-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Papooo #43144 üzenetére
Vissza a feladónak, mert több sebből is vérzik, csak igen a gar matrica az lehet necces lesz.
Hol volt az a matrica?
Ez meg:A biosban felfigyeltem egy apróságra: "Warranty start date 04/14/2021"
tegnapi dátum????
a grit kérd le itt: https://support.hp.com/us-en/checkwarranty -
-
válasz
Papooo #39165 üzenetére
Köszönöm, ez volt az 1. amit megtettem
Visszaállítás után pedig jöttek visszafile-ok, de kevés (Recuva pro verzó, fizetett), jött a rendszervisszaállítás, de az meg nem régebbi dátumú. mint a vírus kezdete. Sok youtube vieót is követtem, dehát
. Szívesen várok még javaslatokat, mert jelenleg nincs több ötletem hirtelen. Még azon gondokodom, hogy ledurni mindent és utána a recover csak szerintem nem lesz jó az sem
-
CNK80Q3
újonc
válasz
Papooo #39139 üzenetére
Asus k51 ac
Azóta van egy kis változás. Tegnap este utolsó próbaként megpróbáltam, bekapcsolt.
Ment szépen, kapott egy új telepítést is.
De ma reggel megint nem indult. Egy ideig töltőre dugva a visszajelző ledek világítottak, és ugyanazt csinálta, ha be akartam kapcsolni, azóta már az sem. -
BTom1970
aktív tag
válasz
Papooo #39047 üzenetére
A laptop 1680x1050-es. Az aktív konverterrel 2560x1440 lesz a TV-n. Megy is de csak fél órát, vagy annyit se. Most is csak villog, teljesen összevissza megy, ha átkapcsolok. Van, hogy a laptop képét is lekapcsolja, ha a TV-n HDMI bemenetre állok át. Megnézem a HDMI topicban. Köszi!
-
BTom1970
aktív tag
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Papooo #39025 üzenetére
Van, hogy a kép esik szét. (Ez mondjuk ritka.) Van, hogy a felbontás változik magától. Legtöbbször villog, elmegy a kép pár mp-re.
"Gyenge jel"-et is ír a TV. Ez a HDMI-re is vonatkozhat? Az összes adó 90-100%-os jelerősségű és jelminőségű. Csak akkor írja, ha a gép is megy. -
cellpeti
nagyúr
válasz
Papooo #38901 üzenetére
hát másik nincs, de kiszedem őket. Amúgy most valami gebasz van. VGA drivert frissítettem és megint csak villog a kijelző, a külső is,ami eddig ment.
BIOSba lévő Ram Check Test lefutott, az nem talált semmit. De megint a kék képernyőt kapom. Majd utána kikapcsol, vagyis újraindul a gép...
-
adika4444
addikt
válasz
Papooo #38854 üzenetére
Igazán kreatív a kukazsákos megoldás
(#38855) Pyttawrx
Egy HP Elitebook 8470P bírja azért a strapát, de most is úgy van, hogy a hátamnál van a laptop kijelzője és az alja néz a tatyó belseje felé. 12 éve hordok így lapit, még nem sérült pedig egy híresen törékeny ASUS X54H-t is hordoztam majd két évig.
(#38856) MaxxDamage
El kell férni, szóval nem baj ha nagy!Köszi mindenkinek az ötleteket és válaszokat. A fenntebb linkelt Samsonite-ról, vagy úgy a gyártó Guardit vonaláról van valakinek tapasztalata?
-
sanyek2
senior tag
válasz
Papooo #38775 üzenetére
Mostanában már fel sem ismeri a rádugott eszközöket. Vinyót, pendrive-ot meg sem tudom már nyitni, csak jelzi hogy dokkoltam és az illesztőprogram települt. Ugyan ez a helyzet az egérrel is.
Legutóbbi újratelepítés óta viselkedik morcibban, lehet valami nem sikerült, mert az óránál meg sem jelenik az ikon hogy a hardvert biztonságosan el lehessen távolítani.
Nekifutok a telepítésnek újból, de addigis a régi probléma a fenti. Már az összes energiatakarékossági menüt átnéztem és állítottam, de semmi. Gondoltam hátha van külön USB driver vezérlő, de gondolom chipsettel együtt települt, az viszont fent van.
Tanácstalan vagyok. -
SPeti1984
senior tag
válasz
Papooo #38683 üzenetére
Ugyan úgy csinálja. Azt veszem észre, hogy a B és N betűk lenyomásakor hülyül meg, addig jól működik. Majd ha meghülyült pl a G betűt hosszan nyomva és B hombot nyomva újra rendesen ír. Majd a kurzorra elfordítja a képernyőt.
Elég izgi így, de külső billel használható.
-
-
Pandimakaay
aktív tag
válasz
Papooo #38499 üzenetére
Hp pavilion gaming laptop, i5 8 giga ram, 4 giga videokartya nvidia, nem az a baj szerintem. Tenyleg nem vagom, hogy senkinek semmi otlete. Win10 es 1920*1080 full jd flebontast kuldenek at. Elozo laptopom nem tudta a fullhdt. Nem lehet a tv nem birja? Az is fullhd s elvileg.
-
dvd_R+
őstag
válasz
Papooo #38129 üzenetére
A kijelző és a műanyagon látom én is hogy nem egy 200E ft os laptop minőség de nem is 200E ft ért kínálják boltban hanem 40E ft ért
A hardware részére voltam kiváncsi hogy amit te is felsoroltál az elég e arra amit fentebb írtam
Ha igen akkor nem tartom rossz vételnek ugyanis 15E ft ért tudnék hozzá jutni -
MaxxDamage
félisten
válasz
Papooo #37729 üzenetére
Beállítás jó ahogyan van, vagy nem?
Minden alvás és fedél lehajtás/alvó mód és egyéb ki van kapcsolva. Bekapcs gomb megnyomásra meg kikapcsol. CPU min. 5% max. 100%
Fizikai meghajtók sem kapcsolnak ki (+HDS-l is biztosított ez) a notin eredeti Asus-os Win10 x64 Home rendszer van "original". (pár dolog le lett pucolva persze) -
válasz
Papooo #37678 üzenetére
Kicseréltem a kábelt.
Annyi változás van,hogy csikozza a képernyőt,utána átvált ilyen fehéres szürkés világításra.
Képet továbbra sem ad a kijelző.
A 8 beep is ugyanúgy folyamatosan megy.A külső rákötött monitor használata továbbra is működik.
Most hogyan tovább ?
Kiejlző csere ?
Alaplap csere ? -
badd
tag
-
Tim82
félisten
válasz
Papooo #37543 üzenetére
Tény, de léteznek és ha mégis a konkrét gép bővítése mellett dönt annak tulaja, akkor azért jó, ha tudja, hogy ezt is megteheti, ha rászán annyi pénzt.
Én is tudom, hogy nem gazdaságos a dolog, de a szubjektív szempontjaimat nézve, megérte az R61-emben a bővítés: nekem fontos volt, hogy még 4:3 és 15" gép (amibe így IPS panel is került olcsón), 8 GB RAM-mal, T9300 procival, 256 GB-os SSD-vel meg normál hétköznapi használatra (Office, böngészés, levelezés, 720p filmek, Spotify) még teljesen jó.
Ha nem ragaszkodnék a 4:3 képarányhoz legalább másodgépnél, akkor nyilván én is elengedném.
-
Tim82
félisten
válasz
Papooo #37539 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, azért külön.
Tabletverziója van, amihez feltehetően a Wacom toll és a 4:3 képarány jelen esetben hasznos mivolta miatt ragaszkodik. Ilyenből nem fog találni újabb, modernebb notit.
Ha nem ragaszkodik a 4:3-hoz, akkor még a jó pár generációval későbbi utód, az X230 tablet, ami decens megoldás lehet. Igaz, 16:9 és 1366*768-as felbontás, de szintén Wacom érintős-tollas, cserébe 3. generációs Intel mobil Core i, mSATA és SATA 3, valamint 16 GB (2 db 8 GB-os modul) laptop DDR3 vagy DDR3L a maximum. Windows 10 alatt meg még teljes körű támogatást kap a Lenovo-tól.
Lehet, HP EliteBook és Fujitsu LifeBook-vonalon is van valami hasonló, azzal nem vagyok képben, a Thinkpad-eket ismerem alaposabban.
-
-
válasz
Papooo #37513 üzenetére
ebebn viszont hátha tudsz segíteni nekem ezzel nem boldogulok, és nem is találkoztam ilyennel a szervizeléseim során:
Adott egy noti Z50-75 Laptop (Lenovo) - Type 80EC
A dedikált vga kártyát nem bírom használatra bírni. Furmak is csak az integráltat használja. Egydül a Lenovo diagnosztika programjára reagál, másra nem. BIOS frissítés megvolt.
A másik érdekesség:
Elvileg egy r7 M260DX a kártya, ami tud lenni R5 M230 is
Valakinek estleg ötlete?
Köszönöm -
válasz
Papooo #37513 üzenetére
Vannak notik amik nem kezelik ezeket ramokat, vagy csak akkor, ha a másik is olyan, mivel neki fix 1.35V-os a másik ezért nem kezelheti most. Képek alapján jól volt betéve.
Igen vannak olyanok is amik csont nélkül viszik. Ez ezek szerint nem.Sokszor a gyakorlat felülírja az elméletet!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Papooo #37358 üzenetére
Köszönöm! A Chrome ette - azért zárogattam be pár fület -, de egyáltalán nem vészes mennyiségben. Sem a CPU terhelés (úgy emlékszem kb. 30% körül volt), sem a ram nem volt combos (ez utóbbi úgy 3GB volt max, de szerintem sokat mondtam). A frissítés előtt sokkal több megnyitott fül mellett sem volt hasonló problémám.
Utánanézek a gyári állapotra visszaállításnak, pontosan mit takar, lehet hogy azt most nem vállalnám be, de köszi a tippet, lehet hogy végül mégis arra lesz szükség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest