-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #43297 üzenetére
Ha jól látom, mini PCI-e félmagas wifi kártyák valók bele. Nem tudom, hogy az Asus hogy áll azzal, hogy whitelist-tel korlátozná-e BIOS/UEFI szinten a gépbe tehető wifi kártyákat (HP-nál, illetve az utolsó pár generációt leszámítva Lenovo-nál van ilyen).
Ha nincs whitelist, akkor Intel 7260HMW AC biztosan mehet bele, de vannak más AC-s kártyák is. Aliexpress-ről még AX200 / AX210 is vehető mini PCI-e változatban, az előbbiből én 3 db-ot is vettem, egyikkel sem volt gond.
-
ricsi99
addikt
válasz
kromatika #42947 üzenetére
Valószinű valamelyik forrasztás engedte el magát a gpu alatt....
Papír forma szerint ell kell menni igy is..
2 féle megoldás- alkalmaznak a gyártók...
Kicsit fapados a nyelv de talán igy érthető:
1.) az igp -re vannak kötve a kivezetések és a dgpu (1050Ti) "csak" bemásolja az adatait a igp ramjába... igy ezer évig elmehet az dgpu nélkül a noti.
2.) a dgpu ra vannak kötve a kivezetések és a és az igp másolja be a saját adatait a dgpu ramjába... itt már necces ha nem 100% os a dgpu.Én úgy tesztelném , hogy reggel bekapcsolnám a gépet és csak a bios/uefi be lépnék... és otthagynám 1 napot csak had menjen... ha az első megoldás van alkalmazva akkor vigan el lessz... akkor win alatt is letiltott dgpu val is simán el lessz
ha a 2. akkor meg ugy is lefagy valamikor -
prabhu
senior tag
válasz
kromatika #37884 üzenetére
A Gamer Light (Asus) szerintem kerülendő, szóval marad a Helios.
De a notebook vásárlós topikban több a szaki.
Az, hogy mi van bele rakva kicsit problémás kérdés, mert egy elégtelen hűtéssel nem fogod tudni /ki/használni.
A kijelzőt igazából neked kellene látni és amúgy sem rossz ötlet ekkora összegnél megfogdosni egy kicsit a masinákat vásárlás előtt. -
-
-
-
dugo_
veterán
válasz
kromatika #32209 üzenetére
Torrentezni nem érdemes SSD-re, böngészőből lehúzott apróságoktól nem lesz baja.
Én úgy látom, hogy a benne lévő Skylake U procik csak LPDDR3 esetén támogatják az 1866MHz-et. DDR3L esetén pedig az 1600-at.
Viszont elnézegetve a korábbi Latid leírását, plusz azokat a korábbi procikat, annak sem kellett volna tudnia a magasabb órajelet. Biztos annyin ment? -
Flowtation
őstag
válasz
kromatika #31035 üzenetére
Külön boot választó menü van? Olyanra gondolok, hogy nem a biosba lépsz be, hanem csak egy boot választó menübe? Ha igen, ott mi közül tudsz választani? Legacy módot nem tudsz valahol (be)kapcsolni?
Mivel irtad ki a dvd-t, pendriveot? Javaslom a rufus-t, eddig nekem bevált minden cucchoz.
-
Flowtation
őstag
válasz
kromatika #31033 üzenetére
Szia!
Olyasmi, hogy secure boot van? Ha igen, akkor azt kapcsold ki, vagy ha valahol tudsz választani uefi és legacy mód között akkor válaszd a legacy-t. Kicsit zavaros a leírásod, esetleg írd le a pontos laptop típust, hátha könnyebben tudunk/tudnak segíteni.
Valószínűleg a dvd is még legacy módban van kiirva, azért nem akar elindulni.Azért várd meg a szakik véleményét is!
-
Spet
addikt
-
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
kromatika #27961 üzenetére
cmos elem ki aksi ki adapter ki és nyomd a gombot folyamatosan 1-2 percig ...ha elfelejtette a dátumot akkor resetelt ,
de mondom nem bíztos hogy a kívánt eredményt fogja hozni
bakter24: igen jelszót nem töri így fel az tuti de csak defaultra szeretné állítani ,ha jól értem ..
(őstag) -
bakter24
őstag
válasz
kromatika #27961 üzenetére
Próbálhatod ezeket is, veszteni nem vesztesz, de azok a BIOS jelszók, amikkel eddig találkoztam, ennél keményebb legények voltak. Próbálhatsz rákeresni a "<laptop típusa> master password" vagy "password reset" kifejezésre, hátha van valami feloldó jelszó, vagy egyéb módszer, de mindenképp konkrét típus alapján keress.
-
NiceFire
csendes tag
válasz
kromatika #26385 üzenetére
Szia!
A Lenovo laptopokon van u.n. Novo gomb, ha ezzel indítod azonnal a biosba kerülsz.
Ez lehet a bekapcsoló gomb mellett egy kisebb gomb, vagy a laptop oldalán egy gomb, illetve lehet egy kis lyuk is amibe egy kiegyenesített gémkapoccsal benyulva indíthatod (olyasmi mint a dvd meghajtó mechanikus nyitását lehetővé tevő lyuk )
Persze, ha pont erre tipusra nem tettek akkor bocs, de azért nézd jól körbe. -
hoax
senior tag
válasz
kromatika #22099 üzenetére
Nekem ebből valahogy az jön le, hogy a kijelződ 40 pines Led...
És ne akarj FHD felbontású kijelzőt beleépíteni, mert nem fog összejönni! Csak problémát vásárolnál pénzért...
Vegyél egy 15,6'-os LED kijelzőt ugyanilyen felbontással, és építsd bele.
Hogy a másik kérdésre is válaszoljak, igen, lehet, hogy tönkrement a jelenlegi kijelződ! Ahogy a fotóból látom, elég jól sikerült elhajtogatnod az aljzatot... -
válasz
kromatika #15011 üzenetére
Ugynevezett service tag ami kell neked.Ez a gép alján van hét karakterbölm áll. karakterböl álló(betü és szám vegyesen) A www.support.dell.com oldalon találhatsz infót róla vagy a vevöszolgálat 06 80 016 157 itt bediktálod a service tagot és fél perc alatt megmondják .hogy garos vany nem söt még azt is tudják,hogy hol lett eladva.Egyébként a Dell nyitott garancia kérdésben.
-
válasz
kromatika #3523 üzenetére
szia,
akár bios is okozhatja, abban is van/lehet korlát!
amennyiben van lehetőség a bios frissítésére, úgy azt érdemes lenne kipróbálni.
a specifikáció 80 - 160 gigabyte hdd méretet ír, bár ettől még előfordulhat, hogy nagyobbat is lekezel, esetleg újabb bios verzió alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest