ezt a HD630-at? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
solfilo #68573 üzenetére
Ebben 2 hely van. Csak lestem is, hogy egy elég olcsó HP notiban miért van 2 hely. Ezért volt a nagy buzgóság, és ezért is vettem bele tök ugyan olyan ramot csak Samsungot (felépítése, sebessége, időzítése stb...). De szerintem nem menne a dual chanel akkor sem, ha ugyan olyan ramot raknék bele másikat mint ami most benne van SK Hynix ....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
solfilo #68571 üzenetére
Hát igen, nem sok mindenre való. Csak ugye nagyon szépen mutat ám az R5 M240 a speckók között. Köze nincs hozzá pedig basszus.
Egy AMD A8 6410 mellett teljesít szolgálatot.....
Ezek szerint maga az alaplap felépítése sem támogatja a rendszermemória esetén sem a DualChanel-t, ha jól értelmezem?
Akkor nem kínlódok vele......Köszönöm a segítséged.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
solfilo #68569 üzenetére
Maxon megy. Akkor nem is érdemes vele kinlódni. Sőt így már az is gyanús, hogy az igp miatt nem megy a dual chanel. Vettem ugyan olyan ramot mint ami benne van, csak is a gyártó különbözik, de minden más ugyan az. De nem megy dualban.
Létezik ilyen egy 2014 es notebooknál hogy nem tud 2 csatornás memóriavezérlést? -
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Valaki nagyjából megtudja jósolni hogy egy belépő szintű notebook APU-nál (Radeon R5 M240 beema) mennyit számítana kisebb játékok terén ha a memória dual chanel-ben menne?
Jelenleg 64bit a memóriabusz, mert csak 1 ram van benne.
Játékok: Minecraft, 2-3 régebbi NFS.Előre is köszi.
-
tzsolesz
nagyúr
Értem. Akkor semmi fontos paraméter. Nem értem mi ennek az értelme.....
-
tzsolesz
nagyúr
Jól értelmezem a netes teszteket, és valóban erősebb egy X1600Pro egy 8500GT-től?
Ezt eddig nem is gondoltam.Vagy ez az akkori (pray, company of heroes, nfs carbon, stb.....) játékokra igaz csak?
Mi a különbség a X1600pro, és az x1650pro között? gpu-z szerint semmi, ez lehetséges?
-
tzsolesz
nagyúr
Hát igen, ez a dilemma. Nem tudom megér-e az a 10-15% 1K-val többet, ha főleg nem is játékra kell.
Eladtam a 4850-em. Nekem volt anno 2600XT-ém. A 2600Pro megy azon az órajelen, sőt van benne tartalék. Ha azt a szintet hozná, és megkapnám a képminőségét az már nekem elég lenne.
A 8600GT, az amúgy 8600GTS akart lenni 5K-ért. Az durvábban megéri. De hát az a képminőség nekem nem felel meg. A 4850-nél megszoktam a jót.
A 2600Pro szolgáltatásai talán még jobbak is mint a 8600GT-jé, emlékeim szerint. -
tzsolesz
nagyúr
Az 1600Pro (128bit), milyen erővel rendelkezik? milyen NV-nek felel meg? Én olyan 6600GT-re tippelek. Mennyire tuningosak ezek?
Ti melyiket vennétek 4K-ért 2600pro GDDR3-at, vagy 8600GT-ét 5K-ért? a teljesítmény annyira nem lényeges, tudom a GT erősebb, és tuningosabb, de a 8600GT többet fogyaszt, és a 2D-és képe is alul marad. (tapasztalat)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest