- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
1.
Szerintem integrált van benne, legalábbis én így értelmezem a CPU fent linkelt adatlapján olvasottakat2. lehet, hogy mókolok valamit. Szerelek egy kapcsolót rá és kivezetem. Ha nagyon melegszik, akkor bekapcsolom.
Az (is) a baj, hogy 17 colos a laptop, nem fér be a tévé alatti fiókba, hogy legalább így zárjam el a zaj útját kifelé
-
CoroStar86
senior tag
Köszönöm! Ezt találtam még, de ez is kínából jön... Meg itt oda is írják, hogy Lenovókhoz nem jó. Tapasztalat nincs vele, szerintem maradok az első típusnál, az a biztos. Képernyőcsere szerintem halott ötlet, csatlakozótól függetlenül horror árak vannak a kijelzők frontján...
-
bepken
veterán
bakker, hát ez rossz hír
valószínűleg így marad akkor sajnos...vagy még meglátom. van szerencsére másik laptop, amit tudnak használni, de reméltem azért, hogy viszonylag könnyedén megmenthető.
valahol viszont úgy érzem, irreális elvárás, hogy ilyen könnyen összeszedje magát. tényleg le a kalappal előtte, nagyon sok évet lehúzott és kapta is keményen az ívet szegény
köszi az infókat!
még futok azért egy kört annál az ismerősnél, akitől anno vettem, hátha van valami bontott alkatrész nála.
-
jolti05
őstag
Ez szuperül hangzik!
Nekem is ilyesmi a tervem, az általam linkelt töltőfej csak amolyan tartalék lenne, a napokban füstölt el az XPower 4 portos power station-öm, aztán ezért kezdtem el kicsit utánanézni dolgoknak. Amivel szemezgetek a helyére (fixen a számítógépasztalon), az 2 PD porttal rendelkezik, és emellé praktikus egy kisebb, hordozható wall charger.
Na, de a lényeg, hogy akkor elkönyvelem, hogy jó az irány, főleg, ha neked már be is vált ez a "konstelláció" -
jolti05
őstag
Köszönöm a gyors választ!
A female-to-female type-c kábel jogos felvetés, csak azért felejthettem ki a sorból, mert több is van itthon (pl.: Macbook Pro töltőkábel), de már korábban szemeztem valami ilyesmi beszerzésével.
A Lenovo laptopom töltője 45W-ot tud, ezért gondoltam, hogy a fentebbi töltőfej kiváló lehet.
Elolvastam, amit linkeltél. Klassz, hogy egyetlen készülékkel rengeteg féle eszköz tölthető. Nem is értem, hogy kerülte el eddig a figyelmem a Power Delivery port. -
-
Probook 4+8 gb esetén a 4gb-ig lesz dc, onnantól nem. Mindig a kisebb ram-ig lesz meg a dc.
Az acernél annyiból nincs értelme, hogy gyorsabb nem lesz, a win 10-nek meg elég jó a ramkezelése. Mivel elég alapdolgokra használja, így akár elég lehet a 4 is bizonyos estekben, mivel azt ritkán használja. Ezért van ez esetben kevés értelme.
Erre írtam, h ha gyorsítani akar (fejleszteni) akkor ssd, azt még meg is érzi.
Persze a több mindig jobb. Akkor mindig vegyük a maxot amit enged a gép? -
Én sem azt mondtam, hogy nagyságrendekkel lesz eltérés. Csak annyit állítottam, hogy hdd mellett nem lesz értelme 12-re bővíteni, hanem jobban jár a 2x4-el mert így megmarad a DC, És igen kb 15-25%, nyilván a sebesség növekedés, de ha most ezt az esetet vesszük akkor probooknál kell a 2x4, az acernélnél meg az 1x8, ennek ez esetben így van értelme. Viszont single--ről singelre váltásra (4-ről 8-ra ) nincs értelme, mert az 0 gyorsulást hoz, csak több ram lesz. a probok esetében viszont így azért hozhat 15-20% is a 2x4
-
Jogos a kérdésed. Én (is) sokáig ebben a hitben voltam és a milyen ramot topikban "oktattak" ki: [link]
ez csak az hogy mit válaszoltak, de keress rá a szálra. Én sem értettem, mert én is világ életemben így hittem, azóta már nem.
És természetesen nem veszem vitánakSzerk:
És igen pont az acereknél futottam bele én is, a sok variába, azt néha követni sem tudomram téren, ezért acernél mindig a szememnek hiszek
-
az acereknél (is) szokott integrált rammal, és 1 üres foglalattal ki jönni noti, mivel úgy volt fogalmazva ( is kicsit fejlődjön) ebből gondoltam, hogy mind a 2 noti 12gb-val lenne, mert most 8 helyett 4 van benne. Vannak olyan notik is amibe csak integrált ram van nincs slot üresen
-
oliwire
őstag
A HP-ba lenne esetleg a 2x4, mert abban 2 slot van, az Acerben meg csak 1, és abba kerülne az 1x8.
A HP is fejlődne, mert 1x8 helyett 2x4 lenne, az Acer is, mert 1x4 helyett 1x8 lenne.
Ehhez 1 db 4 GB-osat kellene vennem.Mert most van 1 db 8 gb a HP-ban, es 1 db 4 gb az Acerban, ez a kiinduló állapot.
-
gyulazsolti
senior tag
Nem segített sajnos. Próbáltam, F1, F2, F12.
Viszont hang sincs mikor, a windowst szeretném elindítani.
Tehát a windows sem tölt be, ha az szeretném.
Nem az enyém a lapos, egy cimborámé, de gondoltam, egy rendszert nem bonyolultabb felrakni rá, mint egy PC-re.
Az az F10-es gomb nem az lenne ami kiküldené a jelet?Ja.
HDMI-n sem jön jel, ki tudom mind a kettőt próbálni. -
joergie
őstag
X1 1st gen, most néztem, hogy t440es touchpadját t450-esre cseréli...enyém már olyan mint a t450esé, de így sincs jobbklikkem(csak kettősérintéssel), gyakorlatilag mindenképp alapjaiban kell újratanulnom a touchpadkezelést? lehet akkor már jobban járok ha kikapcsolom és trackballal próbálok boldogulni. rámegyek még
-
-
ArthurShelby
addikt
Nyilván nem.
Egyébként nem az enyém a laptop, egy barátomé (utálom is, mert egy consumer vacak, már a csavar foglalatok is törnek...)
Csak mivel olvastam, hogy a gyári ventik nem a legjobb minőségűek (3 hét után megadta magát), így gondoltam, hogy utángyártott, vagy bármilyen más esetleg még jobb is.
Valószínűleg alul van méretezve a gép (egy venti, egy cpu, és egy dedikált gpu) -
Pityu.
nagyúr
-
Dell XPS
veterán
" windows meg azt mutatja, hogy 4Gb a telepített memória, de csak 2Gb-ot használ "
Ide vonatkozott az ajánlásom. Nálam is előfordult elég sokszor hasonló probléma a notiknál.
Megakartam erősíteni, hogy befogadja 2x2GB modult, de az elfelejtettem, hogy ~ 3GB -ot tud csak megcímezni.
Köszi a kiegészítést! -
Érezhető különbség nem lesz, azaz mivel a proci egy celeron!!! 2mag 2szál 2M cache, tehet bele ramot amennyit akar, de gyakorlatban ez nem érződik. annyi fog látszani hogy nem X a szabad memória, hanem X+Y, közben meg semmit nem vesz észre, hogy tett bele memóriát. Akkor hasznos ez ha valaki szereti látni hogy van 8GB ram a gépbe, hogy ettől gyorsabb nem lesz a GYAKORLATBAN ez tuti.
Szerk:
Pl több chrome ablakot nyisson meg youtube.. stb. Itt már ki is feküdt a cpu. -
-
cof
veterán
Leesett a gép és a kijelzőnek nem esett jól. De már kiszereltem nemrég mert úgy volt, hogy lesz csere, aztán mégsem jött össze. Nem költenék rá szívesen már, a CPU-t is 1 héttel a baleset előtt kapta. Gondoltam ránézek és lesz tartalék gép, mert eladni nem nagyon lehet, hogy megérje. De egy kicsit csalódtam most a Lenovo-ban, hogy egy ilyen szituációt nem képes gördülékenyen lekezelni.
-
cof
veterán
Ilyen van igen, át is állítottam VGA-ra (LCD volt), de hatása nincs. Bekapcsolásnál, ugyanúgy szórakoznom kell az FN+F7-el sok-sok F1 után, a Thinkpad logo sem látszódik bekapcsolásnál, az a baj pont, hogy kiterjesztett mint ha másodlagos képernyő lenne a VGA, és így ugyan van kép Ubuntu alatt is, de csak az üres háttér. Telepítésnél, egy Enter után tudtam rendesen konfigurálni, format stb.
BIOS meg nincs is újabb, mert nem rég tettem fel egy 2540M CPU bővítés miatt.
-
-
Papooo
senior tag
Tudom, de a 4 gigás modulokkal nem számoltam, mert ritkák és rettentő drágák.
Az a gond az x61-el, hogy hiába a plusz ram és az ssd, ha a proci öregecske ilyen célra.
Ami még wacomos alternatíva lehet, az valami tablet. Sony waio tap, samsung (talán xe700t széria, de nem vagyok biztos a nevében)
50000 körül szaladgálnak használtan.
A samu és a sony msata ssdvel, és 4 giga rammal szerelt, és ha jól rémlik csak az ssd bővíthető a ram nem. -
-
-
Köszi! Vga driverre azt mondta a Windows, hogy jobb amit talált. BIOS-t frissítettem, meg feltettem a többit. Sokat nem változott a helyzet, a Lenovo alkalmazás képtelen a hűtest szabályozni, pedig annak lenne értelme.
A Ryzentl lehet alulfeszelni esetleg, illetve a ventit állítani? Lehetne halkabb... A régi gépen a K10stat erre tökéletes volt.
-
sebixxx
tag
Hellosztok!
Mennyit erhetnek kb. az alabbi laptopok?
Lenovo Ideapad 110 Touch
Proci- AMD A8-7410 APU
RAM -8GB
HDD -1TB
VGA - Radeon R5
LCD - 15,6" 1366 x 768 HD Fenyes
AKKU - Ismeretlen
Bill - Angol
Allapot - Jo allapot
Garancia - Nincs
Akku ido - ismeretlen
Tartozek - tolto
---------------------------------------------------------------------------
DELL Atitude E7250
Proci - I7 5600U
RAM -16Gb ram
SSD 500gb Samsung
VGA -HD 5500
LCD - 12,5" 1366 x 768 HD Matt
Bill : Angol, vilagitos
Allapot: A bal felso sarkanal a kulso boritasbol max 1 cm kivan torve - kijelzonek semmi baja, mukodest nem befolyasol. , A touchpadon latszik , hogy picit hasznalt, de nem veszes, minden mas normalis allapotban van.
Garancia nincs
Akku ido ismeretlen
Tartozek tolto
Elore is koszonom!
-
sanyek2
senior tag
Megérkeztek a RAM-ok és valóban csak annyi baja volt.
Elindult, beraktam egy win 10-es ssd-t és már muzsikált is.Újabb kérdés, nem ismerem a régi notebookokat, de ezen az AIDA64 98 fokos processzorhőmérsékletet mutatott, 100%-os terhelés mellett.
Ez iszonyatosan magasnak tűnik nekem.
Tudom hogy mióta világ a világ, az AMD izzad, de ez durva.
Újrakentem a procit MX-el sajnáltam is rá, de változatlan.
A specifikációk szerint a max hőmérséklet, melyet képes elviselni folyamatos működés mellett az 100 fok,de ez akkor is meredek.
Lézerrel is lemértem, valós a mért adat.
Mit tegyek? Nyáron egy 100 fokos "hűtő"-ventilátor nem túl kellemes. -
sanyek2
senior tag
Ez jó ötlet!
Pincében volt egy monitorom, aminek van D-Sub csatlakozója.Felhoztam, de sajna azon sem mutat képet. Nem is kapcsol be a monitor.
A páciens egy Compaq Presario CQ70-130EG
Nem kövült meg még teljesen
A hibajelző ledek 3-at villognak azonos sebességgel, majd a harmadik hosszan kitart, égve. Majd kezdi előröl.
A képernyőt megnéztem, nem a gyenge háttérvilágítás a ludas. Sőt alaposan átnéztem, és semmi hibát nem találtam a képernyőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okos Otthon / Smart Home
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest